lib Odesláno 4. září 2008 Nahlásit Odesláno 4. září 2008 ....... Me kuprikladu to jasne reklo, jak mam odkladat hodinky, abych je zpomalil/zrychlil a funguje to u obou i po zastavbe do hodinek presne dle certifikatu. ....... Můžeš nám říct, v jaké poloze je konkrétně Ty zpomalíš a v jaké zrychlíš ? I výsledky ostatních vlastníků strojků s COSC by mě zajímaly. O kolik se to v jednotlivých pozicích liší a podobně. Pak bych si taky udělal pár dlouhodobějších pokusů.
Návštěvník YPO Odesláno 4. září 2008 Nahlásit Odesláno 4. září 2008 Můžeš nám říct, v jaké poloze je konkrétně Ty zpomalíš a v jaké zrychlíš ? I výsledky ostatních vlastníků strojků s COSC by mě zajímaly. O kolik se to v jednotlivých pozicích liší a podobně. Pak bych si taky udělal pár dlouhodobějších pokusů. na tom certifikátu je to napsané
boo-beek Odesláno 4. září 2008 Nahlásit Odesláno 4. září 2008 ...2. jak chceš zjišťovat přesnost u hodinek s certifikátem, které nemají vteřinovku ani minutové indexy = certifikát je tedy na h***o Ze by vibrografem? Jinak... nevim, jestli je na hovno. Nevim totiz, jestli je to jen o tom, ze strojek bud papir dostane nebo ne. Neni to nahodou i o serizovani? Takova ta hlaska na strojku "Adjusted X positions"?
Návštěvník YPO Odesláno 4. září 2008 Nahlásit Odesláno 4. září 2008 Ze by vibrografem? kolik máš doma vibrografů ? , že bych si nějaký půjčil
boo-beek Odesláno 4. září 2008 Nahlásit Odesláno 4. září 2008 kolik máš doma vibrografů ? , že bych si nějaký půjčil O to prece nejde, smyslem neni mit hodinky, kde muzes Xkrat denne kontrolovat, jak presne Ti jdou, ale mit hodinky, ktery Ti za X dni udelaj odchylku jen par vterin. Me je to jedno, pokud se vejdu do minuty denne, ale pokud to nekomu vadi, tak proc by si nedopral presnost? I kdyz ji treba nemuzzze zkontrolovat na vterinu, ale jde o to, ze je to prece i dlouhodoba presnost...
Návštěvník YPO Odesláno 4. září 2008 Nahlásit Odesláno 4. září 2008 O to prece nejde, smyslem neni mit hodinky, kde muzes Xkrat denne kontrolovat, jak presne Ti jdou, ale mit hodinky, ktery Ti za X dni udelaj odchylku jen par vterin. Me je to jedno, pokud se vejdu do minuty denne, ale pokud to nekomu vadi, tak proc by si nedopral presnost? I kdyz ji treba nemuzzze zkontrolovat na vterinu, ale jde o to, ze je to prece i dlouhodoba presnost... hele plácaš pátý přes devátý otázka: jak změříš v domácích podmínkách přesnost u hodinek bez vteřinovky a absence minutových indexů ??? (hlavně mi nevyprávěj,že si ze zesilovače vyrobíš vibrograf )
lolohh Odesláno 4. září 2008 Nahlásit Odesláno 4. září 2008 No tak uplne na h...o COSC nebude, ... a zakaznici na to taky radi slysi... Me kuprikladu to jasne reklo, jak mam odkladat hodinky, abych je zpomalil/zrychlil a funguje to u obou i po zastavbe do hodinek presne dle certifikatu. ... Zákazníci rádi slyší kdejakou ptákovinu. Mně ten papír řekl, že ve všech polohách se mi hodinky budou PŘEDBÍHAT (jen v jedné poloze zpožďovat o 0,1 sekundy). Realita je taková, že se ve všech polohách ZPOŽĎUJÍ. Takže mně ten papír je opravdu na prd.
Seamaster Odesláno 4. září 2008 Nahlásit Odesláno 4. září 2008 jak chceš zjišťovat přesnost u hodinek s certifikátem, které nemají vteřinovku ani minutové indexy = certifikát je tedy na h***o Soudruzi z COSC jedouci v cokolade a hodinkach na to maji tuto metodu: The sensor used is a CCD cell coupled with an optical sensor which detects the position of the seconds hand (black) on the dial division (white). A system of reference points enables absolute centering of the image (by translation and rotation of the axes) and renders the measurement insensitive to the tolerance of movement position under the camera. Each BO uses a time base made up of 2 atomic clocks synchronized on GPS time. Data recording and calculation are entirely automated, using computer software. Pokud myslis test strojku, kde neni vubec vterinovka jako komplikace, tak to vazne netusim a certifikat je tudiz skutecne na houby, a kdo si koupi hodinky bez vterinovky a indexu, tak na nejakou odchylku asi taky nekouka...nicmene verim, ze drtiva vetsina testovanych strojku vterinovku i indexy ma. To lib: obecne dost casto asi plati tzv Rolex rule viz obrazek. Ale napr. me SMP urychluju nejvice dial down polohou. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
lib Odesláno 4. září 2008 Nahlásit Odesláno 4. září 2008 na tom certifikátu je to napsané Jo. Dík. Trochu mě překvapuje srovnání výsledků na pozici 3H a 9H u obou strojků. Zatímco UN to na pozici 3H šmrdlá kolem 0 a na pozici 9H nepatrně do mínusu, Omega to na pozici 3H v podstatě taky šmrdlá kolem 0, i když s vetším rozstřelem, ale na pozici 9H to už je stabilně +5,9. I pozice CH jsou u UN a Omegy na opačných stranách. A to celkem významně. Čím to může být? Je to jiná konstrukce strojků? Třeba se ptám blbě a je to jen souhra tolerancí nebo tak něco.
boo-beek Odesláno 4. září 2008 Nahlásit Odesláno 4. září 2008 hele plácaš pátý přes devátý otázka: jak změříš v domácích podmínkách přesnost u hodinek bez vteřinovky a absence minutových indexů ??? (hlavně mi nevyprávěj,že si ze zesilovače vyrobíš vibrograf ) Uaaa, uplne mimo! Nejde o to, jestli hodinky udelaj za 24 hodin 3 nebo 20 vterin, ale o to, ze s timhle rozdilem je to za dva tydny 42 vs. 280 vterin, coz znamena 238 - a to jsou skoro 4 minuty. A to poznas i bez indexu a vterinovky, pokud nejsi slepej Ano, uznavam, ze neni problem hodinky si kazdy den naridit, ja to tak delam. Ale znam plno lidi, co si hodinky denne neserizuje a 4 minuty odchylka je pro ne kua hodne.
Baker Odesláno 4. září 2008 Nahlásit Odesláno 4. září 2008 Uaaa, uplne mimo! Nejde o to, jestli hodinky udelaj za 24 hodin 3 nebo 20 vterin, ale o to, ze s timhle rozdilem je to za dva tydny 42 vs. 280 vterin, coz znamena 238 - a to jsou skoro 4 minuty. A to poznas i bez indexu a vterinovky, pokud nejsi slepej Ano, uznavam, ze neni problem hodinky si kazdy den naridit, ja to tak delam. Ale znam plno lidi, co si hodinky denne neserizuje a 4 minuty odchylka je pro ne kua hodne. Ted jsem kouknul na svoje B s COSC a ejhle 4 min. v plusu, to uz jsem je hodne dlouho neserizoval
Z. Odesláno 4. září 2008 Nahlásit Odesláno 4. září 2008 (upraveno) otázka: jak změříš v domácích podmínkách přesnost u hodinek bez vteřinovky a absence minutových indexů ??? (hlavně mi nevyprávěj,že si ze zesilovače vyrobíš vibrograf ) Přesně to nezměříš, ale v horizontu třeba deseti dnů nebo měsíce odchylku už uvidím, přibližně odhadnu a pak vydělím počtem dnů. Prostě vypočítám průměr. A proto, abych dopředu měl alespoň jakousi jistotu, že ta odchylka nebude zas tak velká, tak si myslím, že má COSC smysl i u hodinek bez vteřinovky. Edit: Teď vidím, že boo-beek mezitím už vyjádřil prakticky totéž, co jsem tady chtěl říct. Upraveno 4. září 2008 uživatelem Z.
lib Odesláno 4. září 2008 Nahlásit Odesláno 4. září 2008 hele plácaš pátý přes devátý otázka: jak změříš v domácích podmínkách přesnost u hodinek bez vteřinovky a absence minutových indexů ??? (hlavně mi nevyprávěj,že si ze zesilovače vyrobíš vibrograf ) Úplně jednoduše, pokud mají alespoň 5-minutové indexy. Poznáš přece polovinu mezi dvěma pětimunutovkami, ne? Dejme tomu, že po nějakém čase nošení zjistíš, že máš 2,5 minuty odchylku. Pak si to spočítáš. Podle Tvých certifikátů by mohlo vycházet třeba toto: 2,5 min. x 60 s = 150 s. K odchylce 2,5 min. dojde za 1.500 dnů, tudíž Ti hodinky dělají 0,1 s za den, což byl jeden výsledků na Tvých certifikátech. V takovém případě ale musíš mít trpělivost a nosit hodinky víc než 4 roky v kuse. Taky změny letního a zimního času bych nedoporučoval. Pravděpodobně by ses netrefil úplně přesně a celý experiment je v háji. Kdybys tomu dal například až 8 let a doběhl od jednoho indexu k druhému, tak je samozřejmě výsledek měření denní odchylky mnohem přesnější. Jak jsem ukázal výše, ani majitel hodinek bez vteřinovky a bez minutových indexů není bez vibrografu ztracen a může měřit přesnost poměrně spolehlivě ! Není nad pořádný experiment. Berličky typu vibrograf jsou pro jedince bez trpělivosti a fantazie.
spiderer Odesláno 4. září 2008 Nahlásit Odesláno 4. září 2008 Ja nevim, ale treba u velkyho B jsem si nevsiml ze by byla nabidka "s" a "bez" COSC, proste ten car papiru maji tak fajn.. me osobne to nejak zvlast netankuje, jsem zvyklej na quartzky, ale je to dalsi pekna ptakovina kterou za ty prachy dostanu Mam dobrej pocit ze s tim strojkem, kdyz uz je to "jenom obycejna ETA" aspon nekdo neco delal, kontroloval ho a neni to uplnej shit ..proste moc resite pi*oviny
Jeremy Odesláno 4. září 2008 Nahlásit Odesláno 4. září 2008 1.no .... momentálně mám za sebou 9 kousků hodinek s certifikátem z toho dvoje musely jít ihned po nákupu na seřízení = % nic moc 2. jak chceš zjišťovat přesnost u hodinek s certifikátem, které nemají vteřinovku ani minutové indexy = certifikát je tedy na h***o ad 1 - prostě smůla, nebo spíš nesolidní prodejci ad 2 - snadno, vibrografem, kterej stojí pár korun, stačí lehce zagooglovat :-)
Senseeei Odesláno 4. září 2008 Autor Nahlásit Odesláno 4. září 2008 ja kontrolujem odchylku tak raz za tyzden, niekedy za dva a uplne bez problemov. Aj tak som vzdy vsade o 5min skorej a nepotrebujem ani cosc ani nic ine. Zmysel tohoto topicu nebol v tom, ci ceertifikat treba alebo nie, ale v tom, ze preco to niektore strojceky maju a niektore nie, aj ked slapu velmi dobre. to je cele. Uz tu tolko nebojujte
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se