Marty89 Odesláno 15. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2021 Tak to je v háji. Jsem si říkal, jak ušetřím, když není 41,5mm verze s novým kalibrem. Asi ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paolous Odesláno 15. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2021 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paolous Odesláno 15. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2021 Pánové kdo ho máte ten nový kalibr 400, jak Vám chodí přesně? Tyhle menší nový jsou mňamka... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaem Odesláno 15. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2021 před 20 minutami, paolous napsal: Pánové kdo ho máte ten nový kalibr 400, jak Vám chodí přesně? Tyhle menší nový jsou mňamka... Aquis 400 (43,5) mam dva tyzdne, nosim ich stale (nedavam ich dole ani v noci) a robia tak +4 az 5 sekund denne Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Polo21 Odesláno 15. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2021 Presnost zatial len testujem, po 12 dnoch nosenia robili -1,7 s/d. V noci som ich daval z ruky korunkou dole. Momentalne testujem rezervu a uz bezia 96 hodin bez natahu. Kazdych 24h ich davam do inej polohy a dost to lieta (-13,-9,-12,-7) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty89 Odesláno 15. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2021 To jsou poměrně výrazný odchylky. Měl jsem za to, že jsou COSC, kde by se tohle dít nemělo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaem Odesláno 15. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. června 2021 Podla jedneho z vyjadreni CO-CEO Rolfa Studera si COSC certifikaty nedavaju robit, lebo nechcu navysovat cenu hodiniek. Len vyladuju kalibre v 5tich poziciach na -3/+5 sec denne. Cisla, ktore uvadza Polo21 ma prekvapili, mne vychadzali hodnoty na timegrapheri v uvedenych hodnotach. A v prilohe su hodnoty, ktore nameral jeden rusky hodinar Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Polo21 Odesláno 16. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2021 (upraveno) z Watch Accuracy Meter mam tie hodnoty nasledovne. Neviem ci to moze byt aj tym ze hodinky su este v zabehu (nemaju ani mesiac) Upraveno 16. června 2021 uživatelem Polo21 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paolous Odesláno 16. června 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. června 2021 To mi přijde v pohodě, si to sedne když je máš zatím nový... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chief Odesláno 10. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2021 Design je fakt Top U těch nových 41.5mm je ta issue s minutovkou taky viz v min 7:50 tohoto super reviewSent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 12. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2021 Jsou lidi, kterým to nevadí. Nastavit se to dá a když se ručka negiglá za chodu, tak to neřeší. Osobně bych váhal, za ty prachy se mi tahle fičura moc nelíbí. Asi bych je musel vidět na živo, třeba bych se nechal přesvědčit. Ale rovnou z fleku je koupit bez osahání a pak štelovat "poskakujícího koňa" ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chief Odesláno 12. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2021 Jsou lidi, kterým to nevadí. Nastavit se to dá a když se ručka negiglá za chodu, tak to neřeší. Osobně bych váhal, za ty prachy se mi tahle fičura moc nelíbí. Asi bych je musel vidět na živo, třeba bych se nechal přesvědčit. Ale rovnou z fleku je koupit bez osahání a pak štelovat "poskakujícího koňa" ...Souhlas, je to divný.Chce to rozmyslet.Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaem Odesláno 12. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2021 Ako majiel Aquis s calibre 400 mozem s kludom povedat, ze cely ten rozruch okolo skocenia minutovky pri nastavovani je internetovo nafuknuta bublina. A chybou firmy Oris je, ze to pri zaciatku predaja zle odkomunikovali. Aktualne uz v baleni je hned navrchu navod, ako nastavovat cas - staci posunut cas trochu dopredu a potom sa vratit. Pri tomto postupe vsetko funguje korektne. A pri presnosti, aku 400ka ma netreba cas nastavovat nejak casto... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty89 Odesláno 12. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2021 Tohle mi připadá naprosto normální. Vždycky minutovku posunu asi o 5 minut dopředu a vrátím na správný čas, když seřizuju. Zatím jsem neměl hodinky, kde bych tohle nemusel dělat a obešel se bez pohnutí minutovky při zacvaknutí korunky. Spíš jsem měl za to, že spíš vadilo, když minutovka poskočí při vytažení korunky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaem Odesláno 16. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. srpna 2021 Zaujimave porovnanie kalibrov Oris 400 a Baumatic (Baume&Mercier). Oba "in-house", oba rezerva 120. https://www.youtube.com/watch?v=2NbAkqv54DM Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marty89 Odesláno 17. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2021 Jsem na vážkách, zda dát o tolik peněz víc za Aquis s Calibre 400. Pořád ve mně hlodá, že ta Sellita je klasika, kterou dá do kupy kdejaký hodinář a nikdo neví, co udělá ten nový in-house strojek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chief Odesláno 19. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2021 Ako majiel Aquis s calibre 400 mozem s kludom povedat, ze cely ten rozruch okolo skocenia minutovky pri nastavovani je internetovo nafuknuta bublina. A chybou firmy Oris je, ze to pri zaciatku predaja zle odkomunikovali. Aktualne uz v baleni je hned navrchu navod, ako nastavovat cas - staci posunut cas trochu dopredu a potom sa vratit. Pri tomto postupe vsetko funguje korektne. A pri presnosti, aku 400ka ma netreba cas nastavovat nejak casto... OK dobré vědět Díky Asi je to tak OK, ale někde jsem četl, že je dobrý hodinky posunovat pouze dopředu, ne se s nima vracet dozadu. Četl jste to někdo taky, nebo je to kravina?Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sodekcz Odesláno 21. srpna 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2021 To považuju za blbost. Tedy minimálně v případě, kdy se tady jedná řádově o minuty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radius Odesláno 18. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2021 Mohu se zeptat k těm AQUIS cal.400, z jakého materiálu je luneta? Nemohu to dohledat. A ještě jeden hloupý dotaz, za jak dlouho se při běžném nošení natáhnou na tu plnou rezervu 5 dní? Děkuji Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jaem Odesláno 18. září 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. září 2021 Luneta je keramicka. No a s tym natahom na plnu rezervu - viaceri recenzenti tvrdia, ze sa im za tyzden pri "beznom noseni" podarilo naakumulovat rezervu "len" na 4 dni. Za bezne nosenie sa bralo hodinky na ruke cez den, v noci odlozene. Plnu rezervu dosiahli manualnym natahom (cez 100 plnych otoceni korunkou) Ono to s tou rezervou je, podla mojich pozorovani tak - ak som hodinky natiahol na plno, sli rychlejsie (do +10 sekund denne) po troch dnoch v klude zase meskali aj 15 sekund denne. Ked som to prestal resit a hodinky bezne nosim, tak idu v udavanej tolerancii -3/+5... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se