Koumes Odesláno 2. května 2023 Autor Nahlásit Odesláno 2. května 2023 @Andrew ta sada je zajímavá, čmeláka tím jde snadno zkontrolovat, jestli už nezahnízdil. Já vycházel z toho, že poletoval u země, a hledal díru. Pylové košíčky jsem nekontroloval. Přeji ti úspěšný odchyt, až vyletí.
Koumes Odesláno 2. května 2023 Autor Nahlásit Odesláno 2. května 2023 @OndraPodmáš trpělivost, ta fotka co vyšla je fakt krásná
Cin Odesláno 2. května 2023 Nahlásit Odesláno 2. května 2023 Považuji za vhodné upozornit, že do výbavy na odchyt čmeláka patří lahev dobrého vína, kterou je třeba ve slunečném jarním dni otevřít na zahradě, usadit se na místě kde je přehled a při jejím upíjení vyhlížet kolemhledající čmeláky. Je to krásná a v podstatě prorodinná aktivita. Do čeho přesně čmeláky lapáte není až tak podstatné jako to, co máte za víno v té lahvi. My už dlouhodobě odchytáváme do průhledné plastové půllitrové kuchyňské odměrky - přiklopit, podsunout papír a čmeldu i s odměrkou rychle šoupnout do čmelína. Pak v klidu dopít víno a měrku vyzvednout až druhý den. Pokud se nezabydlí, zkontrolovat čmelín, sehnat novou lahev a postup opakovat.
Koumes Odesláno 2. května 2023 Autor Nahlásit Odesláno 2. května 2023 Vtipné a pravdivé Náš čmelda zalezl někam do vaty připravené ve čmelínu, tak nevím, snad dobrý. Uvidíme zítra. Teď opožděně sosáme to červené.
McStinger Odesláno 3. května 2023 Nahlásit Odesláno 3. května 2023 Na čmeliaky je ideálna dvojfarebná sieťka. Dole zelená (môže byť s fialovými puntíkmi) a hore modrá. Aby zmena prostredia nebola rýchla
long Odesláno 3. května 2023 Nahlásit Odesláno 3. května 2023 Na pozemku do toho půjdu. Budu potřebovat rady a porady. Doufám že se to dočtu tady a nebudou tady jen vy volové vaše vtípky.:-) Budu tedy potřebovat i jeden "čmelín" kdyby Vám po marné snaze jeden přebýval, tak odkoupím.
Koumes Odesláno 11. června 2024 Autor Nahlásit Odesláno 11. června 2024 Pokračování čmeláčího příběhu! Letos máme SVOJE čmeláky! Zjara se mi podařilo ulovit čmeláčí královnu, ve správný okamžik, kdy hledala místo pro založení hnízda, nabídl jsem jí náš čmelí domek s trochou ředěného medu ve víčku od limči, a vatu… komfort ji nalákal a je to doma! Máme vlastnoručně navábený tým čmeláků polních, nebo skalních, ještě si nejsem jistý. Žena i děti jsou nadšené, pořád je kontrolují, a čmeláčci konečně vyletují k pravidelné práci v okolí… Jsem pylový machr 2
Moty Odesláno 12. června 2024 Nahlásit Odesláno 12. června 2024 tak to je super, že se Ti to povedlo, my máme zatím jen ty broučí domečky, protože nám na jaře lítala divoká včela jak splašená a zaplnila všechny díry ve stole na terase, v domečkách už jen 3 další, takže celkem 11 včel
Koumes Odesláno 12. června 2024 Autor Nahlásit Odesláno 12. června 2024 Na čmelácích je fajn, že jsou to takoví bručící kámoši, nechají se vzít na prst, jsou klidní, a v pohodě. Jen ti, co jsme měli minule, čmeláci zemní, jsou větší a míň bázliví. Ti letošní, polňáci, jsou takoví maličkatí, a víc se bojí. Taky mají trochu problém s klapkou ve vchodu, jak jsou drobní…
Moty Odesláno 13. června 2024 Nahlásit Odesláno 13. června 2024 Ja každý rok s údívem sleduju dřevodělky na vistárii, letos bohužel jen krátce, protože zmrzla, ale je to kus čmeláka teda
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se