kejklik Odesláno 16. října 2008 Nahlásit Odesláno 16. října 2008 Byl jsem na kousku řeči u hodináře a dozvěděl jsem se, že ETA končí v roce 2009 s dodávkou nesmontovaných strojků pro malé výrobce. Údajně dodávky měly skončit již letos, ale "obchodní soud"? ve Švajcu rozhodnul o prodloužení lhůty. Prý to znamená konec výrobců typu Ward, TF, Stowa apod., kteří nakupují ETA strojky v rozloženém stavu, lehce je vytuní vzhledově, minimálně funkčně a prodávají svoje hodinky s odkazem na modifikovanou ETU. Někteří výrobci hodinek údajně intenzivně pracují na vývoji vlastních kalibrů, to ti větší. Ve Švýcarech je ale prý několik set hodinářů, kteří pro vlastní potěšení a pro potěšení svých zákazníků skládají vlastní hodinky z nakoupených dílů. A to nepůjde a budou končit, resp. zůstanou jen opraváři, jako když Baťa přejel drobný ševce. Údajně panuje v CH velké pozdvižení, s hodinkama to dopadne jako s jiným spotřebním zbožím, všechno bude Makro kvalita. Víte někdo něco nebo je to jen kec?
Kalifx Odesláno 16. října 2008 Nahlásit Odesláno 16. října 2008 Byl jsem na kousku řeči u hodináře a dozvěděl jsem se, že ETA končí v roce 2009 s dodávkou nesmontovaných strojků pro malé výrobce. Údajně dodávky měly skončit již letos, ale "obchodní soud"? ve Švajcu rozhodnul o prodloužení lhůty. Prý to znamená konec výrobců typu Ward, TF, Stowa apod., kteří nakupují ETA strojky v rozloženém stavu, lehce je vytuní vzhledově, minimálně funkčně a prodávají svoje hodinky s odkazem na modifikovanou ETU. Někteří výrobci hodinek údajně intenzivně pracují na vývoji vlastních kalibrů, to ti větší. Ve Švýcarech je ale prý několik set hodinářů, kteří pro vlastní potěšení a pro potěšení svých zákazníků skládají vlastní hodinky z nakoupených dílů. A to nepůjde a budou končit, resp. zůstanou jen opraváři, jako když Baťa přejel drobný ševce. Údajně panuje v CH velké pozdvižení, s hodinkama to dopadne jako s jiným spotřebním zbožím, všechno bude Makro kvalita. Víte někdo něco nebo je to jen kec? Hele, už se to tady řešilo opravdu hodněkrát... tady, tady, tady
dknespl Odesláno 16. října 2008 Nahlásit Odesláno 16. října 2008 Kdyby to někoho opravdu, ale opravdu, zajímalo přesně ;-) tak ne stránkách švýcarského úřadu pro ochranu hospodářské soutěže WEKO jsou všechna rozhodnutí (rozsudky) v této věci. Stručně platí tato tabulka 2009 85% objemu jako v letech 2001,2002 2010 50% 2011 25% 2012 0% Je ETA povinna oddběratelům ebauches dodávat. Je to tam přesně členěno podle skupin kalibrů a další vychytávky.
kejklik Odesláno 16. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 16. října 2008 díky za info, asi jsem blbě položil otázku do vyhledávání na foru.
Baker Odesláno 16. října 2008 Nahlásit Odesláno 16. října 2008 díky za info, asi jsem blbě položil otázku do vyhledávání na foru. Ono to vyhledavani neni plne idealni, hlavne diky temto naprosto zbytecnym vlaknum
New Milis Odesláno 16. října 2008 Nahlásit Odesláno 16. října 2008 Ono to vyhledavani neni plne idealni, hlavne diky temto naprosto zbytecnym vlaknum To bych smazal hned a celý, tenhle hnůj. Nehledě na naprosto nulovou informační hodnotu.
Návštěvník YPO Odesláno 16. října 2008 Nahlásit Odesláno 16. října 2008 To bych smazal hned a celý, tenhle hnůj. Nehledě na naprosto nulovou informační hodnotu. ..... ono to některé členy baví ..... jeden tam má dokonce cca 60 !!! příspěvků ..... Milisi - všichni jsme rádi na světě
kejklik Odesláno 16. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 16. října 2008 ..... ono to některé členy baví ..... jeden tam má dokonce cca 60 !!! příspěvků ..... kibi?
spiderer Odesláno 16. října 2008 Nahlásit Odesláno 16. října 2008 Ono i pokur*eni vlaken jako tohle - http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...13674&st=60 - hledani prilis neprospeje.. Zakladani miliardy novych vlaken ohledne He ventilu, konci ETA kalibru atd je pro jednoduchy hledani jeste vetsi problem nez debilni vlakna o to co/jak/kdy/kde mate/delate..
Baker Odesláno 16. října 2008 Nahlásit Odesláno 16. října 2008 To bych smazal hned a celý, tenhle hnůj. Nehledě na naprosto nulovou informační hodnotu. Nechtel jsem to napsat az tak ostre
farářskej Odesláno 16. října 2008 Nahlásit Odesláno 16. října 2008 ano, mozna to budu ja... netusil jsem, ze to vadi...? No... nevadí - akorát všichni víme, že máš na víc
kejklik Odesláno 16. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 16. října 2008 ano, mozna to budu ja... netusil jsem, ze to vadi...? Bych se přiznal, do tohoto vlákna jsem vlezl až dnes, abych spočítal ty příspěvky. Já osobně na foru hledám technické info a zkušenosti ostatních. Třeba mnohostránkovou diskusi o Prim MPM dlabu, protože MPM si nekoupím a origo PRIM za ty prachy taky ne.
farářskej Odesláno 16. října 2008 Nahlásit Odesláno 16. října 2008 ted nejak nevim... asi je to dobre schovana pochvala... na tebe si nic nedovolím, vodíš si s sebou bojový plemeno...
farářskej Odesláno 17. října 2008 Nahlásit Odesláno 17. října 2008 to jo, Olousek je uzasna zabijacka potvora...! Vím. Viděl jsem ji
VS Odesláno 17. října 2008 Nahlásit Odesláno 17. října 2008 na tebe si nic nedovolím, vodíš si s sebou bojový plemeno... Podle toho, co jsem se tu dočetl, je sám bojové plemeno
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se