horal Odesláno 4. října 2008 Nahlásit Odesláno 4. října 2008 ricous napsal: Tuhle bundu jsem chtěl už dávno a manželka mi ji koupila letos v lednu k výročí. Není "pravá" Alpha, ale výrobek SUR-PLUS (PARKA REGIMENT M-65 OLIV). S vložkou je mi akorát, ale nosím ji hlavně bez "beránka" a to mi je dost velká (velikost L). Kdyby jste chtěl někdo větší za menší (M), není problém... R. Jaké jsou zkušenosti? Originál Alpha je o 1000,- dražší. Na "military" fórech jsou neoriginály dost haněny. Asi nejvíc kvalitou materálu-bavlny.
Návštěvník YPO Odesláno 4. října 2008 Nahlásit Odesláno 4. října 2008 .... .... to je zase vlákno - už se dva dny koukám na tuhle bundu, ale asi odolám, páč si vzpomínám, že v tom ještě nedávno chodila vietnamská komunita - (to si ještě nevozili zadky v Qsedmičkách) http://www.armed.cz/obleceni-a-obuv/bundy-...-cerna-surplus/
Conrad Odesláno 4. října 2008 Nahlásit Odesláno 4. října 2008 (upraveno) YPO napsal: .... .... to je zase vlákno - už se dva dny koukám na tuhle bundu, ale asi odolám, páč si vzpomínám, že v tom ještě nedávno chodila vietnamská komunita - (to si ještě nevozili zadky v Qsedmičkách) http://www.armed.cz/obleceni-a-obuv/bundy-...-cerna-surplus/ Tato bunda má úžasný vzhled a k tomu je velmi teplá! Vzhledem k tomu že se jedná o zateplenou bundu je jako by- tyhle hodinky mají úžasný vzhled a ještě k tomu jdou. Reklamní kecy-stejná pitomost jako outdoorové oblečení- potom klidně pyžamo nazvu indoorovou kolekci, aby si ho někdo nepoučený nevzal na přechod Chilcootského průsmyku. Upraveno 4. října 2008 uživatelem Conrad
Návštěvník YPO Odesláno 4. října 2008 Nahlásit Odesláno 4. října 2008 Conrad napsal: Tato bunda má úžasný vzhled a k tomu je velmi teplá! Vzhledem k tomu že se jedná o zateplenou bundu je jako by- tyhle hodinky mají úžasný vzhled a ještě k tomu jdou. Reklamní kecy-stejná pitomost jako outdoorové oblečení- potom klidně pyžamo nazvu indoorovou kolekci, aby si ho někdo nepoučený nevzal na přechod Chilcootského průsmyku. :lol2: .. copak o to, ona teplá bude a to celkem dost - věřím tomu,že když si pod ní vezmeš tričko tak budeš stejně zapařený jako suchý záchod na letním pionýrském táboře, ale vadí mi na ní ta moje asociace s asijskými trhovci
Alessio Odesláno 4. října 2008 Nahlásit Odesláno 4. října 2008 Roman I. napsal: N3B Alpha industries zimní parka. Tak ta visí ve skříni hned vedle M65. Používaná US Army v extrémních podmínkách. Když je okolo 0, tak pod ní mám triko s krátkým rukávem, když bylo -15 a fučelo jak blázen, tak kapuci zapnout ke krku, je z tebe hermeticky uzavřený eskymák a má výborně řešený vlez do náprsních kapes jako stvořených pro placku se slivovicí. K Tvému názoru - není jen o image, ty bundy jsou fakt perfektně šitý a vychytaný do posledního detailu. . Výborný tip! Potřebuju nějakou bundičku na zimu, sem děsně zimomřivej. Je opravdu tak teplá nebo to jsou spíš takové povídačky? A malý dotázek ; dá se pro podzimní použití sundat ta kožešinová kapuca?
Návštěvník Odesláno 4. října 2008 Nahlásit Odesláno 4. října 2008 YPO napsal: :lol2: .. copak o to, ona teplá bude a to celkem dost - věřím tomu,že když si pod ní vezmeš tričko tak budeš stejně zapařený jako suchý záchod na letním pionýrském táboře, ale vadí mi na ní ta moje asociace s asijskými trhovci to není asociace, to je přesný zásah.... k téhle bundě je pak dobré proběhnout tržnici v Chebu, od kecek až po čepku nakoupit komplet, na pazouru bouchnout šmrcovní rorexky a hurá do velkého světa. K té pořádné bych si dovedl představit třeba já k ní tahám a taky si pochrochtávám blahem
Návštěvník Odesláno 4. října 2008 Nahlásit Odesláno 4. října 2008 (upraveno) Alessio napsal: Výborný tip! Potřebuju nějakou bundičku na zimu, sem děsně zimomřivej. Je opravdu tak teplá nebo to jsou spíš takové povídačky? A malý dotázek ; dá se pro podzimní použití sundat ta kožešinová kapuca? Ty jo... já že bych někdy vypustil z huby povídačky teplá je hodně, ,kožešinový límes kapuce se sundat dá, ale nedovedu si představit, že bych ji nosil na podzim. Jo a v samotné kapuci je taky umělá kožešina. A tu neodděláš. Upraveno 4. října 2008 uživatelem Roman I.
Alessio Odesláno 4. října 2008 Nahlásit Odesláno 4. října 2008 Roman I. napsal: Ty jo... já že bych někdy vypustil z huby povídačky teplá je hodně, , kapuce se sundat dá, ale nedovedu si představit, že bych ji nosil na podzim. Jo a v samotné kapuci je taky umělá kožešina. A tu neodděláš. Takže fakt zimní bunda, na podzim bych se asi uvařil co :-). Posílám SZ
ELDA76 Odesláno 4. října 2008 Nahlásit Odesláno 4. října 2008 Tuhle bundu už nosím pět roků a neměnil bych. Kupoval jsem ji v Bullu (jako již spoustu věcí) a můžu jen doporučit. Ceny nepatří k nejmenším nicméně kvalita je 100%. Je pravda že pokud celou objednávku nemají na skladě tak pošlou jen co mají a zbytek později. (Poštovné je již zdarma) V zimních měsících ji nosím každý den a zatím to vypadá, že je nezničitelná. Pokud si ji chcete koupit, tak kupujte jen originál. Všechno ostatní je hadra.
kubson Odesláno 5. října 2008 Nahlásit Odesláno 5. října 2008 asi jsem to z diskuze nezachytil, ale od kterého výrobce je tedy M65 "originál"?
Návštěvník YPO Odesláno 5. října 2008 Nahlásit Odesláno 5. října 2008 kubson napsal: asi jsem to z diskuze nezachytil, ale od kterého výrobce je tedy M65 "originál"? nejspíš skutečně od Alpha industries http://www.vietnamgear.com/kit.aspx?kit=100
ricous Odesláno 5. října 2008 Nahlásit Odesláno 5. října 2008 (upraveno) horal napsal: Jaké jsou zkušenosti? Originál Alpha je o 1000,- dražší. Na "military" fórech jsou neoriginály dost haněny. Asi nejvíc kvalitou materálu-bavlny. Chtěl jsem tuhle od SUR-PLUSU, protože se mi vzhledově víc líbila než od Alphy (lehce opraný a obnošený vzhled, jakoby zašité "trhliny", "orvané" nášivky). Navíc se dá sehnat ve vícero barevných kombinacích. Jediný problém mám s velikostí - v "beránku" je mi skoro až malá, sotva ji dopnu, ale bez něj mi je naopak volnější... Manželka mi ji koupila bez zkoušení a já si půjdu nakonec zřejmě pro menší, protože bundu nosím hlavně bez té vložky. Mimochodem je v ní v zimě opravdu pohoda - když jdu k ránu z hospůdky, řádí mráz, já mám pod ní jen krátké triko a kolikrát ji ani nedopínám a je mi fajn - ale jestli to spíš není těma drinkama... R. Upraveno 5. října 2008 uživatelem ricous
cali Odesláno 5. října 2008 Nahlásit Odesláno 5. října 2008 radcove nasli ide o nieco podobne ale od inej armady http://cgi.ebay.de/BW-PARKA-BUNDESWEHR-ORI...id=p3286.c0.m14
Alessio Odesláno 5. října 2008 Nahlásit Odesláno 5. října 2008 cali napsal: radcove nasli ide o nieco podobne ale od inej armady http://cgi.ebay.de/BW-PARKA-BUNDESWEHR-ORI...id=p3286.c0.m14 ...odpárat ty vlajky a bude to nositelné
ELDA76 Odesláno 5. října 2008 Nahlásit Odesláno 5. října 2008 Alessio napsal: ...odpárat ty vlajky a bude to nositelné Kdepák bundu M65 nelze nahradit to je legenda.
cali Odesláno 5. října 2008 Nahlásit Odesláno 5. října 2008 Alessio napsal: ...odpárat ty vlajky a bude to nositelné urcite sa to da zohnat aj bez tych vlajok aspon za mojich mladsich cias sa dalo..... nazdavam sa totiz ze toto bola povodne civilna bunda a vojaci si to osvojili az casom..... mam jeden exemplar niekde doma ale v detskej velkosti
Návštěvník Odesláno 5. října 2008 Nahlásit Odesláno 5. října 2008 kibi napsal: M65 byla puvodne velmi peclive projektovana vojenska bunda - jako nahrada puvodniho battledressu... civilove si ji oblibili hodne pozdeji, prelom byl navrat z "Namu"... souhlas The M65 field jacket was first introduced to the U.S. military in 1965 (M-1965 field jacket), go figure. It replaced the M51 field jacket which was an improvement on the M-1943 field jacket. The first big test for the M-65 was the the Vietnam War. The M 65 served the U.S. military well especially in the Central Highlands of South Vietnam and keeping our soldiers warm during the cool weather conditions that came after monsoonal rains. After the war, When our soldiers came home. Many many of them continued wearing them as their every day jackets. Since this the M65 has become the most widely used military jacket. It has been widely copied and now can be bought at many sources including, military surplus and commercial companies.
cali Odesláno 5. října 2008 Nahlásit Odesláno 5. října 2008 ja som ale rozpraval o tej nemeckej pamatam sa ze ked som mal tak 10 rokov (mam 26) tak tie bundy boli docela hit a nosili sa celkom bezne civilne bez vlajok ci nasiviek ta moja pochadzala z dovozoveho sekaca bola v detskej velkosti takze rozhodne nebola vojenska a bol som v nej vtedy tazky frajer
horal Odesláno 5. října 2008 Nahlásit Odesláno 5. října 2008 Za ty peníze, co stojí originál od Alpha v obchodě, by jistě byla bunda s funkční membránou jako víno. Pokud je na trhu originál, stejný jako před čtyřiceti lety, asi to o něčem svědčí. Jak kdo chce... Už jsem rozhodil sítě s potávkou nasměrovanou na dodavatele podobných věcí z US základny v Evropě a jsem zvědavý za kolik by jí uměl?
Kyle Case Odesláno 5. října 2008 Nahlásit Odesláno 5. října 2008 kibi napsal: naky goretexy mam taky, ale M65 a bombr je u me zaklad dodavatel ze zakladny se imho vejde do $100-150 Dodavatel ze základny - to znamená, že máš tu, co vyrábí pro armádu? Asi bude kvalitou lepší než nějaká komerční ne? To bych asi chtěl tím pádem tu "ze základny"
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se