Pozorovatel Odesláno 29. srpna 2023 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2023 Ono je to všechno v pohodě, dokud to nenajdou poliši. Mě se už párkrát stalo, že mě prostě jen tak po přejezdu hranice zastavili a chtěli vidět co vezu. Ti švícaři by měli být OK.
zceyee Odesláno 29. srpna 2023 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2023 před 7 hodinami, Vasa_H napsal: Sakra a já si tam v pohodě jezdím se SabreRed na klíčích, SabreRed v autě, teleskopem v kapse a někde pod sedačkou je zapadlý plastový boxer z 3D tiskárny. Snad jen Victorinox Rescue Tool v autě a Swis Champ v batohu u notebooku by byl ok? Rescue tool je otevíratelnej jednoručně, takže neprojde (odst. 1, bod 3., WaffG §42a). Swiss Champ je v pohodě. Kdyby u tebe našli pepřák, teleskop a boxer tak seš večer v regionálním zpravodajství, češi bývají běžně tady, https://www.onetz.de/polizei_feuerwehr .. plus zabavení věcí a pokuta (teleskop samostatně bývá kolem 700€, boxer nevím ale hádám že podobně, pepřák občas nechávaj (u kamioňáků to bývá tolerováno protože nocujou venku), v osobáku to seberou a pravděpodobně pokuta (výjimka je pokud je na pepřáku uvedeno že je určen k použití proti zvířatům ... ale musí to říct i jeho majitel - typická otázka je "Na co to máte?" ... ještě se ptají "kouříte?" - to když je v autě víc lidí, protože je limit 800 cigaret na osobu pro vlastní potřebu, na to taky pozor. ). Pokuty za tyhle "zbraně" oficiálně do 10.000€ u všeho zmíněného. před 18 hodinami, Pozorovatel napsal: Pokud se bavíme o nošení = je okamžitě k použití, pak platí 8,5cm. Co se vlastnictví týče, pak jsou možnosti širší. Nicméně na vyhazováky a vystřelováky zapomeň. Takový OTF Microtech je naprosto nemyslitelné vůbec vlastnit, natož nosit a je jedno, jak dlouhá je čepel. Co se týče vystřelováků a vyhazováků, s defektní pružinou by měl projít (a vim že pořizovat vyhazovák s defektní pružinou je blbost, spíše technicky), ... tady je judikát, https://openjur.de/u/2117816.html před 18 hodinami, Pozorovatel napsal: Pokud se bavíme o nošení = je okamžitě k použití, pak platí 8,5cm. A mohl bych poprosit odkaz na zdroj (ideálně paragraf, judikát), který toto tvrdí? Já si tím nejsem tak jist, ale samozřejmě se mohu mýlit.
zceyee Odesláno 29. srpna 2023 Nahlásit Odesláno 29. srpna 2023 před 6 hodinami, Pozorovatel napsal: Ono je to všechno v pohodě, dokud to nenajdou poliši. Mě se už párkrát stalo, že mě prostě jen tak po přejezdu hranice zastavili a chtěli vidět co vezu. Ti švícaři by měli být OK. Jo, to je normální, to se mi občas stává i 3x do tejdne. Mačety a sekyry sou považovány jako nástroj a v pohodě projdou (když člověk řekne že to má na křoví / dřevo), baseballovou pálku bych neriskoval.
Arthur N. Odesláno 3. září 2023 Nahlásit Odesláno 3. září 2023 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Pozorovatel Odesláno 4. září 2023 Nahlásit Odesláno 4. září 2023 CZ/SK EDC Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Pozorovatel Odesláno 4. září 2023 Nahlásit Odesláno 4. září 2023 @zceyee https://www.policie.cz/clanek/zbrane-zakazane-v-nemecku.aspx https://www.policista.cz/clanky/reportaz/noseni-nozu-v-nemecku-1053/
zceyee Odesláno 4. září 2023 Nahlásit Odesláno 4. září 2023 @PozorovatelPrvní článek je 14 let starý a WaffG se několikrát měnil (v aktuálním to není), ve druhém článku (který je jen 9 let starý) píše o vyhazovácích (což považuji za jednoruč otevíratelné nože ... které ovšem dle aktuálního §42a WaffG nejsou dovoleny vůbec.
Pozorovatel Odesláno 4. září 2023 Nahlásit Odesláno 4. září 2023 https://gunlex.cz/clanky/hlavni-clanky/3513-zbrojni-zakony-nemecko Judikáty a přímo německý zákoník jsem nečetl, protože se na to necítím dostatečně kvalifikovaný (hovořím pouze anglicky) a google translator nebude v tomto případě to pravé. Všechno jsem vyčetl u nás a to i třeba z knife fóra atd. Řídím se heslem, že raději méně, než pak řešit problém s německým policistou, protože to fakt nechceš
Pozorovatel Odesláno 4. září 2023 Nahlásit Odesláno 4. září 2023 (upraveno) Tady povídání od osoby nejpovolanější, asi.... https://m.youtube.com/watch?v=b2zpKQ7wNxI&pp=ygUZSm9lcmcgc3ByYXZlIGxlZ2FsIGtuaWZlcw%3D%3D Podle toho to vypadá, že u zavíracích nožů, kde jsou k otevření zapotřebí obě ruce, délka čepele asi nehraje v současné době roli? Upraveno 4. září 2023 uživatelem Pozorovatel
Pozorovatel Odesláno 4. září 2023 Nahlásit Odesláno 4. září 2023 Mělo by to být podobné, respektive kdysi to bylo nejpřísnější v Německu (pokud se to nezměnilo) a z toho jsem vycházel. Co projde v D, projde i v A a dalších státech EU. Rozhodně tam nebudou legální teleskopy atd. (ty myslím nejsou legální ani v H).
Radek124 Odesláno 4. září 2023 Nahlásit Odesláno 4. září 2023 V Rakousku jsou formálně zakázané jen nože maskované za něco jiného (v holi, opasku a pod.), žádná zbytečná buzerace - ale stejně jako u nás tam není rozumné machrovat s kudlou na veřejnosti, v dopravě a nebo v bance.
Pozorovatel Odesláno 5. září 2023 Nahlásit Odesláno 5. září 2023 No minimálně ještě vystřelovací nejsou košér (a boxery atd.)
Vorel Odesláno 5. září 2023 Nahlásit Odesláno 5. září 2023 A jak je to s těma zónama beze zbraní v centrech měst? Tam byl problém snad s jakýmkoliv nožem. V Německu to myslím zavedli v Berlíně, Frankfurtu, Kolíně nad Rýnem a v Hamburku. V Rakousku to zkoušeli tuším ve Vídni, v Linci a v Innsbrucku. Ale někde jsem četl, že to rakušáci snad zase nakonec zrušili.
Pozorovatel Odesláno 5. září 2023 Nahlásit Odesláno 5. září 2023 Já jsem v Německu akorát omylem zabloudil do no go zóny v Düsseldorfu díky bohu, že ti čmoudi nepoznají rozdíl mezi českým a ruským jazykem a z ruské mafie mají respekt, takže jak jsem vešel, tak jsem i vyšel zpátky
Pozorovatel Odesláno 7. září 2023 Nahlásit Odesláno 7. září 2023 Ostrava Přívoz EDC Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
zceyee Odesláno 7. září 2023 Nahlásit Odesláno 7. září 2023 V 4. 9. 2023 v 20:27, Pozorovatel napsal: Podle toho to vypadá, že u zavíracích nožů, kde jsou k otevření zapotřebí obě ruce, délka čepele asi nehraje v současné době roli? Jakmile nůž dvouruč otevřeš a zamkneš (jako buck) máš pevnej nůž .. a tam je 12cm.
runner Odesláno 7. září 2023 Nahlásit Odesláno 7. září 2023 Před hodinou, Pozorovatel napsal: Ostrava Přívoz EDC Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Trochu slabý kalibr ne?
Pozorovatel Odesláno 7. září 2023 Nahlásit Odesláno 7. září 2023 (upraveno) před 2 hodinami, zceyee napsal: Jakmile nůž dvouruč otevřeš a zamkneš (jako buck) máš pevnej nůž .. a tam je 12cm. No ale na tom videu ten rodilý Němec právě vysvětluje, že ten pevný, co má nevím kolik (je velký), nosit nemůže, ale když je zavírací, tak ho nosit může, což je ten paradox. Je to na konci videa. Upraveno 7. září 2023 uživatelem Pozorovatel
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se