BlackSteel Odesláno 3. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 3. srpna 2010 V 22. 11. 2008 v 19:56, 'ladda' napsal: Ahoj zdravím všechny, jelikož si chystám pořídit nové hodinky, tak jsem poslední dobou prošel pár obchodů a můžu se podělit s mou zkušeností. Po návštěvě WDL na Flóře a v Details, kde se prodavačky chovaly sice slušně, ale moc jsem se toho od nich nedozvěděl, jsem zašel k Dušákovi a můžu říct, že takové vyloženě vstřícné chování jsem vůbec nečekal, konečně jsem si sedl a v klidu jsem vyzkoušel různé typy hodinek. Jinak jsem tam strávil asi přes hoďku, 2x nabídnuto kafe a sleva při platbě v hotovosti a dokonce jsem dostal katalog Breitling na rok 2009. Další den jsem se vypravil do Carollinia, kde byl také výborný přístup a prodavač, uměl poradit při rozhodování, aniž by mě do něčeho nutil a vysvětlil otázky ohledně servisu, čištění, cen, atd. (až jednou nastane ten čas) Jinak to vyhrály BREITLING SUPEROCEAN STEELFISH - doufám, že to bude dobrá volba. Jo souhlas, Dušák je ok, i když dost taky záleží, kdo je zrovna "na krámě". Ale vyloženě špatnou zkušenost či neochotu jsem tam fakt nezažil.
Návštěvník Tada Odesláno 22. ledna 2011 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2011 Tak musím Dušáky pochválit, byl jsem se tam podívat na Navitimery s B01 strojem a vše proběhlo naprosto v pořádku, prodavač příjemný, dobře jsme pokecali o hodinkách. Tak to má být Vytahuju tohle vlákno, páč jiné o Dušákovi jsem tady nenašel. Byl jsem na příkopech.
Chorche Odesláno 7. února 2011 Nahlásit Odesláno 7. února 2011 Byli jsme teď o víkendu s Pafelikem v Carollinu i u Dušáka Na Příkopě a rozdíl byl diametrální, v podstatě pravý opak.Carollinum - arogantní, nepříjemný, neochotný, znuděný a ještě celkem dost drzý prodejceDušák - naprostý špičkový prodejce, větší ochotu a profesionalitu jsem už dlouho nezažilSpravil nám po Carollinu dost náladu. Možná jsem měli jenom smůlu, ale já už do Carollina po této zkušenosti nevlezu.
lastam Odesláno 7. února 2011 Nahlásit Odesláno 7. února 2011 V 7. 2. 2011 v 21:54, 'Chorche' napsal: Byli jsme teď o víkendu s Pafelikem v Carollinu i u Dušáka Na Příkopě a rozdíl byl diametrální, v podstatě pravý opak. Carollinum - arogantní, nepříjemný, neochotný, znuděný a ještě celkem dost drzý prodejce Dušák - naprostý špičkový prodejce, větší ochotu a profesionalitu jsem už dlouho nezažil Spravil nám po Carollinu dost náladu. Možná jsem měli jenom smůlu, ale já už do Carollina po této zkušenosti nevlezu. Ti nevim, ja kdyz jsem byl s volfdou u Dusaka tak tam byl jeden prodejce a ten byl zrovna docela ne moc prijemnej, asi jsi u nich vychytal zrovna dobrej den...
Chorche Odesláno 7. února 2011 Nahlásit Odesláno 7. února 2011 V 7. 2. 2011 v 21:59, 'lastam' napsal: Ti nevim, ja kdyz jsem byl s volfdou u Dusaka tak tam byl jeden prodejce a ten byl zrovna docela ne moc prijemnej, asi jsi u nich vychytal zrovna dobrej den... Asi opravdu záleží na tom, na koho narazíš. Ale musím říct, že to co předváděl ten borec v Carollinu, to byl absolutní vrchol.
Josef01 Odesláno 7. února 2011 Nahlásit Odesláno 7. února 2011 Mě tam ukazovaly hodinky dvě různé holky a naprostá pohodička, nedělalo jim nic problém ani jít někam dozadu něco hledat. Fakt záleží na koho narazíš. Napiš do Carollina stížnost, jinak se to nezmění, ať jde ten chlap prodávat párky.
Pafelik Odesláno 7. února 2011 Nahlásit Odesláno 7. února 2011 V 7. 2. 2011 v 22:21, 'Josef01' napsal: Mě tam ukazovaly hodinky dvě různé holky a naprostá pohodička, nedělalo jim nic problém ani jít někam dozadu něco hledat. Fakt záleží na koho narazíš. Napiš do Carollina stížnost, jinak se to nezmění, ať jde ten chlap prodávat párky. Byla tam nějaká mladší holka, co se věnovala jinému zákazníkovi a ta působila velice příjemně a sympaticky. Dojem by byl asi někde jinde, ale my jsme vyfasovali dědka. Jak píše Chorche, u Dušáka nám spravili náladu. Byl tam takový mladší člověk, kterého jsem tam osobně viděl podruhé (nechodím tam často). V obou případech naprostá spokojenost. Je na něm vidět, že má rád hodinky a práce ho baví. Skvěle jsme si popovídali, vyzkoušeli jsme si všechno, co jsme chtěli a sám prodejce nám pak snášel k nahlédnutí všelijaké laskominy. Opěvovali jsme ho pak celý večer.
Chorche Odesláno 7. února 2011 Nahlásit Odesláno 7. února 2011 V 7. 2. 2011 v 22:21, 'Josef01' napsal: Mě tam ukazovaly hodinky dvě různé holky a naprostá pohodička, nedělalo jim nic problém ani jít někam dozadu něco hledat. Fakt záleží na koho narazíš. Napiš do Carollina stížnost, jinak se to nezmění, ať jde ten chlap prodávat párky. Dost reálně o tom uvažuji.
Jay Doll Odesláno 7. února 2011 Nahlásit Odesláno 7. února 2011 V 7. 2. 2011 v 22:36, 'Pafelik' napsal: Dojem by byl asi někde jinde, ale my jsme vyfasovali dědka... Aha, starej známej. Hm, tak to mě netěší, že tam stále je, já jsem tak nějak doufal, že ho vyhodili
Chorche Odesláno 7. února 2011 Nahlásit Odesláno 7. února 2011 V 7. 2. 2011 v 23:04, 'Jay Doll' napsal: Aha, starej známej. Hm, tak to mě netěší, že tam stále je, já jsem tak nějak doufal, že ho vyhodili Jestli tohle předvádí dlouhodobě, tak by si to celkem zasloužil, protože jim regulerně kazí jméno.
Jay Doll Odesláno 7. února 2011 Nahlásit Odesláno 7. února 2011 Jestli máš na to energii, tak to zkus sepsat a poslat Tamaře. Myslím, že ani ty ani já nejsme zdaleka jediní na fóru, kdo mají z tohodle obchodu kvůli tomuto pánovi špatné zážitky.
rorda Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Odesláno 8. února 2011 (upraveno) V 7. 2. 2011 v 22:02, 'Chorche' napsal: Asi opravdu záleží na tom, na koho narazíš. Ale musím říct, že to co předváděl ten borec v Carollinu, to byl absolutní vrchol. Můžeš to tedy aspoň trochu více konkretizovat?!? Jde o to, že víme o jeho nevhodném chování a přístupu, ale nic víc ... Upraveno 8. února 2011 uživatelem rorda
Návštěvník Tada Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Odesláno 8. února 2011 Ono se to blbě konkretizuje... Většinou hned když vlezeš do Carollina, tak to prostě cítíš, jak je s..eš, že je vytrháváš z jejich bloumání po obchodě a z debat s kolegy. Když chceš ukázat nějaké hodinky, na které oni usoudí, že nemáš, tak se na tebe kysele podívají a podobně... Jediný prodejce, který mi v Caroliinu přišel v pohodě je taková paní ve středních letech, která bohužel rozumí více šperkům než hodinkám, ale alespoň je k zákazníkům příjemná. Nepříjemné zkušenosti z Carollina má i moje matka, když si chtěla koupit nějaké dámské Rolexky, nejdřív se ksichtili, a pak když si všimli, že má na ruce Jaeger LeCoultre, tak najednou začli fungovat. To je prostě špatnej přístup.
rorda Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Odesláno 8. února 2011 Tak schválně, co nám k tomu napíše Chorche ...
Pafelik Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Odesláno 8. února 2011 Zkusím tu situaci také popsat, ačkoli nejsem zrovna mistr pera. Kdo mě zná, tak ví, že jsem chlapec pohodový, nehledající konflikty a vycházím s lidmi dobře. Mám rád, když spolu lidi v pohodě fungujou a nemám rád konflikty. Myslím si, že to samé platí i o Chorchem. To píši na úvod z toho důvodu, aby jste si nemysleli, že jsme dva arogantní blbové, co si honí mindráky na prodavačích. Dále je potřeba říci, že jsme se měli v určitý moment sebrat a odejít. Ale tour po obchodech s hodinkama jsme dlouho plánovali a tak jsem si zkrátka chtěl nějaké věci vyzkoušet bez ohledu na to, jestli mi je přinese příjemný prodavač nebo ne... V podstatě šlo o to, že byl ten člověk od začátku nepříjemný a byli jsme to my kdo se snažil navázat nějakou konverzaci, uvolnit atmosféru atd. Tohle ale opravdu není práce zákazníka... Jeho vědomosti byli dosti podprůměrné a to jsme mu nekladli téměř žádné technické otázky. Vrcholným bodem však byla tato situace. Na Panerai 176 G v titanu, které jsem si zkoušel jsem si na straně pouzdra všiml opravdu velké rýhy. Po nějaké době, jsem na to velice slušným způsobem upozornil. V tu chvíli jsem to řekl jen z toho důvodu, aby to prodejce věděl a mohl to nějak řešit. Zkoušeli jsme další a další hodinky (jeho znuděnost mě najednou čím dál víc motivovala posílat ho pro nové modely) a když jsme se opět slovem dostali k Panerai, tak jsem se tak trochu z legrace začal ptát, jakou mi dají na ty Paneraie slevu. A teď přichází vrcholný okamžik. O pár minut později, v rámci rozhovoru na jiné téma si postěžoval, jak je ta jeho práce hrozná, když ho chudáka, který tady dře kůži "zákazníci PESKUJÍ, za to, že má ve vytrýně poškozené modely, které si vyzkouší celá Evropa". A já blbec, místo abych ho poslal do p....e, mu ještě vysvětloval, že jsem to myslel dobře...No zkrátka touha vyzkoušet si ještě pár Rolexů byla silnější, než prásknout dveřma. Ale zpětně toho lituji a příště již nebudu takové chování nikde akceptovat. Chorche k tomu možná ještě řekne víc...já bych to shrnul do dvou slov: "Starej idiot".
Chorche Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Odesláno 8. února 2011 (upraveno) Pavel to popsal přesně. Jde také o to, že ten člověk neměl vůbec snahu nějak rozvíjet konverzaci, či nám jakkoliv pomoci.Abych to popsal ze svého pohledu, jsem v situaci, že si chci na podzim či v zimě tohoto roku koupit nové hodinky (pravděpodobně z produkce Omegy nebo Panerai). Tudíž jsem chtěl vyzkoušet několikery hodinky, které považuji za kandidáty. Svoji situaci jsem se mu snažil popsat s tím, že snad pochopí, že nejsem někdo, kdo si jen přišel vyzkoušet drahé hodinky, ale že jsem opravdu potencionální zákazník a také proto, že jsem očekával, že mi třeba poradí. Ale on mi na to vůbec neodpověděl. Naopak mi (když jsem chtěl porovnat bondovky s Planet Ocean - měli jen PO) s dost výsměšným tónem řekl, že bondovky jsou snad tak profláklé, že je nepotřebuju porovnávat a že už jsem je snad na ruce měl. Reakce na bouchlé Paneraie - taktéž neskutečná.Pafelik je fanda IWC - chtěl vyzkoušet nějaké specialitky, tak nám pán dost neochotně donesl Portuguese Hand-wound a Perpetual Calendar, které si ovšem schoval k sobě (což se ještě dá pochopit vzhledem k ceně), ovšem když už cítil, že asi budeme na odchodu, tak je odnesl a když si je pak chtěl Pafelik vyzkoušet...tak nic. Každé další hodinky odnášel rychleji a rychleji, tudíž jsme ke konci ani nestíhali vzájemně hodnotit, jak nám sedí.Nebyl schopen nám ani po nahlédnutí do katalogu sdělit, jestli je v PAM 177 inhouse, nebo ne.Takže shrnuto vlastně prodejce k ničemu (poněvadž nejevil žádnou aktivitu nám jakkoliv pomoci, či alespoň konverzovat) a ještě navíc mimořádně arogantní a nepříjemný. To ani nemluvím o tom, že udělal pár věcí (viz. ty jeho komentáře), které podle mne nesmí v rámci zákaznického servisu udělat nikdy.Možná vám to bude připadat, že to zveličujeme, ale když se to celé sečte a přidá se k tomu výsledný dojem, tak to byl propadák.A jak uvedl Pafelik, tak bych také rád poukázal na to, že jsme byli celou dobu maximálně milí, vstřícní a slušní, nevypadali jsme, že smrdíme korunou anebo, že jsme dva arogatní mladí frajírci, kteří ho chtějí otravovat a rušit jeho klid. Je pravdou, že jsme měli odejít a ne se ještě snažit být sympatičtí. Taktéž bych rád uvedl, že sám v oblasti prodeje pracuji, tudíž neplácám do větru a sám vím, co si k zákazníkovi dovolit mohu a co ne. A člověka jako byl pan prodejce v Carollinu bych ve svém prodejním týmu mít opravdu nechtěl.Edit:překlepyJeště poznámka: já po hodinářstvích zrovna moc nechodím a dlouho jsem se na to těšil, takže jsem z toho byl opravdu celkem rozčarovaný, ale nechtěl jsem si kazit odpoledne, takže jsem mlčel (což u mě rozhodně nebývá zvykem ) ...naštěstí mi výrazně zvedli náladu u Dušáka, takže jsem nakonec vybral a do Vánoc snad budou na ruce Upraveno 8. února 2011 uživatelem Chorche
tmoris Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Odesláno 8. února 2011 kdyz to tady tak ctu, tak prestavam rozumet tomu, proc by nekdo chel nakupovat tyto kousky jinde nez treba ve velmi blizko polozenych drazdanech..
Chorche Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Odesláno 8. února 2011 To jsem ještě zapomněl dodat, že když jsem mu řekl, že na hodinkách potřebuji datumovku, tak se mi málem vysmál...
Návštěvník Tada Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Odesláno 8. února 2011 V 8. 2. 2011 v 21:55, 'Chorche' napsal: To jsem ještě zapomněl dodat, že když jsem mu řekl, že na hodinkách potřebuji datumovku, tak se mi málem vysmál... Se nedivím, bych se Ti ne málem, ale určitě a pořádně vysmál Si navymejšlíš, to je hrozný
sery.vlk Odesláno 8. února 2011 Nahlásit Odesláno 8. února 2011 V 8. 2. 2011 v 21:06, 'tmoris' napsal: kdyz to tady tak ctu, tak prestavam rozumet tomu, proc by nekdo chel nakupovat tyto kousky jinde nez treba ve velmi blizko polozenych drazdanech.. teda chlapi, když porovnám ty vaše horory se svým sobotním výletem do Mnichova & návštěvou pár krámů tamtéž, tak se akorát divím... jste fakt takoví obětaví patrioti, že musíte tu vatku platit Kalouskovi, stůj co stůj? .-) zboží výrazně víc, ochota nesrovnatelná, no a já měl štěstí i na dobrý pokec se zaujatým prodavačem (když si všiml, jak jsem překvapený, jaké detaily o konstrukci strojků od něj slyším, doznal se, že je vyučený hodinář) a cena... no při dnešním kurzu koruny... není špatná
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se