Přejít na obsah

Workshop digifoto

Návštěvník Kamil

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 155
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Kamil
Můžete mi please někdo poradit kde na ebay koupit takový ten světelný stan pro focení hodinek?

Jeden se mi tu válí a nepoužívám ho, jestli ho chceš.

EDIT: Stejný jako dával odkaz JohnDoex.

EDIT2: Houby, není stejný, já k němu mám ještě futrál. :thumbsup_anim:

Upraveno uživatelem Kamil
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsících...

nechci zakladat nove vlakno, ale rad bych se zeptal zdejsich fotografu

nemam na makro objektiv a levnou nahrazku jsem nasel vyrobek ktery se jmenuje makro cocka.

neocekavam kvalitu jako u makro objektivu, ale co je nevyhodou a proc (ne)pouzivat?

diky za odpoved

Stepan

EDIT: k cemu slouzi distancni krouzek?

Upraveno uživatelem Stepino
Odkaz ke komentáři

nechci zakladat nove vlakno, ale rad bych se zeptal zdejsich fotografu

nemam na makro objektiv a levnou nahrazku jsem nasel vyrobek ktery se jmenuje makro cocka.

neocekavam kvalitu jako u makro objektivu, ale co je nevyhodou a proc (ne)pouzivat?

diky za odpoved

Stepan

EDIT: k cemu slouzi distancni krouzek?

Makro čočka nemá kvalitní "sklo" a ohromě zkresluje - samozřejmě podle výrobce - některé jsou kvalitní, některé méně, ale zkreslují všechny.

Distanční kroužek je vlastně taková redukce mezi objektivem a tělem fotoaparátu, nebo objektivem a právě různými nástavci jako je např. makro čočka.

Odkaz ke komentáři

Makro čočka nemá kvalitní "sklo" a ohromě zkresluje - samozřejmě podle výrobce - některé jsou kvalitní, některé méně, ale zkreslují všechny.

Distanční kroužek je vlastně taková redukce mezi objektivem a tělem fotoaparátu, nebo objektivem a právě různými nástavci jako je např. makro čočka.

diky za odpoved, je to tedy mozne reseni makro objektivu ?

pokud pouziju makro cocku s mensim zvetsenim tak zkresleni bude mensi, ale makro vysledek bude lepsi nez se setovym objektivem 18-55?

Odkaz ke komentáři

pokud pouziju makro cocku s mensim zvetsenim tak zkresleni bude mensi, ale makro vysledek bude lepsi nez se setovym objektivem 18-55?

Teoreticky to je náhrada makra, prakticky je kvalita o 50% horší. Jde o to, jaký máš objektiv a foták, pokud je to něco kvalitního, při správném nasvícení i s ním uděláš kvalitní makrofoto :) .

Upraveno uživatelem jirka404
Odkaz ke komentáři

Ahoj, pokusím se ti poradit. Makro předsádky bych volil max. do 1, nejvýš 2 dioptrií, a to od kvalitních výrobců, jenže ty jsou drahé a vždycky obraz degradujou, je to prostě další optický člen do soustavy, tudíž pár optických chyb navíc. Kup si mezikroužky, vyjdou levněji a nedegradujou obraz. Mluvils o nich a o seťáku skle 18-55, předpokládám tedy, že máš zrcadlovku. Ani ty nejlevnější mezikroužky, který nepřenášejí clonu apod., obraz v podstatě neovlivní. V každým případě budeš ostřit ručně, ale to se u makro fotek tak nějak předpokládá. Pozor na kroužky bez přenosu clony, některý přístroje to nekousnou a budou házet chybu v přenosu a nebudou exponovat, ale většinou se to dá obejít v menu (povolit spuštění závěrky i bez toho přenosu). V takovým případě ale budeš fotit na otevřenou clonu, takže hloubka ostrosti bude minimální. Řešení je pak koupit k mezikroužkům za půl darma starý pevný sklo, nějakou manuální padesátku s clonovým kroužkem a manuálním nastavením. Většinou jsou fakt za hubičku a kresbu mívají mnohem lepší než plastový seťáky. Expozice i ostření bude samozřejmě plně manuální, ale výsledek tě určitě nezklame :) .

Ještě jsem si vzpomněl na starej trik fotografických mazáků, dělává se to tak, že se k sobě přes slepený redukce (třeba redukce na filtry) připevní obráceně, tj. předníma členama k sobě, dva objektivy. Dá se laborovat s ohniskama, to druhý sklo tvoří vlastně extra kvalitní předsádku.

Odkaz ke komentáři

paradni navod, diky.

manualni ostreni neni problem to musim delat uz i ted kdyz chci fotit bliz nez dovoli automaticke doostreni.

pristroj mam starsi Canon 300d plus plastovy setak 18-55 , ano zadna slava, ale pro bezne rodinne foceni, krasne fotky zatim stacil.

Me by bavilo makro vic nez kdejake krajinky nebo architektura.

jsem v tomhle fakt tupec tak kdyby nahodou jsi poslal odkaz co za objektiv(50) by pasovalo na muj canon, budu vdecny.

diky jeste jednou Stepan

Odkaz ke komentáři

jsem v tomhle fakt tupec tak kdyby nahodou jsi poslal odkaz co za objektiv(50) by pasovalo na muj canon, budu vdecny.

diky jeste jednou Stepan

Jasně :). Mezikroužky třeba tady, na těch není moc co zkazit, nebál bych se i levných http://www.aukro.cz/item826328602_manualni..._pro_canon.html ,měly by snad i přenášet clonu, prodejce deklaruje ef a efs bajonet, takže bys nemusel kupovat jiný sklo. Kdybys chtěl ale suprovou kresbu, přikup ho.

Ze skel bych zkusil třeba tohle, manuál, jestli je ve slušném stavu, bude kreslit jak břitva http://paladix.cz/bazar/index.php?adid=103547

Z pevných plasťáčků zase tohle, bude kreslit o stopro líp, než ten tvůj seťák a na makru na tom dost záleží, stejně jako třeba barevná chyba, kterou mají ty seťáky velkou, takže duhy na kontrastních hranách jsou tutovka. Mezikroužky chyby násobí, stejně jako clonové číslo, proto bych volil světelný, lépe kreslící , ikdyž třeba levný pevný objektiv,

http://www.aukro.cz/item828698083_prodam_o...m_f_1_8_ll.html

Bazar Paladix je dobrý občas skouknout, dá se tam lecos objevit http://paladix.cz/bazar/index.php?badt=&am...mp;q=&uid=0

A navrch nějaký základní čtení o Makru:). http://www.fotografovani.cz/art/fotech_df/...tografie-1.html

nebo http://www.fotoradce.cz/objevte-tajemstvi-...e-1-clanekid156 , dá se toho najít mraky a dost to do začátku pomůže.

A pak už jen fotit, fotit a fotit:)

Odkaz ke komentáři

Zrovna tady hledám - mám někde starou Sigmu 45/1.8 s bajonetem na Canon. Pokud se mě ji podaří najít nechám ti ji. Už ji nevyužiji. Jen ji musím někde vyhrabat :D .

to bych opravdu uvital :-)

kafe nebo postovne nebo klidne oboji platim

jinak panove dekuji za cenne rady, ted uz je to na me :-) ty zacatky cehokoliv jsou dlouhe a s takovou pomoci to jde vsechno lepe.

Odkaz ke komentáři

Ještě jsem si vzpomněl na starej trik fotografických mazáků, dělává se to tak, že se k sobě přes slepený redukce (třeba redukce na filtry) připevní obráceně, tj. předníma členama k sobě, dva objektivy. Dá se laborovat s ohniskama, to druhý sklo tvoří vlastně extra kvalitní předsádku.

A co jenom votočit ten seťák :D ...pro začátek

Upraveno uživatelem hciq
Odkaz ke komentáři

to bych opravdu uvital :-)

kafe nebo postovne nebo klidne oboji platim

jinak panove dekuji za cenne rady, ted uz je to na me :-) ty zacatky cehokoliv jsou dlouhe a s takovou pomoci to jde vsechno lepe.

Tak po celodenním hledání jsem zatím našel dva Canon filtry a pokračuji dál :D . Tedy na zrovna po celodenním - mezi tím opravuji ucpaný odpad, který mě dává dost zabrat :D , ale nezoufej - najdu. Jaký máš pruměr na tom plasťáku 52 ?

Upraveno uživatelem jirka404
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...