Přejít na obsah

ETA Autoquartz

Foundryman

Doporučené příspěvky

Máte někdo zkušenosti s tímto zajímavým strojkem? Je to kalibr 205.911 a princip by měl být podobný jako u SEIKO Kinetic. Osazeny jsou 17 kameny, což je na tento typ strojku docela dost.

Já tenhle typ strojků nemám rád, spojuje totiž nevýhody obou řešení - quartzové i mechanické.

Z mechanického řešení si bere složitost, menší mechanickou odolnost, poruchovost a cenu

Z quartzového řešení přebírá nutnost výměny baterie (zde nabíjecí akumulátor Panasonic MT 920) a přitom částečně ztrácí to "kouzlo mechaniky". Akumulátor sice vydrží déle než klasická baterie, cca 7 let. Klasická baterie někde od 3 do 5 let, podle počtu komplikací a materiálu strojku (kovový má větší valivý odpor, v něm tak baterie vydrží kratší dobu než v plastovém), velikosti baterie (v některých miniaturních dámských hodinkách i jen jeden rok) a množství jejich využívání (např. používání stopek), jenže akumulátor je zase dražší než baterie.

Smysluplné využití bych viděl jedině u hodinek s vysokou spotřebou proudu - např. "netrhaný" pohyb vteřinovky, seřizování rádiem, s tlakoměrem, pulsometrem, barometrem a já nevím čím. I tak bych ale zvolil nějaký způsob nabíjení nezávislý na mechanickém pohybu - buď rozdíl teploty ruky a okolí nebo solární články - jako zde http://www.ehodinky.cz/hodinky-casio/wave-...q-150de-1a.html (jiný strojek, stejná "baterie")

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jedny taketo s kovoym strojom ale v plaste som dostal u swatch ako darcek pri kupe chrona pre priatelku.... inak mozem podpisat to co pise patrik nenachadzam v tom ziadnu vyhodu

navyse dnes ked frcia hodinky cim vacsie tym lepsie tak nie je problem napchat do hodiniek baterku ktora vydrzi cez 10 rokov ci viac

Upraveno uživatelem cali
Odkaz ke komentáři

• po měsíci...
Já tenhle typ strojků nemám rád, spojuje totiž nevýhody obou řešení - quartzové i mechanické.

Že by to byl důvod, proč je třeba FESTINA již nepoužívá? Před cca 6-7 lety jsem koupil model 6585 s mecaquatrz strojkem a pak jsem je už neviděl. Tehdy to byla láska na první pohled :) a dodnes jedou perfektně. A to je nijak nešetřím...

Odkaz ke komentáři

Nechtel jsem tahat stare vlakno, uz se stalo. Tohle pratelske rejpnuti do Patrika si neodpustim:

Já tenhle typ strojků mám rád, spojuje totiž výhody obou řešení - quartzové i mechanické:-)))))))))

edit: a to se mi uz podruhe nahodou povedlo trefit presne pulnoc:-)

Upraveno uživatelem cody
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...