Přejít na obsah

Trochu se mi zmensuje prumer.............

Doporučené příspěvky

Odesláno

.........hodinek!!! Necekal jsem ze to nekdy reknu, ale posledni dobou zacinam preferovat modely hodinek do maximalni velikosti 42 mm.

Zacinaji me trochu iritovat davy strizliku, kteri maji na zapesti obrovsky modely (vetsinou quartzový Jetset nebo Festina), pod ktery strkaj kosile.

Moje tlapa je taky dost velika a preferoval jsem velke modely, ale nejak se mi to obraci a ma to nekolik duvodu:

1. Relevance - ano, jsou modely, u kterych je velikost relevantni - pilotky, panerai, breitling for b, apod. ale tam to ma svoje duvody, u spousty modelu to je zbytecne a nedava to smysl - vyslovene trapne vypadaj obrovsky pseudospolecensky hodinky o velikosti 45 mm s 20 mm paskem a malinkym strojkem.

2. Nepohodlí - nosim hodinky nizko na zapesti a skutecne mi vadily pri pohybu - napriklad pri opreni o stul jsem je musel vzdy potahnout nahoru

3. Okazalost - trochu me irituje to ukazovani svetu "Já na to mám" - daleko vice sexy je, kdyz frajerovi vykoukne zpod kosile pekny model, ktery ale tak strasne necpe na obdiv (vcera jsem videl Pavla Bema v nejake talkshow a ty bile IWC rvaly na vsechny strany a me to proste pripadalo divne)

Mozna je to tim, ze posledni pulrok nosim elegantni 40 mm Prim Diplomat, ale jsem presvedcen, ze na spolecenske hodinky je to strop. Mam jeste Seiko 42 a to je tak akorat. Moje dalsi oblibene modely jako Bondovky nebo Moonwatche maji take velikost do 42 mm, takze je videt, ze to jde.

Vcera jsem prodal velke Hamiltony a jeden z duvodu byla ta velikost.

Tak co vy na to? Na tema velikost se tady diskutovalo mockrat (ja byl vzdy pro velké kousky), ale tentokrat to mam obracene a nabizim zde argumenty pro podporu zmensování modelů :thumbsup_anim:

• Odpovědi 102
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ja mam tlapu o dost mensi nez ty a hodinky nosim pouze sportovni, odpovidajici velikost aby mi prisly akorat je mezi 42-44mm ;) Kdybych kupoval, zase, nejake oblekovky vsesele bych se vesel do 39-41mm a bylo by to akorat ;)

Odesláno

Mnohokrat se tady resilo, ze velike hodinky jsou pouze "diktatem mody a trendu" a ted musim uznat, ze na tom neco bylo.

Najednou mi nevadi Humprey Bogard a jeho malinky spolecensky model na ruce, nebo Bond a 41 mm Omegy (to take neni buhvijaka velikost) :P

Odesláno
  Frantik napsal:
Mnohokrat se tady resilo, ze velike hodinky jsou pouze "diktatem mody a trendu" a ted musim uznat, ze na tom neco bylo.

Najednou mi nevadi Humprey Bogard a jeho malinky spolecensky model na ruce, nebo Bond a 41 mm Omegy (to take neni buhvijaka velikost) :P

Ono i drahe a automaticke hodinky jsou diktatem mody (chronomagu), staci si projit vlakno co jste nosili pred chronomagem a ty rozdily byvaji obcas propastne ;) Bondovky jsou pro me dnes uz sice trosku mensi, ale jsou to jedny z nejlepe nositelnych hodinek pro vsechny prilezitosti co jsem mel ;)

Odesláno

Pro mě je hlavním kritériem pohodlnost a praktičnost. Takže se domnívám, že velikost hodinek musí být přiměřená velikosti zápěstí. Onen Diskutérův koeficient pro výpočet adekvátního průměru hodinek nebyl tak úplně mimo mísu.

Odesláno

Největší,co jsem měl na pařátku,měřilo 42 mm....a už jsem tím o všechno drbal,mlátil a podobně......prostě nemůžu,z ryze praktických důvodů,mít na ruce nic velkého......bych to akorát zlikvidoval.Sice mi Onion(tuším) psal,že nosím hodinky velikostně stejné,jako jeho slečna.....ale nijak mi to nevadí.....:)

Odesláno

Pro mě je ideálním průměrem pouzdra cca 42mm (16,5cm zápěstí). Významnou roli, kromě průměru pouzdra, ale hraje průměr sklíčka a výška hodinek. Pocit z hodinek 42 pouzdro / 35 sklíčko / 16 výška je o dost "větší", než tytéž parametry s výškou 12mm. Nedávno jsem zkusil Glyciny s pouzdrem 48, sklíčkem 42 !!, ale zato "placky" (cca 10) a taky to jde, ale musím uznat, že jen pro některé příležitosti.

post-1893-1227120404.jpg

post-1893-1227120478.jpg

post-1893-1227120501.jpg

post-1893-1227120674.jpg

post-1893-1227120714.jpg

Odesláno

Tak jsem si dal práci a konečně našel Diskutérův koeficient - 2,22.

Z toho mi vyšlo, že bych měl nosit hodinky 36 - 37mm. :crying_anim: :thumbsdown_anim: :banned: Kdyby Diskutér sochal "Davida", vypadal by možná takto: :taz: ?

Odesláno
  lib napsal:
Tak jsem si dal práci a konečně našel Diskutérův koeficient - 2,22.

Z toho mi vyšlo, že bych měl nosit hodinky 36 - 37mm. :crying_anim: :thumbsdown_anim: :banned: Kdyby Diskutér sochal "Davida", vypadal by možná takto: :taz: ?

No a kdybys ho sochal ty, tak by možná něměl disproporčně velkou hlavu, ramena a dlouhý ruce. Sice by se na to nedalo koukat, ale bylo by to "správné".

Nechci se zastávat Diskutéra, ale tady trochu mícháš jabka s hruškama jenom proto, že něco kdysi řek někdo, koho nemáš rád.

Jinak k velikosti hodinek - mám zápěstí 21 - 22 podle toho, jak mi zrovna oteče a nikdy jsem nenosil hodinky větší než 42mm. Běžně však 36 - 40 a rozhodně bych větší nechtěl. Je to pak těžký na zápěstí, neforemný, tluče to do ruky a nedá se s tim kloudně psát na počítači. Navíc si s velkejma hodinkama nemůže člověk vybrat, na kterou dirku zapne rukáv u košile... A vzhledem k tomu, že miluju vintage hodinky, vlastně ani problém s velikostí nemám, jsouť všechny malé a na zápěstí krotké.

Odesláno

Někdo holky někdo vdolky. Nosím podle příležitosti 42-46 mm a faktem je že když vidím chlapa s postavou dřevorubce a na ruce má 36 mm vypadá to podivně ujetě jako když jsem si zkoušel na ruce Onionovy 55.

Odesláno
  Frantik napsal:
.........hodinek!!! Necekal jsem ze to nekdy reknu, ale posledni dobou zacinam preferovat modely hodinek do maximalni velikosti 42 mm.

Zacinaji me trochu iritovat davy strizliku, kteri maji na zapesti obrovsky modely (vetsinou quartzový Jetset nebo Festina), pod ktery strkaj kosile.

Moje tlapa je taky dost velika a preferoval jsem velke modely, ale nejak se mi to obraci a ma to nekolik duvodu:

1. Relevance - ano, jsou modely, u kterych je velikost relevantni - pilotky, panerai, breitling for b, apod. ale tam to ma svoje duvody, u spousty modelu to je zbytecne a nedava to smysl - vyslovene trapne vypadaj obrovsky pseudospolecensky hodinky o velikosti 45 mm s 20 mm paskem a malinkym strojkem.

2. Nepohodlí - nosim hodinky nizko na zapesti a skutecne mi vadily pri pohybu - napriklad pri opreni o stul jsem je musel vzdy potahnout nahoru

3. Okazalost - trochu me irituje to ukazovani svetu "Já na to mám" - daleko vice sexy je, kdyz frajerovi vykoukne zpod kosile pekny model, ktery ale tak strasne necpe na obdiv (vcera jsem videl Pavla Bema v nejake talkshow a ty bile IWC rvaly na vsechny strany a me to proste pripadalo divne)

Mozna je to tim, ze posledni pulrok nosim elegantni 40 mm Prim Diplomat, ale jsem presvedcen, ze na spolecenske hodinky je to strop. Mam jeste Seiko 42 a to je tak akorat. Moje dalsi oblibene modely jako Bondovky nebo Moonwatche maji take velikost do 42 mm, takze je videt, ze to jde.

Vcera jsem prodal velke Hamiltony a jeden z duvodu byla ta velikost.

Tak co vy na to? Na tema velikost se tady diskutovalo mockrat (ja byl vzdy pro velké kousky), ale tentokrat to mam obracene a nabizim zde argumenty pro podporu zmensování modelů :thumbsup_anim:

Čekám, co napíše Onion (s Aristo na ruce).

Odesláno
  Conrad napsal:
Někdo holky někdo vdolky. Nosím podle příležitosti 42-46 mm a faktem je že když vidím chlapa s postavou dřevorubce a na ruce má 36 mm vypadá to podivně ujetě

S tim souhlasim zase ja. Jediny problem vetsich hodinek vidim v tom, ze pokud vylezou z rukavu kosile, moc se jim nechce zpatky a to vypada blbe.

Odesláno
  Baker napsal:
S tim souhlasim zase ja. Jediny problem vetsich hodinek vidim v tom, ze pokud vylezou z rukavu kosile, moc se jim nechce zpatky a to vypada blbe.

Na to je úplně snadný řešení: Vezmeš kancelářskou sponu a spojíš okraj rukávu s řemenem nebo tahem.

V případě hodinek na řemenu je ještě jistějším řešením použít kancelářskou sešívačku alias koník většího kalibru. Určitou nevýhodou je ale vyšší spotřeba řemenů a košil. ;)

Odesláno
  lib napsal:
Na to je úplně snadný řešení: Vezmeš kancelářskou sponu a spojíš okraj rukávu s řemenem nebo tahem.

V případě hodinek na řemenu je ještě jistějším řešením použít kancelářskou sešívačku alias koník většího kalibru. Určitou nevýhodou je ale vyšší spotřeba řemenů a košil. ;)

Prave jsem to vyzkousel a funguje to bezvadne, jen to trochu taha rukav na levou stranu. Asi zkusim gumu, tak jak jsem jako dite nosil rukavice abych je neztratil :D

Odesláno
  Baker napsal:
Prave jsem to vyzkousel a funguje to bezvadne, jen to trochu taha rukav na levou stranu. Asi zkusim gumu, tak jak jsem jako dite nosil rukavice abych je neztratil :D

Tak jsem to vyzkoušel s tou jedinou gumou, co jsem v kanceláři našel, a moc se mi to nelíbí. Jak tu gumu jednou vyroluješ, ....

Večer zkusím doma v kuchyni najít raději malou gumičku. Snad to bude lepší. Anebo se na to vykašlu. Když vylezou, tak vylezou, no a co?

Odesláno (upraveno)
  Frantik napsal:

S těmi Jetsety a pod, souhlasím.... na holkách mi to nevadí... na chlapovi no coment :)

add1) souhlas

add2) nesmíš se tak sklánět nad stůl... třeba já když řvu na kolegy tak u toho stojím a gestkuluji rukama, čím např. automaty navíc natahuju :)

add3) na Pavlovi Bémovi mně sere úplně všechno (možná právě tím, že jsem měl tu pochybnou čest ho poznat i ve chvílích kdy na něj nemíří kamery.... :gun_bandana:

Upraveno uživatelem Onion

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...