cody Odesláno 5. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2008 Minuly tyden jsem videl tyto krasne hodinky : http://www.chronoshop.cz/katalog/hodinky-S...stainless-steel a cekal ze na foru se o nich bude brzo diskutovat. Neveril jsem ze by tohle uniklo pozornosti mistnich lovcu. Ale ted jsem ani pres vyhledavani nic o nich nenasel. Pokud uz diskuze probehla navedte me nekdo prosim. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 5. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2008 Velmi drobná diskuze je tady: http://forum.chronomag.cz/index.php?s=&...st&p=185660 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 5. září 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2008 Velmi drobná diskuze je tady: http://forum.chronomag.cz/index.php?s=&...st&p=185660 Diky, to je co hledam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 5. září 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2008 (upraveno) Velmi drobná diskuze je tady: http://forum.chronomag.cz/index.php?s=&...st&p=185660 Podrobnosti tam nejsou Tak se radsi zeptam. Furt jsem premejslel jak se to ovlada a co to vlastne vsechno ukazuje. Pochopil jsem spravne ze se ovladaji jako normalni Unitas a ukazuji to same? Vteriny netradicne na 12 pozici a cifernik je pro zmateni potencionalniho nepritele?? Upraveno 5. září 2008 uživatelem cody Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 5. září 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2008 Jinak kdyz jsem si tuhle znacku ted prohlizel, myslim ze tyhle jsou uplne nejvic vymazleny. Na kovovem tahu s timhle cifernikem je mam na pozadi PC uz tyden. Ty se jim fakt povedli. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 5. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2008 Je to unitas s vteřinovkou na šestce postavený na hlavu. V reálu asi bude ta krémová barva parádní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
afrikab Odesláno 5. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2008 Vypada to jako nejake stopky, az na to, ze to stopky nejsou. Zvlastni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 5. září 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2008 Vypada to jako nejake stopky, az na to, ze to stopky nejsou. Zvlastni. Na pohled se mi libi, i barevne. Ale velikost a ta korunka... Urcite je to pro individualisty. Jen bych nevedel co rict az by se me nekdo zeptal co to dela a co to umi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 5. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2008 Na pohled se mi libi, i barevne. Ale velikost a ta korunka... Urcite je to pro individualisty. Jen bych nevedel co rict az by se me nekdo zeptal co to dela a co to umi. ukazuje to čas... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 5. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2008 a řekneš, že tím měříš čas dopadu torpéda na cíl... stejně jako dřív.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 5. září 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2008 Mate oba pravdu, co jineho vlastne taky rikat lidem o hodinkach. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 5. září 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2008 (upraveno) Cim vic se na ne koukam tim vic se mi zacinaji libit. Pro me nepripada tahle velikost v uvahu, ale kdyz se clovek zamysli co by asi jineho mohl delat Unitas v hodinkach za cca 9000kc a zvykne si na tu korunku maji hodne co do sebe. Alespon ze uvadi 5ATM misto 3ATM na Aviationech. Jsem zvedavej kdo sem da prvni fotky na ruce. edit: To s tou fotkou, to se nepovedlo Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 5. září 2008 uživatelem cody Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hugo14 Odesláno 5. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2008 a řekneš, že tím měříš čas dopadu torpéda na cíl... stejně jako dřív.... Torpédo nepadá... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 5. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2008 pokud ti neupadne při nakládce " impact to target... asi to mám z tohodle výrazu kterej se používá když si to přiskotačí k cíli Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hugo14 Odesláno 5. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2008 Nicméně, nic ve zlém, by sis Kubsone měl opravit tu blbost v popisu hodinek na Chronoshopu. Ty stopky se používaly ne k časování torpéd (torpéda se nečasovala, pouze se před výstřelem nastavila rychlost, hloubka a případná zatáčka - k ničemu ale stpky nebyly potřeba), ale ke sledování zásahů. Fungovalo to asi takhle: Klasické německé ponorkářské torpédo G7a mělo tři nastavení rychlosti a tomu odpovídající dostřel (44Kt / 5000m, 40Kt / 7500m a 30Kt/ 12500m). Dejme tomu, že řídící palby (většinou kapitán nebo první důstojník) určili vzdálenost cíle na 4000m. Nastavili rychlost torpéda na 44Kt (větší šance zasáhnout než s pomalým torpédem), vypustili a začali měřit čas. Při rychlosti 44kt torpédo urazí 4000m za 2:57. Někdy v té době čekali explosi (rychlost šíření zvuku ve vodě se pro vysokou hodnotu zanedbávala). Pokud se detonace ozvala dejme tomu ve 3:15, pak věděli, že loď byla od ponorky (zjednodušeně) 4400 metrů. Na nic víc ty stopky nebyly potřeba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 5. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2008 trochu jsem to opravil.. rád si nechám poradit, pokud by to šlo ještě nějak jinak - lépe.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hugo14 Odesláno 5. září 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. září 2008 Jo, takhle je to dobré... Jinak ty stopky byly obzvláště důležité při útoku tzv vlčí smečky na konvoj. Tehdy pálilo několik ponorek v jeden čas na mnoho lodí a kvůli ochraně konvoje se střílelo z pod vody a mnohdy ani nebyl čas kvůli vlastnímu úniku pozorovat zásahy periskopem. Pak byly stopky jediným vodítkem pro rozlišení zásahů vlastních od cizích. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 8. září 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 8. září 2008 Jak to tu Hugo popisuje, musel to bejt peknej blazinec. Nedovedu si to sice moc dobre predstavit s tema stopkama, ale unikat a zasahy rozlisovat podle stopek... mazec! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vladimir72 Odesláno 2. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2011 (upraveno) Jak to tu Hugo popisuje, musel to bejt peknej blazinec. Nedovedu si to sice moc dobre predstavit s tema stopkama, ale unikat a zasahy rozlisovat podle stopek... mazec! Měl bych jeden skromňoučký dotaz - možná hloupý, ale můj. Existují tyto hodinky také pro praváky - s korunkou vpravo? Děkuji a nekamenovat prosím. Upraveno 2. října 2011 uživatelem vladimir72 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlcak Odesláno 2. října 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. října 2011 Dle stránek Steinhartu ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se