African Odesláno 23. října 2008 Nahlásit Odesláno 23. října 2008 (upraveno) Bratr mi nabídl jeho starší Herculesy okolo 28000,- takže neváhám a pravděpodobně je vezmu i kdybych je měl střelit a něco si přivydělat, ale to se asi nestane:-) Je tu nějáký hrdý majitel tohoto modelu a jaké s ním máte zkušenosti? "foto převzato z fora, na fotky od bráchy čekám" Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 23. října 2008 uživatelem Vlastimil7664
Baker Odesláno 23. října 2008 Nahlásit Odesláno 23. října 2008 pravděpodobně je vezmu i kdybych je měl střelit a něco si přivydělat, ale to se asi nestane:-) Kdyby se tak stalo, ozvi se. Jinak vim ze je tady ma Cyber.
African Odesláno 23. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 23. října 2008 Už jsi druhý v pořadí :-) Měl by dovézt i Carerry, tak snad i možná. Každopádně v prosinci budu patřičně informovat" To Cyber: Prosím tě,na pozici šest jsou stopky nebo druhý čas? Bratr poslal zprávu a na Skypu s ním budu až zítra, a víš jak to je" nemůžu se dočkat každé zajímavé informace.
Cyber Odesláno 23. října 2008 Nahlásit Odesláno 23. října 2008 Už jsi druhý v pořadí :-) Měl by dovézt i Carerry, tak snad i možná. Každopádně v prosinci budu patřičně informovat" To Cyber: Prosím tě,na pozici šest jsou stopky nebo druhý čas? Bratr poslal zprávu a na Skypu s ním budu až zítra, a víš jak to je" nemůžu se dočkat každé zajímavé informace. Ahoj, Herculesy mám asi půl roku. Pokud budeš chtít, tak Ti nechám deset tisíc vydělat, a ty bráchovy vezmu. A to jsem je ani neviděl. Prostě jen pro to, že jsou to Herculesy ( předpokládám, že nemá nejcennější verzi grey-grey, ale nějakou jinou s kontrastními subdialy, do sbírky ). Herculesy mají mnoho výhod, a pouze dvě nevýhody. Výhody jsou tyto: na Breitling jsou designem decentní, i když jsou jinak veliké, dokonce obří. Váhou se jim nemůže nic od Breitlingu vyrovnat ( je jen pár nerezových hodinek na světě které jsou těžší ). Zpracování je dokonalé. Luneta precizní, obousměrně otočná, bez atretace, s azimutem. Vnitřní luneta ukazuje letové hladiny pro let na západ, a na východ. Ciferník je plastický, indexy dokonce trojrozměrné. Všechny ručky, včetně miniaturních , sčítačových mají luminiscenci. Navíc skvělou. Mají dokonalý odečet minut - druhá ručka je schovaná pod vteřinovkou, a umožňuje intuitivní a přesný odpočet minut kdykoli v průběhu měření, na rozdíl od většiny 30 minutových miniaturních sčítačů, na ostatních hodinkách. Na pozici 6 je celkový chronograf. Minutová ručka ( dublovaná ) ukazuje minuty, hodinová - hodiny. Na pozici 9 je 24 hodinový ukazatel. Další výhodou je dokonalý antireflex, který převyšuje o třídu mnoho jiných hodinek. Další příjemnou vymožeností, oproti jiným chronografovým B, je 100WR. Takže netrneš, když s nimi omylem vlezeš do sprchy, nebo do vany. Poslední výhoda je v tom, že je to model, který se už nevyrábí, a získává na ceně. Nevýhody jsou tyto: absence datumu ( tady lze nouzově použít lunetu. Nastavíš si na pozici N, azimut data. Takže třeba 16 je kurs 160, 3 kurs 30, atd...ale je nutné, alespoň jednou datum nastavit ručně podle nějakého kalendáře). Druhá nevýhoda je integrovaný, masivní tah. Sice je skoro dokonalý, v kombinaci leštěných velkých ploch, a malých broušených destiček, a má prodloužení pro kombinézu, nebo péřovou bundu, ale je nevyměnitelný. Omluvou mu je snad to, že je to jeden z nejsilnějších, a nejprecizněji vyrobených tahů, co jsem kdy na zápěstí nosil. ( a to jich nebylo málo :-) )
Cyber Odesláno 23. října 2008 Nahlásit Odesláno 23. října 2008 Ještě dva postřehy...o "nevýhodách" nevýhoda absence data, je výhodou při střídání hodinek. Prostě je natáhneš, zhruba seřídíš, a nezápasíš s datumkou! Po ránu to ušetří cenné vteřiny, někdy i minuty. druhá " nevýhoda" je nemožnost měnit řemínky a tahy. Ušetříš za mnohdy nesmyslný počet řemínků a tahů. Prostě to neřešíš. Podobně jako u Rolexu. Tam by mě taky nenapadlo, třeba u Submarinerů, měnit tah za řemínky, nebo kaučuk...originál je nejlepší.
African Odesláno 24. října 2008 Autor Nahlásit Odesláno 24. října 2008 Děkuji, moc příjemné počtení" Přes víkend by je měl nafotit, tak to sem pak vrznu, i když za kvalitu a termín moc neručím. Fotky dárku pod stromeček jsem z něho dostával týden a pak poslal toto" On je prostě jiný než my Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
krtek Odesláno 25. října 2008 Nahlásit Odesláno 25. října 2008 (upraveno) Ještě dva postřehy...o "nevýhodách" nevýhoda absence data, je výhodou při střídání hodinek. Prostě je natáhneš, zhruba seřídíš, a nezápasíš s datumkou! Po ránu to ušetří cenné vteřiny, někdy i minuty. druhá " nevýhoda" je nemožnost měnit řemínky a tahy. Ušetříš za mnohdy nesmyslný počet řemínků a tahů. Prostě to neřešíš. Podobně jako u Rolexu. Tam by mě taky nenapadlo, třeba u Submarinerů, měnit tah za řemínky, nebo kaučuk...originál je nejlepší. Jako další hrdý majitel se přidám taky pár pocitů k perfektní Cyberově recenzi - Nevýhody: - luminiscence - 5 minut svítí jako čert a pak utrum, což je ale asi standard - během prvních 14 dní mi vypadl šroubek z tahu a rozbil se tah ve sponě Výhody: - absence data je spíš výhoda, ale to je asi subjektivní kritérium. - nejsou přeplácané jako některé jiné B - je to fakt kus kovu, takže budí docela pozornost - antireflex - máš je za super cenu ;-) Upraveno 25. října 2008 uživatelem krtek
M916 Odesláno 25. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 25. listopadu 2008 (upraveno) Nevýhody: - luminiscence - 5 minut svítí jako čert a pak utrum, což je ale asi standard... Nesouhlasím! Luminiscence je super, svítí celou noc ve stále stejné intenzitě (při normálním provozu, tzn. když je před spaním nenasvítím, samo, že pokud je strčím před spaním pod halogen, tak po pár minutách budou svítit míň, asi tak, jako kdybych je nenasvicoval). Lépe z toho, co jsem viděl, svítí jen Railmaster, ale to je velikostí indexů. Myslím, že i vyhlášené Seiko nesvítí lépe... Upraveno 25. listopadu 2008 uživatelem M916
Cyber Odesláno 26. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2008 Nesouhlasím! Luminiscence je super, svítí celou noc ve stále stejné intenzitě (při normálním provozu, tzn. když je před spaním nenasvítím, samo, že pokud je strčím před spaním pod halogen, tak po pár minutách budou svítit míň, asi tak, jako kdybych je nenasvicoval). Lépe z toho, co jsem viděl, svítí jen Railmaster, ale to je velikostí indexů. Myslím, že i vyhlášené Seiko nesvítí lépe... No Seiko rozhodně nesvítí lépe...
JAJA Odesláno 14. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 14. prosince 2008 Mám Herculesy cca 2 roky a jsem velmi spokojen. Ale pozor ne každy by měl mít na ruce takový kus železa. Hodí se jen na silnější zápěstí.
kuko Odesláno 6. ledna 2009 Nahlásit Odesláno 6. ledna 2009 tak aby to vlákno troch ožilo... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se