Otto Odesláno 17. června 2006 Nahlásit Odesláno 17. června 2006 Prohlížel jsem si u nás v hodinářství nové GROVANY http://www.grovana.ch/show_diver.htm Průměr 43 mm a cena okolo 10 000,-Kč. Vodotěsnost 300m a budou prý dělat ještě menší s průměrem cca 38 mm. Já vím, že se tady už dost kritizovaly napodobeniny Rolexů, ale zdají se mi docela pěkné. Uvnitř je samozřejmě ETA 2824. Hodinář mi vyprávěl, že údajně skončila doba hájení původních Rolexů submariner a teď se tyto kopie můžou prodávat bez omezení.
steel Odesláno 18. června 2006 Nahlásit Odesláno 18. června 2006 doba hajeni rolexu - kopie bez omezeni ? to mi prijde s prominutim jako fakt pekna blbost
Otto Odesláno 18. června 2006 Autor Nahlásit Odesláno 18. června 2006 Napsal jsem jenom co se povídá ................., hodinář nemusí mít pravdu. Jinak ale vypadají úplně stejně jako Rolex Submariner.
African Odesláno 19. června 2006 Nahlásit Odesláno 19. června 2006 Vypadají dost dobře a myslím, že Grovana Swiss je celkem seriozní značka. Ale trošku se mi nezdá ta cena 10000,-. Myslím, že cenová hladina bude okolo 25000,-kč.
Gordok Odesláno 19. června 2006 Nahlásit Odesláno 19. června 2006 Sami o sobě nevypadají špatně, ale když si vzpomenu na Rolex, tak se mi z těch Grovan zvedá žaludek.
safi Odesláno 19. června 2006 Nahlásit Odesláno 19. června 2006 Jsou pěkné, sám mám podobné - Invicta 8926.
Otto Odesláno 19. června 2006 Autor Nahlásit Odesláno 19. června 2006 Myslím, že cenová hladina bude okolo 25000,-kč. Ne ne, je to jestli si to dobře pamatuju 9 850,-Kč.
African Odesláno 19. června 2006 Nahlásit Odesláno 19. června 2006 To je moc pěkná cena na automaty do 300m. To Gordok: Nesnáším napodobeniny a kopie typu China s nápisem Roley apodobně. Ale od Grovany-proč ne? Mimochodem tento design už je dost profláklý a dělá ho dost renomovaných značek" SEIKO, INVICTA, OMEGA atd.
Jumbo Odesláno 19. června 2006 Nahlásit Odesláno 19. června 2006 To Vlastimil 7664: Já jenom pro orientaci, které Omegy mají výše uvedený design?
Gordok Odesláno 19. června 2006 Nahlásit Odesláno 19. června 2006 To Gordok: Nesnáším napodobeniny a kopie typu China s nápisem Roley apodobně. Ale od Grovany-proč ne? Mimochodem tento design už je dost profláklý a dělá ho dost renomovaných značek" SEIKO, INVICTA, OMEGA atd. Design profláklý být může, ale vždy to bude design Rolex. Nevypadají špatně, ale na ruku bych to nedal. Od hodinek chci víc, než jen aby vypadaly jako drahé Rolexky.
African Odesláno 20. června 2006 Nahlásit Odesláno 20. června 2006 To Jumbo- Ok, mezi Omegami nic podobného, spletl jsem se. Ale jak hledám, tak se stále nemůžu dopídit, co to bylo. Jak najdu, dám vědět.
vanderB. Odesláno 20. června 2006 Nahlásit Odesláno 20. června 2006 jéje, to už tu dlouho nebylo. věčné dohady, kde končí inspirace a začíná kopírování. obzvlášť vděčné téma rolex submariner vs. ostatní. zapomneli jste zpranyrovat TAG aquaracer! pro mě to je proste inspirace. rolex proste udelal typ, ktery se osvedcil. to Otto: mrkni jeste na Epos, stejnej kalibr i cena jako grovana to jumbo: myslim, ze par seamasteru by sneslo nalepku "inspirován" http://www.omega.ch/index.php?id=282#
Jumbo Odesláno 20. června 2006 Nahlásit Odesláno 20. června 2006 Si snad děláš srandu, ne!? Tvrdit, že Seamastery a Aquaracery jsou inspirovány Rolexem ............ ??????? Fakt nevím, co na to odpovědět, snad jenom, že je to "trochu" mimo!
vanderB. Odesláno 20. června 2006 Nahlásit Odesláno 20. června 2006 a proč by nemohly být? Rolex není Jacob Co. submarinery jsou o hodně starší než třeba aquaracery. TAG se zaměřoval spíš na chronografy a až v roce 82 vydal kolekci 2000, pozdějc 2000 Aquaracer. Ja nerikam. ze to obšlehli, ale človek se při vytvářeni vzdycky inspiruje něčím, co už tu bylo(je), at uz vědomky nebo nevědomky.
letec Odesláno 20. června 2006 Nahlásit Odesláno 20. června 2006 nevypadají vůbec špatně!! a co se týká vzhledu si myslím že je spousta firem které úspěšně kopírují vzhled leteckých hodinek a všichni to berou jako samozřejnost a naprosto normální jev..... tak proč se rozčilovat.... prostě někdo musí být ten první!!!! a rozhodně Grovana nebude ta poslední nic ve zlém , ale raději budu mít na ruce tyto hodinky s etou než kopie leteckých hodinek s méně kvalitní mechanikou ..... samozřejmě jsou na trhu i velice kvalitní!!!
Gordok Odesláno 20. června 2006 Nahlásit Odesláno 20. června 2006 Jinak koukám, že ty Grovany mají úplně stejné ( alespoň na pohled ) pouzdro jako mé staré SWISS ALPINE MILITARY od Grovany. Mají nešikovnou korunku, která se často sama vysunuje, a tak mám často přeřízený datum a někdy i čas. A když jsme u těch kopíí. Jakmile mají podobné hodinky "lupu" nad datumovkou, tak u mě končí všechna sranda a jedná se pouze o nechutnou kopii. Každý si je může koupit, ale je potřeba od počátku říct, že to je jen sprostá kopie a také jí i zůstane.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se