B.F.G. Odesláno 19. září 2008 Nahlásit Odesláno 19. září 2008 No tak nevím, mě se jeví jako nejlepší dvě značky právě Dell a HP. Ale asi tomu nerozumím...
Uwe.T Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 jinak tvá definice noutu je dost jaksi vágní Je dcerka na škole kde se učí 3D disajn ?? Nebo jí stačí texťák a eksl ??? a 17 displej je dneska už dost malej přece.... v 17 je to navíc i vo paření, synk nemá NIKDY dost výkonu jinak s recensema je to těžký, mám v práci tohleto HP compaq nx7010, když se to kupovalo tak se všichni recenzenti rozplývali nad výkonem a úžasností stroje a je to drahá kraksna na který nejde kromě ekslu a powerpointu pustit vůbec nic. Když jsem si tehdy přelouskal co je vevnitř, tak se mi to nějak nezdálo, ale prostě jsem ho nafasoval a " tu máš kohouta, hrej si ! " Kreslit se v tom nedá...takže je to na eksl a word a dá se to použít jako velkkej a težkej flešdisk.
Malaket Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 Můžu poprosit o odkaz na možnost dokoupení mezinárodní záruky? Zajímal jsem se o to před časem velmi živě a došel jsem k závěru, že to možné není. A že porucha není častý případ? Třeba ne, ale spoléhat se na to nedá. MAF: chápu, že máš určité osobní zkušenosti, ale pořád nějak nevidím zdůvodnění, proč nebrat, obzvlášť když odsuzuješ obě značky jako celek. K poslední větě: když si přečteš moje příspěvky, tak zjistíš, že jsem pouze doporučoval VAIO, k ostatním značkám jsem se ani jedním slovem nevyjadřoval!!! Záruku si můžeš přikoupit třeba na webu Sony(sonystyle.com), když si konfiguruješ, nebo objednáváš notebook. Je to v třetím kroku.
afrikab Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 No tak nevím, mě se jeví jako nejlepší dvě značky právě Dell a HP. Ale asi tomu nerozumím... Mame ve firme asi 50 NB od HP, ale muzu s klidem rici, ze Lenovo (IBM) je kapku dal. Ale je to mozna jen subjektivni dojem a takova ma srdcovka. Jinak s HP naprosta spokojenost. Hlavne se servisem. Dell-a ma par znamych a taky bez problemu. Mezi temito znackami bych rozdily nedelal. To uz SONY mi prijde v nekterych ohledech kapku odflakle.
skalis Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 Patrim take mezi priznivce IBM/Lenovo. Mel jsem nekolik let stary (dnes uz 10 let) Thinkpad a mel jsem s nim nejlepsi zkusenosti. Nyni mam 14" R 61 a jsem maximalne spokojeny. Popsana kriteria sice Lenovo splnit nemuze, ale je treba popremyslet o tom, k cemu bude noutbuk slouzit. 17" displej je dost velky (i 15" se mi zda prilis velky) a takovy stroj nebude prilis mobilni, muze poslouzit spise jako nahrada stolniho PC. Jestli ho chce dcera casto prenaset, tak je to opravdu moc. Pokud bude s tou masinou pendlovat mezi skolou/doma/kamaradkama, tak to chce hlavne neco odolneho. Myslim, ze po strance mechanicke odolnosti a zpracovani ma Lenovo dost navrch (kvalitni material, kovove panty, u X, T series a R series 14" kovovy ram chranici displej). Mne osobne se maximalne libi cisty funcionalisticky design, ale chapu, pro holku to asi moc nebude... Spis jsem tim chtel rict, at se nenechas zlakat pozlatkem v podobe barvicek a "designovych vychytavek", ale spis se snaz vybalancovat !potrebne funkcni vybaveni a kvalitni zpracovani. A pro inspiraci muzes kouknout treba na http://notebooky-forum.notebook.cz/
utrejch Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 Patrim take mezi priznivce IBM/Lenovo. Mel jsem nekolik let stary (dnes uz 10 let) Thinkpad a mel jsem s nim nejlepsi zkusenosti. Nyni mam 14" R 61 a jsem maximalne spokojeny. Popsana kriteria sice Lenovo splnit nemuze, ale je treba popremyslet o tom, k cemu bude noutbuk slouzit. 17" displej je dost velky (i 15" se mi zda prilis velky) a takovy stroj nebude prilis mobilni, muze poslouzit spise jako nahrada stolniho PC. Jestli ho chce dcera casto prenaset, tak je to opravdu moc. Pokud bude s tou masinou pendlovat mezi skolou/doma/kamaradkama, tak to chce hlavne neco odolneho. Myslim, ze po strance mechanicke odolnosti a zpracovani ma Lenovo dost navrch (kvalitni material, kovove panty, u X, T series a R series 14" kovovy ram chranici displej). Mne osobne se maximalne libi cisty funcionalisticky design, ale chapu, pro holku to asi moc nebude... Spis jsem tim chtel rict, at se nenechas zlakat pozlatkem v podobe barvicek a "designovych vychytavek", ale spis se snaz vybalancovat !potrebne funkcni vybaveni a kvalitni zpracovani. A pro inspiraci muzes kouknout treba na http://notebooky-forum.notebook.cz/ Taky bych popremyslel nad tim displayem. Doma je to lepsi pripojit na monitor (idelane dock station) a kdyz to pak ma clovek nekam tahnout, tak si to stejne dvakrat rozmysli ... (to mam 14' a vsude jezdim autem ...) znacku si vyber jakou chces, stejne co clovek to nazor. Ale s dellem, HP, thinkpadem ani s macem neudelas chybu ... skoda ze jsou ty macbooky tak drahy ... pro holku by byly asi udealni ...
frelichl Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 K poslední větě: když si přečteš moje příspěvky, tak zjistíš, že jsem pouze doporučoval VAIO, k ostatním značkám jsem se ani jedním slovem nevyjadřoval!!! Záruku si můžeš přikoupit třeba na webu Sony(sonystyle.com), když si konfiguruješ, nebo objednáváš notebook. Je to v třetím kroku. Poslední věta samozřejmě nebyla určena tobě, taky jsem na jejím začátku napsal "MAF: ". Sony web obchod znám, ale ty u rozšíření záruky někde vidíš slovo worldwide? Dřív nabízeli aspoň možnost dokoupení mezinárodní záruky na první rok, ale už nenabízí ani tuto možnost. Lidé z fóra notebookreview.com se taky shodují na tom, že u Sony máš prostě smůlu.
Návštěvník Snow Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 Drazí kolegové, hlavně nespadněte do flame, to bych to musel zamknout a nedozvěděl bych se už nic dalšího. Takže znovu : dceři je 20 a proto design není až tak důležitý, to bychom museli koupit nějaký růžový. Teď vážně, studuje filosofii, práce s grafikou odpadá, ale hraje, takže jaká RAM (?), každý den cestuje, proto budu muset řešit odolnost a velikost, je potřeba tak veliký (?). Zatím chci zůstat u vybraného modelu, ale nechám si samozřejmě moc rád dál poradit. Z vašich odpovědí vykrystalizovaly tyto značky : Dell - dobrý s kvalitním servisem Lenovo - odolný, spolehlivý (?) HP - něco mezi těmito značkami MAC - netuším proč, pod slovy "úspěch u dcery zajištěn" "dcera bude mít mohutné úspěchy ", mi nic neříká, takže proč vlastně (?), jaká je kompaktibilita s Windows ? nechci SONY !! Přátele ještě mi trochu poraďte, díky.
utrejch Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 Drazí kolegové, hlavně nespadněte do flame, to bych to musel zamknout a nedozvěděl bych se už nic dalšího. Takže znovu : dceři je 20 a proto design není až tak důležitý, to bychom museli koupit nějaký růžový. Teď vážně, studuje filosofii, práce s grafikou odpadá, ale hraje, takže jaká RAM (?), každý den cestuje, proto budu muset řešit odolnost a velikost, je potřeba tak veliký (?). Zatím chci zůstat u vybraného modelu, ale nechám si samozřejmě moc rád dál poradit. Z vašich odpovědí vykrystalizovaly tyto značky : Dell - dobrý s kvalitním servisem Lenovo - odolný, spolehlivý (?) HP - něco mezi těmito značkami MAC - netuším proč, pod slovy "úspěch u dcery zajištěn" "dcera bude mít mohutné úspěchy ", mi nic neříká, takže proč vlastně (?), jaká je kompaktibilita s Windows ? nechci SONY !! Přátele ještě mi trochu poraďte, díky. Jestli studuje filozofii a kazdy den dojizdi tak sedumnactku urcite ne. Na druhou stranu aspon bude neco delat krom sveho ducha i pro sve telo. http://www.kuptonawebu.cz/det/notebook-del...07-n08b2s1735r/ http://www.kuptonawebu.cz/det/notebook-hp-...hp-107-fm588ea/ http://www.kuptonawebu.cz/det/notebook-tos...qg40e-02200ncz/ toshiby bych se taky nebal. Skocte s cerkou do nakyho obchodu at si vybere, kterej se ji bude libit, to je dycky nejjednodusii ... Mac a kompabilita s windows: muzes je tam mit naisntalovany, nebo si je i muzes spoustet pres paralers primo v os x ...
gas Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 jestli to bude často přenášet, tak popřemýšlej nad Lenovo, ta konstrukce je neskutečně odolná, má magnéziový rám, sám jsem byl překvapen jak je to pevné, klávesnice je odolná proti polití, atd., pro mě velké plus trackpoint, je to velmi dobře vyladěné, tiché a netopí ani při větší zátěži, na baterku běžně 4 hodiny +, mám R500, šťastnou ruku při výběru
afrikab Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 14" je na beznou praci idealni a vaha je take dobra. Lenovo ma v teto tride SL400 (prave ted na nem pisu prispevek do jednoho fora) anebo R61 (nema HDMI). Problem je, ze tyhle jsou z levnejsiho segmentu Lenovo a moc tech odolnoch vychytavek jako drazsi modely nemaji (za ty prachy je nema zadny NB). Ty ma treba T61, ale ten je take bez HDMI. Ovsem ma v sobe lepsi grafiku nVidia. Pamet bych neresil, nestoji malo a da se ve vetsine pripadu dokoupit. Pro Visty staci 2GB RAM.
skalis Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 Teď vážně, studuje filosofii, práce s grafikou odpadá, ale hraje, takže jaká RAM (?), každý den cestuje, proto budu muset řešit odolnost a velikost Takze pouziti bude, predpokladam, psani seminarek, icq, mp3, brouzdani po netu, prehravani filmu. To dnes zvladne kazdy stroj. Co se hrani tyce, tak pokud dcera hraje graficky narocne hry, tak popremyslej nad nesdilenou grafikou. Nevyhodou je pak vetsi zahrivani a nizsi vydrz na baterky. Vzhledem k tomu, ze ho bude casto prenaset, tak o 17" bych vubec neuvazoval a nejspis ani o 15" a zameril se na mechanicke vlastnosti. Vychazi mi z toho to Lenovo Thinkpad (priznavam, jsem zaujatej, ale jsou to dlouholete zkusenosti), Toshiba, MAC (osobne nejsem priznivcem) nebo DELL (hlavne kvuli NBD zaruce). Ja bych volil Lenovo s dedikovanou grafikou.
skalis Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 Lenovo a moc tech odolnoch vychytavek jako drazsi modely nemaji (za ty prachy je nema zadny NB). Ty ma treba T61, ale ten je take bez HDMI. Ovsem ma v sobe lepsi grafiku nVidia. Pamet bych neresil, nestoji malo a da se ve vetsine pripadu dokoupit. Pro Visty staci 2GB RAM. R series s 15" nemaji ram nad displejem, nicmene verze 14" ho maji! a byvaji i lepe vybavene nez 15". Dalsi rozdily jsou tusim (snad nekecam) slot pro dock a CD/DVD mechanika v ultrabay, ktera se da na cesty vymenit za dalsi baterii (krome toho existuje krome standardni baterie jeste extended, ktera couha zezadu). Priklanim se k 14", na praci dostatecne, co se tyce te lepsi grafiky u R61, tak to z hlavy nevim, zkus se podivat na www.lenovo.cz. Ja mam sdilenou, coz pro me potreby bohate staci. Ty 14" verze jsou oproti T series jen nepatrne vetsi, dalsi vyhodou T-cka je moznost mit displej 3:4, ale to je spis pro ortodoxni klasiky (ja jsem si na widescreen zvykl rychle).
mengelis Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 Na druhou stranu aspon bude neco delat krom sveho ducha i pro sve telo. Jakože si zhuntuje páteř?
Návštěvník YPO Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 myslím,že Snow potřebuje 2x hdmi, aby se mohl lépe dívat na svoji oblíbenou značku
boo-beek Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 Snow, kasli na to, jestli ji koupis HP, Lenovo nebo DELL je jedno - ani s jedni neudelas krok vedle. Pokud bys mel zaludek na objednavani od nasich zapadnich sousedu, tak cokoliv od Samsungu, ty radim jeste vys, nez tri vyse zminene znacky. Jinak od vsech vyjmenovanych znacek jsem pouzival dlouhodobe nekolik notebooku a IT me zivi, takze vim, o cem pisu V soucasny dobe mam DELL a HP, DELL pusobi o kus solidneji, ale neni tak prijemnej do ruky, horsi touchpad a klavesnice. To samy je Lenovo, taky je o kus solidnejsi, ale neni tak prijemny do ruky jako HP. Dell ma porad jeste nejlepsi servis, i kdyz Lenovo i HP mu uz dychaji na zada. To, co jsi sem postnul, je skvela volba, akorat bych se zamyslel nad tim, jestli je opravdu potreba 17", treba tatik svoje VOSTRO se 17" miluje, ja si nedokazu predstavit nic vetsiho, nez 14.1". At vezmes cokoliv, tak par zasadnich veci: Procesor - vzdy chtej Intel Core2Duo, NE CoreDuo. C2D je proste lepsi, pro stejnej vykon mu staci mensi frekvence a proto min zere, tak nejak ve zkratce. AMD neres, v necem horsi, v necem lepsi, ale v notebookach je Intel porad jednicka s vydatnym naskokem. Grafickou kartu chtej NESDILENOU, v tehle cenove kategorii a velikosti je to samozrejmost, minimalne s cipem nVidia 8600GM a 256MB pameti. Harddisk - v dane kategorii 7200 otacek za minutu Pamet - v dane kategorii jsou 4GB legitimni pozadavek Rozliseni displeje - idealne to tisicsestsetneco x cokoliv... Zaruka - pokud ma notebook aspon chvili vydrzet, rozhodne si priplatit za prodlouzeni zaruky a za NBD (Next Business Day) servis, je to hodne prijemna vec. A tak, drz se tech znacek a techhle rad a chybu neudelas
Návštěvník Snow Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 Děkuji a jsem vám opravdu vděčný za další rady. Začíná se to už docela rýsovat, takže poslední prosba, zkuste mi doporučit Lenovo nebo Dell se stejným zadáním, ale pouze 14" displayem s vysokým rozlišením. Vím, že mi můžete odpovědět jako B.F.G., abych zapíchl prst do ceníku a vybral si sám, ale já tomu skutečně nerozumím. Dík.
skalis Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 Pamet - v dane kategorii jsou 4GB legitimni pozadavek Ve vsem souhlasim, se Samsungem nemam zkusenosti. Jen me napada, pro 4GB RAM bude potrebovat 64bit system, ze? Jak je to s dostupnosti SW? Ja osobne mam C2D, ale pouzivam 32bit system (linux, ale to neni dulezite). Do 64bit jsem radsi nesel, kvuli dostupnosti aplikaci.
gas Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 myslím, že by jí bohatě mohlo stačit něco takového http://www.alza.cz/ibm-lenovo-thinkpad-r61-d90507.htm
boo-beek Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 Děkuji a jsem vám opravdu vděčný za další rady. Začíná se to už docela rýsovat, takže poslední prosba, zkuste mi doporučit Lenovo nebo Dell se stejným zadáním, ale pouze 14" displayem s vysokým rozlišením. Vím, že mi můžete odpovědět jako B.F.G., abych zapíchl prst do ceníku a vybral si sám, ale já tomu skutečně nerozumím. Dík. Dell Latitude D630. Konfiguraci FFNKS3J mam a je to DELLo Sirokouhlej 14.1" displej, nVidia Quadro, rychlej procesor, rozumnej disk... Akorat by sis navic musel navolit vyssi rozliseni displeje, ale to neni na jejich strankach problem. A je to business notebook, skvely zpracovani, v ramci moznosti skvela mobilita, ...
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.