cody Odesláno 16. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2009 To je vyhoda Japoncu. Me prijde, ze na rozdil od Svycaru je jim fuk jak je nosim nebo odkladam na noc.
bohush Odesláno 16. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2009 To je vyhoda Japoncu. Me prijde, ze na rozdil od Svycaru je jim fuk jak je nosim nebo odkladam na noc. U Samurajů (a taky Mako) je to pravda, po seřízení mi jdou v podstatě přesně ať jsou ve winderu, na ruce, nebo leží jakýmkoli způsobem, moje nejpřesnější hodinky, zato Suma se při nošení opožďujou a dohání to v noci, ale jedině v poloze sklíčkem nahoru, no a Valjoux 7750 se taky trochu opožďují a nemůžu najít polohu ani teplotu, ve které by to doháněly.
Gryll16 Odesláno 16. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2009 (upraveno) Zdravím mám otázku zda někdo neví jakým směrem se natahují Orient blue mako, případně zkušenosti s odkládáním na noc, mě připadá že ať je odložím jakýmkoliv směrem tak je odchylka stejná. Mám je ale příliš krátce, možná po záběhu se to změní. Díky. Orient Blue Mako majú obojsmerný náťah... Moje nové Orienty CEX0R001B0 majú nasledovné odchýlky: vodorovne sklíčkom hore +5,5 sek. / 12 hod na boku korunkou hore -7,5 sek. / 12 hod Mám ich presne mesiac a od kúpy som ich ešte ani raz nemusel ručne nastavovať. Jednoduchým výberom polohy na noc udržujem presnosť do +- 7 sek./deň. Samozrejme testoval som ich aj v ostatných polohách, ale tieto dve využívam najviac, pretože majú najväčšiu odchýlku. Orient hacking (zastavenie sekundovky jemným pohybom povytiahnutou korunkou proti smeru hodinových ručičiek) začína fungovať až pri poklese ukazovateľa rezervy chodu na hodnotu 17 hod (po cca. 23 hod. bez náťahu). Keď budem mať viacej času, snáď sa dokopem k napísaniu malej recenzie... Upraveno 16. prosince 2009 uživatelem Gryll16
minex Odesláno 16. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2009 Díky za informace, můžu se zeptat odkud víš že mají obousměrný nátah? Hledal jsem všude možně ale podrobnější informace o kalibru 469 jsem nikde nenašel. Diky.
Gryll16 Odesláno 16. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2009 Díky za informace, můžu se zeptat odkud víš že mají obousměrný nátah? Hledal jsem všude možně ale podrobnější informace o kalibru 469 jsem nikde nenašel. Diky. Tu v mojich príspevkoch vyššie na stránke som riešil podobný problém aj ja, keď som si chcel kúpiť Mako II. V Mako I a v Mako II sú rovnaké kalibre. Už sa naozaj nepamätám, kde som našiel info o obojstrannom náťahu... Ale mám dojem, že na WUS, keď som hľadal info o Seiko kalibroch, na základe ktorých je kaliber 496 postavený...
minex Odesláno 17. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2009 To porovnání ETA a ORIENT je super, zdá se mi ale že snad u Orintek je tam nějaký třecí převod nrbo co, to první kolečko u závaží namá žádné zuby. Jinak jsem kdesi na netu opravdu našel zmínku že Orient 469 má oboustranný nátah. Dík.
minex Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 Tak jsem konečně našel polohu ve které se moje orient mako lehce předcházejí a je to nastojato ale vzhůru nohama tzn. 12 dolu. jinak dělají pořád cca -1s deně.
MiroLM Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 (upraveno) No ja som nedávno tiež kúpil Orient, zaujímalo by ma ako dlho trvá "zábeh" hodiniek? Inak, : Upraveno 18. prosince 2009 uživatelem MiroLM
Dantechno Odesláno 18. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2009 Dost se mi libi tento model WZ0131FD, cenove je take dost v pohode - stoji cca 400,- USD. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Zdroj
Dřevák Odesláno 30. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2009 Co si myslíte o těhle orientech? http://www.watches88.com/pd-orient-sporty-...y-cet0b001w.cfm Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Colisa Odesláno 30. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2009 Tyhle se mi určitě nelíbí,,a to je Orient moje oblíbená značka-)
Horhe Odesláno 30. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2009 No mě se teda taky nelíběj, ale zase splňujou většinu tvejch požadavků. O kvalitu nemusíš mít strach a za tyhle prachy asi nic moc lepšího neseženeš. Takže nejdůležitější je, jestli se líběj tobě.
Dřevák Odesláno 30. prosince 2009 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2009 No mě se teda taky nelíběj, ale zase splňujou většinu tvejch požadavků. O kvalitu nemusíš mít strach a za tyhle prachy asi nic moc lepšího neseženeš. Takže nejdůležitější je, jestli se líběj tobě. to jo, ale něco o kalibru, jestli ho někdo nemá v nějakých jiných atd... O kalibrech Seiko se tu dočtu dost, ale Orienty až tak ne.
minex Odesláno 3. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2010 Mě se tedy taky moc nelíbí, nějak se v nich ztrácí ručičky. Mám jeden možná hloupí dotaz, mám Orient Blue Mako, dle dokumentace mají 21600 půlkmitů za hodinu což je 6 půlkmitů za vteřinu ale mě se zdá že vteřinovka jde 3x za vteřinu. Je možné že je tam ještě nějaký převod??? dík. Jinak je mám přesně měsíc a ještě jsem je neseřizoval, teď mají +3v. Naučil jsem se je držet pomocí polohy přes noc.
Radimk Odesláno 3. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 3. ledna 2010 Dost se mi libi tento model WZ0131FD, cenove je take dost v pohode - stoji cca 400,- USD. Je dobrej, spolehlivej a hooodně pěknej. Jen trochu malej!! Pozor na 39mm, hodinky jsou docela drobné, takže vypadají ještě menší než jsou. Já tenhle model vyměnil za Spirity od Seika. V podstatě je to " stejná kategorie" jen mi Seiko líp zní..
Drexxy Odesláno 4. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 4. ledna 2010 Mě se tedy taky moc nelíbí, nějak se v nich ztrácí ručičky. Mám jeden možná hloupí dotaz, mám Orient Blue Mako, dle dokumentace mají 21600 půlkmitů za hodinu což je 6 půlkmitů za vteřinu ale mě se zdá že vteřinovka jde 3x za vteřinu. Je možné že je tam ještě nějaký převod??? dík. Jinak je mám přesně měsíc a ještě jsem je neseřizoval, teď mají +3v. Naučil jsem se je držet pomocí polohy přes noc. mas akorat pomale oci :-)
minex Odesláno 4. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 4. ledna 2010 Mám tomu rozumět tak že jdou 6x za vteřinu?? Asi je to možné, asi nedovedu tak rychle počítat, já si dokonce dlouho myslel že jdou 4x za vteřinu a to už mi vůbec hlava nebrala. Dík za odpověď.
cody Odesláno 4. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 4. ledna 2010 Treba El Primero od Zenith dela 10 skoku za vterinu, nebo moje vintage stopky Hanhart.
minex Odesláno 5. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2010 No jo asi jdou 6x za vteřinu ale stejně se pořád nemůžu dopočítat. Jinak maximální spokojenost, za ty peníze.
MiroLM Odesláno 5. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2010 No, v tvojom prípade by som si to teda nahral citlivým mikrofónom povedzme presne 10s a potom si to pustil spomalene a počítal keď neveríš V podstate je úplne jedno koľko za minútu, hlavne nech je to pravidelne No jo asi jdou 6x za vteřinu ale stejně se pořád nemůžu dopočítat. Jinak maximální spokojenost, za ty peníze.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se