Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

LDH pilotky

Hledám nějaké informace o pravděpodobně meziválečných nebo WWII náramkových hodinkách.

Popis: klasické pilotky s ručním nátahem, černý plechový ciferník s vyraženými popisy a původně bílou luminací, pouzdro s největší pravděpodobností duralové nebo jiná lehká hliníková slitina, plastové sklíčko velmi tenké vypouklé, celkově působí pouzdro nekvalitním dojmem, strojek s popisem Alpina 337 - 651291.

Hypotéza původu: Mohlo by se jednat o hodinky československého meziválečného četnictva, případně by mohlo jít o poválečný konfiskát po odsunutých Němcích.

Poznámky: O značce LDH jsem našel pouze minimální zmínku v aukci

inzerát LDH pilotky, a to sice, že se jedná o americké hodinky, ale to se mi příliš nezdá.

Přikládám několik fotografií.

Uvítám jakoukoli informaci. díky předem.

post-3935-1221595700.jpg

post-3935-1221595741.jpg

post-3935-1221595762.jpg

post-3935-1221595794.jpg

Odesláno

výborně, velmi díky, podvědomě jsem myslel na nějakou nejasnou předělávku, ale Lidové Družstvo Hodinářů - na to bych asi nepřišel :) Možná by nebylo od věci pár větami shrnout, jaký rozdíl je mezi pilotkami a "nepilotkami", které na první pohled ...

Odesláno
výborně, velmi díky, podvědomě jsem myslel na nějakou nejasnou předělávku, ale Lidové Družstvo Hodinářů - na to bych asi nepřišel :) Možná by nebylo od věci pár větami shrnout, jaký rozdíl je mezi pilotkami a "nepilotkami", které na první pohled ...

Tzv. "pilotky" většinou vycházejí z designu říšské Luftwaffe, ale pojem je to v současnosti značně rozplizlý. Jednoznačné definice bych se neodvážil. Tady je příklad:

post-743-1221599331.jpg

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...