Honza.manta Odesláno 6. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. září 2022 A říká se jim prim elegant. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ivanhoe34 Odesláno 7. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2022 před 12 hodinami, Honza.manta napsal: A říká se jim prim elegant. Diky, su pekne a milo ma prekvapila veru... Vcera vecer pred odchodom som ich este zafotil, aj spolocny wrist shot sme dali aj s mamou ktora si vtedy tiez kupila, take skromnejsie... Sestra je za kazdy napad, mame to prislo divne ale nemala na vyber Hodinky uz dnes akurat letia ponad ocean a prejdu Chicago-Missouri-Oregon... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 7. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 7. září 2022 před 2 hodinami, Ivanhoe34 napsal: Diky, su pekne a milo ma prekvapila veru... Vcera vecer pred odchodom som ich este zafotil, aj spolocny wrist shot sme dali aj s mamou ktora si vtedy tiez kupila, take skromnejsie... Sestra je za kazdy napad, mame to prislo divne ale nemala na vyber Hodinky uz dnes akurat letia ponad ocean a prejdu Chicago-Missouri-Oregon... Pěkné! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AlexandrT Odesláno 13. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2022 Ahoj, poradil by někdo s identifikací těchto Primek? Pokud si správně pamatuju, měl by to být kalibr 66. Pouzdro bych tipl na neorigo/druhovýrobu nerez. Tak trochu tuším, že to je skládačka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
AlexandrT Odesláno 13. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. září 2022 A pak tu mám ještě jedny (kvůli velikosti fotky mě to nešlo do jednoho příspěvku). Jediný co o nich vím je to, že mají incabloc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
watch222 Odesláno 24. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. září 2022 Zdravím, neví někdo v kolika barevných modifikacích se vyráběl tento typ? Díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
QuartzAficionado Odesláno 25. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2022 Dobrý deň, dnes sa mi dostali do rúk hodinky PRIM, minimálne nosené, údajne pôvodne darované v roku 1959 - vedel by mi niekto prosím poskytnúť viac informácií? O aký model sa jedná, kedy boli asi vyrobené, aký kaliber majú,... Ďakujem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 25. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2022 Čau tak podle vteřinovky mají kalibr 66. Dle kalibru si můzeš odvodit datum vzniku a to od roku 1965. Takže tvoje informace o darování v roce 1959 je mylná. Nemám u sebe knihu, tak nemohu určit rok vzniku tohoto tyou hodinek a ani typ hodinek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
QuartzAficionado Odesláno 25. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2022 před 2 minutami, skodna napsal: Čau tak podle vteřinovky mají kalibr 66. Dle kalibru si můzeš odvodit datum vzniku a to od roku 1965. Takže tvoje informace o darování v roce 1959 je mylná. Nemám u sebe knihu, tak nemohu určit rok vzniku tohoto tyou hodinek a ani typ hodinek. Ďakujem za informáciu a budem rád, ak by si mi poskytol aj ďalšie informácie podľa možností. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 25. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2022 Mohli by to byt 66 132 1, rok vzniku 1966. Rucicky su ale vymenene, a puzdro sa mi zda, ze tiez. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
QuartzAficionado Odesláno 25. září 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. září 2022 (upraveno) před 3 minutami, Harwey napsal: Mohli by to byt 66 132 1, rok vzniku 1966. Rucicky su ale vymenene, a puzdro sa mi zda, ze tiez. Ďakujem a vieš mi prosím vysvetliť, prečo by sa u nich menili ručičky a asi aj púzdro? Išlo o bežný postup pri servisovaní? Upraveno 25. září 2022 uživatelem QuartzAficionado Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Minoris Odesláno 17. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. října 2022 Ahoj, v šupleti jsem našel jdoucí hodinky Prim, pravděpodobně kalibr 50? Je to tak? Fotka je mizerná, fotil jsem je včera pod lampou, tak jim to moc nepřidalo. Ve skutečnosti jsou překvapivě zachovalé. Předpokládám, že cenu žádnou nemají. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sonny919 Odesláno 18. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. října 2022 Ahoj, áno, je to kal.50 a cenu nejakú majú, ale skôr symbolickú. Ak sú funkčné, stále môžu robiť radosť a plniť svoje poslanie Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Umiaki Odesláno 19. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2022 Ahoj, pomůžete s identifikací? Prim 17 jewels. Pouzdro mi přijde podobné Prim quartz. Byly prarodičů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 19. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. října 2022 Hodinky Prim „pyžama" z poloviny 80. let minulého století. Typ 68 515 3. Strojek kalibr 68 4 s manuálním nátahem. Zlacené pouzdro o rozměru 34 x 40,5 mm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Faigl Odesláno 21. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2022 Dobrý den,chtěl bych Vás požádat o radu. Sháním někoho, kdo by mi dal informace o hodinkách v příloze. Jsou po dedovi a popravdě nevím, co mám. Prodávat je nechci, jen se chci o nich dozvědět víc. Děkuji předem za odpověď. Martin F. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sonny919 Odesláno 21. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2022 Ahoj, máš primky zo začiatku 60.rokov, konkrétne sa jedná o model ľudovo nazývaný pavúk - kvôli tvaru jeho nožičiek. Typové označenie modelu je 55 055 1. Hodinky majú chrómované mosadzné púzdro o priemere 33,6mm. Ciferník je z kategórie "šupináč". Vo vnútri sa nachádza kaliber 55, teda strojček s centrálnou sekundovou ručičkou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Faigl Odesláno 21. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2022 Před hodinou, Sonny919 napsal: Ahoj, máš primky zo začiatku 60.rokov, konkrétne sa jedná o model ľudovo nazývaný pavúk - kvôli tvaru jeho nožičiek. Typové označenie modelu je 55 055 1. Hodinky majú chrómované mosadzné púzdro o priemere 33,6mm. Ciferník je z kategórie "šupináč". Vo vnútri sa nachádza kaliber 55, teda strojček s centrálnou sekundovou ručičkou. Dekuju za pomoc. Moc chytrý z toho ale nejsem....:-D jsem laik.Co byste mi radil, abych s nimi delal? Mám je nechat vyčistit? Mají nějakou hodnotu krom té osobní? Když necham vymenít sklo snížím hodnotu? Mají odrbané nožicky, má smysl nechat přechromovat telo hodinek? Nebo je mam nechat jak jsou a nekam je schovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 21. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2022 Sklo se dá rozleštit. Přechromování hodinky deklasuje. Jestli fungují, nechat tak a koupit jim hezký řemínek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sonny919 Odesláno 21. října 2022 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. října 2022 presne ako hovorí Honza, vyčistiť, zohnať remeň a nosiť. Ak nefungujú, servis strojku Ťa vyjde na zhruba 500+ Kč. Cena bude niekoľko stovák, ale hodnota je väčšia. Majú pekný ciferník, ešte urobia parádu. Ak sklo nieje prasknuté, tak ho svojpomocne prejdi vodnými brúsnymi papiermi od hrubých po jemné zrnitosti a následne ho rozlešti napr zubnou pastou ak nemáš po ruke niečo lepšie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se