Frankie Odesláno 3. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2008 Omouvam se za laicky a pro vsechny jiste stupidni dotaz :-) ale jsem zde dnes poprve. I presto ze jsem napred pouzil funkci hledat nez neco pisu, nenasel jsem vysvetleni pro uplneho zacatecnika - jak funguje mereni casu (stopky ?) u hodinek co maji ty tri male ciferniky. Doted jsem mel na zjisteni casu mobil, ale prece jen . . . neni to ono a hodinky jsou hodinky. Co se tyce vyberu, pocitam tak 5-10tis., s quartzovym strojkem, kozenym paskem a na rovinu priznam ze i kdyz to asi nevyuziju a ani nevim jak to presne funguje, chci hodinky co maji stopky, proste se mi tam ty tri ciferniky libi :-) libi se mi napr. tyto: http://www.hibernia.cz/tissot/t-classic/pr...il/T34.1.428.52 nebo http://www.hibernia.cz/tissot/t-sport/prc-...il/T17.1.526.52 Tak a ted se do me pustte, diky za odpoved. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marfi Odesláno 3. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2008 Frankie napsal: Omouvam se za laicky a pro vsechny jiste stupidni dotaz :-) ale jsem zde dnes poprve. I presto ze jsem napred pouzil funkci hledat nez neco pisu, nenasel jsem vysvetleni pro uplneho zacatecnika - jak funguje mereni casu (stopky ?) u hodinek co maji ty tri male ciferniky. Doted jsem mel na zjisteni casu mobil, ale prece jen . . . neni to ono a hodinky jsou hodinky. Co se tyce vyberu, pocitam tak 5-10tis., s quartzovym strojkem, kozenym paskem a na rovinu priznam ze i kdyz to asi nevyuziju a ani nevim jak to presne funguje, chci hodinky co maji stopky, proste se mi tam ty tri ciferniky libi :-) libi se mi napr. tyto: http://www.hibernia.cz/tissot/t-classic/pr...il/T34.1.428.52 nebo http://www.hibernia.cz/tissot/t-sport/prc-...il/T17.1.526.52 Tak a ted se do me pustte, diky za odpoved. Utíkej odsud pryč, nebo špatně skoncíš. Jsem tu jen o pár dní déle ale už vím, že takový nevinný dotaz tě může přijít hodně draho. Co se týká tvého dotazu, google je mnohem méně nakažlivý než chronomag!! Neodpověděl jsem, vim, ale myslím to dobře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
911 Odesláno 3. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2008 (upraveno) to frankie predpokladam, ze funkce stopek ti je jasna ty subciferniky (ty 3 male) tak vetsinou jeden je urcen jako bezna vterinovka, ktera jede porad. ta velka vterinova rucicka je urcena jen pro stopky. dalsi dva subciferniky se ruzne lisi. vetisnou to jsou nejaky scitace. kdyz je tam stupnice do 60 tak je to hodinovy scitac, tedy ze pustis stopky a velka vterinovka si da jedno kolecko a na tom subcifernicu s 60 se posune rucicka o jeden dilek (1min) dalsi maly cifernik pokud ma stupnici do 10 je mereni 1/10s . tedy kdyz zastavis stopky tak jsi schopen urcit jeste presneji cas nez jen na vteriny. tech moznosti tech malych cifernicku je vice, zalezi jak kdo to ma. myslim, ze na zbytek uz prijdes sam. Upraveno 3. prosince 2008 uživatelem 911 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
INA Odesláno 3. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2008 Frankie napsal: Omouvam se za laicky a pro vsechny jiste stupidni dotaz :-) ale jsem zde dnes poprve. I presto ze jsem napred pouzil funkci hledat nez neco pisu, nenasel jsem vysvetleni pro uplneho zacatecnika - jak funguje mereni casu (stopky ?) u hodinek co maji ty tri male ciferniky. Doted jsem mel na zjisteni casu mobil, ale prece jen . . . neni to ono a hodinky jsou hodinky. Co se tyce vyberu, pocitam tak 5-10tis., s quartzovym strojkem, kozenym paskem a na rovinu priznam ze i kdyz to asi nevyuziju a ani nevim jak to presne funguje, chci hodinky co maji stopky, proste se mi tam ty tri ciferniky libi :-) libi se mi napr. tyto: http://www.hibernia.cz/tissot/t-classic/pr...il/T34.1.428.52 nebo http://www.hibernia.cz/tissot/t-sport/prc-...il/T17.1.526.52 Tak a ted se do me pustte, diky za odpoved. Nevim presne jsetli jsem pochopil dotaz, ale jestli se ptas na vyznam tech cifernicku na tech chronografech, tak jeden ukazuje pocet minut a druhy desetiny sekundy mereneho casu, ve tretim jsou ukazovany sekundy "normalniho" casu a merene sekunky jsou ukazovany centralni sekundovou rucickou.... Zalezi take na typu chronografu, nektere zobrazuji v subcifernicku misto desetin sekundy pocet hodin mereneho casu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
N4M Odesláno 3. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2008 INA napsal: Nevim presne jsetli jsem pochopil dotaz, ale jestli se ptas na vyznam tech cifernicku na tech chronografech, tak jeden ukazuje pocet minut a druhy desetiny sekundy mereneho casu, ve tretim jsou ukazovany sekundy "normalniho" casu a merene sekunky jsou ukazovany centralni sekundovou rucickou.... Zalezi take na typu chronografu, nektere zobrazuji v subcifernicku misto desetin sekundy pocet hodin mereneho casu... Moje X-Windy jsou pohání ETA 7750 Valjoux (25 šutrů) - zde jsou taktéž 3 subciferníky. Malý ciferník na pozici 3 hodin ukazuje vteřiny. Když se pustí stopky, tak vteřiny ukazuje velká centrální vteřinovka. Subciferník na 6 hodině pak ukazuje minuty a subciferník na 12 pak ukazuje hodiny. Takže čas neměřím na desetiny sekundy, ale to stejně nepotřebuju. Naopak mi přijde být super, že můžu měřit relativně dlouhý časový úsek - až 12 hodin. A pokud si budu pamatovat, kolikrát ručička oběhla celé kolo, tak i víc. Zde je zase problém u odečítání minut - ciferník pro odečítání minut chronografu (stopek) je jen 30ti minutový. Takže ručička jej oběhne 2x, než uplyne hodina. Tak pokud si nejsem jist, kolik min to bylo, jestli 15, nebo 45, tak kouknu na sčítač hodin a tam mi pozice ručičky už "poradí". No je to maglajs trošku no, ale je to pěkný a o to jde Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frankie Odesláno 3. prosince 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2008 Diky za odpoved, Hibernia ma na strankach i navody, ale to by jim to muselo fungovat :-) Aha, takze ta velka "vterinova" rucicka porad stoji a vteriny odpocitava ta mala ??? Vyznam tech zbylych uz chapu (minuty a desetiny), ale myslel jsem ze to je stejny jako u hodinek bez stopek, to znamena ze ty velky bezi a ty tri maly stoji dokud se nepouzivaji stopky . . . to se mi teda moc nelibi Uz jsem myslel ze mam vybrano, ale takhle ? Vcera jsem tu byl do pul druhy do noci abych nabral trochu rozumy, to jsem zvedavej kolik tady stravim casu... Jestli muzu jeste jeden hloupy dotaz, hodinky s mechanickym strojkem, jak casto se musi natahovat ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lolohh Odesláno 3. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2008 (upraveno) Frankie napsal: Jestli muzu jeste jeden hloupy dotaz, hodinky s mechanickym strojkem, jak casto se musi natahovat ? Rezerva chodu bývá většinou okolo 40-42 hodin (standardně, jinak i více - třeba 60 hodin, resp. některé strojky až třeba 7 dní). Pokud to jsou automaty, které denně nosíš, tak je korunkou dotahovat nemusíš nikdy. Pokud je to manuální nátah, tak podle mě je nejlepší si zvyknout a natahovat je každý den ve stejnou dobu. Já mám hodinky s rezervou chodu skoro 60 hodin, takže natahuju každý druhý den u ranního kafe. OK? Edit: U chronografů velká vteřinovka stojí (resp. běží jen při puštěných stopkách) a běží ta malá, na subciferníku. Když pustíš stopky, tak běží obě. Upraveno 3. prosince 2008 uživatelem lolohh Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hufnor Odesláno 3. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2008 Ja jenom pridam radu podivat se pri vyberu hodinek na ceny v zahranici. V CR jsou hodinky bohuzel nechutne predrazene a rozdil v cene pri nakupu pres internet muze jit do desitek procent. Google a eBay jsou v tomto pripade kouzelna slovicka. Maly priklad, uvadeny chronograf Tissot. Hibernia 10 000 Kc, ebay 300 dolaru i s dopravou. Vysledek vygoogleni modeloveho cisla pod zalozkou shopping zde. Pri nakupu cehokoliv nad 150 Euro je sice nutne pocitat jeste se zaplacenim DPH, ale i tak se to pri tom rozdilu vetsinou vyplati. Pekne vyhlizejici quartz chronografy se ale daji poridit i levneji (prekvapive i v CR), viz me doporuceni v jinem vlakne zde. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 3. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2008 hufnor napsal: Vysledek vygoogleni modeloveho cisla pod zalozkou shopping zde. Pri nakupu cehokoliv nad 150 Euro je sice nutne pocitat jeste se zaplacenim DPH, ale i tak se to pri tom rozdilu vetsinou vyplati. Pokud vygooglíš v rámci EU, neplatíš žádný clo a DPH. Dost firem z Asie (např. Singapur) má zasílací pobočky ve Velké Británii a pošlou ti hodiny za sigapurskou cenu ze země EU. Pro objednání quarcek ideální. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frankie Odesláno 3. prosince 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2008 hufnor napsal: Ja jenom pridam radu podivat se pri vyberu hodinek na ceny v zahranici. V CR jsou hodinky bohuzel nechutne predrazene a rozdil v cene pri nakupu pres internet muze jit do desitek procent. Google a eBay jsou v tomto pripade kouzelna slovicka. Maly priklad, uvadeny chronograf Tissot. Hibernia 10 000 Kc, ebay 300 dolaru i s dopravou. Vysledek vygoogleni modeloveho cisla pod zalozkou shopping zde. Pri nakupu cehokoliv nad 150 Euro je sice nutne pocitat jeste se zaplacenim DPH, ale i tak se to pri tom rozdilu vetsinou vyplati. Pekne vyhlizejici quartz chronografy se ale daji poridit i levneji (prekvapive i v CR), viz me doporuceni v jinem vlakne zde. tak to diky za info, to by me nenapadlo ze je to u hodinek takovy rozdil, spousta veci uz stoji u nas stejne jako v zahranici...jen bych se bal toho ze je to bez zaruky a s rizikem co mi vlastne prijde bez moznosti vraceni....ale to uz jsou vseobecne vyhody a nevyhody nakupovani pres internet. Mel jsem si koupit v hodinarstvi ty Tissoty, nechodit sem a byl bych spokojenej jaky mam super hodinky takhle s moji nerozhodnosti tady stravim hodiny nez se k necemu dopracuju :-) Jeste jsem koukal na podobne Festiny, ale co jsem se zde docetl, nikdo je tu moc nechvalil. Videl bych to na neco od Tissotu, Certiny, mozna i neco japonskyho jako SEIKO nebo CASIO (ale to uz je takovy dost "poutovy" chtel jsem spis neco decentnejsiho). No, mam z ceho vybirat a jsem zase o neco moudrejsi diky tomuto foru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
N4M Odesláno 3. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2008 Frankie napsal: tak to diky za info, to by me nenapadlo ze je to u hodinek takovy rozdil, spousta veci uz stoji u nas stejne jako v zahranici...jen bych se bal toho ze je to bez zaruky a s rizikem co mi vlastne prijde bez moznosti vraceni....ale to uz jsou vseobecne vyhody a nevyhody nakupovani pres internet. Mel jsem si koupit v hodinarstvi ty Tissoty, nechodit sem a byl bych spokojenej jaky mam super hodinky takhle s moji nerozhodnosti tady stravim hodiny nez se k necemu dopracuju :-) Jeste jsem koukal na podobne Festiny, ale co jsem se zde docetl, nikdo je tu moc nechvalil. Videl bych to na neco od Tissotu, Certiny, mozna i neco japonskyho jako SEIKO nebo CASIO (ale to uz je takovy dost "poutovy" chtel jsem spis neco decentnejsiho). No, mam z ceho vybirat a jsem zase o neco moudrejsi diky tomuto foru Místní člen Kubson má super gešeft - se mrkni na www.chronoshop.cz Najdeš tam super hodinky za zajímací ceny. A vyber si nějaké pěkné automaty ;-) Ale i ručně natahovací mechaniky nejsou šlecht ;-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 3. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2008 Frankie napsal: tak to diky za info, to by me nenapadlo ze je to u hodinek takovy rozdil, spousta veci uz stoji u nas stejne jako v zahranici...jen bych se bal toho ze je to bez zaruky a s rizikem co mi vlastne prijde bez moznosti vraceni....ale to uz jsou vseobecne vyhody a nevyhody nakupovani pres internet. Mel jsem si koupit v hodinarstvi ty Tissoty, nechodit sem a byl bych spokojenej jaky mam super hodinky takhle s moji nerozhodnosti tady stravim hodiny nez se k necemu dopracuju :-) Jeste jsem koukal na podobne Festiny, ale co jsem se zde docetl, nikdo je tu moc nechvalil. Videl bych to na neco od Tissotu, Certiny, mozna i neco japonskyho jako SEIKO nebo CASIO (ale to uz je takovy dost "poutovy" chtel jsem spis neco decentnejsiho). No, mam z ceho vybirat a jsem zase o neco moudrejsi diky tomuto foru Já hodinky vybíral skoro čtvrt roku... A Festiny bych opravdu nedoporučoval, na první pohle možná vypadají celkem dobře, ale dlouho nevydrží... Pěkné mechanické automatu seženeš už kolem 10tisíc a mechanické s chronografem už seženeš pod 20tisíc. Důležité je aby hodinky seděly a líbili se ti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
N4M Odesláno 3. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2008 Tada napsal: Já hodinky vybíral skoro čtvrt roku... A Festiny bych opravdu nedoporučoval, na první pohle možná vypadají celkem dobře, ale dlouho nevydrží... Pěkné mechanické automatu seženeš už kolem 10tisíc a mechanické s chronografem už seženeš pod 20tisíc. Důležité je aby hodinky seděly a líbili se ti. Lepší automat bez chronografu, než chronograf v quartzu. I kdyby jsi byl jako já, že si s těma stopkama budeš hrát furt a !opravdu nutně je potřebuješ", tak pocit z mechaniky na zápěstí ti ty chybějící ciferníky vynahradí. Nebo si počkej a našetři na automaty s chronografem Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frankie Odesláno 3. prosince 2008 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2008 Chronograf nepotrebuju, jen se mi to proste libi ze je tam tech rucicek vic, neni ten prostor pak takovy prazdny a vypada to "cool" Jezdim dost na motorce a to jak na silnici, tak v terenu - nevim co by na ty vibrace rikal mechanicky strojek, navic mi prijde i jednodussi jednou za rok vymenit baterku nez kazdou chvili natahovat a srovnavat odchylku (uz vidim jak se na me ted vsichni vrhnou ) Jeste jsem tedy nemel moznost si zkusit na ruce mechanicke hodinky, mozna ze az to nastane, tak me presvedci jejich kouzlo a ty na baterku uz chtit nebudu, kdo vi zatim to beru spis z praktickeho hlediska, hodinky jsem mel naposledy tak pred 15 lety jako malej. ...a jinak jestli tomu dobre rozumim, hodinky s mechanickym strojkem se deli na dvoje a to bud automaty, coz znamena ze se nemusi (temer) natahovat, ze staci pohyb ruky a pak takove jejichz strojek se uvadi do pohybu pouze rucnim natahnutim, pochopil jsem to dobre ? Potreboval bych nejaky hodinarsky slovnicek nebo stranky kde je vse blize vysvetleno at moc neotravuju tady na foru, mate odkaz na neco ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
N4M Odesláno 3. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2008 Frankie napsal: Chronograf nepotrebuju, jen se mi to proste libi ze je tam tech rucicek vic, neni ten prostor pak takovy prazdny a vypada to "cool" Jezdim dost na motorce a to jak na silnici, tak v terenu - nevim co by na ty vibrace rikal mechanicky strojek, navic mi prijde i jednodussi jednou za rok vymenit baterku nez kazdou chvili natahovat a srovnavat odchylku (uz vidim jak se na me ted vsichni vrhnou ) Jeste jsem tedy nemel moznost si zkusit na ruce mechanicke hodinky, mozna ze az to nastane, tak me presvedci jejich kouzlo a ty na baterku uz chtit nebudu, kdo vi zatim to beru spis z praktickeho hlediska, hodinky jsem mel naposledy tak pred 15 lety jako malej. ...a jinak jestli tomu dobre rozumim, hodinky s mechanickym strojkem se deli na dvoje a to bud automaty, coz znamena ze se nemusi (temer) natahovat, ze staci pohyb ruky a pak takove jejichz strojek se uvadi do pohybu pouze rucnim natahnutim, pochopil jsem to dobre ? Potreboval bych nejaky hodinarsky slovnicek nebo stranky kde je vse blize vysvetleno at moc neotravuju tady na foru, mate odkaz na neco ? Automaty - natahují se samy. Stačí přirozený pohyb ruky. Některé umožní i manuální natažení - pomocí korunky. A pak jsou mecanické - lépe řečeno, ty byly první - už v cibulích, až pak přišly automaty. No a ty se natahují manuálně - korunkou. Pravda je, že mechanické hodinky narozdíl od quartzek jsou náchylné na hrubé zacházení a hrubé otřesy, ale je i pár kousků, které toto drsnější zacházení snáší lépe, než ostatní - viz zde opěvované Seiko Monster a Samurai. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 3. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2008 N4M napsal: Lepší automat bez chronografu, než chronograf v quartzu. I kdyby jsi byl jako já, že si s těma stopkama budeš hrát furt a !opravdu nutně je potřebuješ", tak pocit z mechaniky na zápěstí ti ty chybějící ciferníky vynahradí. Nebo si počkej a našetři na automaty s chronografem Já to vzal od podlahy: Automat s chronografem. Stopky potřebuju... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
N4M Odesláno 3. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2008 Tada napsal: Já to vzal od podlahy: Automat s chronografem. Stopky potřebuju... Naprosto chápu, já je taky "nutně potřeboval" Máš dvě zákaldní varianty: SWISS MOVT - AUTOMAT - ETA 7750 Valjoux - zhruba jsem popsal výše. Ceny hodinek s tímto strojkem cca 20tis. Já mít Hamilton X-Wind - nové cca 30tis. RUSKÝ Poljot 3133 - mechanika - ručně natahovaný, ale když budeš mít hodiky s průhledem, tak až uvidíš tu změť koleček, tak tě omejou. Nádhera. Jen holt nesmíš zapomínat natahovat a pokud možno, natahovat +- ve stejnou dobu. Strojek je v mírných úpravách vyráběn už od 2 světové války, takže je fakt testovanej vším možným a majitelé si jej nemohou vynachválit. Cena hodinek cca 13tis Takže použij tlačítko hledat a zadej 7750 ETA, bo zajdi do ruské sekce a koukej - některý Poljoty jsou eklhaft a jiný jsou fakt COOL, tak se nenech zmást hned napoprvé. A ty strojky... ´mňam Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Olda Odesláno 3. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2008 Frankie napsal: Potreboval bych nejaky hodinarsky slovnicek nebo stranky kde je vse blize vysvetleno at moc neotravuju tady na foru, mate odkaz na neco ? Tady je něco. Napiš Ježíškovi o knížku Náramkové hodinky od roku 1925 dodnes. Hezká, obrázková a poučná. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 3. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2008 Tada napsal: Já to vzal od podlahy: Automat s chronografem. Stopky potřebuju... Tady máš krásnej chronograf se spoustou koleček pod safírovým backem... http://www.usseagull.com/m192s.htm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 3. prosince 2008 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. prosince 2008 kejklik napsal: Tady máš krásnej chronograf se spoustou koleček pod safírovým backem... http://www.usseagull.com/m192s.htm Měl bych dostat jedny z prvních 50ti vyrobených Steinhart B-Uhr II Chrono Ale tyhle jsou taky docela stylové Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se