Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Byl jsem na kousku řeči u hodináře a dozvěděl jsem se, že ETA končí v roce 2009 s dodávkou nesmontovaných strojků pro malé výrobce. Údajně dodávky měly skončit již letos, ale "obchodní soud"? ve Švajcu rozhodnul o prodloužení lhůty. Prý to znamená konec výrobců typu Ward, TF, Stowa apod., kteří nakupují ETA strojky v rozloženém stavu, lehce je vytuní vzhledově, minimálně funkčně a prodávají svoje hodinky s odkazem na modifikovanou ETU. Někteří výrobci hodinek údajně intenzivně pracují na vývoji vlastních kalibrů, to ti větší. Ve Švýcarech je ale prý několik set hodinářů, kteří pro vlastní potěšení a pro potěšení svých zákazníků skládají vlastní hodinky z nakoupených dílů. A to nepůjde a budou končit, resp. zůstanou jen opraváři, jako když Baťa přejel drobný ševce. Údajně panuje v CH velké pozdvižení, s hodinkama to dopadne jako s jiným spotřebním zbožím, všechno bude Makro kvalita.

Víte někdo něco nebo je to jen kec?

Odesláno
Byl jsem na kousku řeči u hodináře a dozvěděl jsem se, že ETA končí v roce 2009 s dodávkou nesmontovaných strojků pro malé výrobce. Údajně dodávky měly skončit již letos, ale "obchodní soud"? ve Švajcu rozhodnul o prodloužení lhůty. Prý to znamená konec výrobců typu Ward, TF, Stowa apod., kteří nakupují ETA strojky v rozloženém stavu, lehce je vytuní vzhledově, minimálně funkčně a prodávají svoje hodinky s odkazem na modifikovanou ETU. Někteří výrobci hodinek údajně intenzivně pracují na vývoji vlastních kalibrů, to ti větší. Ve Švýcarech je ale prý několik set hodinářů, kteří pro vlastní potěšení a pro potěšení svých zákazníků skládají vlastní hodinky z nakoupených dílů. A to nepůjde a budou končit, resp. zůstanou jen opraváři, jako když Baťa přejel drobný ševce. Údajně panuje v CH velké pozdvižení, s hodinkama to dopadne jako s jiným spotřebním zbožím, všechno bude Makro kvalita.

Víte někdo něco nebo je to jen kec?

Hele, už se to tady řešilo opravdu hodněkrát... tady, tady, tady

Odesláno

Kdyby to někoho opravdu, ale opravdu, zajímalo přesně ;-) tak ne stránkách švýcarského úřadu pro ochranu hospodářské soutěže WEKO jsou všechna rozhodnutí (rozsudky) v této věci. Stručně platí tato tabulka

2009 85% objemu jako v letech 2001,2002

2010 50%

2011 25%

2012 0%

Je ETA povinna oddběratelům ebauches dodávat. Je to tam přesně členěno podle skupin kalibrů a další vychytávky.

Návštěvník YPO
Odesláno
To bych smazal hned a celý, tenhle hnůj. Nehledě na naprosto nulovou informační hodnotu.

..... ono to některé členy baví ..... jeden tam má dokonce cca 60 !!! příspěvků .....

Milisi - všichni jsme rádi na světě :)

Odesláno
ano, mozna to budu ja... netusil jsem, ze to vadi...? :)

Bych se přiznal, do tohoto vlákna jsem vlezl až dnes, abych spočítal ty příspěvky. Já osobně na foru hledám technické info a zkušenosti ostatních. Třeba mnohostránkovou diskusi o Prim MPM dlabu, protože MPM si nekoupím a origo PRIM za ty prachy taky ne. :baaasmiley:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...