watch Odesláno 2. června 2006 Nahlásit Odesláno 2. června 2006 V tomto vlakne na watchuseek.com se pise o Prim Orlik. A to bez pomoci clenu Chronomagu a jinych "agentu" Eltonu: http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=10643
mechano Odesláno 3. června 2006 Nahlásit Odesláno 3. června 2006 Ano , ten pán to bez pomoci opsal od Prima , jak upozorňuje hned nahoře.
CzechJoker Odesláno 5. července 2008 Nahlásit Odesláno 5. července 2008 Zájem o Prim imho do budoucna poroste, protože běžné konfekce ala Omega je všude plno a lidé se rádi odlišují. Na Orlíky pějí ódy např. zde: http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=68405 Navíc vzniklo obchodní zastoupení v Nizozemí. No nic, omlouvám se za resuscitaci mrtvého vlákna
Dr.Quartz Odesláno 7. července 2008 Nahlásit Odesláno 7. července 2008 Zájem o Prim imho do budoucna poroste, protože běžné konfekce ala Omega je všude plno a lidé se rádi odlišují. Na Orlíky pějí ódy např. zde: http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=68405 Navíc vzniklo obchodní zastoupení v Nizozemí. No nic, omlouvám se za resuscitaci mrtvého vlákna Taky jsem koukal na Orlíky, ale 30.t je dost nad mým finančním stropem...
Onisan Odesláno 7. července 2008 Nahlásit Odesláno 7. července 2008 Třeba ty Orlíky jsou podle mně cenové hladině kam patří... design, technické zpracování, legenda... prostě hodinky které těch 30 prostě stojí oprávněně
CzechJoker Odesláno 7. července 2008 Nahlásit Odesláno 7. července 2008 Taky jsem koukal na Orlíky, ale 30.t je dost nad mým finančním stropem... Nejsou levné, ale taky si myslím, že za to stojí. I když se teď možná ozve někdo, kdo si za ty peníze raději koupí Omegy a Prim je pro něj ten největší šunt. Tyhle hodinky jsou prostě parádní (stejně jako pár dalších) a třeba jednou...?
Onisan Odesláno 7. července 2008 Nahlásit Odesláno 7. července 2008 Drahé jsou, ale když se člověk podívá na zbylou produkci Prim tak zjistí, že technicky jsou stejné jako ty za 90, či 70 tisíc a navíc nabízí něco jako "příběh"... Když se pak rozhlédne u jiných firem, tak zjistí, že podobně "pohnutý" příběh a technické řešení se v této cenové hladině nabízí standardně... a tak i cena je pro mně standardní, poctivá... Tím vším co jsem napsal pak jen dávám najevo , že si myslím, že v současné produkci Prim jsou asi nejlepším a s cenou odpovídajícím zbožím....
Janne Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 (upraveno) Ja si taky mislim ze Prim sou trochu predrazene. Orlik 34000 korun, Sport 2 45mm 66000 korun, Sport 1 43000 korun atd. Ve Svicarsku a Nemecku maji vyrobci mnohokrat vissi platy (prepoctene na ceskou valutu) a to by se mnelo ukazat i na cenne Prim. Jmeno nema Prim zadnou ve svete, a zacit vyvoz s temi cenami - no to nejde, to skonci spatne pro Prim, moc jich neprodaj! Kvalita a design? O kvalite nevim, ale 50 metru vodo tesnost je primo ubohe! Ocel je normalni 316 L, ostatni specifikace nejni nejak fantasticka. Design Orliku je peknej, retro, ale ty druhe hodinky - nic specialniho, takovych je na koupe dost. Nevim jake pouzivaji strojek, ale "experti" v Watchuseek tvrdi ze je to modifikovana ETA. Prim se pocitaji ve svete na podobnou kvalitu jako ruske hodinky. Ja vim ze maji byt lepsi, ale kupci ve svete to nevi! Nez Prim zacne prodavat ve svete, musi ukazat svoji kvalitu, ne jenom vyrobkach, ale taky service, atd! Prim se take nemuze srovnavat s "obrouny" Svicarske, ktere maji svetove jmeno, stoletou historii a take historii hodinkoveho vyvoje a mnoho patentu! Rad bych si koupil Primky, ale definitevne ne za tu cennu co pozadaji Upraveno 8. července 2008 uživatelem Janne
cali Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 Ja myslim pani ze do ceny hodiniek prim sa tu zabuda pocitat jedna zasadna vec.... JE ICH MALO..... je to skoro co kus to original kazde sa vyrabaju na objednavku a vacsinou s vacsou ci mensou individualizaciou .... Prim nerobi na sklad tisice kusov jednoho modelu a toto sa do ceny premieta podla mna predovsetkym.... Dobrych a casto aj pomerne lacnych hodiniek je hromada, zvlast znacky co sa predavaju po nete su cenou daleko niekde inde.... lenze musite si predstavit ako taketo hodinky prichadzaju na svet ... (kupi sa tisic ETA strojkov, u sikmacov sa necha vyseknut tisic puzdier) a tisic hodniek s ETA 2824 je na svete za finalnu cenu hlboko pod 10K... Tak tomu Prim konkurovat nemoze a myslim ze ani nechce ... Oni hraju na nieco ine Prim sa neobjednava tak ze clovek prihodi na ebay, ale ze si zavola oni mu prijdu ukazat co si zaziada az domov tam si v pokoji vyberie podiskutuje o moznej individualizacii a az tak sa zacnu vyrabat hodinky. Ak by sme chceli porovnavat cenou porovnatelne a nezostavali u polosikmookych znaciek.... skuste si na priklad zavolat do omegy ze sa Vam nepaci font na lunete seamasterov a ze by ste radi iny...... pripadne ziadajte ine rucky uvidime aku urobia cenu....... Primiek je malo a to je jejich deviza....len na ebay sa denne vydrazi tak XY bondoviek su to mozno lepsie hodinky nez orliky ale co z toho ked ich ma kde kto.
Foundryman Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 Ja myslim pani ze do ceny hodiniek prim sa tu zabuda pocitat jedna zasadna vec.... JE ICH MALO..... je to skoro co kus to original kazde sa vyrabaju na objednavku a vacsinou s vacsou ci mensou individualizaciou .... Prim nerobi na sklad tisice kusov jednoho modelu a toto sa do ceny premieta podla mna predovsetkym.... Dobrych a casto aj pomerne lacnych hodiniek je hromada, zvlast znacky co sa predavaju po nete su cenou daleko niekde inde.... lenze musite si predstavit ako taketo hodinky prichadzaju na svet ... (kupi sa tisic ETA strojkov, u sikmacov sa necha vyseknut tisic puzdier) a tisic hodniek s ETA 2824 je na svete za finalnu cenu hlboko pod 10K... Tak tomu Prim konkurovat nemoze a myslim ze ani nechce ... Oni hraju na nieco ine Prim sa neobjednava tak ze clovek prihodi na ebay, ale ze si zavola oni mu prijdu ukazat co si zaziada az domov tam si v pokoji vyberie podiskutuje o moznej individualizacii a az tak sa zacnu vyrabat hodinky. Ak by sme chceli porovnavat cenou porovnatelne a nezostavali u polosikmookych znaciek.... skuste si na priklad zavolat do omegy ze sa Vam nepaci font na lunete seamasterov a ze by ste radi iny...... pripadne ziadajte ine rucky uvidime aku urobia cenu....... Primiek je malo a to je jejich deviza....len na ebay sa denne vydrazi tak XY bondoviek su to mozno lepsie hodinky nez orliky ale co z toho ked ich ma kde kto. Úvaha, že cena se odvíjí pouze od počtu kusů, mi přijde poněkud odvážná. Ekonomická teorie zná i pojem substituce.
Onisan Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 (upraveno) Ja myslim pani ze do ceny hodiniek prim sa tu zabuda pocitat jedna zasadna vec.... JE ICH MALO..... je to skoro co kus to original kazde sa vyrabaju na objednavku a vacsinou s vacsou ci mensou individualizaciou .... Prim nerobi na sklad tisice kusov jednoho modelu a toto sa do ceny premieta podla mna predovsetkym.... Dobrych a casto aj pomerne lacnych hodiniek je hromada, zvlast znacky co sa predavaju po nete su cenou daleko niekde inde.... lenze musite si predstavit ako taketo hodinky prichadzaju na svet ... (kupi sa tisic ETA strojkov, u sikmacov sa necha vyseknut tisic puzdier) a tisic hodniek s ETA 2824 je na svete za finalnu cenu hlboko pod 10K... Tak tomu Prim konkurovat nemoze a myslim ze ani nechce ... Oni hraju na nieco ine Prim sa neobjednava tak ze clovek prihodi na ebay, ale ze si zavola oni mu prijdu ukazat co si zaziada az domov tam si v pokoji vyberie podiskutuje o moznej individualizacii a az tak sa zacnu vyrabat hodinky. Ak by sme chceli porovnavat cenou porovnatelne a nezostavali u polosikmookych znaciek.... skuste si na priklad zavolat do omegy ze sa Vam nepaci font na lunete seamasterov a ze by ste radi iny...... pripadne ziadajte ine rucky uvidime aku urobia cenu....... Primiek je malo a to je jejich deviza....len na ebay sa denne vydrazi tak XY bondoviek su to mozno lepsie hodinky nez orliky ale co z toho ked ich ma kde kto. stále tento přístup neospravedlňuje cenu u modelů dražších než je Orlík... Když budu chtít Orlíky tak je vezmu buď jak jsou a leží a nebo si je nechám individualizovat a pak si připlatím... Pokud však jsou , pro mně, všechny modely které přišly po Orlících přepálené, tak už mně nezajímají ani kdyby individualizace byla v ceně... Prostě můj názor je, že Orlíky jsou ta maximálka... I u nich se prováděla a provádí individualizace... Hodinek, kterých nejsou všude mraky je hodně... a velmi často se pohybují v té samé kvalitě a tehnice kolem ceny Orlíků... tam je to dle mně OK, u ostatních je cenové patro neadekvátní nabízenému... ale jak jsem napsal, je to subjektivní záležitost a to, že si Prim postupně vybudoval pozici předraženého zboží standardní kvality je jen a jen jeho věc... Pokud jen mohu posoudit z ohlasů svého okolí tak Prim hodně ztratil na kreditu po tom co vystřelil model Pavouk a další... Tam si u potencionálních zákazníků pohoršil.. Samozřejmě, jsou i tací, kteří jsou ochotni cenu akceptovat, ale třeba i Diplomat 40 je pro mně cena dvojnásobná, než bych byl ochoten zaplatit za hodinky tohoto typu, použité techniky a zpracování. Upraveno 8. července 2008 uživatelem Onion
cali Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 stále tento přístup neospravedlňuje cenu u modelů dražších než je Orlík... Když budu chtít Orlíky tak je vezmu buď jak jsou a leží a nebo si je nechám individualizovat a pak si připlatím... Pokud však jsou , pro mně, všechny modely které přišly po Orlících přepálené, tak už mně nezajímají ani kdyby individualizace byla v ceně... Prostě můj názor je, že Orlíky jsou ta maximálka... I u nich se prováděla a provádí individualizace... Hodinek, kterých nejsou všude mraky je hodně... a velmi často se pohybují v té samé kvalitě a tehnice kolem ceny Orlíků... tam je to dle mně OK, u ostatních je cenové patro neadekvátní nabízenému... ale jak jsem napsal, je to subjektivní záležitost a to, že si Prim postupně vybudoval pozici předraženého zboží standardní kvality je jen a jen jeho věc... Pokud jen mohu posoudit z ohlasů svého okolí tak Prim hodně ztratil na kreditu po tom co vystřelil model Pavouk a další... Tam si u potencionálních zákazníků pohoršil.. Samozřejmě, jsou i tací, kteří jsou ochotni cenu akceptovat, ale třeba i Diplomat 40 je pro mně cena dvojnásobná, než bych byl ochoten zaplatit za hodinky tohoto typu, použité techniky a zpracování. viac menej suhlasim orliky so svojim pribehom si tu cenu u mna este ako tak zasluzia dalsi model ktory by som mohol mat doma je sport 41 tie keby boli za 20K tak by som nevahal ani sekundu 30je uz moc... zrovna teraz bola pre mna ta tema aktualna pretoze som sa rozhodoval medzi sport 41 a konkurenciou ale to mozno rozvediem viac v samostatnom vlakne ked novy prirastok dorazi (dufam ze dorazi v poriadku ) modely za 70 a viac litrov z obyc nerezu uz potom idu uplne mimo mna tam uz si cenu ospravedlnit nedokazem ani sebevacsou individualizaciou
cali Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 Úvaha, že cena se odvíjí pouze od počtu kusů, mi přijde poněkud odvážná. Ekonomická teorie zná i pojem substituce. Mne na tom neprijde nic odvazneho cena akehokolvek vyrobku v dnesnej dobe je zavisla v prvej rade na masovosti a miere automatizacie. Verim tomu ze by sme dokazali dat do hromady objednavku na 1000 kusov orlik-like hodiniek niekde v nemecku a cena by bola porovnatlna ako u Precisty dolezite by bolo ale to cislo 1000 .... Orlikov sa podla mna do hromady nepreda 1000 ani za 10 rokov. a o tom to je
Onisan Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 Myslím, že málo hodinek se prodá v 1000 kusovém počtu
cali Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 Myslím, že málo hodinek se prodá v 1000 kusovém počtu Ja myslim ze urcite ano nemam to teda nijak podlozene ale pocitam ze rocna produkcia omegy a podobnych vyrobcov sa pocita na jednotky tisic ved uz len taka Precista... v kolkych kusoch odhadujete ze sa robia zalezitosti od Precisty? ked limitky robia 50 kusove tak nelimitky musia byt urcite aspon 500kusove
Onisan Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 (upraveno) Ja myslim ze urcite ano nemam to teda nijak podlozene ale pocitam ze rocna produkcia omegy a podobnych vyrobcov sa pocita na jednotky tisic ved uz len taka Precista... v kolkych kusoch odhadujete ze sa robia zalezitosti od Precisty? ked limitky robia 50 kusove tak nelimitky musia byt urcite aspon 500kusove ano, máš pravdu... ale já nemluvím o nejprofláknutějších firmách... ale o jednotlivých modelech... Kolik je malovýrobců s kapacitou jako Prim? jen na západ od naší hranice jich je hafo... a když se jukneš na jejich hodinky tak oči přechází.... a za peníze jako nabízí současná produkce Prim (počínaje Pavouky) seženeš vymazlenější strojky, plastické ciferníky etc. etc. a nebo od těch firem které jsi jmenoval seženeš jejich top modely... Vždyť za cenu Pavouků se v Koscom prodává Longines Lindbergh!!!! Bože, to je nesrovnatelné!!! Když si ty Lindberghy přivezeš tak se pohybuješ v relaci Orlíků či Spartaků L.e. !!!!!!! Upraveno 8. července 2008 uživatelem Onion
noname Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 Půl roku nošené Prim Orlík jsem prodal za Kč 10000,-. To jen, abyste si udělali představu o "hodnotě" hodinek a "odpovídající ceně". Tato zkušenost mě definitivně vyléčila z pohádek a začal jsem si kupovat nové Rolexy. Už mám dvoje. Mít na ruce Rolexy je v delším horizontu mnohem lacinější sranda, než mít na ruce Primky. Kdybych měl méně peněz, kupoval bych Seiko, nebo něco od Timefactors. Pokud by to mělo být ze Švýcarska, tak Certiny nebo Tissotky. Každý ať si kupuje co chce, mě je to jedno. Kdybych ale před léty pozorně četl, co tady psal např. Odklizec, ušetřilo by mi to spoustu peněz...
typograf Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 Půl roku nošené Prim Orlík jsem prodal za Kč 10000,-. To jen, abyste si udělali představu o "hodnotě" hodinek a "odpovídající ceně". Tato zkušenost mě definitivně vyléčila z pohádek a začal jsem si kupovat nové Rolexy. Už mám dvoje. Mít na ruce Rolexy je v delším horizontu mnohem lacinější sranda, než mít na ruce Primky. Kdybych měl méně peněz, kupoval bych Seiko, nebo něco od Timefactors. Pokud by to mělo být ze Švýcarska, tak Certiny nebo Tissotky. Každý ať si kupuje co chce, mě je to jedno. Kdybych ale před léty pozorně četl, co tady psal např. Odklizec, ušetřilo by mi to spoustu peněz... Nechápu. Hodinky si nekupuju, abych je zase po čase prodal. Šmarjá, co je to za nesmysl. Hodinky si přeci kupuju, portože se mi líbí a mám z nich radost a chci je mít. Co to pořád chlapi tady řešíte?
Onisan Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 jentak tady plácáme nesmysly Je to stejné jako když chlapy kecají v kubu gentlemanů o ceně továrny
cali Odesláno 8. července 2008 Nahlásit Odesláno 8. července 2008 Ja som nerozpraval predsa o tom aku maju hodinky cenu medzi ludmi=pouzite.... Je jasne ze tam vedu chlapci od omegy aj hodne velke vraky idu na ebay za niekedy az udivujuce ceny..... Ja som hovoril o tom ze pri tomto modeli vyroby proste primky nemozu byt lacnejsie a nikdy nebudu moct cenou konkurovat klasickym seriovkam ... diversky od OW budu mat vsetko co orlik (vodotesnost materialy stroj....) a budu stat 7K ale bude ich mat kazdy kto zvladne kliknut u gnomonwatches na tlacitko "buy"
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se