Přejít na obsah

Steinhart MARINE TIMER

cody

Doporučené příspěvky

Minuly tyden jsem videl tyto krasne hodinky : http://www.chronoshop.cz/katalog/hodinky-S...stainless-steel a cekal ze na foru se o nich bude brzo diskutovat. Neveril jsem ze by tohle uniklo pozornosti mistnich lovcu. Ale ted jsem ani pres vyhledavani nic o nich nenasel. Pokud uz diskuze probehla navedte me nekdo prosim.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podrobnosti tam nejsou :sad01_anim: Tak se radsi zeptam.

Furt jsem premejslel jak se to ovlada a co to vlastne vsechno ukazuje. Pochopil jsem spravne ze se ovladaji jako normalni Unitas a ukazuji to same? Vteriny netradicne na 12 pozici a cifernik je pro zmateni potencionalniho nepritele??

Upraveno uživatelem cody
Odkaz ke komentáři

Jinak kdyz jsem si tuhle znacku ted prohlizel, myslim ze tyhle jsou uplne nejvic vymazleny. Na kovovem tahu s timhle cifernikem je mam na pozadi PC uz tyden. Ty se jim fakt povedli.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Vypada to jako nejake stopky, az na to, ze to stopky nejsou. Zvlastni.

Na pohled se mi libi, i barevne. Ale velikost a ta korunka... Urcite je to pro individualisty. Jen bych nevedel co rict az by se me nekdo zeptal co to dela a co to umi.

Odkaz ke komentáři

Cim vic se na ne koukam tim vic se mi zacinaji libit. Pro me nepripada tahle velikost v uvahu, ale kdyz se clovek zamysli co by asi jineho mohl delat Unitas v hodinkach za cca 9000kc a zvykne si na tu korunku maji hodne co do sebe. Alespon ze uvadi 5ATM misto 3ATM na Aviationech. Jsem zvedavej kdo sem da prvni fotky na ruce.

edit: To s tou fotkou, to se nepovedlo :sad01_anim:

Upraveno uživatelem cody
Odkaz ke komentáři

Nicméně, nic ve zlém, by sis Kubsone měl opravit tu blbost v popisu hodinek na Chronoshopu. Ty stopky se používaly ne k časování torpéd (torpéda se nečasovala, pouze se před výstřelem nastavila rychlost, hloubka a případná zatáčka - k ničemu ale stpky nebyly potřeba), ale ke sledování zásahů. Fungovalo to asi takhle:

Klasické německé ponorkářské torpédo G7a mělo tři nastavení rychlosti a tomu odpovídající dostřel (44Kt / 5000m, 40Kt / 7500m a 30Kt/ 12500m). Dejme tomu, že řídící palby (většinou kapitán nebo první důstojník) určili vzdálenost cíle na 4000m. Nastavili rychlost torpéda na 44Kt (větší šance zasáhnout než s pomalým torpédem), vypustili a začali měřit čas. Při rychlosti 44kt torpédo urazí 4000m za 2:57. Někdy v té době čekali explosi (rychlost šíření zvuku ve vodě se pro vysokou hodnotu zanedbávala). Pokud se detonace ozvala dejme tomu ve 3:15, pak věděli, že loď byla od ponorky (zjednodušeně) 4400 metrů. Na nic víc ty stopky nebyly potřeba.

Odkaz ke komentáři

Jo, takhle je to dobré...

Jinak ty stopky byly obzvláště důležité při útoku tzv vlčí smečky na konvoj. Tehdy pálilo několik ponorek v jeden čas na mnoho lodí a kvůli ochraně konvoje se střílelo z pod vody a mnohdy ani nebyl čas kvůli vlastnímu úniku pozorovat zásahy periskopem. Pak byly stopky jediným vodítkem pro rozlišení zásahů vlastních od cizích.

Odkaz ke komentáři

Jak to tu Hugo popisuje, musel to bejt peknej blazinec. Nedovedu si to sice moc dobre predstavit s tema stopkama, ale unikat a zasahy rozlisovat podle stopek... mazec!

Odkaz ke komentáři

• Po letech...

Jak to tu Hugo popisuje, musel to bejt peknej blazinec. Nedovedu si to sice moc dobre predstavit s tema stopkama, ale unikat a zasahy rozlisovat podle stopek... mazec!

Měl bych jeden skromňoučký dotaz - možná hloupý, ale můj.

Existují tyto hodinky také pro praváky - s korunkou vpravo?

Děkuji a nekamenovat prosím.

Upraveno uživatelem vladimir72
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...