Foundryman Odesláno 9. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2008 (upraveno) Máte někdo zkušenosti s tímto zajímavým strojkem? Je to kalibr 205.911 a princip by měl být podobný jako u SEIKO Kinetic. Osazeny jsou 17 kameny, což je na tento typ strojku docela dost. Upraveno 9. listopadu 2008 uživatelem Foundryman Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik Odesláno 9. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2008 Máte někdo zkušenosti s tímto zajímavým strojkem? Je to kalibr 205.911 a princip by měl být podobný jako u SEIKO Kinetic. Osazeny jsou 17 kameny, což je na tento typ strojku docela dost. Já tenhle typ strojků nemám rád, spojuje totiž nevýhody obou řešení - quartzové i mechanické. Z mechanického řešení si bere složitost, menší mechanickou odolnost, poruchovost a cenu Z quartzového řešení přebírá nutnost výměny baterie (zde nabíjecí akumulátor Panasonic MT 920) a přitom částečně ztrácí to "kouzlo mechaniky". Akumulátor sice vydrží déle než klasická baterie, cca 7 let. Klasická baterie někde od 3 do 5 let, podle počtu komplikací a materiálu strojku (kovový má větší valivý odpor, v něm tak baterie vydrží kratší dobu než v plastovém), velikosti baterie (v některých miniaturních dámských hodinkách i jen jeden rok) a množství jejich využívání (např. používání stopek), jenže akumulátor je zase dražší než baterie. Smysluplné využití bych viděl jedině u hodinek s vysokou spotřebou proudu - např. "netrhaný" pohyb vteřinovky, seřizování rádiem, s tlakoměrem, pulsometrem, barometrem a já nevím čím. I tak bych ale zvolil nějaký způsob nabíjení nezávislý na mechanickém pohybu - buď rozdíl teploty ruky a okolí nebo solární články - jako zde http://www.ehodinky.cz/hodinky-casio/wave-...q-150de-1a.html (jiný strojek, stejná "baterie") Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 9. listopadu 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2008 Aha, díky, mě zaujala právě ta mechanická část. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
koblih69 Odesláno 9. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2008 Aha, díky, mě zaujala právě ta mechanická část. Moje drahá polovička měla tohle ve Swatchkách, ale už jsem je prodal.... tady... myslím, že to chodilo OK Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 9. listopadu 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2008 Jak jsem tak koukal, tak ten Li akumulátor nestojí zase tolik. V rámci experimentu asi zapřemýšlím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 11. listopadu 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2008 (upraveno) jedny taketo s kovoym strojom ale v plaste som dostal u swatch ako darcek pri kupe chrona pre priatelku.... inak mozem podpisat to co pise patrik nenachadzam v tom ziadnu vyhodu navyse dnes ked frcia hodinky cim vacsie tym lepsie tak nie je problem napchat do hodiniek baterku ktora vydrzi cez 10 rokov ci viac Upraveno 11. listopadu 2008 uživatelem cali Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 4. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2009 Já tenhle typ strojků nemám rád, spojuje totiž nevýhody obou řešení - quartzové i mechanické. Že by to byl důvod, proč je třeba FESTINA již nepoužívá? Před cca 6-7 lety jsem koupil model 6585 s mecaquatrz strojkem a pak jsem je už neviděl. Tehdy to byla láska na první pohled a dodnes jedou perfektně. A to je nijak nešetřím... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cali Odesláno 4. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2009 a ked uz ozivujeme vlakno tak pre zaujimavost jeden odkaz na podla mna najchrumkavejsie vyuzitie toho kalibru http://en.wikipedia.org/wiki/205.111#Omegamatic_caliber Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cody Odesláno 4. ledna 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. ledna 2009 (upraveno) Já tenhle typ strojků nemám rád, spojuje totiž nevýhody obou řešení - quartzové i mechanické. Nechtel jsem tahat stare vlakno, uz se stalo. Tohle pratelske rejpnuti do Patrika si neodpustim: Já tenhle typ strojků mám rád, spojuje totiž výhody obou řešení - quartzové i mechanické:-))))))))) edit: a to se mi uz podruhe nahodou povedlo trefit presne pulnoc:-) Upraveno 4. ledna 2009 uživatelem cody Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se