mirecc Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 Mám podobný problém s mojimi dievkami. Pôvodne chceli Eee 1000 kôli prenosnosti a výdrži, naštastie si dali povedať. Zrejme staršia si kúpi Dell alebo HP s 15,4" a mladšia niečo okolo 13". Dvojjadrový procesor je štandard, takisto od 2-3 Giga RAM, Wifi, rozhodovať o konkrétnom modeli bude zrejme výdrž - cesta z intráku domov je dlhá. Uvažoval som aj o MSI. Pardon, vstoupil jsem do diskuse pozdě, ALE nedá mi to, neb se sám koukám na EEE-1000 ... Ty EEE (celá řada) je o něčem jiném než o PRÁCI !!!! To jsou noťasy pro ZÁBAVU !!!! Viz jejich HW ...... Atom je jednoprocesor ..... a tak dál. Tyto stroje jsou zcela jasně definovány pro zábavu - předvádění fotek přátelům v hospůdce a tak nějak podobně, mobilita - váha okolo 1 kg a pod ....Čímž tyto noťasy NEZAVRHUJI. A jaký počíták si vybrat .... Já jsem si vždy parametry definoval podle programů, které na tom dotyčném stroji měly pracovat - to bylo rozhodující (např. CAD programy, stříhání videa, úpravy fotek- každý prg. má jiné doporučené parametry)..... Základní definici již dávají Windowsy .... a ze zkušenosti bych povýšil RAM na dvojnásobek.
Duke650 Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 Za posledních 11 let jsem měl jeden Compaq a asi 3 nebo 4 Delly. Teď Dell D830, Core2Duo T7700 2,4GHz 2 GB RAM a nemám si na co stěžovat. Příští rok budu kupovat NB pro dceru a bude to Dell :-)
B.F.G. Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 Děkuji a jsem vám opravdu vděčný za další rady. Začíná se to už docela rýsovat, takže poslední prosba, zkuste mi doporučit Lenovo nebo Dell se stejným zadáním, ale pouze 14" displayem s vysokým rozlišením. Vím, že mi můžete odpovědět jako B.F.G., abych zapíchl prst do ceníku a vybral si sám, ale já tomu skutečně nerozumím. Dík. To skoro vypadá, jako bych ti neodpovědel konkrétně . Napsal jsem to jen proto, že jsi to specifikoval strašně obecně. http://www.cybex.cz/Pocitace/Notebooky/HP-...ategorie=14856/ http://hewlettpackard.mironet.cz/hp-6530b-...--vibs+dp86949/ Vysoké rozlišení se ti bude hledat těžko, navíc řada výrobců preferuje 13" LCD. Já osobně kladl důraz na mobilitu a hlavně výdrž baterie. Notebok který vydrží hodinu a půl je k ničemu. Sám mám ntb HP se 14" LCD (podobné jako v odkazu) a opravdu je schopen vydržet 4 hodiny. Veliký průser vidím i v nemožnosti koupě ntb s XP, Vista podle mě stojí pořád za hov...
utrejch Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 To skoro vypadá, jako bych ti neodpovědel konkrétně . Napsal jsem to jen proto, že jsi to specifikoval strašně obecně. http://www.cybex.cz/Pocitace/Notebooky/HP-...ategorie=14856/ http://hewlettpackard.mironet.cz/hp-6530b-...--vibs+dp86949/ Vysoké rozlišení se ti bude hledat těžko, navíc řada výrobců preferuje 13" LCD. Já osobně kladl důraz na mobilitu a hlavně výdrž baterie. Notebok který vydrží hodinu a půl je k ničemu. Sám mám ntb HP se 14" LCD (podobné jako v odkazu) a opravdu je schopen vydržet 4 hodiny. Veliký průser vidím i v nemožnosti koupě ntb s XP, Vista podle mě stojí pořád za hov... Se trema ctyrma gigama uz to asi bude v pohode. Nicmene da se jeste provest downgrade ...
B.F.G. Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 Se trema ctyrma gigama uz to asi bude v pohode. Nicmene da se jeste provest downgrade ... Problém není chod Visty, problém je podělaná nekompatibilita (nejde mi např Autocad, některé dosovské aplikace), kixy a občas ovladače. Downgrade je docela problém, nejsou někdy potřebné ovladače a mě například ntb po downgrade vytuhává při probuzení ze spánku. (nemůžu přijít na to čím to je)
utrejch Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 Problém není chod Visty, problém je podělaná nekompatibilita (nejde mi např Autocad, některé dosovské aplikace), kixy a občas ovladače. Downgrade je docela problém, nejsou někdy potřebné ovladače a mě například ntb po downgrade vytuhává při probuzení ze spánku. (nemůžu přijít na to čím to je) To mas asi pravdu ...
maty Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 Ja bych se, panove, bil za Fujitsu-Siemens - mam Amilo Pro 3205. Jako mlady vyzkumnik mam v rachote hned vedle soustruhu 3 PCka, doma jeste jedno, a tak potrebuju neco na cestu, do baglu, do auta, do letadla, na pohovku nebo na konference a prave 12 palcu, 2 kg s mysi a nabijeckou, dualcore, 3.5 h vydrz je to prave - notes je prece na noseni, na vedecky vypocty mam 12ti procesorovy dela, ktery ale by na cestach delaly trochu randal A navic je to za levnej peniz. Pro me 17' neni portable... http://kubat.e-zpravy.cz/item/fujitsu-siem...enze-zkusenosti
lib Odesláno 20. září 2008 Nahlásit Odesláno 20. září 2008 Když už tady každej dává svoje zkušenosti, nedá mi to, abych se taky nepřipojil. Pro mě je vzor mobility a současně pracovního notebooku už asi 8 měsíců používaný DELL XPS 1330. 13,3" obrazovka stačí na normální MS Office (evtl. OpenOffic) práci jak doma, tak v kanceláři. Při hmotnosti 1,7kg je to opravdu mobilní zařízení. Pokud se dcera spokojí s integrovanou grafikou, bude výdrž na tu nejmenší baterii (37kWh, 4 články) cca 3 hod., při využití jen o málo těžší baterie (57Wh, 6 článků) 4 hod. s jistotou. Je to notebook s dobrým designem, dobrou výbavou a hlavě s dobrým krytem a šasi. Prostě ntb do nepohody a na cestování, přičemž při normální kancelářské práci stačí i bez externího displeje a podobných serepatiček. Pro holky má navíc volitelně červenou kapotu: [post=http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3826]http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3826[/post] A do 30K Kč se taky vejde.
CzechJoker Odesláno 21. září 2008 Nahlásit Odesláno 21. září 2008 Kupujes na mironet.cz? Mironet mě podvedl, dodal mi NT s jinou konfigurací paměti, než bylo objednáno (mám TPR61, měl být jeden modul 2GB a dodali 2x1GB; schválně jsem objednal ten první proto, abych mohl rozšířit na 4GB - když jsem po půl roce otevřel noťas, abych tam ten 2GB modul nacpal, málem jsem spadl ze židle). Za mě - mironet nebrat.
railmaster Odesláno 21. září 2008 Nahlásit Odesláno 21. září 2008 Pardon, vstoupil jsem do diskuse pozdě, ALE nedá mi to, neb se sám koukám na EEE-1000 ... Ty EEE (celá řada) je o něčem jiném než o PRÁCI !!!! To jsou noťasy pro ZÁBAVU !!!! Viz jejich HW ...... Atom je jednoprocesor ..... a tak dál. Tyto stroje jsou zcela jasně definovány pro zábavu - předvádění fotek přátelům v hospůdce a tak nějak podobně, mobilita - váha okolo 1 kg a pod ....Čímž tyto noťasy NEZAVRHUJI. A jaký počíták si vybrat .... Já jsem si vždy parametry definoval podle programů, které na tom dotyčném stroji měly pracovat - to bylo rozhodující (např. CAD programy, stříhání videa, úpravy fotek- každý prg. má jiné doporučené parametry)..... Základní definici již dávají Windowsy .... a ze zkušenosti bych povýšil RAM na dvojnásobek. Máš úplnú pravdu, ale vysvetliť tej mojej mládeži že počítač nie je len pre zábavu, ICQ a Skype je dosť fuška.
Návštěvník Snow Odesláno 21. září 2008 Nahlásit Odesláno 21. září 2008 Když už tady každej dává svoje zkušenosti, nedá mi to, abych se taky nepřipojil. Pro mě je vzor mobility a současně pracovního notebooku už asi 8 měsíců používaný DELL XPS 1330. 13,3" obrazovka stačí na normální MS Office (evtl. OpenOffic) práci jak doma, tak v kanceláři. Při hmotnosti 1,7kg je to opravdu mobilní zařízení. Pokud se dcera spokojí s integrovanou grafikou, bude výdrž na tu nejmenší baterii (37kWh, 4 články) cca 3 hod., při využití jen o málo těžší baterie (57Wh, 6 článků) 4 hod. s jistotou. Je to notebook s dobrým designem, dobrou výbavou a hlavě s dobrým krytem a šasi. Prostě ntb do nepohody a na cestování, přičemž při normální kancelářské práci stačí i bez externího displeje a podobných serepatiček. Pro holky má navíc volitelně červenou kapotu: [post=http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3826]http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=3826[/post] A do 30K Kč se taky vejde. Čau libe, není 13,3" už trochu málo ?
CzechJoker Odesláno 21. září 2008 Nahlásit Odesláno 21. září 2008 Ty EEE (celá řada) je o něčem jiném než o PRÁCI !!!! To jsou noťasy pro ZÁBAVU !!!! Viz jejich HW ...... Atom je jednoprocesor ..... a tak dál. Nesouhlaísm. Sám sebou neustále tahám 12" FS a vidina 10" s poloviční hmotností mi přijde naopak pro práci na cestách optimální. Ono je třeba definovat, co si kdo představuje pod pojmem práce. Pokud to jsou emaily, občas něco upravit ve wordu nebo excelu, pustit prezentaci přes projektor nebo juknout na web, pak na to pochopitelně stačí včetně malé SSD. Na vše ostatní slouží PC. Pokud hledáš opravdu mobilní notebook, bude to vždy o kompromisu mezi výkonem a mobilitou - vyšší výkon procesoru, grafiky či plotny HDD tě příliš poutají k nejbližší zásuvce. Tady je to ale o 17" mamutovi, ne o těchto pididlech.
Návštěvník Snow Odesláno 21. září 2008 Nahlásit Odesláno 21. září 2008 Tak co tenhle, ten musí být snad už dostatečně mobilní. APPLE MacBook Air CZ nebo tenhle Apple MacBook 13,3" Intel Core 2 Duo 2,4 GHz, černý
utrejch Odesláno 21. září 2008 Nahlásit Odesláno 21. září 2008 Tak co tenhle, ten musí být snad už dostatečně mobilní. APPLE MacBook Air CZ nebo tenhle Apple MacBook 13,3" Intel Core 2 Duo 2,4 GHz, černý Pokud chce i hrat tak bych macbooka vynechal. Navic pocitej s litrem navic, pokud cerka bude chtit ceskou lokalicazi a dalsich dva a pul pokud budes chtit windowze ... navic to ma sdilenou grafiku, takze na hry vskutku nikoliv ... a ramku 2x1 coz u notase za tricet je pomerne malo a pokud budes chtit rozsirit, tak ten jeden muzes vyhodit ... koukni radsi na ty delly ...
Pafelik Odesláno 21. září 2008 Nahlásit Odesláno 21. září 2008 Moje představa: Velikost tak nějak akorát, žádný obr, ale ani žádná miniatura. Měl by mi sloužit hlavně k prohlížení internetu a maximálně bych v něm chtěl používat základní programy, Phtoshop, prohlížet fotky a videa. Chci aby to všechno zvládal plynule a rychle, ale vzhledem k tomu, že na něm nebudu hrát hry apod. tak si myslim, že by to nemuselo být žádné dělo. Bohužel se v těchto věcech nevyznám a tak by mě zajímalo v jakých cenových relacích by se takový stroj pohyboval. V nejbližší době se chystám něco pořídit a myslím si, že by byla škoda zbytečně utrácet, když mi jde v první řadě o internet, psaní apod. Zase bych ale nerad úplnou šunku, u které bych čekal dvě hodiny, než se mi načte dvacet fotek... Mohl by jste mi někdo poradit?
mirecc Odesláno 21. září 2008 Nahlásit Odesláno 21. září 2008 Nesouhlaísm. Sám sebou neustále tahám 12" FS a vidina 10" s poloviční hmotností mi přijde naopak pro práci na cestách optimální. Ono je třeba definovat, co si kdo představuje pod pojmem práce. Pokud to jsou emaily, občas něco upravit ve wordu nebo excelu, pustit prezentaci přes projektor nebo juknout na web, pak na to pochopitelně stačí včetně malé SSD. Na vše ostatní slouží PC. Pokud hledáš opravdu mobilní notebook, bude to vždy o kompromisu mezi výkonem a mobilitou - vyšší výkon procesoru, grafiky či plotny HDD tě příliš poutají k nejbližší zásuvce. Tady je to ale o 17" mamutovi, ne o těchto pididlech. No a jsme tam kde jsme byli - základem jsou APLIKACE .... pokud bede jen mail, Word, slabý EXCEL, tak ty EEE stačí - a navíc mají výhodu mobility. Pokud to bude CAD či něco podobného, tak EEE jsou zcela mimo .... Základem je definice NA CO TEN noťas potřebuji - a od toho se odvíjí vše ostatní.
skalis Odesláno 21. září 2008 Nahlásit Odesláno 21. září 2008 No a jsme tam kde jsme byli - základem jsou APLIKACE .... pokud bede jen mail, Word, slabý EXCEL, tak ty EEE stačí - a navíc mají výhodu mobility. Pokud to bude CAD či něco podobného, tak EEE jsou zcela mimo .... Pokud noutbuk bude slouzit jako hlavni (jediny) pocitac, tak EEE je maly. 13" nebo 14" podle me staci a cokoliv vetsi je cihla. Sam mam notes jako hlavni stroj, jinak bych zvolil taky mensi (Thinkpad X series 12"). Základem je definice NA CO TEN noťas potřebuji - a od toho se odvíjí vše ostatní. Tohle je hlavni. Budu se opakovat, ale myslim, ze nejlepsi bude to Lenovo nebo Dell (za ty penize si nakonfigurujes plne vyhovujici stroj). Ani u jednoho neudelas chybu. MACum osobne prilis nefandim, ale asi to bude tim, ze me neoslovuje jejich "eyecandy" design a vysoka cena.
B.F.G. Odesláno 21. září 2008 Nahlásit Odesláno 21. září 2008 Tak co tenhle, ten musí být snad už dostatečně mobilní. APPLE MacBook Air CZ nebo tenhle Apple MacBook 13,3" Intel Core 2 Duo 2,4 GHz, černý Pokud po každé napíšeš úplně jiný požadavek, tak se to těžko radí. Na co tvá dcera vlastně ten ntb bude používat? Chce mobilitu, výkon, dizajn, ergonomii, značku? Bude ve škole psát ve Wordu na místo sešitu? Bude dělat v Solidworks nebo v 3D Autocadu? Bude hrát hry? Jinak bych stavěl výkon a užitnou hodnotu Mac Air skoro na úroveň Asus EEE, akorát že stojí 6x tolik. A mimochodem nejtenčí ntb Apple nemá
CzechJoker Odesláno 21. září 2008 Nahlásit Odesláno 21. září 2008 Pokud po každé napíšeš úplně jiný požadavek, tak se to těžko radí. Na co tvá dcera vlastně ten ntb bude používat? Chce mobilitu, výkon, dizajn, ergonomii, značku? Bude ve škole psát ve wordu na místo sešitu? Bude dělat v Solidworks nebo v 3D Autocadu? Bude hrát hry? Nezapomeň na 2x HDMI, to nebude jen tak nějaký word. Nejspíš by to chtělo pořádnou grafiku. A co třeba toto: http://www.czechcomputer.cz/art_doc-F44A17...6C0035116D.html
lib Odesláno 21. září 2008 Nahlásit Odesláno 21. září 2008 Čau libe, není 13,3" už trochu málo ? Strašně snadno si na to zvykneš. Jedná se o širokoúhlý displej. Já jsem na normální kancelářskou práci začínal na ntb 15". Další byly už 14,1" širokoúhlý. Teď 13,3" a vím, že u příštího už klidně půjdu na 12,1". A to nemám oči úplně v pořádku. Na takto malých displejích mám běžně vedle sebe rozjety dva programy, se kterými pracuju současně. Např. excel tabulku přecpanou daty a vedle toho Word nebo MS Project apod. Strašně mi vyhovuje ta lehkost, mobilita. Zaklapneš, šoupneš do tašky a kdekoliv jinde můžeš za půl minuty pokračovat, kdes přestal. Navíc není problém si u pracovního stolu připojit externí monitor dnes už za pár tisíc. Ani docking station není potřeba.
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.