Vit Odesláno 29. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2020 Ahoj, v souvislosti s odkazem níže mě napadlo: Upřednostňujete u hodinek drahé kovy? Pokud ano, proč? Nebojíte se zrychleného opotřebení způsobeného horšími mechanickými vlastnostmi? Mě osobně zlato i bicolor z dlouhodobého hlediska odrazuje, vzhledem k horším mechanickým vlastnostem (opotřebení tahu, atd.). Navzdory tomu mám několikery zlaté vintage chrona, které ale z opatrnosti vytahuji 1x do roka, např. kvůli tomu abych neprobrušoval otvory pro stěžejky (varování hodináře, že vyjímatelné stěžejky mohou být u zlatých hodinek problém). Když vidím, jak po letech nošení vytahají ocelové tahy, tak mě extrémně děsí představa, že bych měl tah z daleko měkčího materiálu. Další věc, kterou pozoruju u žlutého zlata, je výrazná změna odstínu v čase. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dr.sphinx Odesláno 29. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2020 Málokdo (myslím aspoň tady) bude upřednostňovat drahé kovy obecně a pro všechny situace. Na druhou stranu - pokud má člověk možnost a odpor není nepřekonatelný - je to když už ne přímo povinný cvik, tak přinejmenším zkušenost podobného řádu, jako je jako zkusit si potápky, pilotky, oblekovky, in-house strojek, dobrý hodně laciný, hodně drahý, tooly, chrona ... rozumíme si. Z funkčního hlediska platí, co píšeš, i když i tak jsou mezi odolností vůči vnějším vlivům, poškrábání apod. zejména u moderních slitin (prý) docela rozdíly. Vintážní perspektiva je úplně jiná, tam si člověk musí dávat bacha tak jako tak. Já to zatím splněné nemám (fluted luneta, zlatý GS kocour na dýnku se nepočítají), ale jsem si jistý, že pokud bych měl utratit 15k EUR či víc za moderní hodinky, tak budu aleže sakra chtít, aby byly z cenného, krásného, zranitelného, neutilitárního matroše. Hodně lidem (mě v to počítaje) případé rozhodnutí jít do zlata ap. myslím komplikuje komplikuje další bariéra: Ty love, co za to vyvalí, si už člověk neobhájí tím, že ty hodinky budou pak každodenní parťák (v tom si ale stejně lžeme do kapsy, že). Vnímání změn odstínu pouzdra v čase budou individuání věc. No a moct stárnout společně s alpakovými můstky u vlastních Lange (hypotetická situace ) - to je asi nejvíc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Exiztence Odesláno 29. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2020 Já ti to pokazím, ty můstky u Langeho co časem chytnou patinou jsou při GO naloženy do lázně a pak jsou zas jak nové Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dr.sphinx Odesláno 29. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2020 (upraveno) Ajta krajta edit: hlavně, aby je při GO nenaložili do lázně někde u GO Upraveno 29. října 2020 uživatelem dr.sphinx Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karussell Odesláno 29. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2020 Hezky napsáno doktore, s tím se v zásadě ztotožňuji. Rozhodně drahé kovy nepreferuju, ale k některým hodinkám mi jde zlato i víc, než ocel, např oblekový JLC, IWC Portuguese Perpetual, pak přesně liga typu Lange a podobný. U ostatních modelů, kde to vůbec smysl nedává, např. potápky, je to spíš vyjádření nositele , že "na to mám"(no flame, určitě ne u všech). Obecně je to o vkusu každýho člověka, mě zase třeba úplně minuly bronzový pouzdra, to si neumím představit nosit vůbec, nějaký zlato či bicolor někdy klidně Zlato má podle mě dvě nevýhody a to je již zmíněná mechanická odolnost a taky hmotnost. Proto mi dává smysl spíš na subtilnějších hodinkách na kůži, než na hodnkách komplet i s ze zlatým tahem. Víte díky za ten odkaz, vždycky mě to zajímalo a nikdy jsem po tom vlastně nezačal pátrat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 29. října 2020 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2020 (upraveno) před 1 hodinou, dr.sphinx napsal: ..... Z funkčního hlediska platí, co píšeš, i když i tak jsou mezi odolností vůči vnějším vlivům, poškrábání apod. zejména u moderních slitin (prý) docela rozdíly. Vintážní perspektiva je úplně jiná, tam si člověk musí dávat bacha tak jako tak. ..... Já myslím, že s ohledem na cenu materiálu a jeho nasazení pouze pro exkluzivní řady je nutno zlaté hodinky posuzovat z toho vintážního pohledu, ať už aktuálního, či budoucího. Aktuální = kupuju staré hodinky Budoucí = kupuju nové hodinky, ale vzhledem k ceně je snad nikdo nepovažuje za spotřebí doplněk a proto bych měl zvážit, co s mimi bude po x letech Před hodinou, Karussell napsal: ........ Obecně je to o vkusu každýho člověka, mě zase třeba úplně minuly bronzový pouzdra, to si neumím představit nosit vůbec, nějaký zlato či bicolor někdy klidně ............... To je škoda, myslím, že zrovna bronzové hodinky lze s ohledem na cenu některých modelů vyzkoušet i jako spotřební zboží. A u nich je ta změna barvy a schopnost vrátit je i v domácích podmínkách do stavu nových bonusem. Navíc díky tomu, že je povrch kropenatý, nejde viděť žádné mikroškrábance. Před hodinou, Karussell napsal: ........ Víte díky za ten odkaz, vždycky mě to zajímalo a nikdy jsem po tom vlastně nezačal pátrat To jsem rád, mě například nikdy nenapadlo (dokud mi to hodinář neřekl), že výměnné stěžejky moho být u zlatých hodinek na škodu. Upraveno 29. října 2020 uživatelem Vit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Datel Odesláno 29. října 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2020 No, kdyby se na mě usmálo štěstí (zatím se mi pokaždé pochechtává smůla) a dostal bych se do výrazně přebytkového rozpočtu, tak bych si dopřál hodinky platinové zlato mne nějak nefascinuje (samozřejmě s výjimkou pokovení kontaktů v elektronice, tam je ne zas tupitelné ;o) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se