Přejít na obsah

Nové Omega Speedmaster Professional 2021

dabelM

Doporučené příspěvky

• po měsících...

Už jste někdo další přistoupil k výměně plného dýnka u hesalitů za prosklené?

Koukal jsem, že myslím Pivas měnil za originál, ale pak někdo zvažoval toto  aftermaretové: 

https://www.spiralwinderwatchparts.com/product-page/sapphire-exhibition-caseback-for-the-3861-omega-speedmaster

IMG_1225.thumb.jpeg.a5e789e8ae6f3dc383e31cf5271445f1.jpeg

Tak se chci zeptat, jestli to nějak dopadlo?

Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pohledal jsem info ještě u konkurence na WUS a vypadá to docela fajn.

https://www.watchuseek.com/threads/spiralwinder-caseback-on-3861-moonwatch.5477568/?post_id=56313212&nested_view=1&sortby=oldest#post-56313212

Upraveno uživatelem Jerryl
Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, Jerryl napsal:

Ještě bych rád tu novou verzi spony 

Nedávno jsem měl možnost porovnat své safírové s hesalitovýma, kde už byla nová spona. Na živo ta nová spona nic moc. Čekal jsem teda větší rozptyl, třeba jako u nových bondovek. 

Odkaz ke komentáři

před 7 minutami, Jan7 napsal:

Nedávno jsem měl možnost porovnat své safírové s hesalitovýma, kde už byla nová spona. Na živo ta nová spona nic moc. Čekal jsem teda větší rozptyl, třeba jako u nových bondovek. 

Ten rozptyl je naprosto zbytečný, dílky u nových moonu jsou mnohem menší, než u předchozí generace, takže nastavení i bez mikroregulace je naprosto bezproblémové a díky jemnému doladění s mikroregulaci je už pak třešnička na dortu.

Odkaz ke komentáři

před 3 minutami, Peta-Biker napsal:

Ten rozptyl je naprosto zbytečný, dílky u nových moonu jsou mnohem menší, než u předchozí generace, takže nastavení i bez mikroregulace je naprosto bezproblémové a díky jemnému doladění s mikroregulaci je už pak třešnička na dortu.

Ano,vystihl si to přesně. Za mě je tenhle tah pecka. Mám to nastavené tak, že nemám potřebu regulovat. Pro mě je tedy nová spona zbytečná. Pokud někdo trvá na té nové sponě,tak proč né. Každý jak potřebuje.

Odkaz ke komentáři

Takže myslíte, že měnit sponu je nesmysl?

Občas by se mi povolení tahu hodilo, protože mi ruka mění tloušťku i během dne. Ano, nastavení tahu je díky malým dílkům poměrně přesné, ale i tak musím mít nastaveno na volněji, aby mě při ztloustnutí ruky tah netlačil. To by podle mě ten rychloposuv celkem dobře vyřešil. ???

Kdybych to tam měl z výroby, tak bych to určitě bral.

Ještě o tom popřemýšlím, protože vyhazovat prachy jen tak, mě taky nebaví.

Odkaz ke komentáři

Já sponu s mikroregulací dokoupil a je to prostě lepší. Je chladněji, mám ji utaženou. Je horko, povolím. Je to na hovno, že tam jsou jen dvě pozice, ale jakože stačí to. Je to vlastně stejně jako mám na Rolex Exp 36, kde to jde taky povolit jen o půl dílku a stačí to a využívám to furt. Proto jsem dokoupil i pro Moony. 

Odkaz ke komentáři

Před hodinou, Jerryl napsal:

Takže myslíte, že měnit sponu je nesmysl?

Občas by se mi povolení tahu hodilo, protože mi ruka mění tloušťku i během dne. Ano, nastavení tahu je díky malým dílkům poměrně přesné, ale i tak musím mít nastaveno na volněji, aby mě při ztloustnutí ruky tah netlačil. To by podle mě ten rychloposuv celkem dobře vyřešil. ???

Kdybych to tam měl z výroby, tak bych to určitě bral.

Ještě o tom popřemýšlím, protože vyhazovat prachy jen tak, mě taky nebaví.

Ze začátku jsem taky přemýšlel, že sponu vyměním. Po porovnání jsem si řekl, že to pro mě nemá smysl a vyhazovat osmičku se mi nechtělo.

Hodinky nosím nastavené tak, abych ze spod spony mezi ruku a tah vložil kousek malíčku. Zatím mi to tak funguje. Nosím hodně Zenith El primero synopsis a u toho tahu je motýlová spona bez možnosti regulace.

Pokud ti původní spona nesedí a musíš regulovat,tak určitě nová spona problém ulehčí.😉

Odkaz ke komentáři

Já jsem se na tu novou sponu ptal u Dušáka v Praze, ale asi mě trochu namlsali cenou ( myslím, že paní říkala 5600 ) , protože spona, kterou mi ukazovala byla bez toho jednou článku, kterým se napojuje ramínko spony.

Podle toho, jak se na mě koukali to asi ještě nikomu neměnili a na ten chybějící článek přijdou později a naúčtují mi ho k tomu.

Když jsem o tom pak přemýšlel, tak by to šlo i bez toho článku, kdyby se ramínko ze stran zúžilo přibroušením, aby šel použít ten původní přechodový článek.

IMG_1231.thumb.jpeg.397549ab5589b0785a301f81ef09ae40.jpeg

Odkaz ke komentáři

Hele byly doby, kdy jsem měl poblíž připravenou kancelářskou sponku a přehazoval jsem u SKX skoro každý den sem a tam. A to jsou na jubilee tahu mimořádně pohodlné hodinky. Pro mě pohodlnější než Moony.

Odkaz ke komentáři

před 42 minutami, Jarett napsal:

Borci, vy opravdu pracujete s mikronastavením tak často ? Já si tedy nepamatuju, že bych takovou věc někdy na hodinkách řešil ... tah mám nastavený tak, abych mezi sponu a ruku strčil prst :)

Mam to stejne a u Rolad tu mikroregulaci používám fakt jen, když je velký vedro a natece mi tlapka.

• Like 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...