Přejít na obsah

Nové Omega Speedmaster Professional 2021

Návštěvník dabelM

Doporučené příspěvky

V 9. 2. 2023 v 22:14, Peta-Biker napsal:

Máme :), ja pamatuji kvarcky Bondovky starší za 16, nové tenkrát stály 40, ale tak to je. V té době byl jiný plat, jiné náklady na život, jiné výrobní náklady...

Je jedno kdy člověk ty hodinky koupi, nikdy s nimi v delším časovém horizontu nemůže udělat chybu. Právem patří do top 10 nejlepších hodinek ever...

Tak potvrzuji, u Dušáka už jsou aktualizované ceny taky … a seamaster 300m je za 152k, byl za 148k jeste cca 2tydny zpet:) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A to si ještě vezměte v úvahu, že koruna vůči euro posiluje. Co kdyby oslabovala........... . 

Ta spona...... to je jak u nás v práci, 60 konstruktérů do 15ti skupin a jak se to dá celý dohromady, tak se montážní pracovníci na dílně nestačí divit co z toho vzniklo 😆. Ta mikroregulace měla být už od začátku nynějších modelů, zvlášť když šla cena nahoru. Ale asi si na poradě řekli, že už tak znatelně vylepšený tah budeme do roku 2030 postupně zdokonalovat. Akorát se obávám, že v roce 2030 budou za 400 tisíc. Vzhledem k tomu, jak se cenovka šplhá směrem nahoru.

Odkaz ke komentáři

V 16. 2. 2023 v 12:45, Jerryl napsal:

Tak to pochybuji, protože to není projev růstu cen hodinek, ale projev ztráty hodnoty peněz.

Ale je pravda, že pokud nemáš úspory, ale spíš dluhy, tak na tom opravdu profituješ :)

No, ale pořád asi lepší hodinky jako uchovatel hodnoty (tzn kdyz jejich cena vzroste jen o inflaci a ne více), než aby ty penize bejval nechal ležet na účtě:)

Odkaz ke komentáři

Obecne hodinky moc dobry uchovatel hodnoty nejsou (pokud nemluvime o Rolexech / AP / Patek a dalsich vyjimkach). U Omegy to plati 2x tak. Nevsimnul jsem si, ze by "sedy" trh nejak reflektoval narust retailove ceny. Ja svoje 3861 kupoval vloni (z druhe ruky) za cca 130k a dneska bych za ne tolik ani nedostal narustu retailove ceny navzdory :)

Odkaz ke komentáři

před 6 hodinami, FrantisekKlm napsal:

Obecne hodinky moc dobry uchovatel hodnoty nejsou (pokud nemluvime o Rolexech / AP / Patek a dalsich vyjimkach). U Omegy to plati 2x tak. Nevsimnul jsem si, ze by "sedy" trh nejak reflektoval narust retailove ceny. Ja svoje 3861 kupoval vloni (z druhe ruky) za cca 130k a dneska bych za ne tolik ani nedostal narustu retailove ceny navzdory :)

No jelikož nedávno nastal ten generační skok, tak pro tvou 3861 je ještě brzy se zhodnocovat :) .. ten kdo ale koupil předchozí 1861 za 80-100, tak na tom už teď docela slušně profituje/nebo minimálně neztrácí. Až za 10 let představí Omega novou iteraci, tak rozhodně to vytáhne nahoru i tu tvou, protože v té době už budou nové za 250. U Omegy to jsou hlavně klasické Speedmastery, ostatní modely asi cenu až tolik nedrží, to je pravda.

Upraveno uživatelem Vikio
Odkaz ke komentáři

před 8 minutami, FrantisekKlm napsal:

@Vikio uf, tak snad se mnou těch 10 let vydrží :D bohužel trpím tou chorobou, že se mi líbí stále jiné a jiné hodinky a už teď mě dráždí myšlenka, že bych je vyměnil za něco dalšího. Musím se držet!

Já to sice neznám, ale na foru jsem se dočetl, že se tomu říká chronobundus .. tak bacha, evidentně se toho blbě zbavuje! 😃

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Ahoj,

nedavali jste nekdo pruhledny dynko na hesalitovy moony 3861?

Tady jsem prisel na vyrobce, ktery tento mod dela, ale nez do toho pujdu, hledam, zda tady nema nekdo osobni zkusenost 🙂

https://www.spiralwinderwatchparts.com/product-page/sapphire-exhibition-caseback-for-the-3861-omega-speedmaster

Franta

Odkaz ke komentáři

To aftermarketový prosklený dýnko je moc pěkný a za dobrou cenu. Líbí se mi to s popiskama.

Originál je o hodně dražší, ale nevidím důvod, proč by neměl pasovat na hesalitový.

U předchozí reference bylo myslím nutné doplnit distanční kroužek nebo něco takového, aby to sedlo perfektně. Možná to bude i zde.

Odkaz ke komentáři

Original pasuje.  Mel jsem ho tam.  Přehozeni trva asi minutu.  Neni důvod proč by tam neslo.  Ja bych si urcite aftermarket nedal na moony.   Nejsou to seika za bura.  Ale kazdy to ma jinak.   

Odkaz ke komentáři

I ve světě tvrdí, že to jde.

“Yes. Robert Jan Broder of Fratello watches did a review on the the new watches had said the case back covers are interchangeable between the hesalite & the sapphire models”

Já bych aftermarket úplně nezavrhoval

1) píšou, že to hodinky sníží o 1mm, což beru jako benefit

2) pokud je to pokoukáníčko hlavně pro mě, tak bych mi to asi nevadilo a kdykoliv můžu dát zpět originální plné.

Ale kvůli originalitě a záruce bych na hodinky vůbec nešahal a nechal vše původní.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...