Přejít na obsah

Notebook

Návštěvník Snow

Doporučené příspěvky

Návštěvník Snow
Odesláno

Prosím o radu, sháním pro dceru notebook.

Požadavky :

zavedená firma

cena cca 30000,-

dual core

vyšší takt

display 17"

HDD 250Gb

HDMI 2x

• Odpovědi 85
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno

Tím pádem vraž prst do katalogu u jakéhokoliv noteboku 17" v ceně 30tKč.

Pokud je to pro dceru, tak je podle mě důležité definovat její nároky na výkon, mobilitu (u 17" asi docela nepodstatné), orientaci na hry, kvalitu zobrazení a podle mě na velmi pomíjenou vlastnost - výdrž.

Bez dalšího upřesnění bych doporučil:

http://www.cybex.cz/Pocitace/Notebooky/HP-...ategorie=14859/

http://www.cybex.cz/Pocitace/Notebooky/DEL...ategorie=14859/

Jeden levnější, druhý na limitu. Výhody Dellu asi nemusím opakovat.

Odesláno

Ja si pred tydnem koupil Lenovo ThinkPad SL400. Vykon dostatecny, LCD 14", dobra vydrz baterie a je lehci nez 15". Me se zda 15" zbytecne velke.

Ale pokud chces 17". Tak bohuzel, Lenovo takove kravy nedela, jak se tak divam. Pro me uz to pak neni NB :D

I kdyz mame tady v praci jedno HP se 17" - model nx9420. Ovsem 2xHDMI snad nikdo na NB nedela.

Odesláno

Koupil jsem si nový Toshiba Satellite, ale je to "jen" 15 palců, ale zase má reproduktory Harman/ Kardon, takže to skvěle hraje :)... jinak celkově zatím spokojenost, akorát je to komplet v černé, lesklé barvě, takže pořád "zapatláno"...

Odesláno

Mám podobný problém s mojimi dievkami. Pôvodne chceli Eee 1000 kôli prenosnosti a výdrži, naštastie si dali povedať. Zrejme staršia si kúpi Dell alebo HP s 15,4" a mladšia niečo okolo 13". Dvojjadrový procesor je štandard, takisto od 2-3 Giga RAM, Wifi, rozhodovať o konkrétnom modeli bude zrejme výdrž - cesta z intráku domov je dlhá. Uvažoval som aj o MSI.

Odesláno
Tím pádem vraž prst do katalogu u jakéhokoliv noteboku 17" v ceně 30tKč.

Pokud je to pro dceru, tak je podle mě důležité definovat její nároky na výkon, mobilitu (u 17" asi docela nepodstatné), orientaci na hry, kvalitu zobrazení a podle mě na velmi pomíjenou vlastnost - výdrž.

Bez dalšího upřesnění bych doporučil:

http://www.cybex.cz/Pocitace/Notebooky/HP-...ategorie=14859/

http://www.cybex.cz/Pocitace/Notebooky/DEL...ategorie=14859/

Jeden levnější, druhý na limitu. Výhody Dellu asi nemusím opakovat.

připojuji se s dobrými zkušenostmi s DELL, B.F.G. postnul model, který nabízí vše, co může dcerka využít (zvládne i hry) 2xHDMI jsem ještě u žádného ntb neviděl...

Odesláno

Ty 2 HDMI nevím,ale za mě jedině SONY VAIO, v tomto případě řada AR. Já mám léta řadu SZ, jsem plně spokojenej, absolutně žádný problém, teda všechny jsem kupoval ve státech, kde je cena cca poloviční. Teď budu kupovat novou řadu Z .

Ohledně tebou požadovanýho notebooku se dobře jeví tento za 1.599 USD

Model Number: VGN-AR830E

VAIO? AR Series Notebook PC

Intel? Core? 2 Duo Processor T8300 (2.40 GHz, 3MB L2 Cache)

Genuine Windows Vista? Home Premium

Features: 17" widescreen LCD display, 3GB RAM, 400GB hard drive (200GBx2), NVIDIA? graphics, Blu-ray Disc? optical drive, HDMI output

Nech si ho poslat přes nějakou tu zasilatelskou službu ( to už se tady na fóru řešilo ) a i s DPH se do toho přibližně vejdeš

Návštěvník Snow
Odesláno

Díky všem, beru DELL Studio 1735/C2D T8100/4GB/2x250GB/WXGA+/DVD-RW/ATI256/VHP, barva byla také vybrána, bude to Orange Microsatin Finish, otec má rázem novou hračku kuk464.gif ok490.gif

Odesláno

Požadavky :

zavedená firma

cena cca 30000,-

dual core

vyšší takt

display 17"

HDD 250Gb

HDMI 2x

Z vlastni zkusenosti (lokalni CZ ceny, dovezeny zvenku samozrejme levnejsi):

- Lenovo = v pohode, robustni a spolehlivy...bohuzel nedelaji 17"

- MacBookPro 15" = uspech u dcery mas garantovan :)

- Toshiba Satellite X200-251 = trosku nad 30k ale HODNE muziky

- SONY Vaio AR61S = dobra volba, ale taky trosku nad 30k

- HP/DELL = nebrat

Drzim palce,

Martin

...hehe, pekne jsem to postnul zaroven s tvym rozhodnutim jit do Dell :)

Kupujes na mironet.cz?

Odesláno

Jestli nejsi sběratel značek, tak si to můžeš poskládat třeba tady notebooky na míru . Tady si to můžeš poladit tak jak budeš potřebovat. Pařanskej noťas, renderovací stanici a nebo něco na psaní emailů s takovejma divnostma jako je Blu-ray a podobný blublbiny. Záleží jen na tobě. Jinak při rozlišení 1680x1050 už není ta 17-ka ani potřeba.

Návštěvník Snow
Odesláno
Z vlastni zkusenosti (lokalni CZ ceny, dovezeny zvenku samozrejme levnejsi):

- Lenovo = v pohode, robustni a spolehlivy...bohuzel nedelaji 17"

- MacBookPro 15" = uspech u dcery mas garantovan :)

- Toshiba Satellite X200-251 = trosku nad 30k ale HODNE muziky

- SONY Vaio AR61S = dobra volba, ale taky trosku nad 30k

- HP/DELL = nebrat

Drzim palce,

Martin

...hehe, pekne jsem to postnul zaroven s tvym rozhodnutim jit do Dell :)

Kupujes na mironet.cz?

Přes mironet.cz nekupuji, neznám a neznám ani jiné internetové obchody.

Značka DELL mi byla doporučena, protože tady byla také několikrát zmíněna, předpokládám, že bude kvalitní a že budeme mít štěstí a chytneme dobrý kus.

Mimochodem jako druhá kvalitní firma mi byl doporučován Hewlett Packard, takže jsi se s radami mých přátel absolutně rozešel. Zdá se, že člověk to názor, nechám to být a zůstanu u DELLU.

Jestli nejsi sběratel značek, tak si to můžeš poskládat třeba tady notebooky na míru . Tady si to můžeš poladit tak jak budeš potřebovat. Pařanskej noťas, renderovací stanici a nebo něco na psaní emailů s takovejma divnostma jako je Blu-ray a podobný blublbiny. Záleží jen na tobě. Jinak při rozlišení 1680x1050 už není ta 17-ka ani potřeba.

Sběratelem značek bych byl rád, ale finanční situace mi to bohužel nedovolí. Notebook si na míru nemohu poskládat, protože výpočetní technice nerozumím, proto jsem odkázán na rady doufám že zkušených.

Odesláno
...Nech si ho poslat přes nějakou tu zasilatelskou službu ( to už se tady na fóru řešilo ) a i s DPH se do toho přibližně vejdeš

Zvláštní rada vzhledem k tomu, že jedna z nejpodstatnějších součástí notebooku je poskytovaná záruka. A u Sony (na rozdíl třeba od Lenova) nejde žádným způsobem vymyslet, aby platila i u nás, tedy v případě závady (u notebooků skoro všech značek poměrně častá událost) musíš posílat notebook do států, což je lehce šílené.

- HP/DELL = nebrat

Tohle je snad ještě zvláštnější rada :).

U notebooků ani omylem neplatí, že značka je něco navíc, co žádným způsobem nedefinuje kvalitu. Špatných zkušeností s VBI jde po internetu najít mraky a moje osobní zkušenosti jsou snad ještě o řád horší. Nebojím se říct, že to nejsou notebooky, ale odpad.

Odesláno

Zvláštní rada vzhledem k tomu, že jedna z nejpodstatnějších součástí notebooku je poskytovaná záruka. A u Sony (na rozdíl třeba od Lenova) nejde žádným způsobem vymyslet, aby platila i u nás, tedy v případě závady (u notebooků skoro všech značek poměrně častá událost) musíš posílat notebook do států, což je lehce šílené.

...no to právě u Vaio zas až tak častý případ není. Mám asi 8 let + asi 4 kolegové minimálně 5 let celkem velký množství nejrůznějších modelů, od TX až po AR a jen jeden jediný měl problém asi po 3 letech s mírně hlučným větrákem, zřejmě ložisko. Výměna za 2500,- a bylo po problému. Jo a opraví ti ho zamozřejmě i v ČR a další věc,mezinárodní celosvětovou záruku si můžeš dokoupit a i potom je ten notebook MNOHEM levnější než u nás!

Odesláno

Tohle je snad ještě zvláštnější rada :).

U notebooků ani omylem neplatí, že značka je něco navíc, co žádným způsobem nedefinuje kvalitu. Špatných zkušeností s VBI jde po internetu najít mraky a moje osobní zkušenosti jsou snad ještě o řád horší. Nebojím se říct, že to nejsou notebooky, ale odpad.

..jako ve vsem je to o osobnim nazoru. Na kazdodenni intenzivni praci pouzivam notebook pres 10 let a prosel jsem takhle pres sest firemnich HP a DELLu vetsinou v plne palbe. A odnesl jsem si z toho jednu zkusenost, ktera se odrazila v mem dobre minenem doporuceni = nebrat.

Pro osobni ucely mam proto jiz druhy notebook IBM(Lenovo) a ve kvalite a spolehlivosti je to proti firemnim HP/DELL zasadni rozdil (pozitivni).

..a jakkoliv je oranzovy notas hezkej (a ten vybrany Dell skutecne vypada pekne), s Mac-em by dcera slavila mohutne uspechy :)

Kazdopadne drzim palce, at koupite bezproblemovy kousek!

Odesláno
...no to právě u Vaio zas až tak častý případ není. Mám asi 8 let + asi 4 kolegové minimálně 5 let celkem velký množství nejrůznějších modelů, od TX až po AR a jen jeden jediný měl problém asi po 3 letech s mírně hlučným větrákem, zřejmě ložisko. Výměna za 2500,- a bylo po problému. Jo a opraví ti ho zamozřejmě i v ČR a další věc,mezinárodní celosvětovou záruku si můžeš dokoupit a i potom je ten notebook MNOHEM levnější než u nás!

Můžu poprosit o odkaz na možnost dokoupení mezinárodní záruky? Zajímal jsem se o to před časem velmi živě a došel jsem k závěru, že to možné není. A že porucha není častý případ? Třeba ne, ale spoléhat se na to nedá.

MAF: chápu, že máš určité osobní zkušenosti, ale pořád nějak nevidím zdůvodnění, proč nebrat, obzvlášť když odsuzuješ obě značky jako celek.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...