Irwinek Odesláno 26. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. srpna 2020 Chtěl jsem se zeptat na názor lidí, kteří se v hodinkách snad trošku vyznají, a zároveň mají i svůj vlastní názor. Před časem jsem si vyhlédl pilotky Revue Thommen, pak mi zmizly z dohledu, já si koupil Steinharty a nyní se ty původní objevily na prodej. Hodinky jsou stejně velké, v Revkách tluče " nějaká " ETA ( bližší údaje zašlu až je uvidím naživo ), ve Štajnech Unitas. Největší výhodou Revek je tak WR 100 oproti 3 . No a v mém případě je tu ještě skutečnost, že štajny jsou bronzové. Díky za názory Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 26. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. srpna 2020 Nevim presne, co porovnavas. Typove jsou to uplne jine hodinky. RT tedy moc jako pilotky nevypadaji, Steinhart jede takovy ten klasicky B-Uhren styl. Vyhoda vodotesnosti u pilotnich hodinek na kozenem remenu je nula, stejne s nima do vody nikdo neleze. A Stajny jsou bronzove je vyhoda nebo nevyhoda? Delaji i klasicke ocelove. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 26. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. srpna 2020 Bronozve Steiny uz mas, ETA aj Unitas su servisovatelne v pohode. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 26. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. srpna 2020 Mně ty RT jako pilotky přijdou, jen prostě nekopírujou nejobvyklejší mustry. Pro někoho plus, pro někoho minus. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman-ZA Odesláno 26. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. srpna 2020 RT vyzeraju fajn, ale skor mi pridu ako fieldy ako pilotky. vieme aky je to typ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Irwinek Odesláno 26. srpna 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. srpna 2020 Tady nejde o to, že by s pilotkama někdo plánovaně lezl do vody, spíš o to, že při jejich velikosti je používám jako " letní " hodinky, a v létě holt občas nějaká ta voda " jde " okolo WR 10 je až zbytečné, ale wr 3 je dost málo, 5 akorát. K bronzovým hodinkám nejde tah, k ocelovým občas i sekne, mě tahy vyhovují víc, než řemeny - výhoda/nevýhoda, jak pro koho, takže spíš jen tak, aby někdo nenapsal, že jsou to tytéž hodinky, byť se liší jen vzhledem. Koukal jsem i po Marine Chronometer II od štajnů, ale ten bílý ciferník je dělá příliš velké. Možná to nejsou vyloženě pilotky, možná to jsou, jak tu někdo psal fieldy - ta hranice je tak uzoučká, a tyhle hodinky už nějaký pátek čas měří. Jak se dostanu k nim, budou lepší fotky a víc údajů, ale na dýnku je 16064, čemuž odpovídají dolejší obrázky, ale číslice vypadají jinak a označení AIRSPEED u nich nikde není Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Irwinek Odesláno 26. srpna 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. srpna 2020 (upraveno) ještě obrázek dýnka - je z netu, ale fotka je nejpodobnější tomu, co jsem dostal oduct specifications Watch Information Brand Name Revue Thommen Model number 16064.3531 Part Number 16064.3531 Model Year 2015 Item Shape Round Dial Window Material Type Sapphire Crystal Display Type Analog Clasp Type Tang Buckle Case Material Stainless Steel Case Diameter 43 millimetres Case Thickness 12 millimetres Band Material Leather Band Width 22 millimetres Band Colour Black Dial Colour black Calendar does not have date function Movement Mechanical Water Pressure Resistance 10 bar Warranty Type manufacturer Warranty Description 2 years Warranty If this product is sold by Amazon, please review the manufacturer’s website for warranty information. If this product is sold by another party, please contact the seller directly for warranty information for this product. You may also be able to find warranty information on the manufacturer’s website. Upraveno 26. srpna 2020 uživatelem Irwinek přidání textu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
geralt Odesláno 26. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. srpna 2020 podle male vterinovky a obrazku bych si myslel, ze v RT je Unitas 6498 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Irwinek Odesláno 26. srpna 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 26. srpna 2020 Majitel tvrdí, že eta, na netu je taky uváděná eta, nebo inhouse, ale tomu neodpovídá cena, ani obrázek. Ale je fakt, že ty štejny vypadaj stejně, i s rozložením kamenů, a tam unitas je. Holt budu muset počkat, až je budu mít v ruce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 26. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. srpna 2020 Tak on Unitas defacto ETA je... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Beladona Odesláno 26. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. srpna 2020 Tak subjektivně Štajny mají jednoznačně větší koule a naděláš s nima více parády... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Irwinek Odesláno 27. srpna 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 27. srpna 2020 To jako jo, zas ty Revka jsou neobvyklejší a to se taky cení pomineme-li cenu, kdy nové štajny v bronzu jsou za necelých 15, zatímco revka stáli v 2015 přes 32 - že by rozdíl byl jen ve značce? od štajnů jsem to ukazoval el capitán, který se mi až na korunku líbil moc a někdo tu psal, že je vidět, jaký od té doby udělali posun k lepšímu když je pak hodíš vedle sebe, tak ty revka na stejnou dobu vypadaj podstatně propracovanějš Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rehor Odesláno 4. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2020 Ahoj všem, mam dotaz našel jsem doma tyhle hodinky RAVUE SPORT (nefunkčí) zkoušel jsem něco pohledat na netu a podobné fasovala německá pěchota ve 2. světové. Dýnko ale mělo jiné označení -DH. Dokážete někdo odhadnou stáří? Má cenu vrážet peníze do servisu? Díky za každý postřeh Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 4. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2020 Wehrmacht to není (by na dýnku byla vyražená slepice s kreuzem), ale podle dočerna vypálené fluorescenční vrstvy na číslicích (ručky už jsou komplet vysypané na ciferník) to ještě budou jebky s rádiovým nátěrem - takže radši ten radioaktivní odpad moc nevytahuj z olověné pixly, protože v neviditelném spektru bude zářit bude ještě hezkých pár set let... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rehor Odesláno 4. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. října 2020 díky a dá se odhadnout rok výroby cca? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roman-ZA Odesláno 5. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2020 V 26. 8. 2020 v 8:37, Irwinek napsal: Chtěl jsem se zeptat na názor lidí, kteří se v hodinkách snad trošku vyznají, a zároveň mají i svůj vlastní názor. Před časem jsem si vyhlédl pilotky Revue Thommen, pak mi zmizly z dohledu, já si koupil Steinharty a nyní se ty původní objevily na prodej. Hodinky jsou stejně velké, v Revkách tluče " nějaká " ETA ( bližší údaje zašlu až je uvidím naživo ), ve Štajnech Unitas. Největší výhodou Revek je tak WR 100 oproti 3 . No a v mém případě je tu ještě skutečnost, že štajny jsou bronzové. Díky za názory a co RT Airspeed X Large? https://www.grovana-rt.ch/en/Xlarge-Classic.htm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Irwinek Odesláno 5. října 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. října 2020 Ty mne moc nenadchly Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 6. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2020 @rehor - ten Radkův postřeh s radiem nepodceňuj ani ty, ani tvůj hodinář - může to býť opravdu nebezpečné. @Irwinek - ještě jednou jsem si vlákno přečetl a na tvém mistě bych vybral jednoduše ty, které se mi víc líbí zepředu i zezadu Ta WR je u kohokoliv (kromě kavárníků) fakt nezanedbatelná hodnota, je fajn, ze tomu přikladáš pri výběru váhu. Pokud jde o design, není nutné lpět rigidně jen na nejznámějšich WW2 mustrech, i když je to klasika. Jiné pilotky mají němci, jiné angláni, rozdíly jsou v tradičním designu pilotek (např. IWC, Zenith), nebo moderním (např. Breitling, Vulcain). Třeba já, kdyby mne posedla touha po pilotkách od RT, bych se nestyděl za Revue Thommen Airspeed GMT, měl jsem je kdysi v ruce a byly fajn zpracované, reliéfní luneta ve dvou odstinech mě vyloženě zaujala. Na černém vodotěsném řemenu od Hirsche by nadělaly spostu parády. Chápu ale, že se od původního konceptu pilotek tahle řada už odchyluje přiliš daleko, někam ke klasickým géemtéčkům... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Irwinek Odesláno 6. října 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2020 martar - díky za názor. Já po pilotkách ani ww nejdu, hodinky se mi bud líbí nebo ne airspedy se mi zrovna moc nelíbí je možné, že zvládnu oboje, ty revka už jsou tam dost dlouho a moc zájmu o ně není. Řeším ted ale takovou podivnost s velikostí, nebo tvarem pouzdra ( nožiček ) - po cca 2,5 měsíci nošení 44 štajnů mám podrážděné šlachy na levé ruce, hodinky jsem odložil, chvíli nosil na pravé a ted nosím cca 2 týdny menší a ono to ustupuje. Může to být náhoda, ale taky ne - zkusím je po pár měsících znovu a pak se uvidí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Irwinek Odesláno 30. prosince 2024 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2024 Tak jsou doma 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se