Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 134
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

• po měsících...
Odesláno (upraveno)

Jednoručky s vteřinovkou by byla dobrá vychytávka. “vím kolik je zhruba hodin na sekundu přesně”😀

Jinak mi připomněly tyhle moje kousky se stejným ciferníkem. (modifikace)

IMG_1190.thumb.jpeg.03d7a1b42adce39dadc4fc9e3cfe326a.jpeg

Upraveno uživatelem Jerryl
  • Haha 1
  • po měsíci...
  • po měsíci...
  • po 3 týdnech...
  • po měsících...
Odesláno

Na kom já jsem ty hodinky jenom viděl? 🤔

IMG_2822.thumb.jpeg.94e5ba5db58546ae5a3e7beea4ad302b.jpeg

“ Kup si Seiko” 😀

Potkali jsme se i na poslední Seiko akci v Koscomu, to je náhodička.

• po měsících...
Odesláno

Ahoj, snad píšu do správného vlákna, chci se pochlubit a zároveň zeptat na pár věcí.

Pokukoval jsem po limitkách Seiko v kolaboraci s Hondou na Super Cub, když jeden prodejce na ně dal slevu 30% tak jsem po nich skočil. Super Cub je super stylový a zábavný přemisťovadlo a ladicí hodinky mi přišli fajn. Přikládám 2 moje amatérské fotky. Styl hodinek na první pohled (když opomenu řemínek) nijak nekřičí, jsem limitka s Hondou, a přijdou mi decentní. Detaily na na číselníku a korunce jsou moc hezky udělané a zapadají do stylu hodinek. Co trochu zamrzí, že na modrých hodinkách si Seiko ohlídalo tvar blinkrů pro 11 a 1 hodinu a jsou oválné a na šedé verzi dali kulaté (Upřímně modrý Super Cub je hezčí, ale hodinky se mi líbí víc šedý, navíc zase tvar světla 12 hodina je správně). Dýnko je křiklavější, ale není vidět. Na všech propagačních fotkách je dýnko s logem Hondy a Super Cub hezky svisle, moje je šejdrem, ale jak říkám, není vidět a řešit to budu max při nějakém servisu. Hodinky přišli v krásné krabičce, nasazené na červeném koženkovém polštářku stejné barvy jako je na Super Cubu sedlo.

Co bych se chtěl zeptat, je nějaká možnost sehnat náhradní originální řemínek? Časem se potisk na něm určitě sedře, tak bych si chtěl uchovat jeden řemínek, který bude hezký s potiskem, i když hodinky budou mít už nějaké šrámy (ani Cub se jim neubránil). Případně tip na pásek aspoň v podobném barevném provedení. Já když našel podobný pásek, tak byl jen se stříbrnými poutky.

Druhý dotaz, v záruční kartičce mám vyplněn jen typ hodinek SRPJ75K1, datum a razítko s podpisem, sériové číslo ani číslo pouzdra (myslím, že je to case No. musel bych se podívat) vyplněno není. Vím, že limitky nemají sériové číslo, protože to je nahrazeno pořadovým číslem z počtu kusů, ale mělo by to být na kartičce uvedeno, nebo je to OK a nemusím to řešit?

Image (19).jpg

Image (20).jpg

• Like 2
Odesláno (upraveno)

Odkud jsi je kupoval? Pokud to není oficiální prodejce, tak je to úplně jedno, co máš vyplněno, mezinárodní záruka prostě není a máš záruku ze zákona u prodejce. Tzn. že veškeré záruční opravy, případně výměnu zboží si řeší prodejce na vlastní triko, třeba má svého nebo smluvního hodináře. Jde o to, jestli je tam razítko oficiálního autorizovaného prodejce. Jestli je, není s tím problém ani když to není vyplněno perfektně. Viz moje Hamilton Murph, koupil jsem je před koncem záruky, vyplněn taky jenom model a holografická samolepka prodejce někde že Španělska nebo Itálie. Tak jsem je hned poslal do Onyxu - autorizák, chtěl jsem dodělat antireflex, tak jsem si domluvil kontrolu stroje a Ruda mi řekl, že je to ok, že když něco najde, jde to na záruku, že ta samolepka je ok, z ofiko distribuce a chybějící údaje neřeší. Jako mohl by si někdo na cizí záručák nechat vyservisovat svoje šedivky, ale je to u Hamiltonu dost nepravděpodobný. U Seika bych byl možná trošku opatrnější, ty sem šedým dovozem chrlí třeba Timestore. Ale kupujeme je tam rádi, protože ta cena je někdy nižší o tolik, že bys za to měl 2x generálku strojku. Asi tak.

Upraveno uživatelem Jiří Sedlák
  • Díky 1
Odesláno

Koupil jsem je u Klenoty Mahdal, což podle seznamu je oficiální prodejce, takže doplňování kartičky řešit nebudu.

Co se týče přesnosti mého kousku, tak jednom dni zatím dávají by oko +2s a to přes noc dýnkem dolů. V práci moc pohybu nezažijí, tak uvidíme co s nimi udělá dog track v sobotu :D Pokud jim to vydrží pod 10s den tak budu nadšenej, Sellita sw200-1 mi dávala i 20s/den, ale to jsem ještě nečetl tohle forum, takže jsem nevěděl o hraní s polohama. Bohužel hodinky se někam vypařily, takže už to nezkusím.

Jinak kdyby někdo věděl, kde se dobře hledají/filtrují řemínky, tak poraďte, zkusil jsem na strapshop a nemají barevnou kombinaci, co bych si představoval a všechno se stříbrnými sponami (mluvím o nato řemíncích). Zkusil jsem i Číňany, ale když mají jakž takž barevnou kombinaci co bych vzal, tak mají taky jen stříbrný spony a kroužky, s černejma sponama zase kombinace co nechci a hledaní jim nefunguje takže cokoliv najít je peklo.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...