dido Odesláno 2. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2008 Asi pred mesiacom som si kupil Tissot PRS516 kaliber 2836-2 Automatic priemer: 39mm T91.1.483.31 vodotesnost 50M. Mam ale zopar otazok aj ked viem ako narabat s hodinkami no nepotrebujem ich nosit iba do divadla a prace. Chcel by som ich pouzivat aj na sport, plavanie, bike, sprcha, lyzovanie proste vsetko, samozrejme ze ziadene extremne potapanie. Niekde som cital ze tepla voda nieje moc vhodna pre hodinky, ale ked sa clovek kupe alebo ide do nejakych termalov tak sa tomu nevyhne. Myslite ze by mohli nastat nejake problemy? zatial som s nimi spokojny, pouzivam ich bez odmedzovania a nebadam ziaden problem, preto som myslel ze sa ta vodotesnost troska podcenuje, ako aj narazy ked clovek jazdi na biku. Presnost co som meral tak za tyzden maximalne +30s takze to neriesim kedze su uplne nove nezabehnute. Paci sa mi tiez priehladne dynko zospodu aj ked neviem ci aj tam je safir alebo iba mineral. Vynikajuco sedia na ruke, viac pohodlne hodinky som snad ani nemal pokial nepocitam jedny Tissotky s kaucukovym remenom. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
H-B Odesláno 2. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2008 Gratuluju, krasny hodinky , taky jsem nad nima svyho casu uvazoval. Ale odradilo me trochu tech 50m. A s tim souvisi i moje odpoved- cokoliv spojene s vodou, jako koupani ci lazne, o potapeni nemluve, s vodotesnosti pod WR100m nedoporucuju. 50m je tak klid na dusi, kdyz si jdes umit ruce nebo jdes v lete v desti. No a sport obecne asi taky moc ne, jsou to mechaniky a tem nejaky dramaticky narazy nedelaji dobre (i treba kolo).
lolohh Odesláno 2. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2008 Na kolo, lyžování a koupání si kup za 140 dolarů G shocky, budeš mít klid a jistotu.
dido Odesláno 2. listopadu 2008 Autor Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2008 Gratuluju, krasny hodinky , taky jsem nad nima svyho casu uvazoval. Ale odradilo me trochu tech 50m. A s tim souvisi i moje odpoved- cokoliv spojene s vodou, jako koupani ci lazne, o potapeni nemluve, s vodotesnosti pod WR100m nedoporucuju. 50m je tak klid na dusi, kdyz si jdes umit ruce nebo jdes v lete v desti. No a sport obecne asi taky moc ne, jsou to mechaniky a tem nejaky dramaticky narazy nedelaji dobre (i treba kolo). Dik, keby sme sa bavili co sa komu stalo v realnom zivote. Napriklad niekoho kto skutocne utopil hodinky s oznacenim 50m. Napriklad moj tata ma Seiko automatic 5 uz asi 8 rokov a ma ich na pracu, zatlka s nimi klince proste vsetka manualna praca a pri mori ich mal asi 3x pritom su tiez 50m a ziaden problem s nimi nemal pritom sa vyrobili pred 8 rokmi takze dnes sa snad vyrabaju s este vacsiou rezervou si myslim.
H-B Odesláno 2. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2008 Dik, keby sme sa bavili co sa komu stalo v realnom zivote. Napriklad niekoho kto skutocne utopil hodinky s oznacenim 50m. Napriklad moj tata ma Seiko automatic 5 uz asi 8 rokov a ma ich na pracu, zatlka s nimi klince proste vsetka manualna praca a pri mori ich mal asi 3x pritom su tiez 50m a ziaden problem s nimi nemal pritom sa vyrobili pred 8 rokmi takze dnes sa snad vyrabaju s este vacsiou rezervou si myslim. Nerikam, ze to neni mozny. Ja tim nechtel kritizovat tvoje hodinky, naopak. Jen proste nejsou urceny na sport, zvlast ne vodni. Pokud to chces riskovat, prosim, to je tvoje volba
koblih69 Odesláno 2. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2008 Dik, keby sme sa bavili co sa komu stalo v realnom zivote. Napriklad niekoho kto skutocne utopil hodinky s oznacenim 50m. Napriklad moj tata ma Seiko automatic 5 uz asi 8 rokov a ma ich na pracu, zatlka s nimi klince proste vsetka manualna praca a pri mori ich mal asi 3x pritom su tiez 50m a ziaden problem s nimi nemal pritom sa vyrobili pred 8 rokmi takze dnes sa snad vyrabaju s este vacsiou rezervou si myslim. Problém je v tom, že třeba zmíněné výkyvy teplot, slaná voda ... dělají divy. Například u jednoho výrobku odolného proti vodě jsme museli při nasazení do slané teplé vody zdvojit těsnění jinak místo odzkoušených 10-ti let ve vodě při vnějších teplotách běžných v ČR, to v moři vydrželo jen 1 rok !!! To jsou pak ty hodinky, který sice nikdy neměly orosený sklíčko, ale když je otevřu mají uvnitř okolo korunky rez... majitel se diví - sakra 10 let se s nima sprchuju, plavu a dělám všechno a vždycky byly v klidu...
dido Odesláno 2. listopadu 2008 Autor Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2008 (upraveno) Nerikam, ze to neni mozny. Ja tim nechtel kritizovat tvoje hodinky, naopak. Jen proste nejsou urceny na sport, zvlast ne vodni. Pokud to chces riskovat, prosim, to je tvoje volba No jo ale oni pisu ze je to seria T-sport tak to cloveka navedie ze. Upraveno 2. listopadu 2008 uživatelem dido
A@A Odesláno 2. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2008 mojim prispevkom ti sice moc nepomozem, ale ked sme pritych kupeloch alebo lepsie povedane aquaparkoch, tak ja som bol s mojimi seiko atlas dva dni v tatralandii a vodnom svete, kde su sauny a 100% vlhkost v kombinacii so skoro 100C, sprchovani sa v studenej vode, zmeny teploty z 25C na 80C a podobne... celkovy zaver je ten, ze hodinky vydrzali bez ujmy na zdravi.... ale maju WR200
e2ek1el Odesláno 2. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 2. listopadu 2008 mojim prispevkom ti sice moc nepomozem, ale ked sme pritych kupeloch alebo lepsie povedane aquaparkoch, tak ja som bol s mojimi seiko atlas dva dni v tatralandii a vodnom svete, kde su sauny a 100% vlhkost v kombinacii so skoro 100C, sprchovani sa v studenej vode, zmeny teploty z 25C na 80C a podobne... celkovy zaver je ten, ze hodinky vydrzali bez ujmy na zdravi.... ale maju WR200 moje Monstra prezili 2x vitalny svet v Aquacity, jeden krat Besenovu, a to nekoliktrat kombinace finska sauna+100, ledovy ocean 8C.... uz jim to ale radsi nedelam, asi by fakt mohli skoncit spatne
šíma Odesláno 3. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2008 Pokud jde o potápění, tak jsem někde četl že označení 300M znamená, že hodinky vydrží v hloubce 50 m po dobu minimálně dvou hodin. Pak se musí zase zpátky na deku. Takže pro všechna prostředí a způsoby zacházení bych volil pouze 300m. To neznamená, že 200M, nebo i 100M nemohou vydržet roky, ale nedá se na to vsadit.
PanzerBear Odesláno 3. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2008 Pokud jde o potápění, tak jsem někde četl že označení 300M znamená, že hodinky vydrží v hloubce 50 m po dobu minimálně dvou hodin. Pak se musí zase zpátky na deku. Takže pro všechna prostředí a způsoby zacházení bych volil pouze 300m. To neznamená, že 200M, nebo i 100M nemohou vydržet roky, ale nedá se na to vsadit. To zni jako pekna blbost teda. Kdopak to siri takove bludy?
Foundryman Odesláno 3. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 3. listopadu 2008 Mám různé hodinky od WR50 do WR200, se všema lezu do vody včetně moře a nikdy nebyl nejmenší problém. Pro normální plavání je WR50 naprosto v pohodě. O potápění nemůžu referovat, neb do hloubek a výšek nelezu.
dido Odesláno 5. listopadu 2008 Autor Nahlásit Odesláno 5. listopadu 2008 Mám různé hodinky od WR50 do WR200, se všema lezu do vody včetně moře a nikdy nebyl nejmenší problém. Pro normální plavání je WR50 naprosto v pohodě. O potápění nemůžu referovat, neb do hloubek a výšek nelezu. Ja som sa s tymi mojimi Tissotkami WR50 potopil v plaveckom bazene cca. 3m a ziaden problem nebadam
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se