Jerryl Odesláno 15. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2021 S tímto názorem se nemůžu úplně ztotožnit, protože koupí levnějších "zástupných" hodinek svou potřebu neuspokojí a po koupi několika takových levnějších kusů skončí stejně u těch drahých a bude ho to stát násobně tolik. Tuto cestu jsem si sám prošel, když se mi zdálo před 15 lety dát za hodinky 35 tisíc jako nepřijatelné. Byly to krásný lehce jetý Omegy chronografy v automatu. Přesný typ už nevím. Tak jsem pak kupoval hodinky do 10 tis, abych se v součtu té původní nepřijatelné ceně hravě přiblížil. A dnes raději pomlčím, kolik mě tenhle koníček - kůň stál peněz. No a nakonec k tomu přidej, tenhle spolek úchylů, kteří jsou schopní za hodinky vysázet statisíce. Tady teprve poznáš, že vlastně tvé vybrané hodinky za majlant vůbec nejsou drahé a že bys možná chtěl ještě jiné dražší. Jediné co bych tady doporučil, je využít sekci bazar, koupit krásný lehce použitý hodinky za o hodně lepší cenu a ještě by zbylo na ty Tooly. Ale jak říkám - koupit a utíkat pryč.
Diablo1st Odesláno 15. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2021 No len na druhú stranu sú tu ľudia, ktorý nosenie drahých hodiniek proste nedali. Kúpili si ich, ale nenosili, lebo sa stále báli, že ich zničia. Osobne mám tiež problém dať a nosiť hodinky za viac ako 1500€. Treba si toto zrovnať v hlave. Ak to nie je problém tak smelo do toho.
Kamil.K Odesláno 15. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2021 Mám to podobně jako Diablo1st - mám několikery dražší hodinky, ale tahám pořád hodinky do cca. 20 tis.
tombas Odesláno 15. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2021 Úplně nejhorší je, když o hodinkách, které sis koupil pro sebe na nošení a pro radost začneš přemýšlet jako o něčem, co třeba budeš chtít někdy v budoucnu prodat a tím pádem je musíš hodně šetřit, aby se jim nic nestalo a tím se jejich hodnota nesnížila nebo se staly dokonce neprodejné. To je konec, hodinky skončí v lepším případě v prodejním vlákně, v tom horším někde v šuplíku bez užitku. Jsem pro koupi těch jedněch vysněných hodinek, ať to stojí co to stojí, ale podmínkou je je nosit a užívat i za cenu škrábanců a poškození. Většina takových drobných nehod je řešitelná a hodinky mohou vesele sloužit dlouhou řadu let. Každý snad dokáže posoudit, kdy hodinky sundat, protože jim hrozí zničení nebo nevratné poškození a při rozumném přístupu se není čeho bát.
DarylVanHorne Odesláno 15. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2021 před 20 minutami, tombas napsal: Úplně nejhorší je, když o hodinkách, které sis koupil pro sebe na nošení a pro radost začneš přemýšlet jako o něčem, co třeba budeš chtít někdy v budoucnu prodat a tím pádem je musíš hodně šetřit............. Jsem pro koupi těch jedněch vysněných hodinek, ať to stojí co to stojí, ale podmínkou je je nosit a užívat i za cenu škrábanců a poškození.............. Naprostý souhlas! Pokud jde o investici, která končí v šuplíku, či trezoru, tak se nejedná o nákup hodinek, ale čistě investiční záměr. Pokud jde o hodinky, hlavní je, aby se líbily, dělaly radost, no a taky možná ukazovaly čas. A aby se mohly líbit a dělat radost, tak se MUSÍ NOSIT! Při troše normálního zacházení (varovali jsme tě výše) moderní "sportovnější" hodinky vydrží opravdu dlouho.
ismit Odesláno 15. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2021 Ahoj, tohle mi příjde škoro nejvděčnější část fóra, rady zkušenějších. Fajn počtení. Rozhodně bych se nebál automatů. O tom limitu v peněžence/hlavě také něco vím. V zásadě mám tu mentální hranici také někde 1k-1,5k€ a dražší sice mám, ale šetřím je, víc než by bylo zdrávo. já bych se být tebou rozhodně poohlédl v prodejním vlákně a pokud se ti to nějak neekluje, koupil mírně použité. Proč neušetřit třeba půlku, že? kdybych podobných neměl v kabele 10, tak vezmu aktuálně tyto: Seiko = velmi pravděpodobně lepší lumi než BB36, levnější servis. Ale jasně, jsou to zase mnohem větší hodinky... tak jsem zvědavý, jak se rozhodneš, pak sem dej foto.
Jerryl Odesláno 15. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2021 (upraveno) Pod to se podepisuji, protože zrovna já jsem ten, co je mi líto nosit tak drahé hodinky, takže ty nosím pouze na výjímečné události, ale v běžný den nosím hodinky cca do 10tis, většinou Seika. Ono je vážně rozdíl, když vezmeš futro Seiko Želvama, který si toho ani nevšimnou, než třeba Moonama hesalitem, kde to vážně zabolí. A také jsem pro automaty a nejlépe na ocelovém tahu, pak jsou to hodinky skoro na celý život. Kožené řemínky moc nevydrží. Upraveno 15. prosince 2021 uživatelem Jerryl
Jerryl Odesláno 15. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2021 Jestě doplním, že výběr bych podřídil i tomu, v jakém prostředí se Toto běžně pohybuje. Jestli např. jako manažer v kanceláři nebo přidavač na stavbě. V kanclu si maximálně ošoupe sponu o stůl. Druhá varinta je horší Kamarád korporátní kancelářská krysa mi říkal, že si chce koupit pěkný drahý hodinky, ale nesmí být dražší, než má jeho šéf. Takže asi tak. Těch rozhodovacích kriterií je strašně moc.
prischera Odesláno 15. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2021 Seiko = velmi pravděpodobně lepší lumi než BB36, levnější servis.Aniž bych polemizoval se zbytkem, tak tady nemáš pravdu ani v jednom. Lumi u Tudoru je plně srovnatelná se Seiko. A v BB36 je ETA, takže odpadá nutnost autorizivaného servisu. Dražsí bude jen přetěsnění, ale nebude to řádový rozdíl.
ismit Odesláno 15. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2021 sorry, myslel jsem, že je tam inhouse. Lumi, jo, jasně... měl jsem krátce BB58 a abych nepoškrábal ty leštěné boky, ani jsem to pořádně neotestoval, přesně z důvodů viz výše
toto Odesláno 15. prosince 2021 Autor Nahlásit Odesláno 15. prosince 2021 Taky mám tuhle část fóra rád Mentální hranice Nejsem sice v takovém balíku, jak by se mohlo z rance, který jsem ochotný utratit za hodinky, zdát, ale s jejich nošením bych - myslím - neváhal. Mám to vyzkoušené z dřívějších podobných nákupů jiných věcí. Věci pro mě mají funkční hodnotu. Pokud se mi ty hodinky budou líbit, budou spolehlivě ukazovat čas a budu je moct téměř nesundávat, budou pro mě nevyčíslitelné, i kdyby to byly staré Primky za 500 Kč. Rolexy ve skříni jsou pro mě bezcenné. Mám jenom tu smůlu, že se mi líbí zrovna tak drahé potvory. S čím jsem se musel opravdu srovnat je to, že bych měl nosit cokoliv s nápisem Tudor a s tou jejich růží. Ten rod je pro mě synonymem nejhorší tyranie. Fašisti, nacisti a komunisti hadra. Jenže já jsem z těch hodinek paf už pět let, co jsou na trhu. Proč? Kdepak, kámo, kampak na hodinky s rozumem. Takže můj ideál - tytéž hodinky v téže kvalitě, bez udání výrobce, s ručním nátahem a za desetinu ceny Koho potkávám To je široké, od chlapů ve skladu, přes majitele firem s obratem 3.5 mld po celostátní politiky a kamarády u ohně. Právě že u těch BB mám pocit, že splynou a zapadnou sem všude. Díky, že mě takhle vedete k tomu si věci ujasnit. Sem s dalšími poznámkami. Mějte se. toto
toto Odesláno 15. prosince 2021 Autor Nahlásit Odesláno 15. prosince 2021 Ještě že tehdy Longines a Eterna udělali ty své reedice MVS s tak špatně (z mého pohledu) tvarovanými nožkami, respektive tak špatně umístěnou datumovkou, protože to už bychom si dávno neměli o čem psát, a to by byla škoda Tak že by to zachránila Lemania? Moc šancí si nedávám
posmourny Odesláno 15. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2021 před 29 minutami, toto napsal: Taky mám tuhle část fóra rád Mentální hranice Nejsem sice v takovém balíku, jak by se mohlo z rance, který jsem ochotný utratit za hodinky, zdát, ale s jejich nošením bych - myslím - neváhal. Mám to vyzkoušené z dřívějších podobných nákupů jiných věcí. Věci pro mě mají funkční hodnotu. Pokud se mi ty hodinky budou líbit, budou spolehlivě ukazovat čas a budu je moct téměř nesundávat, budou pro mě nevyčíslitelné, i kdyby to byly staré Primky za 500 Kč. Rolexy ve skříni jsou pro mě bezcenné. Mám jenom tu smůlu, že se mi líbí zrovna tak drahé potvory. S čím jsem se musel opravdu srovnat je to, že bych měl nosit cokoliv s nápisem Tudor a s tou jejich růží. Ten rod je pro mě synonymem nejhorší tyranie. Fašisti, nacisti a komunisti hadra. Jenže já jsem z těch hodinek paf už pět let, co jsou na trhu. Proč? Kdepak, kámo, kampak na hodinky s rozumem. Takže můj ideál - tytéž hodinky v téže kvalitě, bez udání výrobce, s ručním nátahem a za desetinu ceny Koho potkávám To je široké, od chlapů ve skladu, přes majitele firem s obratem 3.5 mld po celostátní politiky a kamarády u ohně. Právě že u těch BB mám pocit, že splynou a zapadnou sem všude. Díky, že mě takhle vedete k tomu si věci ujasnit. Sem s dalšími poznámkami. Mějte se. toto Tvl ještě so toho tahej politiku. S takovou si nic nevybereš Jinak za mě ty tudory super volba.
Jerryl Odesláno 15. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2021 Co na to víc říct, než jdi do nich! Ačkoliv nejsem Tudorista, tak jsem si o nich rád přečetl tuto recenzi: https://www.fratellowatches.com/tudor-black-bay-36-m79500-0007-the-best-watch-on-the-market-right-now-so-what-are-you-waiting-for/#gref a pak mě pobavilo toto video srovnávajicí levná Seika a Rolexy: Podle mě ty hodinky udělají stejnou službu, až na snobský efekt a lechtání ega a jiných vnitřních orgánů. Ještě mi to nedá a zmíním jeden hodinkový paradox. Že koupit si levné hodinky neznamená vždy ušetřit, neboť při prodeji mají ty původně ekonomické cenu blížící se 0, zatímco ty původně drahý Rolády mohly majiteli i pěkně vydělat.
Willie McBride Odesláno 15. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2021 @toto ak chceš skutočne jedny jediné hodinky (prepáč, to ma vcelku pobavilo, myslím, že nás tu je takých veľa, čo chcelo jedny a dosť, no nezadarilo sa ) tak nerob kompromisy. Hodinky toho zvládnu veľa, nie sú z cukru a pri trochu slušnom správaní sa, budú dlho slúžiť (myslím, že normálny človek si dá bežne hodinky dole, ak ide mlátiť do boxérskeho pytla, prípadne ide makať s pneumatickým kladivom). Ak chceš hodinky pre radosť, tak verím, že nejaké "ekonomické" riešenie (ktoré ťa nebude mrzieť, ak nimi niekde ťukneš) na vyskúšanie nesplní účel, ktorý očakávaš a aj tak ťa niekde v hlave bude škrieť, že nie je to to pravé orechové. Aspoň u mňa je to vždy "porovnávanie" s tým vysnívaným, takže radšej sa raz buchnúť po vrecku (a možno sa zmieriť aj s názvom Tudor ), ako utratiť peniaze sa niečo s čím nebudeš spokojný na 100% ... a aj tak časom pochopíš, že jedny nikdy nestačia a po čase sa tu vidíme znovu
CHRONOGRAF1 Odesláno 15. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2021 před 9 hodinami, Jerryl napsal: S tímto názorem se nemůžu úplně ztotožnit, protože koupí levnějších "zástupných" hodinek svou potřebu neuspokojí a po koupi několika takových levnějších kusů skončí stejně u těch drahých a bude ho to stát násobně tolik. Tuto cestu jsem si sám prošel, když se mi zdálo před 15 lety dát za hodinky 35 tisíc jako nepřijatelné. Byly to krásný lehce jetý Omegy chronografy v automatu. Přesný typ už nevím. Tak jsem pak kupoval hodinky do 10 tis, abych se v součtu té původní nepřijatelné ceně hravě přiblížil. A dnes raději pomlčím, kolik mě tenhle koníček - kůň stál peněz. No a nakonec k tomu přidej, tenhle spolek úchylů, kteří jsou schopní za hodinky vysázet statisíce. Tady teprve poznáš, že vlastně tvé vybrané hodinky za majlant vůbec nejsou drahé a že bys možná chtěl ještě jiné dražší. Jediné co bych tady doporučil, je využít sekci bazar, koupit krásný lehce použitý hodinky za o hodně lepší cenu a ještě by zbylo na ty Tooly. Ale jak říkám - koupit a utíkat pryč. Tohle je svatá pravda.... můžu potvrdit svým stádem koní. Kup a prchej odtud ( tolik hodin, tolik práce, a přitom je to taková blbost žejo? - "pelíšky" )
CHRONOGRAF1 Odesláno 15. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2021 Ještě by nebyly špatný tyhle, cena slušná nejsou to úplný topky ale ani žádnej plebs. Kamarád je má, a řeknu Ti že fakt vypadají na ruce dobře.. a motáš se někde kolem 40tis. 21295540-28r72e4ccg3uabjt59bce4eb-ExtraLarge.webp
digiMonster Odesláno 15. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2021 hm ako som to tu čítal povedané ti asi bolo všetko podstatné... každopádne ako som tak vyrozumel tvoju potrebu mať jedny hodinky a "nesundávat" ich dole pri rôznych aktivitách( aj Náročných) ja osobne by som sa mechanike vyhol. áno ochudíš sa o tie emócie ktoré zrovna mechanické hodinky prinášajú (možno že to ale ani nepotrebuješ zažívať), ale ľahšie sa ti bude žiť a kľudnejšie spávať s Quartz hodinkami a keď chceš niečo lepšie nie je problém vyrábajú sa aj prémiovejšie Quartz hodinky. (Breitling,Seiko Astron,Grand Seiko). ja by som ti dal do povedomia SEIKO ASTRON sú to kvalitne spracovane hodinky je to značka s bohatou históriou a tie hodinky sú bezúdržbové solárne napájanie vždy presný čas a vydržia všetko čo si popísal vyššie . servisný interval budeš mať tak cca raz za 10 rokov a bude isto lacnejší ako u mechanických hodiniek. alebo ak na mechanike trváš tak potom cesta dvoch hodín jedny lepšie mechanické a druhé lacné Quartz na ťažšiu prácu a striedať ich
CHRONOGRAF1 Odesláno 15. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2021 před 38 minutami, digiMonster napsal: hm ako som to tu čítal povedané ti asi bolo všetko podstatné... každopádne ako som tak vyrozumel tvoju potrebu mať jedny hodinky a "nesundávat" ich dole pri rôznych aktivitách( aj Náročných) ja osobne by som sa mechanike vyhol. áno ochudíš sa o tie emócie ktoré zrovna mechanické hodinky prinášajú (možno že to ale ani nepotrebuješ zažívať), ale ľahšie sa ti bude žiť a kľudnejšie spávať s Quartz hodinkami a keď chceš niečo lepšie nie je problém vyrábajú sa aj prémiovejšie Quartz hodinky. (Breitling,Seiko Astron,Grand Seiko). ja by som ti dal do povedomia SEIKO ASTRON sú to kvalitne spracovane hodinky je to značka s bohatou históriou a tie hodinky sú bezúdržbové solárne napájanie vždy presný čas a vydržia všetko čo si popísal vyššie . servisný interval budeš mať tak cca raz za 10 rokov a bude isto lacnejší ako u mechanických hodiniek. alebo ak na mechanike trváš tak potom cesta dvoch hodín jedny lepšie mechanické a druhé lacné Quartz na ťažšiu prácu a striedať ich Omlouvám se že Ti do toho mluvím, ale TOTO už jedny digitálky má, tuším že SUUNTO. Chtěl mechaniku.
digiMonster Odesláno 15. prosince 2021 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2021 v pohode nič sa nedeje skôr som sa skúsil vžiť do neho a tých situácii čo popísal a nemusí byť mechanika pre neho nie pre každého to je aj keď si prv človek myslí že áno. Zatiaľ mechanické hodinky nemal ako som správne pochopil preto som napísal čo som napísal
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se