Přejít na obsah

Microbrands - novinky / zajímavé projekty / co jste viděli

Snekofon

Doporučené příspěvky

Velmi zajímavý, neotřelý mladý Swiss Brand. Samozřejmě i méně křiklavě varianty, SW-260 uvnitř, mě uhranula tahle.

https://h992.swiss/fr/shop/h1-burgundy-silver/

IMG_20231228_231929.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc zajímavý nový projekt od Maenu...a dneska je poslední možnost koupit tyhle tenké Maeny za před-prodejovou cenu: 

https://www.maenwatches.com/collections/manhattan-39-ultra-thin?mc_cid=0d4a6e1241&mc_eid=25033bb868

image.thumb.png.5dac561551102232be98c80fa09521f7.png

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Dlouhá minutová ručka až mezi indexy, to je moje 👌:D 

před 43 minutami, Ondrasss napsal:

Ubiq watches. Zatím mají jen sociální sítě, ale tyto hodinky vypadají pěkně hravě. Za mě jsou moc povedený. 👍https://www.instagram.com/ubiqwatchco?igsh=aWJkcHFrN3I0bWd1

15C53C68-6CDB-45B0-A268-83FFD15EB1E8.png

95140B3F-22F2-45CE-A9BE-411B8EF1091E.png

Odkaz ke komentáři

Jinak letem světem jsem mrkl ke starým známým firmám - Tuseno má v předprodeji SHELLBACK V2 za 700 EUR, ale vypadá to, že jde čistě u druhou výrobní dávku, beze změny proti "V1". Každopádně jsou mně sympatické...

slideshow-1x1-7_2000x.jpg?v=1699450435

Reservoir dali model Tiefenmesser do mého milovaného bronzu, škoda jen že si říkají o 4800EUR, jednoručky v bronzu a s rezevou nátahu - to je top :)  

Luxury bronze watch for a submarine lifestyle in medium grey, light pink and light blue.

Luxury bronze tiefenmesser watch on dark black, light beige and dark rust brown submarines for an exclusive lifestyle.

Odkaz ke komentáři

před 16 hodinami, Snekofon napsal:

A ještě jeden Reservoir a jejich Sonomaster Chronograph Vintage - inspirovaný starými "zvukařskými hejblaty" s rezervou a retrográdním datumem - pěkná hračka nejen pro zvukaře :) 

Montre marron foncé avec vu mètre, chronographe beige clair et cadrans musicaux gris clair.

Montre noir foncé, beige clair et gris clair avec Vu Meter et Chronographe pour la musique.

Montre noire avec Vu Meter et Chronographe, inspirée de la musique Light Greyish Beige et Light Grey.

Moc pěkný a i když nezvyklý design určitě bych vyzkoušel

Odkaz ke komentáři

V 19. 5. 2023 v 13:16, nizkotucnytvaroh napsal:

Víš něco o té firmě Funder ( Watch angels )? Já si cca čtvrt roku zpět od nich koupil kovový tah - tvrdili na webu, že cena je včetně poštovného DPH a dalších volovin a pak chtěl po mě kurýr ještě litr v keši za proclení. Jinak ty titanové s měsíční fází jsou krásné, ale abych pak ještě nezaplatil další desítku pro celní úřad ČR.

Odkaz ke komentáři

O značce nic nevím, jen mne zaujal ten koncept. Každopádně poplatky za čelní zastoupení, se většinou liší podle doručovací společnosti, pošta je má tuším paušálně na 350,-. Asi bych zkusil napsat tomu obchodu, případně bych mrknul na fakturu od kurýra. UPS ji posílá třeba i do 14dní po převzetí poštou.

Odkaz ke komentáři

U těch hodinek prý už cena za proclení je zahrnuta, píšou to na webu WA. Ale jak píšu výše - při koupi tahu jsem zaplatil litr za procleni. Já si ty Fundery chci pořídit, ta apka měsíční fáze je unikátní a kvalitní strojek to má. Jen to pouzdro je z titanu, jinak to je nerez. Už bych je měl teď, ale měl jsem možnost koupit úplně nové Hamilton Khaki field mechanical Bronzové za dobrou cenu, tak ty Fundery musí počkat ještě celý únor.

Odkaz ke komentáři

Jinak za Watch Angels stojí velká finanční skupina z Itálie. Tato skupina vlastní i Waltham watches již od roku 2011. To se Waltham dělal v Asii a od roku 2020 se Waltham a Funder Watch dělají ve Švýcarsku právě pod obchodním názvem Watch Angels - je to davová výroba. https://watchangels.ch/en/crowd-manufacturing/

A způsob výroby je zase Kruhová výroba:

https://medium.com/watchmakers-ch/seven-principles-8b37750e6c6b

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...
V 11. 1. 2024 v 20:49, Snekofon napsal:

Jinak letem světem jsem mrkl ke starým známým firmám - Tuseno má v předprodeji SHELLBACK V2 za 700 EUR, ale vypadá to, že jde čistě u druhou výrobní dávku, beze změny proti "V1". Každopádně jsou mně sympatické...

Luxury bronze tiefenmesser watch on dark black, light beige and dark rust brown submarines for an exclusive lifestyle.slideshow-1x1-7_2000x.jpg?v=1699450435

Koukal jsem na stránky Tusenö a rozdíly u V2 jsou hlavní je Sellita místo Rondy, vylepšená spona, Superluminova...Mají to tam podrobně popsané.

No date se mi mooc líbí.

Odkaz ke komentáři

V 22. 1. 2024 v 12:28, ladvach napsal:

U těch hodinek prý už cena za proclení je zahrnuta, píšou to na webu WA. Ale jak píšu výše - při koupi tahu jsem zaplatil litr za procleni. Já si ty Fundery chci pořídit, ta apka měsíční fáze je unikátní a kvalitní strojek to má. Jen to pouzdro je z titanu, jinak to je nerez. Už bych je měl teď, ale měl jsem možnost koupit úplně nové Hamilton Khaki field mechanical Bronzové za dobrou cenu, tak ty Fundery musí počkat ještě celý únor.

Já si takhle kupoval Bally přímo od výrobce, takže šly přes TNT přímo ze Švajcu. Všude napsáno, že DDP - Delivered Duty Paid a přesto po mě chtělo TNT asi 13k hotově na ruku kurýrovi, tak jsem jim řekl, ať to ani nevozí, že jim nic platit nebudu. Trvalo to několik dní, stálo mě to X telefonátů a mailů s TNT i Ball, až si nakonec někdo u TNT vytáhl hlavu ze zadku a dovezli to bez jakéhokoli doplatku. Akorát jsem si holt počkal...

Odkaz ke komentáři

před 2 minutami, bacil.357 napsal:

Koukal jsem na stránky Tusenö a rozdíly u V2 jsou hlavní je Sellita místo Rondy, vylepšená spona, Superluminova...Mají to tam podrobně popsané.

No date se mi mooc líbí.

Díky, to jsem nezachytil...jsou to fakt pěkné, osobité hodinky, vrtá mě to pořád vzadu v hlavě, ale potápky bych další neunosil...

Odkaz ke komentáři

V 11. 1. 2024 v 20:52, Snekofon napsal:

A ještě jeden Reservoir a jejich Sonomaster Chronograph Vintage - inspirovaný starými "zvukařskými hejblaty" s rezervou a retrográdním datumem - pěkná hračka nejen pro zvukaře :) 

Montre noir foncé, beige clair et gris clair avec Vu Meter et Chronographe pour la musique.

V pravé výseči je retrográdní datum, ale v té levé není ukazatel rezervy chodu, je tam retrográdní ukazatel sekund ;)

Odkaz ke komentáři

před 3 minutami, Snekofon napsal:

Díky, to jsem nezachytil...jsou to fakt pěkné, osobité hodinky, vrtá mě to pořád vzadu v hlavě, ale potápky bych další neunosil...

Taky mi začaly v hlavě otravovat, ale mám toho dost. Aspoň budu teď pár dní snít, než to zavrhnu..

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...