David_B Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Odesláno 11. září 2008 Netušíte někdo, jestli jsou k sehnání nějaké hezké quartz hodinky, kde sekundovka neskáče po sekundách, ale má plynulý (plynulejší) pohyb? Jsou to Seiko Spring Drive
koblih69 Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Odesláno 11. září 2008 Tak s tím internetem se aspoň částečně pleteš: Když jsem přišel do firmy tak jeden z mých nových podřízených používal tento notebook. PC a E-mail odmítal...
honny Odesláno 11. září 2008 Nahlásit Odesláno 11. září 2008 Osobně nemám s quartz problém, pro nějaký pracovní hodinky... proč ne. Nicméně (zatím?) nepatřím mezi "postižené"
rur Odesláno 12. září 2008 Nahlásit Odesláno 12. září 2008 K mechanickým hodinkám(a celkově hodinkám) mě přivedla náštěva Zermmatu pod Matterhornem ve Švajcu. Pán tam zrovna dává Pateky za 60000frantíků (koukal jsem jak puk na to množství krásných hodinek a tehdy ještě více na cenu)
only Odesláno 12. září 2008 Nahlásit Odesláno 12. září 2008 pěknej příspěvek.....a které sis v tom Jordánsku tedy zakoupil????Které byly ty první??? Ty první byly Hamilton Khaki king automaty s takovým tím látkovo-koženým páskem ... no a pak jsem musel koupit další Hamiltony a pak ještě další (Khaki Aviation a Khaki Chrono field auto). Musím přiznat, že u Hamiltonů je pro mě opravdu velice lákavý poměr ceny a kvality provedení. Ale to všechno jenom kvůli Chronomagu . Protože jsem začal nutně potřebovat hodinky s mimostředovou vteřinovkou. No a jak jsem četl dál Chronomag, tak jsem zjistil, že vlastně nemůžu žít bez automatického chronografu s Valjoux 7750 uvnitř Dneska se na to koukám už trochu jinak, jakkoliv jsem se všemi Hamiltony velice spokojený, mám ty hodinky opravdu rád, tak jsem měl za ty peníze (plus trochu navíc) pořídit třeba jenom jedny hodinky, ale s vlastním kalibrem ... Prodávali tam Omegy, Zenithy, IWC za neskutečné ceny. Nebyl problém se dostat i na poloviční ceny vzhledem k našemu trhu... I když na druhou stranu, jedny levnější automaty na nošení do práce, kde hrozí rozbití vlastně potřebuji (Hamilton Khaki king), ty Khaki Aviation zase vypadají krásně staromilsky a mají tu mimostředovku, takže je taky musím mít, no a kolekce hodinek, bez hodinek s Valjoux 7750 (Khaki Chrono field auto),je jako krasavice bez oka, takže je taky musím mít No takže zbývá další stupeň a tím je právě vlastní kalibr... Jak je vidět, pořád je kam jít Only.
Návštěvník Ondra Odesláno 15. září 2008 Nahlásit Odesláno 15. září 2008 Ještě doplnění k otázce quartz vs. mechanika... Jako nevýhodu mechaniky (a tím pádem plus pro quartz) vidím citlivost - náchylnost k poškození - strojku. Už dvakrát se mi v minulosti stalo, že jsem kupoval přes net nové mechanické hodinky, a došly mi s poškozeným/částečně nefunkčním strojkem. Dohadovat se pak s prodejcem, kde nastala chyba (+ čas tím strávený) je "radost"... U quartzu se toto většinou neděje. Ale je to jen jeden z možných úhlů pohledu...
Arison Odesláno 25. září 2008 Nahlásit Odesláno 25. září 2008 Quartz.... spotřební zboží - ja myslim ze pro skutecne potapece, letce apod. spise nutnost Mechanika.... něco víc, skoro až umění - neda se rict o vsech, cina ktera nevydrzi dovolenou...? Ja to vidim takhle: Quartz - v dobe Eco drive a Radio control idealni pro serizovani mechanickych hodinek, vetsi odolnost pri horsim zachazeni, pro nekoho dulezita porizovaci cena od 100kc, komplikace jako kalendar stopky budik rezerva chodu ktere nekdo potrebuje by v mechanice zaplatil malokdo a kdyby na to mel tak by s tim nesel na K2 nebo do Marianskeho prikopu Mechanika - remeslo, prestiz, investice a samozrejme ten pocit ktery mame temer vsichni ale nikdo ho asi uplne nevyjadri slovem - proste ten pocit Velmi výstižně napsáno...plně souhlasím, hlavně s tím pocitem...
Arison Odesláno 25. září 2008 Nahlásit Odesláno 25. září 2008 (upraveno) Já proti quartzu taky nic nemám, vadí mi jenom ta nutnost měnit baterie. Protože to znamená hodinky někam poslat (14 dní být bez nich) a spoléhat se, že výměna baterie bude provedena odborně a zůstane zachována vodotěsnost... To mi trochu brání kupovat si quartzové hodinky, a raději sahám po jiné variantě ;-) Co, takhle si vyměnit baterii sám... Není to zase až takový problém, tedy existují i výjimky... (myslím tím hodinky) Upraveno 25. září 2008 uživatelem Arison
Arison Odesláno 25. září 2008 Nahlásit Odesláno 25. září 2008 Souhlas. Kdyby měly všechny hodinky, které mají dnes jen bateriový quartz, Eco-Drive, tak bych neměl sebemenší důvod si je nekoupit, teda pokud by se mi samozřejmě líbily... Souhlas ...
luboš72 Odesláno 25. září 2008 Nahlásit Odesláno 25. září 2008 Co, takhle si vyměnit baterii sám... Není to zase až takový problém, tedy existují i výjimky... (myslím tím hodinky) No hej, ale ak si bateriu vymeníš sám, tak potom pravdepodobne stratíš vodotesnosť, inak máš pravdu, ja som si ju stále vymenil sám, a nie len sebe. Ondra to myslel tak, aby mal ten test na vodotesnosť aj keď ani to nie je na 100%.
Arison Odesláno 25. září 2008 Nahlásit Odesláno 25. září 2008 Mno...ale ani quartzky nemusí být nutně jen "spotřební zboží" na těžší práci.....koukněte třeba na Hujerky Manhattan( ),nebo do tohoto vlákna( http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=13832 ).......tohle je vyloženě pocitovka a hodinky k pochlubení se. Nebo Seika G757......a to je jen pár ze spousty a spousty hodinek. Žádnej ecodrive(to bych si nekoupil,to si,dle mého,jen na něco hraje),žádné radiocontrol.......jasně,jsou to vintážní kousky....ale naprosto skvělé. Myslím,že každý z nás si vybírá hodinky HLAVNĚ dle toho,jestli se mu nějakým způsobem líbí.....to je,podle mne,to nejhlavnější kritérium výběru hodinek.Osobně považuji odsouzení hodinek,které se člověku líbí,ale nekoupí je,protože je to "na baterku",za poněkud podivné......ale beru,že naopak já připadám spoustě lidem podivný,protože sbírám a kupuju to,co jiní ne..... PS-docela by mne zajímalo,co to,že sbírám(a nosím) ANA/DIGI hodinky,o mně vypovídá?????.......s ohledem k diskuzím a vyjádřením několika lidí tady,kteří se živí třeba náborem lidí a posuzují i dle hodinek. Toto nemyslím nijak ironicky a pichlavě,jen se ptám...... Souhlasím....také miluji vintage watches... :-))
Ivan Lelák Odesláno 25. září 2008 Nahlásit Odesláno 25. září 2008 Většina názorů na mechanika x quartz je trochu černobílých, resp. každému jsou jasné technická pro a proti ale každý tíhne spíš k jednomu. Mám sedmery hodinky, které střídavě nosím, na delší cesty si beru dvoje až troje (neberu je ani tak jako časomíru, ale doplněk, pocit, radost...) a ačkoliv preferuji mechaniku (opět pocit, technická a řemeslná dokonalost, když někomu ukážu strojek průhledným dýnkem, zírá jako puk protože to nejen nikdy neviděl, ale mnozí mladší ani netuší že existuje něco jiného než quartz) a mám troje automaty a dvoje s ručním nátahem, mám i dvoje Trasery Quartz do podmínek, ve kterých by mechanika nevydržela. A protože jsou to značkové, velmi kvalitní hodinky, mám je stejně rád jako ty mechanické.
Arison Odesláno 25. září 2008 Nahlásit Odesláno 25. září 2008 Zdarec, já sám za sebe musím říct, že k mechanickým hodinkám, resp. automatům jsem přišel tak jako slepý k houslím. Jel jsem na delší dobu pryč z ČR a těsně před odjezdem mi chcípla baterka v, té době, mých jediných hodinkách. Byl jsem vzteky bez sebe. Už tenkrát jsem měl ale averzi ke všemu elektrickému, myšleno na baterky. Nesnáším digi foťáky, kamery, holící strojky ... vždycky mi to všechno selže kvůli bateriím, když ty instrumenty nejvíc potřebuji... Hned jak mi zdechly ty hodinky, tak jsem proklel všechno na baterky a zavzpomínal, jak když jsem byl malej prcek, tak mi táta ukazoval jeho hodinky, který se natahujou tím, že chodí, nosí je na ruce ... tenkrát jsem si to vůbec nedokázal představit, pochopit ... myslel jsem pořád, že tam musí být nějaké provázky od hodinek k nohám a jak se jde tak se to celé nějak hýbe, vůbec jsem to nemohl pobrat ... Druhý den jsem odjel, samozřejmě bez hodinek na ruce a po příjezdu do Jordánska (to je ta země) jsem šel do obchodu s hodinkama a hloupě se zeptal prodavače, jestli se ještě vyrábí jiné než bateriové hodinky a jestli náhodou nezná ty, jak se natahují pohybem. Koukal na mě jako bych žil doposud na jiné planetě a ukázal mi, že v podstatě celý jeho obchod je nacpaný hlavně mechanikama a automatama. Do té doby jsem se totiž o hodinky nijak zvlášť nezajímal. Líbily se mi vždycky, to jo, ale jenom design, nikdy jsem nešel hlouběji a bral jsem jako samozřejmé, že jsou prostě na baterku, protože jsou moderní. Nikdo v mém současném okolí neměl v té době mechaniky/automaty. No a najednou v tom obchodě jsem si začal ty hodinky prohlížet z blízka a vyděl jsem průhledem do strojku a málem jsem upadl na zadek. Jsem staromil a mechanikomil a vidět tolik mechanických hodinek bylo pro mě jako objevení Atlantýdy. No a pak jsem hned v zápětí narazil na Chronomag a bylo povšem... Takže za mě jednoznačně mechanika, pro tu krásu strojku (a to i když není vidět), pro tu titěrnost, kolečka, pružinky, hejblátka a různá udělátka, pro tu poctivost kovu, který když nerozbiju hrubiánstvím, tak bude navždy. Izolace na drátech zpuchří, integrované obvody vyschnou, baterka vyteče ... A to že nejdou tak obrovsky přesně? To je právě to, že se jim můžu věnovat a opečovávat je, seřizovat je ... těžko to všechno popíšu slovy, ale je to pro mě čistě emotivní záležitost. A fakt se přiznávám, že pro mě hraje zásadní roli pohon hodinek. Bateriové na ruku už dobrovolně nevezmu, je to můj životní přístup, rebelie vůči moderně ... jsem blázen, vím to! Je to jako s autem, pro mě existuje jenom benzín, diesel, jakkoliv dokonalé dneska jsou, je prostě jenom diesel. Takže i auta si kromě jiných atributů vybírám hlavně podle pohonu. Ale to už je jiná kapitola. Jediné bateriové výjimky jsou pro mě mobil a počítač, potažmo internet, ty zatím v mechanické verzi nikdo nevymyslel. A nebo se pletu? Only.
Arison Odesláno 25. září 2008 Nahlásit Odesláno 25. září 2008 Tuhle otázku,si myslím, nerozštípneme.......všechny nás spojuje jeden zájem...a to jsou hodinky.....a je šumák,jestli mechaniky,quarzky,digi.....všechno jsou to hodinky a mezi všemi najdeš nádherné kousky,šperky-jak se tu o nich vyjadřujeme,jen v očích každého z nás je tím šperkem něco jiného.Třeba pro YPA je to OP,pro mne je svatým grálem Hujer Manhattan......pro dalšího B-Uhren........ Stejně je to krásnej koníček....... Máš recht...
Arison Odesláno 25. září 2008 Nahlásit Odesláno 25. září 2008 K mechanickým hodinkám(a celkově hodinkám) mě přivedla náštěva Zermmatu pod Matterhornem ve Švajcu. Pán tam zrovna dává Pateky za 60000frantíků (koukal jsem jak puk na to množství krásných hodinek a tehdy ještě více na cenu) Ta paní, kouká taky jako puk... :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se