Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po měsíci...
Odesláno

Hamilton Pan Europ, mám podezření, že tam dali baterii, protože když odkládám ciferníkem dolů, rozdíl je denně 0 vteřin. Po víkendu se předběhly možná o 0.5 vteřiny.

Velká spokojenost, při odkládání na noc v jiných polohách spolu s ne úplným natažením je to do 3 vteřin, takže pokud budou držet tuto přesnost, dejme tomu do 3-5 vteřin denně, jsem uspokojen🙂

• po měsících...
  • Po roku...
Odesláno

+13 sekund za týden. Asi za týden, už si to nepamatuju, kdy jsem je seřizoval naposledy, možná je to i dýl, možná 10 dní. Každopádně do 2+ denně. No měl je chvíli Ruda z Onyxu, předtím +7 denně. Tak se mu to asi povedlo.

• po 4 týdnech...
  • po 4 týdnech...
Odesláno

Tak tak, výměna za klasickou Etu. Jinak by se to muselo přeskládat i s kolečkama, kvůli převodovým poměrům a to nevím, jestli by šlo. Hlavně Hamilton tiskne i některé ciferníky pro danou frekvenci. Takže Murph má 3 dílky na sekundu a tisknou a usazují je na stroj tak precizně že po celém obvodu vteřinovka ty miniindexy trefuje. Akorát teda nechápu, proč mají Khaki field auto s datumem vteřinu dělenou na 5 dílků, když smysl dává 3 nebo 6. Možná proto jak jsou Murph do posledního detailu promyšlené a precizně sestavené stojí o desítku víc než prakticky ty samé s datem. Ale možná je to tím filmem, kterej jsem neviděl a ani se na něj upřímně nechystám.

Ale vím co by šlo určitě, hodit tam plastovej krok z powermaticu z PRX apod. 😁😁 Ale kdo by to dělal... Leda by chtěl lehčí hodinky...😁

• po měsících...
Odesláno
před 20 minutami, Perkele napsal:

Pěkná přesnost! Pro zajímavost - máš tušení, proc máš ty odchylky 5. a 7. Listopadu? 

to je jednoduché, točím najednou tak 5-6 kousků a tím pádem jsou nataženy různě, nehledě na to, že někdy je odkládám na bok, korunkou nahoru a někdy na dýnko, ale nemají COSC, nemám vrtič, tak musím večer trochu protřepat sám

Pak mám Christopher Ward Sandhurst a ty mají COSC a jedou podobně jako ty Hamíci.

• po měsících...
Odesláno

Hamilton khaki Field 44mm, H10, kúpené 2018 takmer úplná presnosť, nosené boli občas a prevažne stáli odložené.Nedávno cca 4/2025 zrazu odchylka  -5 s /d. 

Odesláno

Za první půlrok po 185 měřeních dělají průměrně Khaki Field Expedition -0,75 s/den. 

Reálně to je cca -1,75 s/den když jsou na ruce a asi +3 až +4 s/den když je sundám. Nosím je 24/7 a sundám 1x za týden nebo dva na nějakou hrubší práci, to zlepšuje průměr. 

Oproti tomu Mido s téměř stejným strojkem +2,5 s/den bez ohledu na občasné odložení.

S oběma jsem naprosto spokojený 

Naopak me zklamala přesnost digi Casio, čekal jsem že budou mnohem lepší.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Like 1
Odesláno

Tak jsem asi úspěšně do*ebal své Interstellary 🙈

Tlačil jsem párkrát po zámkovce vozík co neměl nafukovací kolečka a kapku to drncalo. Jsem osel, no. A to jsou ani né 3 roky po servisu a čištění.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno
V 11. 8. 2025 v 20:04, gathis napsal:

Za první půlrok po 185 měřeních dělají průměrně Khaki Field Expedition -0,75 s/den. 

Reálně to je cca -1,75 s/den když jsou na ruce a asi +3 až +4 s/den když je sundám. Nosím je 24/7 a sundám 1x za týden nebo dva na nějakou hrubší práci, to zlepšuje průměr. 

Oproti tomu Mido s téměř stejným strojkem +2,5 s/den bez ohledu na občasné odložení.

S oběma jsem naprosto spokojený 

Naopak me zklamala přesnost digi Casio, čekal jsem že budou mnohem lepší.

Jo, s Hamíkama mam taky vyborne zkusenosti, jsou presne a nemaji C.O.S.C.😂👍

Odesláno
V 13. 8. 2025 v 23:29, Perkele napsal:

Tak jsem asi úspěšně do*ebal své Interstellary 🙈

Tlačil jsem párkrát po zámkovce vozík co neměl nafukovací kolečka a kapku to drncalo. Jsem osel, no. A to jsou ani né 3 roky po servisu a čištění.

Tomu nevěřím, že by to bylo tím drncáním, ruka sama o sobě tlumí dost.

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Nevím, jestli to může mít vliv, ale i když jinak nosím hodinky 24/7, tak na cokoliv, kde jsou větší otřesy je sundávám. Třeba i na jízdu na motorce měním i na digi Casio.... On tedy Hamilton má přímo reklamu s jízdou na moto, ale nechci to riskovat

Upraveno uživatelem gathis
Odesláno

Aniž bych cokoliv udělal, tak se prostě nějak samy srovnaly 😵.

Nechápu to, měřil jsem ve stejné poloze jako výše a prostě jsou skvěle. To se mi na těch mechanických hodinkách stejně vždycky líbilo nejvíc - je to jako živý tvor se svými vrtochy a náladami.

Jediné, co jsem tedy dělal jinak bylo, že jsem je víc ručně natahoval, když byly dlouho z ruky (ráno, po víkendu bez atp.)

• Like 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...