Návštěvník Odesláno 17. června 2006 Nahlásit Odesláno 17. června 2006 zdravim, vyberam si "biznis" hodinky na "cely zivot" (tzv. uz naozaj posledne ), mam zhruba tieto podmienky: 1. znacka - prva liga (nech si dosadi kazdi co chce) 2. case okolo 40mm (skorej vacsie jak mensie, ale zase ziadny satelit, nieco decentne ku saku) 3. kovovy remienok 4. styl pokial mozno "sebavedome az agresivne" ale zase ziaden kolotoc 5. "strieborne" (urcite nie zlte zlato) 6. cena do $10k moc vela mi toho na vyber neostalo, mozno poznate nieco zaujimave co ma zatial nenapadlo. postupne to mozem upresnit, ale nazaciatok nic nevylucujem... dik za akekolvek rady/navrhy.. jurgen
Duke650 Odesláno 17. června 2006 Nahlásit Odesláno 17. června 2006 To bude spíš "lehký" než "těžký" výběr. Za 10.000 USD.... gratuluji, špatně si vybrat nemůžeš :-)
Viktor Odesláno 17. června 2006 Nahlásit Odesláno 17. června 2006 Napadají mě jedny hodinky, které vyhoví přesně zadání - Rolex Daytona Ale možností je určitě víc, namátkou AP Royal Oak, GO Sport Evolution, Breguet XX Transatlantique, Chopard LUC Sport, Ulysse Nardin Perpetual Calendars, Panerai modely 40 mm ... některé z nich jsou i za polovinu rozpočtu, ale, jak už bylo uvedeno, za 5,000 USD a více těžko udělat chybu a výběr je veliký.
afrikab Odesláno 17. června 2006 Nahlásit Odesláno 17. června 2006 S prihlednutim k dnesnimu Cechovu vykonu (ostatni "hrali" otresne): A to i pres skutecnost, ze par vyse uvedenych podminek nesplnuji:)
sheepeck Odesláno 17. června 2006 Nahlásit Odesláno 17. června 2006 Ja bych asi popremyslel o tomto kousku. Myslim, ze vyhovuji popisu skoro presne. http://www.blitzwatches.co.uk/productdetai...?productid=4499
pierre Odesláno 17. června 2006 Nahlásit Odesláno 17. června 2006 Myslím, že tieto by mohli zodpovedať daným kritériám :
Dali Odesláno 18. června 2006 Nahlásit Odesláno 18. června 2006 To bude spíš "lehký" než "těžký" výběr. Za 10.000 USD.... gratuluji, špatně si vybrat nemůžeš :-) Dovolím si oponovat, kdyby jsi si v této kategorii vybíral patery tak je to lehká volba, ale jedny na celý život, to je průšvih. Já doporučuji IWC, i když ne ocelový řemínek. Třeba
steel Odesláno 19. června 2006 Nahlásit Odesláno 19. června 2006 ty daytony do tech 10.000,- nevejdou (tedy s dopravou a clem) na chrono 24 zacinaji daytony na 8.000 euro, ty IWC jsou resenim ty zacinaji nekde na 4.000, ale jsou strasne velky, ja bych byl velmi optarny, pokud chci hodinky na cely zivot nepodlehal bych momentalnimu zvetsovani pouzder (to muze byt otazka jeste nekolika let) a sel bych do 38mm tim nic neskazis
Návštěvník Odesláno 19. června 2006 Nahlásit Odesláno 19. června 2006 diki za vsetky navrhy.. stale je to tazky vyber, pretoze aj ked sa najde mozno dost kusov co splnaju vsetky poziadavky, pokial sa nedostavi jasny nakupny signal: pozrem - vidim - nadavka - kupujem.... a to sa napr. pri daytonach alebo royal oak nestalo, aj ked su to zajimave hodinky a splnaju vsetky podmienky. zatial umna na prvom mieste (stale) (aj tu raz spomenuty) breguet marine: (mimochodom transatlantique sa mi vobec nepacia) okrem toho zvazujem jaeger lecoultre, master control/calendar, zajimava znacka, vyborny pomer cena/vykon, paradne hodinky, ale na moj vkus mozno malo "agresivne".. vsimol som si ze su tu hodne popularne iwc, urcite to nesu spatne hodinky, mna bohuzial moc neoslovuju.. ktym poziadavkam by som doplnil: - "na cely zivot" znamena realne par rokov (myslim ze bude uspech, ak vydrzim par dni nevyberat nove) - kovovy remienok - neviem ci to je len moj mentalny blok, mozno by som mal zvazit aj kozeny, aj ked neviem ci to ide dokopy s "agresivitou"
Duke650 Odesláno 19. června 2006 Nahlásit Odesláno 19. června 2006 Co takhle neodmítat kožený řemínek a zápěstí doplnit vkusným tetováním? Dojem agresivity zaručen :-))) P.S. Nic ve zlém, jen tichá závist a gratulace k tak těžkému výběru
Jumbo Odesláno 19. června 2006 Nahlásit Odesláno 19. června 2006 Výše uvedené modely jsou určítě kvalitní (přirozeně mimo PRIM). Do Dayton bych nešel, subjektivní náhled, Rolex neberu jako tradiční, kdysi rodinnou firmu (nikoho nechci urážet, je to jenou můj náhled!!!). IWC Ingeniuer ani uvedený model z řady Portuguese (i když to jsou nádherné společenské hodinky) postrádají stejně jako výše uvedený model Girard Perregaux agresivitu, požadovanou dle bodu "4". Viktor uvedl kvalitní značky pod fotkou Rolexů. Hlavně Audemars Piguet a Ulysse Nardin. Já osobně bych šel do značky se silnou tradicí. Pro mě Jaeger-Le Coultre model Master Compressor Chronograph nebo jiný model z řady Master Compressor. http://watchesplanet.com/cgi-bin/shop.pl/S...sor+Chronograph Zrovna se dívám, že jurgen poslal nový příspěvek. Když mrkneš na Master Compressor, zjistíš, že i hodinky na kůži můžou bý agresivní. Tvůj problem je v tom, že sháníš "biznis" hodinky = společenské s agresivním designem.
Jumbo Odesláno 19. června 2006 Nahlásit Odesláno 19. června 2006 Jo, samozřejmě to jsou až ty dolní, nahoře jsou dámské quartzky!
steel Odesláno 19. června 2006 Nahlásit Odesláno 19. června 2006 ano ty jlc compresor jsou vyborne, stejne jako ty breguet, ale maji to byt hodinky k obleku (jak pise"biznis") a to je trochu mimo misu, pokud nechci vypadat jako rusky mafian; k obleku jlc reverso nebo breguet z rady classic, dale nevim co si mam predstavit pod pojmem "agresivni", ale jak ty jlc na kuzi tak ty breguety na kaucuku vypadji lepe nez s kovovym tahem a agresivni jsou jsou taky odolnejsi nebot jsou to spise jachtarske ci v pripade jlc i automobilove kousky. zajimave jsou glashutte senator aviator nebo tak nejak, zkusim najit obrazek, cena je nekde kolem 5000 euro http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=6559 nebo breguet xx type - taky dobry a usetris - je to nejakych 3500 :-)
Návštěvník Kamil Odesláno 19. června 2006 Nahlásit Odesláno 19. června 2006 Já jsem na UN zatížený, vybíral bych mezi těmito: Marine Annual Chronograph Acqua Perpetual
Návštěvník Kamil Odesláno 19. června 2006 Nahlásit Odesláno 19. června 2006 A úplně nejraději Marine Chronometer 1846, jenže se už v tomto provedení nedělají:
jazahr Odesláno 19. června 2006 Nahlásit Odesláno 19. června 2006 Kup si raději nějaké, které jdou zasunout do rukávu a u kterých ti korunka a náramek nevytvoří na ruce mozol. Velké stříbrné nerezové hodinky jsou těžké, vypadají pouťově, neustále se nimi naráží u auta do okna a připadáš si, že máš na ruce pouta. Kup si třeba černé Zenith El Primero s černým tahem, nebo něco od Francka Mullera, třeba Retrograde Seconds.
netvor Odesláno 19. června 2006 Nahlásit Odesláno 19. června 2006 Výše uvedené modely jsou určítě kvalitní (přirozeně mimo PRIM). )
X-Bob Odesláno 19. června 2006 Nahlásit Odesláno 19. června 2006 Výše uvedené modely jsou určítě kvalitní (přirozeně mimo PRIM). ) ¨??? :?
Kasper Odesláno 24. července 2006 Nahlásit Odesláno 24. července 2006 ty daytony do tech 10.000,- nevejdou (tedy s dopravou a clem) na chrono 24 zacinaji daytony na 8.000 euro, oficialna cena pre ocelove Rolex Cosmograph Daytona je 6.260,- EUR. Problem je ale dodacia doba...
cigi Odesláno 24. července 2006 Nahlásit Odesláno 24. července 2006 No jo, je vidět, že skutečně nemůžeš vybrat špatně. Musím doplnit subtilní rozdíly: Vyloučil bych chronograf - nepřekonatelným vrcholem jsou totiž speedmastery (jsou mnohem levnější) a z vrcholu se dá jen sestupovat. Utratit za rolex tolik peněz je pro lepší lidi škoda. Ty historizující římský číslice ke kovovýmu tahu jsou hrůůza. A k obleku je téměř vyloučená otočná luneta (teda kromě kriketového obleku, případně hon na lišku). IWC tě neoslovuje. Takže z fotek mi zbývají Jégrovky - stejně jako všechny ostatní jsou super! Vzal bych ty s rezervou chodu a kalendářem. Mě se zdají agresivní všechny hodiny s kovovým tahem. Ale kdyby měl ten spodní oranžový GP nějakou verzi bez chronografu - zvažoval bych to - tento tvar nejlépe ladí ke kovovému tahu.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se