safi Odesláno 14. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2009 Můžete mi please někdo poradit kde na ebay koupit takový ten světelný stan pro focení hodinek? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavča Odesláno 14. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2009 Můžete mi please někdo poradit kde na ebay koupit takový ten světelný stan pro focení hodinek? Zadej si Photo Soft Box. Je jich tam spousta, koupil jsem ho a je bezvadný. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnDoeX Odesláno 14. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2009 Treba tady ebay Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 14. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2009 (upraveno) Můžete mi please někdo poradit kde na ebay koupit takový ten světelný stan pro focení hodinek? Jeden se mi tu válí a nepoužívám ho, jestli ho chceš. EDIT: Stejný jako dával odkaz JohnDoex. EDIT2: Houby, není stejný, já k němu mám ještě futrál. Upraveno 14. června 2009 uživatelem Kamil Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohnDoeX Odesláno 14. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. června 2009 K tomu, co jsem, daval, je taky pouzdro. 1) 30 cm x 30 cm x 30 cm Soft Photo Box Light Cube 2) Detachable front door cover with camera lens slit 3) 4 x Background cloths ( Black / White / Red / Blue ) 4) Bag in disc shape x 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stepino Odesláno 23. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2009 (upraveno) nechci zakladat nove vlakno, ale rad bych se zeptal zdejsich fotografu nemam na makro objektiv a levnou nahrazku jsem nasel vyrobek ktery se jmenuje makro cocka. neocekavam kvalitu jako u makro objektivu, ale co je nevyhodou a proc (ne)pouzivat? diky za odpoved Stepan EDIT: k cemu slouzi distancni krouzek? Upraveno 23. listopadu 2009 uživatelem Stepino Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 23. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2009 nechci zakladat nove vlakno, ale rad bych se zeptal zdejsich fotografu nemam na makro objektiv a levnou nahrazku jsem nasel vyrobek ktery se jmenuje makro cocka. neocekavam kvalitu jako u makro objektivu, ale co je nevyhodou a proc (ne)pouzivat? diky za odpoved Stepan EDIT: k cemu slouzi distancni krouzek? Makro čočka nemá kvalitní "sklo" a ohromě zkresluje - samozřejmě podle výrobce - některé jsou kvalitní, některé méně, ale zkreslují všechny. Distanční kroužek je vlastně taková redukce mezi objektivem a tělem fotoaparátu, nebo objektivem a právě různými nástavci jako je např. makro čočka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stepino Odesláno 23. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2009 Makro čočka nemá kvalitní "sklo" a ohromě zkresluje - samozřejmě podle výrobce - některé jsou kvalitní, některé méně, ale zkreslují všechny. Distanční kroužek je vlastně taková redukce mezi objektivem a tělem fotoaparátu, nebo objektivem a právě různými nástavci jako je např. makro čočka. diky za odpoved, je to tedy mozne reseni makro objektivu ? pokud pouziju makro cocku s mensim zvetsenim tak zkresleni bude mensi, ale makro vysledek bude lepsi nez se setovym objektivem 18-55? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 23. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2009 (upraveno) diky za odpoved, je to tedy mozne reseni makro objektivu ? pokud pouziju makro cocku s mensim zvetsenim tak zkresleni bude mensi, ale makro vysledek bude lepsi nez se setovym objektivem 18-55? Teoreticky to je náhrada makra, prakticky je kvalita o 50% horší. Jde o to, jaký máš objektiv a foták, pokud je to něco kvalitního, při správném nasvícení i s ním uděláš kvalitní makrofoto . Upraveno 23. listopadu 2009 uživatelem jirka404 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stepino Odesláno 23. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2009 Teoreticky to je náhrada makra, prakticky je kvalita o 50% horší. Jde o to, jaký máš objektiv a foták, pokud je to něco kvalitního, při správném nasvícení i s ním uděláš kvalitní makrofoto . to jsem chtel slyset :-) dik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galil Odesláno 23. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2009 diky za odpoved, je to tedy mozne reseni makro objektivu ? pokud pouziju makro cocku s mensim zvetsenim tak zkresleni bude mensi, ale makro vysledek bude lepsi nez se setovym objektivem 18-55? Ahoj, pokusím se ti poradit. Makro předsádky bych volil max. do 1, nejvýš 2 dioptrií, a to od kvalitních výrobců, jenže ty jsou drahé a vždycky obraz degradujou, je to prostě další optický člen do soustavy, tudíž pár optických chyb navíc. Kup si mezikroužky, vyjdou levněji a nedegradujou obraz. Mluvils o nich a o seťáku skle 18-55, předpokládám tedy, že máš zrcadlovku. Ani ty nejlevnější mezikroužky, který nepřenášejí clonu apod., obraz v podstatě neovlivní. V každým případě budeš ostřit ručně, ale to se u makro fotek tak nějak předpokládá. Pozor na kroužky bez přenosu clony, některý přístroje to nekousnou a budou házet chybu v přenosu a nebudou exponovat, ale většinou se to dá obejít v menu (povolit spuštění závěrky i bez toho přenosu). V takovým případě ale budeš fotit na otevřenou clonu, takže hloubka ostrosti bude minimální. Řešení je pak koupit k mezikroužkům za půl darma starý pevný sklo, nějakou manuální padesátku s clonovým kroužkem a manuálním nastavením. Většinou jsou fakt za hubičku a kresbu mívají mnohem lepší než plastový seťáky. Expozice i ostření bude samozřejmě plně manuální, ale výsledek tě určitě nezklame . Ještě jsem si vzpomněl na starej trik fotografických mazáků, dělává se to tak, že se k sobě přes slepený redukce (třeba redukce na filtry) připevní obráceně, tj. předníma členama k sobě, dva objektivy. Dá se laborovat s ohniskama, to druhý sklo tvoří vlastně extra kvalitní předsádku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stepino Odesláno 23. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2009 paradni navod, diky. manualni ostreni neni problem to musim delat uz i ted kdyz chci fotit bliz nez dovoli automaticke doostreni. pristroj mam starsi Canon 300d plus plastovy setak 18-55 , ano zadna slava, ale pro bezne rodinne foceni, krasne fotky zatim stacil. Me by bavilo makro vic nez kdejake krajinky nebo architektura. jsem v tomhle fakt tupec tak kdyby nahodou jsi poslal odkaz co za objektiv(50) by pasovalo na muj canon, budu vdecny. diky jeste jednou Stepan Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 23. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2009 Dělal jsem pokusy i ze širokáčem 10 - 20. Když je pořádné světlo docela to šlo. Jen je to balík . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galil Odesláno 23. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2009 jsem v tomhle fakt tupec tak kdyby nahodou jsi poslal odkaz co za objektiv(50) by pasovalo na muj canon, budu vdecny. diky jeste jednou Stepan Jasně . Mezikroužky třeba tady, na těch není moc co zkazit, nebál bych se i levných http://www.aukro.cz/item826328602_manualni..._pro_canon.html ,měly by snad i přenášet clonu, prodejce deklaruje ef a efs bajonet, takže bys nemusel kupovat jiný sklo. Kdybys chtěl ale suprovou kresbu, přikup ho. Ze skel bych zkusil třeba tohle, manuál, jestli je ve slušném stavu, bude kreslit jak břitva http://paladix.cz/bazar/index.php?adid=103547 Z pevných plasťáčků zase tohle, bude kreslit o stopro líp, než ten tvůj seťák a na makru na tom dost záleží, stejně jako třeba barevná chyba, kterou mají ty seťáky velkou, takže duhy na kontrastních hranách jsou tutovka. Mezikroužky chyby násobí, stejně jako clonové číslo, proto bych volil světelný, lépe kreslící , ikdyž třeba levný pevný objektiv, http://www.aukro.cz/item828698083_prodam_o...m_f_1_8_ll.html Bazar Paladix je dobrý občas skouknout, dá se tam lecos objevit http://paladix.cz/bazar/index.php?badt=&am...mp;q=&uid=0 A navrch nějaký základní čtení o Makru:). http://www.fotografovani.cz/art/fotech_df/...tografie-1.html nebo http://www.fotoradce.cz/objevte-tajemstvi-...e-1-clanekid156 , dá se toho najít mraky a dost to do začátku pomůže. A pak už jen fotit, fotit a fotit:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 23. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. listopadu 2009 Zrovna tady hledám - mám někde starou Sigmu 45/1.8 s bajonetem na Canon. Pokud se mě ji podaří najít nechám ti ji. Už ji nevyužiji. Jen ji musím někde vyhrabat . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Stepino Odesláno 24. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2009 Zrovna tady hledám - mám někde starou Sigmu 45/1.8 s bajonetem na Canon. Pokud se mě ji podaří najít nechám ti ji. Už ji nevyužiji. Jen ji musím někde vyhrabat . to bych opravdu uvital :-) kafe nebo postovne nebo klidne oboji platim jinak panove dekuji za cenne rady, ted uz je to na me :-) ty zacatky cehokoliv jsou dlouhe a s takovou pomoci to jde vsechno lepe. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hciq Odesláno 24. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2009 (upraveno) Ještě jsem si vzpomněl na starej trik fotografických mazáků, dělává se to tak, že se k sobě přes slepený redukce (třeba redukce na filtry) připevní obráceně, tj. předníma členama k sobě, dva objektivy. Dá se laborovat s ohniskama, to druhý sklo tvoří vlastně extra kvalitní předsádku. A co jenom votočit ten seťák ...pro začátek Upraveno 24. listopadu 2009 uživatelem hciq Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galil Odesláno 24. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2009 A co jenom votočit ten seťák ...pro začátek Taky by to mohlo klapnout Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hciq Odesláno 24. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2009 Taky by to mohlo klapnout taky si myslím, že pro začátek tutovka...tady tu redukci má borec za dvě kilča K.L.I.K. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 24. listopadu 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. listopadu 2009 (upraveno) to bych opravdu uvital :-) kafe nebo postovne nebo klidne oboji platim jinak panove dekuji za cenne rady, ted uz je to na me :-) ty zacatky cehokoliv jsou dlouhe a s takovou pomoci to jde vsechno lepe. Tak po celodenním hledání jsem zatím našel dva Canon filtry a pokračuji dál . Tedy na zrovna po celodenním - mezi tím opravuji ucpaný odpad, který mě dává dost zabrat , ale nezoufej - najdu. Jaký máš pruměr na tom plasťáku 52 ? Upraveno 24. listopadu 2009 uživatelem jirka404 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se