Přejít na obsah

Pomoc s identifikací PRIMEK

Doporučené příspěvky

• po 5 týdnech...
  • Odpovědi 3,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Ahoj, jedná sa o pánsky model, ktorý vznikol v roku 1969 a vo vnútri sa nachádza kaliber 50. V podstate sa jedná o jeden z posledných modelov s týmto kalibrom. Typové číslo hodiniek je podľa knihy p. Hovorku 50 153 1, ručičky by mali byť strieborné húlkové, teda rovné a nie šípové pozlátené, sekundovku máš tiež pozlátenú a akúsi krátku, ale to je asi jedno. Odporúčam nič na nich nemeniť kvôli vysokej sentimentálnej hodnote,  len ich dať vyčistiť, oservisovať a nosiť :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsíci...

Krasny večer

Jdu sem pro radu. Máme doma hodinky po pradědovi, dlouhou dobu je nosila babička. Ale vlastně o nich nic nevim. Kdyby mi kdokoliv mohl o nich něco říct byl bych rád.

Jsou manuální, a mívali koženej pásek. Časem se rozlepil a rozbil, dostali proto ten co je na fotce. 

Moc děkuju 🙃

IMG-20231001-WA0001.thumb.jpg.576617efd34035b0754bff10a4ee1afe.jpg

Odkaz ke komentáři

Brzy, jazyk, ozývat se...😉 o.k., tak pokud si je praděda koupil, odhadem, tak někdy ve svých 55 - 65 letech a v podstatě po nákupu brzy zemřel, tak je prababička mohla dát nejdříve klukovi (dědovi) v jeho cca 35 letech. Tak schválně, jestli tady spolu dopočítáme, z kterýho jsou roku...

Odkaz ke komentáři

Chápu, jsem jelito 😁 Kluk beru do 20 let, praděda doopravdy zemřel brzo po koupi hodinek, ale jakej rok to byl a kolik mu bylo nevím, a dědy se taky nezeptám. 🙃 Beru to jako orientační rok výroby, je-li způsob jak to zjistit přesněji, sem s ním. Jsem v tomhle naprostý neznalec.

Odkaz ke komentáři

Můžeme to klidne zjednodušit 😉 Víme, že je děda dostal jako "kluk" (berme tedy do 20 let) narozen 1947 +20. Takze rok vyroby od 1949 do 1967. Moje otazka není kdy je koupil praděda, ale jestli je možné, že byly vyrobené ve výše zmíněných letech. A jestli mi můžeš o těch hodinkách říct něco víc než, ze to jsou modré Primky 🙃

Odkaz ke komentáři

ahoj, jedná sa o dámsky model s priemerom 28mm a vo vnútri sa nachádza strojček kal. 66. Tento model sa začal vyrábať v roku 1981, typové číslo má 66 427 1. Inak je to pekný, menej častý model, ale ani v 80. rokoch by som ho na hodinky pre chlapa netipoval. 

Odkaz ke komentáři

Tak vzhledem k tomu, že se kal. 66, který je obsahem pouzdra výše zmíněných hodinek začal vyrábět, nebo vznikl - jak kdo chce v roce 1965, bych typnul, že děda hodinky dostal po otci až po tomto datu.

Odkaz ke komentáři

Sonny byl trochu netrpělivej a nenechal Tě ani spočítat, k čemu jsem Tě naváděl, kdybys pozorně četl, jakou proměnnou jsem Ti tam dosadil, tak bys to dopočítal sám, ale chápu, že trochu přemejšlet se dnes nenosí. Škoda...

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...