Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravim Vas,

chcel by som sa opytat, ci neviete kde sa daju zohnat ramiky na vreckové hodinky, ktoré by ich umožnili nosiť na ruke. Či už s korunkou na trojke alebo na dvanástke.

Za odpoveď vopred ďakujem.

Odesláno

Nevím co přesně myslíte těmi "rámiky". Něco, že by se vzaly celé kapesní hodinky a daly do nějakého rámečku na ruku jsem neviděl (to neznamená že to neexistuje, rád se poučím). Co znám jsou tzv "mariage" , tj. strojek z kapesních hodinek v novém náramkovém pouzdru. Také jsem viděl, a dělalo se to i před válkou, že se ke kapesním hodinkám přidělaly nožky, resp. oka pro přípevnění pásku. U mariage se spravidla ale otáčí strojek o 90 stupňů a je tedy třeba i nový ciferník, protože se posune pozice mimostředky. Jinak pouzdra se sehnat dají, největší výběr je pro 16 ''' kalibry, protože to jsou ty oblíbené unitas 64xx. Můžete dodat více podrobností o co přesně jde + velikost strojku?

Odesláno (upraveno)
Zdravim Vas,

chcel by som sa opytat, ci neviete kde sa daju zohnat ramiky na vreckové hodinky, ktoré by ich umožnili nosiť na ruke. Či už s korunkou na trojke alebo na dvanástke.

Za odpoveď vopred ďakujem.

Má ho například člen Rage - něco jsem mu na něm opravoval a nikloval ho. Ještě dluží foto... bylo to něco takového jako na přiložené fotce. Jinak ten výlisek z kousku plechu by asi udělal kde kdo a cena by při pár kusech asi nebyla nijak závratná...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem koblih69
Odesláno

Korunka nemusí být na trojce nebo na dvanáctce B)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Jinak osobně by jsem doporučoval různé vetešníky a aukra, já jsem tohle dostal - dědictví po dědovi mé přítelkyně, který byl takový exot, že přemaloval indexy propiskou..... :angry:

Odesláno (upraveno)
Když budeš mít štěstí tak se ti podaří sehnat rámeček na Molnie i ze stříbra.

To se přiznám, že o tom dost pochybuju, ale to neznamená, že to tak není. Byla by to pro mě stejná rarita jako Molnia ve stříbře ... ale OK.

Zajímavé obrázky jsou tady: http://www.ussrtime.com/cgi-bin/details.pl?id=0069

Odesláno
To se přiznám, že o tom dost pochybuju, ale to neznamená, že to tak není. Byla by to pro mě stejná rarita jako Molnia ve stříbře ... ale OK.

Zajímavé obrázky jsou tady: http://www.ussrtime.com/cgi-bin/details.pl?id=0069

Kdybych je neměl, tak o tom nepíšu.

Odesláno
Kdybych je neměl, tak o tom nepíšu.

Hezký úlovek, já jsem zatím viděl jen chromované a všechny byly v dost mizerným stavu.

Odesláno

presne to, co ma Luk doma som myslel aj ja. Mam aj podobne Molnije s ramom v zlom stave. V hodinkach sa moc nevyznam, aj ked ma to rychlo chyta. Napadlo ma preto, ze by som si kupil nejake cibule, ktore by som pomocou ramiku nosil na ruke. Asi som sa naivne domnieval, ze existuje viac velkosti takych ramikov. Inak neviete mi aspon poradit alebo nemate niekto na predaj podobny model hodiniek na ruku velkosti aspon 43 mm bez korunky, ktore by boli jednoduchych cistych tvarov, najlepsie mechanicke a s malou sekundovkou...Bolo by dobre ma aspon v tomto nasmerovat. Nepoznam nikoho, kto by to vedel vyrobit. Dik

Odesláno
presne to, co ma Luk doma som myslel aj ja. Mam aj podobne Molnije s ramom v zlom stave. V hodinkach sa moc nevyznam, aj ked ma to rychlo chyta. Napadlo ma preto, ze by som si kupil nejake cibule, ktore by som pomocou ramiku nosil na ruke. Asi som sa naivne domnieval, ze existuje viac velkosti takych ramikov. Inak neviete mi aspon poradit alebo nemate niekto na predaj podobny model hodiniek na ruku velkosti aspon 43 mm bez korunky, ktore by boli jednoduchych cistych tvarov, najlepsie mechanicke a s malou sekundovkou...Bolo by dobre ma aspon v tomto nasmerovat. Nepoznam nikoho, kto by to vedel vyrobit. Dik

A není lepší si koupit náramkové Poljoty se strojkem Molnija nebo Steinharty s Unitasem, než to takhle bastlit za každou cenu?

Odesláno
A není lepší si koupit náramkové Poljoty se strojkem Molnija nebo Steinharty s Unitasem, než to takhle bastlit za každou cenu?

Nebo pokud chceš něco staršího a ruského, tak zkus sehnat Ural.

Jedny jsou teď tady

Odesláno
Na vítězství v této aukci bych moc nesázel :sad01_anim:

Bojovníci se už hlásí?? :thumbsup_anim:

Mám doma jeden vrak a přemýšlím o renovaci...a tyhle vypadají zachovale.

Odesláno (upraveno)
Bojovníci se už hlásí?? :thumbsup_anim:

Mám doma jeden vrak a přemýšlím o renovaci...a tyhle vypadají zachovale.

Mám zatím tři a to se brzy změní :starwars:

Karlosi, to bouzdro beru !

Odesláno
Jak velký vrak máš? Já mám jakési pouzdro a nejspíš to bude právě tohle. Průměr přesně 40 mm.

Mám strojek a ciferník, chybí mi pouzdro. Strojek má úpravu pro centrální vteřinovku a časem bych to chtěl dát do kupy a rozchodit.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...