cody Odesláno 22. září 2008 Nahlásit Odesláno 22. září 2008 Cetl jsem tve pozadavky, takze uplne mimo misu dodavam, ze maly display jak pise kolega neni od veci. Pokud chces do toho vrazit 30k zvaz jen moznost koupit neco takoveho: http://asus.mironet.cz/asus-eee-pc1000h-wh...-xphcz+dp86623/ Ne ze bych ti cpal Asus, jen jak rika kolega tohle vytahnes z brasny treba ve vlaku na WC (pokus se odvazis) a v brasne staci mit jen DVDkombo a disk. Protoze u notase je pro me dulezita mobilita (rozmer a vaha) ale hlavne vydrz. Tohle ma cca 6hod.A za zbyle penize postavis holce do pokojiku PC s obrmonitorem TVtunerem apod. Pokud trvas na svych puvodnich pozadavcich promin flame. Edit: Proc pisu, jen jsem si vzpomel kdyz jednou za cas jedu busem z Prachatic do Budejc, asi 1,5hod dlouho. Kolikrat si mladez krati chvily nejnovejsim filmem ci na webu ziraji na foto z patecni diskoteky. A porad resi dve veci. Velky rozmer na sedadlo busu a vydrz baterek. Mnohem elegantnejsi a hezci reseni pro mladou damu mi prijde vytahnout z kabelky maleho notaska ktery zvladne (pokud dcera nebude chtit fusovat do grafiky a her) temer vse a vydrzi cely den.
Návštěvník Snow Odesláno 28. září 2008 Nahlásit Odesláno 28. září 2008 Tak jsem nakonec zvolil Toshibu.
B.F.G. Odesláno 28. září 2008 Nahlásit Odesláno 28. září 2008 Dobrá volba, bílá je zajímavá, navíc narozdíl od černé nebývá tak strašně upatlaná. (notebook je celý lesklý a černá je fakt debilní).
lib Odesláno 28. září 2008 Nahlásit Odesláno 28. září 2008 Super notebook. Toshiba s perfektní výbavou a za tu cenu. Super!
P_P Odesláno 28. září 2008 Nahlásit Odesláno 28. září 2008 Přidám také svoji zkušenost - i když koupě už proběhla. Měl jsem již několik notebooků, začínal jsem značkou Dell, pak dlouho HP, kolega má Toshibu, máme i Asus a pod. Nevím, zda je to smůla, ale na každém, opravdu každém notebooku mi něco do cca půl roku odešlo. Velmi často disk, nebo klávesnice, v některém příápadě pak něco z ovládacích mechanických prvků - ulomený kloub displeje i při slušném zacházení, ovládání pro PCMCIA karty a pod. U posledního HP to byla neuvěřitelná hlučnost větráčku, ale nakonec se to také opravilo. To však byla poslední kapka - rozhodl jsem se pro IBM - Lenovo , konkrétně model T61. Takovou změnu jsem však nečekal. Notebook mám již cca přes půl roku a vše je OK, ani náznak závady (doufám, že to nezakřiknu). Super provedení nejen klávesnice, ale celého notebooku. A nejen HW, ale i po stránce SW - ovladače, vyladění celého systému, ergonometrie ovládání - naprosto super. Velmi často se setkávám v různých firmách s vedoucí IT, probíráme zkušenosti, často jim i dodáváme HW. I zde je jednoznačně nejlepší zkušenost se značkou IBM. A to se pohybuji ve firmách, kde mají třeba i 100 notebooků, vyzkoušeli také i jiné značky, ale často pak všichni končí u IBM. Takže za sebe mám zcela jasno. A jak vidím nákup notebooku Toshiba ? Za mě také velmi dobrá volba, kolega ji má již několik roků a je s ní naprosto spokojen. I já ji zvažoval, ale moc se nelíbil design, ale to je hodně individuální. Takže dobrá koupě.
Malaket Odesláno 28. září 2008 Nahlásit Odesláno 28. září 2008 Přidám také svoji zkušenost - i když koupě už proběhla. Měl jsem již několik notebooků, začínal jsem značkou Dell, pak dlouho HP, kolega má Toshibu, máme i Asus a pod. Nevím, zda je to smůla, ale na každém, opravdu každém notebooku mi něco do cca půl roku odešlo. Velmi často disk, nebo klávesnice, v některém příápadě pak něco z ovládacích mechanických prvků - ulomený kloub displeje i při slušném zacházení, ovládání pro PCMCIA karty a pod. U posledního HP to byla neuvěřitelná hlučnost větráčku, ale nakonec se to také opravilo. To však byla poslední kapka - rozhodl jsem se pro IBM - Lenovo , konkrétně model T61. Takovou změnu jsem však nečekal. Notebook mám již cca přes půl roku a vše je OK, ani náznak závady (doufám, že to nezakřiknu). Super provedení nejen klávesnice, ale celého notebooku. A nejen HW, ale i po stránce SW - ovladače, vyladění celého systému, ergonometrie ovládání - naprosto super. Velmi často se setkávám v různých firmách s vedoucí IT, probíráme zkušenosti, často jim i dodáváme HW. I zde je jednoznačně nejlepší zkušenost se značkou IBM. A to se pohybuji ve firmách, kde mají třeba i 100 notebooků, vyzkoušeli také i jiné značky, ale často pak všichni končí u IBM. Takže za sebe mám zcela jasno. A jak vidím nákup notebooku Toshiba ? Za mě také velmi dobrá volba, kolega ji má již několik roků a je s ní naprosto spokojen. I já ji zvažoval, ale moc se nelíbil design, ale to je hodně individuální. Takže dobrá koupě. No vida, předchozí notebooky vydržely vždy tak půl roku a pak nějaký problém. Tvé nové IBM vydrží do prvního problému minimálně o čtvrt roku déle. Pak snad pochopíš, že jestliže chceš něco opravdu bezporuchové i po 1 roce provozu, musíš pořídit SONY VAIO Pravdou je, že morální zastarání výpočetní techniky nastává po cca 2 letech, a po tu dobu by měl HW vydržet. A to Sony splňuje bezezbytku. A to co píšeš o HW a SW u IBM, to je přece samozřejmost a je to právě to, co posouvá Sony před konkurenci. Mrkni na novou řadu Z, její rozlišení 1600x900, SSD disk 128 GB, bezkonkurenční display, Intel? Core? 2 Duo Processor P9500 (2.53GHz) apod., to je řacha
Andreas.ks Odesláno 28. září 2008 Nahlásit Odesláno 28. září 2008 Na výdrž jednoznačně VAIO... V práci máme jeden exemplář (vyhrazený pro účetní SW a pod) - odhadem tak 7-8 let, je neskutečně obouchaný, několikrát spadl na podlahu, a stejně pořád běží bez nejmenších problémů, i když venkovní plasty jsou popraskané atd... Jinak taky zvažuji 10'' Asus nebo 13'' Toshibu... Nebo ojetý iBook / MacBook... A propos, nemá někdo zkušenosti s těmi "low-end" Vaio co se přednedávnem objevili na trhu? Nemám je v plánu, pouze mě zajímá, čím to je, že tak srazili cenu...
JJ Odesláno 28. září 2008 Nahlásit Odesláno 28. září 2008 No já jsem to tu už psal dost dávno. Pokud jde jen o samotný počítač, tak jednoznačně Apple - solidní konstrukce (i u plastového MacBooka) a spousta drobných vychytávek, které člověk docení až když to používá. Magnetický konektor napájení, konektory na boku počítače, chlazení v "pantu" místo na spodní straně pouzdra, bezkonkurenčně rychlé probouzení ze spánku, bezšuplíková mechanika atd. atd. V ČR bych se skřípěním zubů zvažoval Dell - hardware je sice horší, ale jejich support nemá chybu.
Návštěvník Snow Odesláno 28. září 2008 Nahlásit Odesláno 28. září 2008 No já jsem to tu už psal dost dávno. Pokud jde jen o samotný počítač, tak jednoznačně Apple - solidní konstrukce (i u plastového MacBooka) a spousta drobných vychytávek, které člověk docení až když to používá. Magnetický konektor napájení, konektory na boku počítače, chlazení v "pantu" místo na spodní straně pouzdra, bezkonkurenčně rychlé probouzení ze spánku, bezšuplíková mechanika atd. atd. V ČR bych se skřípěním zubů zvažoval Dell - hardware je sice horší, ale jejich support nemá chybu. A co SW ? A neplatí se u jablíčka spíš ten znáček ?
frelichl Odesláno 28. září 2008 Nahlásit Odesláno 28. září 2008 A co SW ? A neplatí se u jablíčka spíš ten znáček ? JJ nemůžeš brát tak úplně vážně, apple notebooky mají i spoustu nevýhod a vždycky záleží na tom, jak kdo daný problém vidí. Mně by třeba bohatě stačilo podívat se na apple klávesnici http://notebook.cz/clanky/recenze-notebook...-MacBook/11.jpg
afrikab Odesláno 28. září 2008 Nahlásit Odesláno 28. září 2008 No vida, předchozí notebooky vydržely vždy tak půl roku a pak nějaký problém. Tvé nové IBM vydrží do prvního problému minimálně o čtvrt roku déle. Pak snad pochopíš, že jestliže chceš něco opravdu bezporuchové i po 1 roce provozu, musíš pořídit SONY VAIO Pravdou je, že morální zastarání výpočetní techniky nastává po cca 2 letech, a po tu dobu by měl HW vydržet. A to Sony splňuje bezezbytku. A to co píšeš o HW a SW u IBM, to je přece samozřejmost a je to právě to, co posouvá Sony před konkurenci. Mrkni na novou řadu Z, její rozlišení 1600x900, SSD disk 128 GB, bezkonkurenční display, Intel? Core? 2 Duo Processor P9500 (2.53GHz) apod., to je řacha Mel jsem parkrat v ruce SONY VAIO a ani jednou me nepresvedcilo. A to to nebyly zadne low-endy. Za to Lenovo (IBM) funguje bez problemu bez jakychkoliv kompromisu. Ale verim, ze to je jen o zvyku. PS: SSD je nejaka vyhra? Jsem si nevsiml.
gas Odesláno 28. září 2008 Nahlásit Odesláno 28. září 2008 dělá se z toho zbytečná věda, mě vydržel acer za pár korun 3 roky neustálého přenášení a jede dál, teď mám lenovo R500 a pokud netrefím na mizerný kus, tak očekávám to samé, je to jen stroj a každý má jiné preference, třeba Vaio mě oproti lenovu připadlo jako dětská hračka což ovšem neznamená, že je to krám pokud netrefíš na špatný kus, tak cokoliv v této ceně od HP, Dell, Lenovo, atd. splní účel
frista Odesláno 28. září 2008 Nahlásit Odesláno 28. září 2008 Chci se apple zastat panove - vubec netusite o cem mluvite. Mam ho spokojene uz 2 roky - budu prechazet na novy a rad reknu toto: V zakladu dostanete skvely operacni system a zakladni balik programu iLife. Kdyz si dokoupite iLife, tak uz nemusite kupovat nic. Nestalo se mi, ze by mi za ty dva roky chytil virus (to na apply nefunguje - takze neni ani treba anitivirak), nevytuhne v necekanou chvili, nespadne vam cely system atp. Urcite musim rict, ze je to daleko promakanejsi vyrobek, nez co jsem kdy mel cokoli s woknama. Nic jineho uz mi nesmi pres prah. Opravdovy luxus je pro nas bordelare vyhledavani slozek a dokumentu - behem sekundy najde v sobe vsechno a dokaze uchovavat vrstvy dokumentu se zmenami, takze se muzete kdykoli vratit k nejake stare verzim kterou jste mezitim zmenili, aniz jste si jej ukladali pod jinym jmenem. Archivace dokumentu, filmu, hudby = neprekonatelna. Vychytavky typu magneticky uchyt zdroje v pocitaci - kdo videl nekdy vytrhnout kabel z notasu, ktery je prisnurovan po trase nejmene vhodne kdekoli po byte, tak to oceni. A to nemluvim o sluzbach typu - .mac apod.
sleep74 Odesláno 28. září 2008 Nahlásit Odesláno 28. září 2008 dělá se z toho zbytečná věda, mě vydržel acer za pár korun 3 roky neustálého přenášení a jede dál, teď mám lenovo R500 a pokud netrefím na mizerný kus, tak očekávám to samé, je to jen stroj a každý má jiné preference, třeba Vaio mě oproti lenovu připadlo jako dětská hračka což ovšem neznamená, že je to krám pokud netrefíš na špatný kus, tak cokoliv v této ceně od HP, Dell, Lenovo, atd. splní účel Suhlasim s GASom. Vyber si to co ti vyhovuje a co sa ti paci. Skor si pozri aka je forma zaruky. Lebo cakat na notas mesiac to "naseje". Skor si je treba uvedomit na co ho budes pouzivat a kolko si ochotny za takuto hracku dat, hold NT nie su dobre hodinky
JJ Odesláno 28. září 2008 Nahlásit Odesláno 28. září 2008 JJ nemůžeš brát tak úplně vážně, apple notebooky mají i spoustu nevýhod a vždycky záleží na tom, jak kdo daný problém vidí. Z hardwarového hlediska mají Apple booky dvě zásadnější vady - malé rozlišení displaye a u MacBooka ten lesklý display. Se subjektivností posuzování některých vlastností souhlasím, na druhé straně si opravdu neumím představit, že laptop, který musí mít nožičky aby se uchladil a používání na klíně je opravdu neskutečně nepohodlné, může někomu vyhovovat. Mně by třeba bohatě stačilo podívat se na apple klávesnici http://notebook.cz/clanky/recenze-notebook...-MacBook/11.jpg Ano, až příliš to připomíná ZX Spectrum, taky jsem nad tím ohrnoval nos. Ale když se mi to dostalo do ruky, musel jsem uznat, že ta klávesnice je velmi slušně použitelná.
rorda Odesláno 28. září 2008 Nahlásit Odesláno 28. září 2008 jablickovstvi je vira... nabozenstvi... A jako každá víra a nebo náboženství má svý fanatiky ...
JJ Odesláno 28. září 2008 Nahlásit Odesláno 28. září 2008 A co SW ? A neplatí se u jablíčka spíš ten znáček ? Platí se primárně za slušné železo (i když nepopírám, že v některých jednotlivých parametrech vždy najdeš nějaké lepší) a za operační systém, na kterém může běžet slušný software a který je s tím hardwarem perfektně sladěný ;-) Já mám na OS X všechny aplikace, které potřebuju. V nouzi nejvyšší si mohu bez problémů pustit aplikace pro jiný operační systém. Naproti tomu třeba OmniGraffle či FinalCut si pod Windows nepustím, kdybych se rozkrájel.
JJ Odesláno 28. září 2008 Nahlásit Odesláno 28. září 2008 A jako každá víra a nebo náboženství, má svý fanatiky ... Ale drek pánové. Dochází argumenty? Pochopitelně, že Apple produkty mají své skutečné slabiny, jenže o těch jste tu nikdo nenapsali ani slovo. Třeba za ty mizerné lesklé displaye by někdo zasloužil mokrým hadrem přes držku. A pokud by tu někdo napsal něco o divné architektuře grafického subystému (window server, Quartz), neřeknu ani slovo, protože je to pravda. Jenže tady nepadají skutečné věcné argumenty... Ozývejte se, až budete o OS X vědět tolik, kolik většina jabkářů o Windows a/nebo Linuxu ;-)
boo-beek Odesláno 28. září 2008 Nahlásit Odesláno 28. září 2008 PS: SSD je nejaka vyhra? Jsem si nevsiml. A co treba... Spotreba energie? Rychlost? Odolnost? Tech vyhod je docela dost, resp. jsou docela zasadni, bohuzel je zatim vsechny prebiji jedna obrovska nevyhoda, a tou je cena...
gas Odesláno 28. září 2008 Nahlásit Odesláno 28. září 2008 Tech vyhod je docela dost, resp. jsou docela zasadni, bohuzel je zatim vsechny prebiji jedna obrovska nevyhoda, a tou je cena... a jsme u toho, co to stojí, nevím, neznám jejich ceny, ale zajímá mě to
Doporučené příspěvky
Archivováno
Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.