Přejít na obsah

Pomoc s identifikací PRIMEK

Doporučené příspěvky

Jsem dneska dostal od synovce dárek. To jsem zvědav, kdo bude vědět, co to je. Jedno vím jistě, jsou hodně raritní... :)  :P

Musím mrknout do katalogu, ale tipuji, že kolonku "nejhezčí originál 1/1 unikát pro strýčka" tam nenajdu :D gratuluju !! Prostě někdo to umí VÝRÁBÍ HODINKY A DĚLÁ RADOST !

Upraveno uživatelem cigi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 3,2tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Prim automatic, kal. 96, zadny zvlastni nazev asi nemaji (i kdyz by je nekdo mozna radil do bauhaus stylu)

cifernik pravdepodobne takovy ten sedo cerny (i kdyz na fotce vypada cerny).

krasnej kousek

Zdravím, po dědečkovi jsem zdědil tyto primky a rád bych se zeptal o jaký typ se jedná ?

20131013_164421.jpg

IMG_7403.jpg

Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja

Prim automatic, kal. 96, zadny zvlastni nazev asi nemaji (i kdyz by je nekdo mozna radil do bauhaus stylu)

cifernik pravdepodobne takovy ten sedo cerny (i kdyz na fotce vypada cerny).

krasnej kousek

modrý Bauhaus, kalibr 96, docelamálosevyskytujícíkousek

Odkaz ke komentáři

Kalibr 68,4 bez názvu,rok nevím něco z konce soc.výroby,začátek 90 let.

Děkuji,věnoval mi je soused a když jsem s nimi drobet manipuloval (s ručičkami),tak se rozešly a pořád jdou.Mám jěště slíbené Prim Sport,tak čekám,až je najde.Ty už by sad mohly být zajímavější.

Odkaz ke komentáři

Dobry den chtel bych se zeptat nejakeho odbornika na Prim Diplomat, jake jsou rozdily v ruznych verzich diplomatek. Uz jsem videl par s cervenou vterinovkou, nektere s napisem incablock, jine bez, nektete stribrne, jine zlate, nektere s cernym cifernikem atd. Je ve vsech stejny kalibr? Da se urcit podle nejakych znaku rok vyroby? Zvazuji nakup a a mozna naslednou renovaci. Zatim jen tak brouzdam po netu a po bazarech. Mohl by mi nekdo helpnout s tim do ceho se vyplati zainvestovat? Jsem zatim uplny zacatecnik, tak dekuji za veskerou pomoc.

Odkaz ke komentáři

Strojek je pořád stejný a to kalibr 68,potom je jen rozdíl v uložení setrvačky jestli s incablockem,KIFem /nemá vliv na funkci /.Renovace vyjde trochu dráž,jen nové pouzdro stojí nějak 14000kč a to je jen pozlacené či pochromované nikoliv nerez.Řešením je sehnat velmi pěkné zánovní pouzdro a ostatní umí v Eltonu vyrobit /ciferník,ručky atd./

Odkaz ke komentáři

Nikde tady jsem nic podobného nenašla a na Aukru to taky nikdy nebylo. Může mi k tomu někdo něco říci? Číselník 15 Rubínů je hnědý a na světle háže červené odlesky, ale není to myslím klasický metalický, bílé ručičky i číselné indexy. Pouzdro je ve švýcarsku zlacené růžovým zlatem a typ strojku je taky dost zvláštní.

post-21576-0-49069700-1382727043_thumb.jpg

post-21576-0-48003100-1382727048_thumb.jpg

post-21576-0-16295100-1382727055_thumb.jpg

post-21576-0-74154700-1382727072_thumb.jpg

post-21576-0-92299500-1382727077_thumb.jpg

post-21576-0-50692300-1382727083_thumb.jpg

post-21576-0-40717400-1382727089_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Nirmalita
Odkaz ke komentáři

Nikde tady jsem nic podobného nenašla a na Aukru to taky nikdy nebylo. Může mi k tomu někdo něco říci? Číselník 15 Rubínů je hnědý a na světle háže červené odlesky, ale není to myslím klasický metalický, bílé ručičky i číselné indexy. Pouzdro je ve švýcarsku zlacené růžovým zlatem a typ strojku je taky dost zvláštní.

Typ 121 patřil tuším ke kalibru 52, tedy mimostředka s datumem, tady to vypadá na základnu 52 a zbytek 50. Tuhle sestavu jsem už ale taky někde zaregistroval, jinak moc pěkné...

Odkaz ke komentáři

Je to typ 0111 chyboražba, žádný bastl. Základna byla původně označená 0121 a následně č.2 přeražené na 1. Dávám fotku detailu ve vyšším rozlišení, snad to nebude vadit. Jinak nikdo nic dalšího nemá, třeba fotku něčeho podobného ve sbírce? Bez takové důkazní fotky můžu mít klidně pocit, že jsem kdysi zahlédla hnědé metalické Spartaky bez označení kalibru ve zlatém pouzdru.. 

post-21576-0-83600200-1382806254_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Je to evidentně barevná mutace ciferníku, který dávám dospod. Viděl jsem ho i v takové měňavé tmavě zelené. A švýcarské zlacené pouzdro - nejsem si jistý, jestli časově pouzdro souhlasí s ciferníkem. Já ten zelený viděl naroubovaný do dvojkových sportů.

post-5320-0-58352100-1382807458_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Je to evidentně barevná mutace ciferníku, který dávám dospod. Viděl jsem ho i v takové měňavé tmavě zelené. A švýcarské zlacené pouzdro - nejsem si jistý, jestli časově pouzdro souhlasí s ciferníkem. Já ten zelený viděl naroubovaný do dvojkových sportů.

attachicon.gifP1000499.jpg

Mám ty spodní s modrým ciferníkem, s datumovkou i bez.  Žádné z těch co jsem viděl v tom zlaceném pouzdře nebyly.

Upraveno uživatelem straspol
Odkaz ke komentáři

Návštěvník tolja

podle mě jednoznačně bastl, číselník a pouzdro dělí více než 10 let, barevné číselníky se podle mě v eltonu dělaly kolem roku 1975, když se potřebovali zbavit skladových zásob kalibru 50 a 52, znám ještě modrou variantu

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...