Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravim vsecky nadsence hodinek a zaroven prosim o radu.

Dostal jsem za ukol od dedy (profesor), abych se za poohlidl po nejakych hodinkach. Touto formou chci najit co nejvice moznych typu, ktere by se mu libily.

Jeho predstava je nasledovna: kozeny pasek, spis tmavy cifernik, aspon mineral. sklicko , jednoduchost, citelnost.

Cena by se mela pohybovat tak kolem 3000.-kc, ikdyz je to tady na mistni pomery asi dost malo, myslim , ze by se neco dalo najit,ne????....nemusi to mit zadnej zlatej strojek, staci quartz. :rolleyes: B)

Odesláno

Dostal jsem za ukol od dedy (profesor), abych se za poohlidl po nejakych hodinkach. Touto formou chci najit co nejvice moznych typu, ktere by se mu libily.

Jeho predstava je nasledovna: kozeny pasek, spis tmavy cifernik, aspon mineral. sklicko , jednoduchost, citelnost.

Cena by se mela pohybovat tak kolem 3000.-kc, ikdyz je to tady na mistni pomery asi dost malo, myslim , ze by se neco dalo najit,ne????....nemusi to mit zadnej zlatej strojek, staci quartz. :rolleyes: B)

chtělo by to víc informací, třeba velikost nebo tvar, k jaké příležitosti se budou nosit, případně funkce ... za 3000,- si moc vyskakovat nemůžeš, ale něco se najde.

Odesláno (upraveno)
chtělo by to víc informací, třeba velikost nebo tvar, k jaké příležitosti se budou nosit, případně funkce ... za 3000,- si moc vyskakovat nemůžeš, ale něco se najde.

Myslim, ze co se tyka tvaru- zadna extravagance, spis klasika. Funkce: staci obycejny ukazatel casu se vterinovkou a datumem. :D Velikost presne nehraje roli mm sem mm tam....naka stredni cesta. A nosily by se kazdodenne.

Upraveno uživatelem Martin Krkoška
Odesláno
Myslim, ze co se tyka tvaru- zadna extravagance, spis klasika. Funkce: staci obycejny ukazatel casu se vterinovkou a datumem. :D Velikost presne nehraje roli mm sem mm tam....naka stredni cesta. A nosily by se kazdodenne.

Tak když už vyhodit 3000,- tak ať jsou to automaty, když málo penež a slušnou kvalitu tak třeba Orient - co třeba tuhle klasiku ?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno
Když pro profesora tak střízlivou kvalitu + aspoň jednu zajímavou featuru (když už to musí být kvůli ceně quartz tak z toho udělat výhodu a zvolit DCF). Ale přesto se 3000 nevejdu... Kdyby to mohlo být o něco víc (235 GBP) tak bych doporučoval tyhle

http://www.junghanswatches.co.uk/JunghansS...ch030460100.htm

Tady tyhle sou taky dost dobry, ale nevim jak by to bylo s dovozem a pak potencialni zarukou????....

Odesláno
Tady tyhle sou taky dost dobry, ale nevim jak by to bylo s dovozem a pak potencialni zarukou????....

Vzhledově se mi ty hodinky celkem líbí, tedy až na tu LCD datumovku - tu bych neustál. Co mi na nich vadí, je to, že velmi podobmé radiem řízené s LCD datumovkou... prodávali nedávno v Tchibu, cena byla poměrně legrační někde okolo 1000,-. asi stejný kalibr z ČLR...

Návštěvník YPO
Odesláno
Vzhledově se mi ty hodinky celkem líbí, tedy až na tu LCD datumovku - tu bych neustál. Co mi na nich vadí, je to, že velmi podobmé radiem řízené s LCD datumovkou... prodávali nedávno v Tchibu, cena byla poměrně legrační někde okolo 1000,-. asi stejný kalibr z ČLR...

byl bych v těch soudech trochu opatrnější - radiem řízenou čínu bych rozhodně s junghansem nesrovnával

Odesláno (upraveno)
byl bych v těch soudech trochu opatrnější - radiem řízenou čínu bych rozhodně s junghansem nesrovnával

OK souhlasím trochu jsem to přehnal - Egana je firma Hongkongská a tedy: "Administrative Region of the People's Republic of China" ;) . Ale nechci tady zahajovat nějou diskusi o h...ě. Junghans má řadu velmi pěkný kousků které rozhodně stojí za pozornost. Otázkou je jeslti si nehrají na víc než jsou, ale obecně se mi jejich mechanické hodinky většinou líbí a na rozdíl od celé řady respektovanějších firem mají i in-house kalibry.

Upraveno uživatelem koblih69
Návštěvník YPO
Odesláno
OK souhlasím trochu jsem to přehnal - Egana je firma Hongkongská a tedy: "Administrative Region of the People's Republic of China" ;) . Ale nechci tady zahajovat nějou diskusi o h...ě. Junghans má řadu velmi pěkný kousků které rozhodně stojí za pozornost. Otázkou je jeslti si nehrají na víc než jsou, ale obecně se mi jejich mechanické hodinky většinou líbí a na rozdíl od celé řady respektovanějších firem mají i in-house kalibry.

EGANA = ACCUTRON, BARRACIDA, BULOVA, CERRUIT 1881, DUGENA, ESPRIT, HARIBO, PIERRE CARDIN, PARTINA, STEFANEL, ZENTRA atd.

rozhodně nekopu za Junghans,je to stejný šrot jako cokoli jiného, ale věřím, že tam nepíšou MADE in GERMANY nadarmo - i když v Breitlingu za 80t je také stroj bůhvíodkud

Odesláno

Junghans je dceřinou společností Egana-Goldpfeil, i když teď když egana šla do kopru se j. buďto osamostatní jako životaschopná součást firmy a nebo se prodá, což je asi varianta pravděpodobnější..

Odesláno

Souhlasím, tu datumovku tam dávat neměli. Aspoň překrýt ciferníkem když už na strojku musí být...

Odesláno (upraveno)

Napadají mě tato Seika:

http://www.azwatch.cz/hodinky/se700-seiko-5-iii-black-dial

navíc máš zde záruku v rámci ČR a prodejce je ochotný.

Také jsem jednou dával hodinky jako dárek a nechtěl jsem, abych se dostal do situace, kdy se hodinky pokazí a já nebudu schopen zajistit záruční servis.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Vit
  • Po letech...
Odesláno (upraveno)

2koblih: Ty modré orienty jsou perfektní - decentní, krásně sladěné ciferníčky i barvy - a přitom nevypadají jako kdyby byly "pro dědka od dědka"! B)

Můžu poprosit, co je to přesně za typ + případně i tip kde by se daly zchrastit?

2Martin Krkoška: Jestli automat a nebo Quartz nevybírej podle peněz, ale podle toho jak pravidelně se budou nosit. U automatických Orientů dostaneš za stejné prachy lepší provedení než u spousty dražších quartzek - ale celé by to bylo nanic, kdyby si je děda bral jenom příležitostně na návštěvy, protože by je pak musel pokaždé komplet přestavovat ... Ale jak píšeš, nosily by se denně - takže klidně automat ...a za ty prachy nové jedině Orient/Seiko.

Upraveno uživatelem Radek124

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...