Honza.manta Odesláno 4. srpna 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 4. srpna 2023 Mně projdou v pohodě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zachata Odesláno 3. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září 2023 Zdravím všechny, chtěl bych Vás požádat o identifikaci a nějaké bližší info k následujícímu modelu Primek po zesnulém dědovi. Prodávat nehodlám, ale zajímalo by mě s čím tu mám dočinění. Předem mockrát všem děkuji za pomoc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sonny919 Odesláno 3. září 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. září 2023 Ahoj, jedná sa o pánsky model, ktorý vznikol v roku 1969 a vo vnútri sa nachádza kaliber 50. V podstate sa jedná o jeden z posledných modelov s týmto kalibrom. Typové číslo hodiniek je podľa knihy p. Hovorku 50 153 1, ručičky by mali byť strieborné húlkové, teda rovné a nie šípové pozlátené, sekundovku máš tiež pozlátenú a akúsi krátku, ale to je asi jedno. Odporúčam nič na nich nemeniť kvôli vysokej sentimentálnej hodnote, len ich dať vyčistiť, oservisovať a nosiť Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
predys Odesláno 8. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2023 Krasny večer Jdu sem pro radu. Máme doma hodinky po pradědovi, dlouhou dobu je nosila babička. Ale vlastně o nich nic nevim. Kdyby mi kdokoliv mohl o nich něco říct byl bych rád. Jsou manuální, a mívali koženej pásek. Časem se rozlepil a rozbil, dostali proto ten co je na fotce. Moc děkuju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 8. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2023 (upraveno) Ahoj, jenom taková kontrolní otázka, praděda žije, nebo jsi ho zažil, případně, kdy zemřel? Upraveno 8. října 2023 uživatelem JR_2010 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
predys Odesláno 8. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2023 Praděda nežije, zemřel brzi, prababička je potom dala mému dědovi jako klukovi, děda zemřel ve věku 70 let v roce 2017. Pak je teda chvilu nosila babička ktera žije . Pocitam správně ze odhadem je rok vyroby kolem 1960? Nedokážu rict přesně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 8. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2023 Brzy, jazyk, ozývat se... o.k., tak pokud si je praděda koupil, odhadem, tak někdy ve svých 55 - 65 letech a v podstatě po nákupu brzy zemřel, tak je prababička mohla dát nejdříve klukovi (dědovi) v jeho cca 35 letech. Tak schválně, jestli tady spolu dopočítáme, z kterýho jsou roku... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
predys Odesláno 8. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2023 Chápu, jsem jelito Kluk beru do 20 let, praděda doopravdy zemřel brzo po koupi hodinek, ale jakej rok to byl a kolik mu bylo nevím, a dědy se taky nezeptám. Beru to jako orientační rok výroby, je-li způsob jak to zjistit přesněji, sem s ním. Jsem v tomhle naprostý neznalec. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 8. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2023 V tom příspěvku předtím máš základ rovnice, do který jsem Ti dosadil jednu proměnnou, tak si trochu namáhej závity. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
predys Odesláno 8. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2023 Můžeme to klidne zjednodušit Víme, že je děda dostal jako "kluk" (berme tedy do 20 let) narozen 1947 +20. Takze rok vyroby od 1949 do 1967. Moje otazka není kdy je koupil praděda, ale jestli je možné, že byly vyrobené ve výše zmíněných letech. A jestli mi můžeš o těch hodinkách říct něco víc než, ze to jsou modré Primky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sonny919 Odesláno 8. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2023 ahoj, jedná sa o dámsky model s priemerom 28mm a vo vnútri sa nachádza strojček kal. 66. Tento model sa začal vyrábať v roku 1981, typové číslo má 66 427 1. Inak je to pekný, menej častý model, ale ani v 80. rokoch by som ho na hodinky pre chlapa netipoval. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 8. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2023 Tak vzhledem k tomu, že se kal. 66, který je obsahem pouzdra výše zmíněných hodinek začal vyrábět, nebo vznikl - jak kdo chce v roce 1965, bych typnul, že děda hodinky dostal po otci až po tomto datu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 8. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2023 Ha tak Sonny byl rychlejší a přesnější v datu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
predys Odesláno 8. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2023 Děkuju Takže jsem odhadoval hodně špatně a někde nějakej šotek špatně vysvetlil jak šli hodiky v rodině . No, proti gusutu ja taky preferuju jednoduche ciferniky, ale s větším prumerem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 8. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2023 Sonny byl trochu netrpělivej a nenechal Tě ani spočítat, k čemu jsem Tě naváděl, kdybys pozorně četl, jakou proměnnou jsem Ti tam dosadil, tak bys to dopočítal sám, ale chápu, že trochu přemejšlet se dnes nenosí. Škoda... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
predys Odesláno 8. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2023 Tvoje předpoklady jsou taky mylné. Přišel jsem pro radu k hodinkám ne pro lekci matematiky. Ale chápu tvé zklamání, v oborech ve kterých se vyznám já mi to taky vadí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 8. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. října 2023 Moje předpoklady mylné nejsou a normálně jsem Ti sdělil rok, kdy se zhruba začaly prodávat, jen jsi to přešel bez povšimnutí, to je celý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VeGo Odesláno 9. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. října 2023 Zdravim, poradi mi nekdo s identifikaci pripadne cenou? Na aukru jsou podobne za 3,8k. Asi prim sport 3 ale nejake detailnejsi oznaceni? Diky moc Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Skarohlid Odesláno 29. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. října 2023 Zdar, chtěl jsem se zeptat jestli už jste se s něčím takovým setkali, vzadu vyražené made in China, na číselníku Prim .. . Popřípadě mohl by to být také z MPM ? Díky za odpověď, popřípadě názory Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 30. října 2023 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. října 2023 Tohle není mpm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se