jožko Odesláno 8. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2020 Trafil si.Je to skládačka. Ps I je púzdro s lunetou a možno korunka. Zbytok Ps ll. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MiPo Odesláno 8. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2020 Super, díky za informaci. Táta je dostal k patnáctinám a vůbec je nešetřil. Když jsem od něj zjišťoval jestli si něco náhodou nepamatuje, tak už nevěděl co se s primkami dělo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alex77 Odesláno 8. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. června 2020 před 1 hodinou, MiPo napsal: Zdravím primkaře, zajímalo by mne, zda se tato kombinace ciferníku na Prim Sport I vyráběla nebo jde o dobovou výměnu ciferníku z II ? Děkuji za odpověď Odpovedel sis sam Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 9. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. června 2020 Jedná se o bastl. Ciferník je z PS2 a armovák z téhož modelu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honzat Odesláno 10. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2020 Mám možná hloupý dotaz. Zajímalo by mě srovnání kvality (životnost, použité materiály, provedení) kalibrů Prim s kalibry třeba ruskými, švýcarskými od 50 let do 70 let. Děkuji za odpovědi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mipa Odesláno 10. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2020 No takhle komplexní dotaz na Primky jsem tady ještě neslyšel. Nechtěl by někdo znalý o tom napsat knížku? Já to teda nebudu. Ale takovou knížku bych si taky rád přečetl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honzat Odesláno 10. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. června 2020 Myslel jsem stručně. Tím období jsem myslel spíš jestli se kvalita zhoršovala nebo zlepšovala. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 11. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června 2020 O kalibrech Prim je tu vlákno, kde se dočteš co se dělalo a kdy. Místy jsou tam i zmínky o technických vymoženostech. tak si uděláš obraz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 11. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června 2020 před 19 hodinami, Honzat napsal: Myslel jsem stručně. Tím období jsem myslel spíš jestli se kvalita zhoršovala nebo zlepšovala. Zde je publikace místního člena: kalibry_PRIM_final.doc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 11. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června 2020 před 19 hodinami, Honzat napsal: Myslel jsem stručně. Tím období jsem myslel spíš jestli se kvalita zhoršovala nebo zlepšovala. A tady je to, co jsem já vyšťoural kdysi na stránkách Eltonu: Přehled kalibrů PRIM 2.doc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honzat Odesláno 11. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června 2020 Díky. Jako laikovi, když otevřu Prim s kalibrem 50 a třeba vrstevníky Pobedy, tak strojek v Pobedách je zdobené, dýnko perlované. Také pouzdra bývají u ruských hodinek zachovalejší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vomi Odesláno 11. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. června 2020 před 7 hodinami, Honza.manta napsal: A tady je to, co jsem já vyšťoural kdysi na stránkách Eltonu: Přehled kalibrů PRIM 2.doc 232 kB · 7 stáhnutí Ahoj Honzo, mockrát díky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mipa Odesláno 13. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2020 O výrobě a tedy hodně i o kvalitě hodinek Prim (odtud nutno vyjít při srovnávání s jinými hodinkami v Evropě) se dočteš hodně v knížce pana Vajsara (ilustrační obrázky přikládám - knížku na papíře černobílou i na CD barevnou jsem koupil v NTM - Národní technické muzeum - v Praze na Letné), je to rozmnožený rukopis. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mipa Odesláno 13. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. června 2020 Ještě doplněk - knížka, rukopis pana Vajsara má 318 stran. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honzat Odesláno 15. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2020 Díky. Tady bych asi odpovědi na své otázky našel. Dala by se knížka sehnat i jinde? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mipa Odesláno 15. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2020 Knížka pana Vajsara je rozmnožený rukopis, tak bych tipoval (já ji mám z NTM, tak jsem nikde jinde nehledal - je to značná specialita) jinou možnost sehnání snad jen u rodiny autora. U NTM bych neviděl problém tam telefonicky zavolat a dohodnout se - je to velká organizace. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lobevlad Odesláno 15. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2020 "Honzat" nevzdávaj to ! Chronomag je nevyčerpatelný zdroj informácii, len treba hľadať. Skús to tu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mato9 Odesláno 15. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2020 Rad by som sa spytal, ze ak automaty vseobecne, nie len znacky PRIM, sa nepouzivaju, ma byt korunka vytiahnuta, alebo zasunuta, popripade zasroubovana? Mam viacero hodiniek a skladujem ich so zasroubovanou korunkou. Je to tak spravne? V obchode s luxusnymi znackami hodin som si vsimol, ze korunky na hodinach su vytiahnute a nie zasroubovane... Dik za odpoved. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
orol Odesláno 16. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2020 U mechanických hodín je to jedno - tie sa nakoniec zastavia (lepšie je mať korunku zasunutú). "Kvarcky" se zastavujú vytiahnutím korunky, aby se nevybíjala baterka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mato9 Odesláno 16. června 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2020 Před hodinou, orol napsal: U mechanických hodín je to jedno - tie sa nakoniec zastavia (lepšie je mať korunku zasunutú). "Kvarcky" se zastavujú vytiahnutím korunky, aby se nevybíjala baterka. Dik za odpoved. :-) A preco v obchode s luxusnymi hodinami maju vytiahnutu sroubovaciu korunku aj mechanicke automaty? Pri quartzkach mi je to jasne (setria baterku), ale stale mi vrta v hlave, preco su vysroubovane aj automaty? Setria tesnenie v korunke??? Alebo??? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se