Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po měsících...
Odesláno

Na první pohled mi U50 přišly moc humpolacký- hlavně ty ručičky, ale postupně se z nich stávaji hodinky, který moc chci… Zkoušel jsem je na podzim na SEWu a jsou skvělý… Teď ještě se rozhoupat si je pořídit.

Každopádně díky za tip s výměnou lunety.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Po roku...
  • po měsících...
Odesláno

Pátý rok s tímto časostrojem a stále spokojenost 🙂 Při vhodném odkládání udržují skoro nulovou průměrnou denní odchylku 🙂

IMG_20250428_113124.jpg

• Like 4
  • po měsíci...
Odesláno

Zeptám se, nosíte je třeba na střelnici? Jak zvládají střelbu z běžných zbraní typu Glock, AR-15 nebo Scorpion EVO? Jsou to tooly, problém by to neměl být, ale kdo ví...???

Odesláno
V 7. 7. 2025 v 11:58, STRKKT napsal:

Zeptám se, nosíte je třeba na střelnici? Jak zvládají střelbu z běžných zbraní typu Glock, AR-15 nebo Scorpion EVO? Jsou to tooly, problém by to neměl být, ale kdo ví...???

Když jdu střílet, tak přezuju na G-Shocky 🙂 U50 jsou sice tooly, ale nechci je zbytečně vytřepat 🙂

Odesláno
V 7. 7. 2025 v 11:58, STRKKT napsal:

Uplne v pohode. Za poslednich deset let jsem pri/po strelbe nikdy nemel problem s jakejmakoli mechanickejma hodinkama.. A nemyslim si ze by U50 se standardni Sellitou mely bejt vyjimkou.

• Dát hlas 1
  • po 3 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Když vám nestačí hodinky z ponorkové oceli a musíte mít hodinky z ponorkové oceli z vyřazené ponorky 🙂

IMG_20250724_120117.jpg

Upraveno uživatelem (z)denny
  • Like 7
Odesláno
V 26. 7. 2025 v 7:45, (z)denny napsal:

Když vám nestačí hodinky z ponorkové oceli a musíte mít hodinky z ponorkové oceli z vyřazené ponorky 🙂

IMG_20250724_120117.jpg

Parádní kombo. Stejné hodinky a přesto jiné. 

Kdyžtak napiš svoje postřehy a porovnání. Myslím, že nebudu jedinej, koho by to zajímalo. 🙂

Odesláno

Věřím, že by některé lidi zajímalo porovnání hodinek Sinn U50 a Sinn U15. Také jsem se zaobíral otázkou - jaký je vlastně mezi nimi rozdíl? Proč si vůbec pořizovat hodinky Sinn U15, když už mám Sinn U50? Prvotní odpověď je asi tato - jejich příběh 😊

Když to shrnu od začátku – mám rád hodinky s nějakým příběhem. Někdy kolem roku 2005 mě uchvátil tvar, design a původ hodinek Sinn U1 (jednoduchý číselník, krásně hranaté ručičky a hlavně pouzdro z ponorkové oceli). Bohužel velikost 44 mm byla pro moje útlejší zápěstí nadlimitní. Proto jsem zajásal, když se před pěti lety objevila jejich „zmenšenina“ v podobě Sinn U50. Díky pánům z Chronoshopu jsem měl za chvilku na ruce Sinn U50, u kterých jsem po pár letech vyměnil kovovou lunetu za černou a získal jsem tak vzhledově úplně jiné (ještě krásnější) hodinky.  Sinn U50 nosím jak na tahu (hlavně v zimě, aby těžší hodinky lépe vyjížděly z rukávu), tak v létě na originál Sinn silikonu nebo různobarevných silikonových řemíncích. I na mém útlejším zápěstí (lovečák) 41 mm hodinky krásně, nikam se nepřetáčí a pohled na ně vždy potěší oko i duši.

Když na mě na začátku letošního roku vyskočily hodinky Sinn U15, tak mě zaujal jejich bublinkový číselník a hlavně jejich příběh – hodinky nejsou vyrobené „pouze“ z ponorkové oceli, ale přímo z oceli, která pochází z ponorky, která v mořích a oceánech „naplula“ více než 200 tisíc námořních mil. A tím se dostávám k první odpovědi na otázku – proč? Asi hlavně pro ten příběh. Když začnu hledat rozdíly mezi těmito hodinkami, tak jsou to skoro stejné hodinky. Skoro stejný design (U15 má číselník s bublinkami), stejná velikost, stejná hmotnost, stejná odolnost, v obou tiká stejná Sellita SW300-1 (podle některých zdrojů je strojek těchto hodinek laděný ve verzi Premium), oboje jsou vyrobené z ponorkové oceli (hodinky jsou vyrobené ze speciální oceli, vyvinuté společností ThyssenKrupp pro vnější pláště ponorek typu 206 a nejmodernější nenukleární ponorky typu 212, a od roku 2005 tvoří základ všech modelů Sinn řady U). Na ruce sedí stejně, pohodlnost je stejná… Jsou stejné, ale přitom úplně jiné. Sinn U15 jsou na první pohled takové „leštěnky“. Na rozdíl od Sinn U50, které mají krásně tmavě-šedivě-matný vzhled pouzdra a lunety, tak Sinn U15 jiskří, září a lesknou se (sice mají leštěný jen lem lunety a zbytek je matný, ale přesto na první pohled působí leskleji). Další rozdíl je lumi - Sinn U50 svítí zeleně a Sinn U15 modře (na fotkách z mobilu to není moc poznat, ale na živo je rozdíl výrazný). Poslední výrazný rozdíl je číselník a ručičky. Zatím co Sinn U50 zaujme krásně čitelným číselníkem a bílo oranžovými ručičkami a celo oranžovou vteřinovkou, Sinn U15 mají číselník, který se tváří pokaždé jinak. Ve stínu, bez přímého osvětlení, se skoro až černý. V okamžiku, kdy na něj dopadne světlo nebo sluneční paprsky, tak začnou vystupovat bublinky, které mají evokovat pohyb ponorky v oceánu. Pohyb černé vteřinovky, která klouže po černém číselníku, je mnohdy viditelný pouze díky bílým proužkům, kterými je opatřena.  Další věc, které mě úplně trkla do očí je, že se číselník tváří jako by byl utopený až na dně pouzdra hodinek. Lesklý vnitřek pouzdra odráží po vnitřním obvodu sněhově bílé indexy, což z mírně šikmého pohledu vytváří pocit, že je číselník až skoro na dně pouzdra a že hodinky asi nemají strojek.

Na konec musím zdůraznit jednu podstatnou výhodu, kterou Sinn U15 přinesly oproti předchozím modelům, a to je spona: Sinn vytvořil kratší, elegantnější a technicky propracovanější sponu, která zpříjemní život nejednomu chronouživateli těchto hodinek.

Toto jsou prvotní postřehy k těmto časostrojům a další budou třeba následovat

IMG_20250801_075842.jpg

IMG_20250801_075958.jpg

• Like 7
  • Díky 2
  • Dát hlas 1
Odesláno

Určitě znáte ten pocit, když s rozechvělým srdcem sledujete nádherné profesionálně pořízené produktové fotografie hodinek a potom přijde to zklamání, když je uvidíte naživo... Byl jsem trochu jak na trní, když jsem okukoval hodinky Sinn U15. Budou tam tak krásné bublinky jak na fotkách? A světe div se. Jsou tam 🙂 Chce to správné světlo, správný úhel a opravdu tam jsou 🙂 I na obyčejných mobilovkách jsou krásně patrné

IMG_20250801_135705.jpg

• Like 9
  • po měsících...
Odesláno
V 3. 8. 2025 v 13:09, (z)denny napsal:

Určitě znáte ten pocit, když s rozechvělým srdcem sledujete nádherné profesionálně pořízené produktové fotografie hodinek a potom přijde to zklamání, když je uvidíte naživo... Byl jsem trochu jak na trní, když jsem okukoval hodinky Sinn U15. Budou tam tak krásné bublinky jak na fotkách? A světe div se. Jsou tam 🙂 Chce to správné světlo, správný úhel a opravdu tam jsou 🙂 I na obyčejných mobilovkách jsou krásně patrné

IMG_20250801_135705.jpg

Tak ty jsou pecka. Asi si budu na vánoce muset udělat radost.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...