bohus76 Odesláno 10. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2015 (upraveno) Ty první budou typ 500431 a ty druhé 500513 a traktory 500391,ale mají špatné ručky. Upraveno 10. října 2015 uživatelem bohus76 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CzechMate Odesláno 10. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2015 V 10. 10. 2015 v 18:11, bohus76 napsal: Ty první budou typ 500431 a ty druhé 500513 a traktory 500391,ale mají špatné ručky. Jo, ty ručky mě mátly, protože Traktory by měly mít tenčí zužující se ručky, alespoň z toho, co jsem zatím viděl... Takže moje podezření potvrzeno... Ty 500513 jsou Brusel? Mají ty první také nějaké jméno?Díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 10. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2015 Ne všechny Primky mají nějaké jméno a jako Prim Brusel považujeme tyto http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/48534-prim-brusel-fotkyfanclub/ Rozmohla se tu mánie Prim Brusel a tak všechny primky co kdo hledá jsou teď "Brusel." Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 10. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2015 V 10. 10. 2015 v 18:44, bohus76 napsal: Ne všechny Primky mají nějaké jméno a jako Prim Brusel považujeme tyto http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/48534-prim-brusel-fotkyfanclub/Rozmohla se tu mánie Prim Brusel a tak všechny primky co kdo hledá jsou teď "Brusel."Taky jsem koukal. Škoda že se nedělaly Brusel polovojenské, ale určitě do dvou měsíců budou, abychom je před Vánoci stihli na Aukru koupit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CzechMate Odesláno 10. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2015 V 10. 10. 2015 v 18:44, bohus76 napsal: Ne všechny Primky mají nějaké jméno a jako Prim Brusel považujeme tyto http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/48534-prim-brusel-fotkyfanclub/Rozmohla se tu mánie Prim Brusel a tak všechny primky co kdo hledá jsou teď "Brusel." U mě to není mánie, netušil jsem, že je to tak žhavé téma, jde mi jen o to, abych dokázal jedním slovem říci, co je to za hodinky. Těžko budu někomu říkat "Tohle je Prim 500513..." :-) Koukám, že jsi založil celé vlákno, které definuje co je Brusel a co ne, takže já zůstanu u označení "Ty černé Primky s bruselskou dvanáctkou..." :-) Mám kamarády v zahraničí, kteří Prim také sbírají a s nimi je ta komunikace většinou ve stylu "Prim Traktor", "Prim Diplomat", "Prim Brusel", oni nejspiš neznají typová čísla, tak proto jsem to chtěl vědět... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 10. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2015 Prim vyráběl tisíc /odhadem/ variant a tak logicky ne každý má nějaký název.Jen u některých se "ujmul" nějaký název ,je to pár variant jako Prim pavouk,Diplomat, Igen ,Orlík ,traktor ....... Takže buď si budete posílat fotky s kamarády a nebo čísla,vyber si :-)Pokud se v tom trochu budeš chtít orientovat,tak Ti stejně nezbyde než se naučil alespoň čísla strojků /nesprávně kalibrů/. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CzechMate Odesláno 10. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2015 (upraveno) V 10. 10. 2015 v 19:17, bohus76 napsal: Prim vyráběl tisíc /odhadem/ variant a tak logicky ne každý má nějaký název.Jen u některých se "ujmul" nějaký název ,je to pár variant jako Prim pavouk,Diplomat, Igen ,Orlík ,traktor ....... Takže buď si budete posílat fotky s kamarády a nebo čísla,vyber si :-)Pokud se v tom trochu budeš chtít orientovat,tak Ti stejně nezbyde než se naučil alespoň čísla strojků /nesprávně kalibrů/. Jo, pročítám to tvoje vlákno a je to fakt chaos (nemyslím tvé vlákno, spíš ten nespočet variant)... Navíc, jak se zdá, je trh plný různých bastlů, které se nakonec mohou vyloupnout v nový, zatím neznámý prototyp, nebo krátkodobě prodávanou variantu, ale většinou spíš bastl... No, začnu důkladným studiem té knihy, až přijde poštou... :-) Upraveno 10. října 2015 uživatelem CzechMate Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CzechMate Odesláno 10. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2015 Ještě jen technická - "nesprávně kalibr", proč nesprávně? Používá to Elton, zahraniční výrobci, proč je to nesprávně? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 10. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. října 2015 Správně strojek. Kalibr je označení řady hodinových strojků stejné konstrukce. Je to tedy něco jako typ, model motorku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adamo Odesláno 12. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2015 Rád bych využil tohoto vlákna. Co se týče vintage Prim jsem absolutně nepolíben. Dostal jsem hodinky po dědovi a chci je dát dokupy ať je můžu nosit. Pomohl by mi někdo s identifikací o jaký model se jedná? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skodna Odesláno 12. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2015 Prim polštářek, typové označení teď nemohu dohledat, nejsem v blízkosti bible, jinak v nich tepe strojek typu 68 (68.3; 68.4) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 12. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2015 V 10. 10. 2015 v 19:25, CzechMate napsal: Ještě jen technická - "nesprávně kalibr", proč nesprávně? Používá to Elton, zahraniční výrobci, proč je to nesprávně?Já jen k tomuhle dodám, že slovo kalibr znamená v podstatě velikost, nebo průměr (odtud se to přeneslo k označení velikosti strojku, později obecněji typu strojku).A říkat strojku průměr jaksi nedává smysl, tak proč by mělo mít smysl říkat mu kalibr?Strojek je strojek a kalibr je typ. A přesně ve smyslu typ to také všichni výrobci i hodináři naprosto správně používají. Jen tady na fóru se z nějakého neznámého důvodu rozšířilo říkat místo strojku kalibr. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
radorado Odesláno 16. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2015 Pani kam zaradit tieto PRIMky? do akeho obdobia a typu? Su to eleganty? A vie niekto aky maju priemer bez korunky? vdaka Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 16. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2015 Ano dá se jim říkat eleganty, průměr je myslim jen 28mm,období nevím,musel bych mrknout do chytré knihy a jsem teď mimo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 16. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2015 Nevím to jistě, ale myslím si, že je to 32mm. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
James24 Odesláno 16. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. října 2015 Z chytré knihy: kalibr 66, typové označení 66 103 3, rok vzniku 1965, průměr pouzdra 32 mm Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EngineerHack Odesláno 26. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2015 Zdravim, no viem ze je to v demonte ale puzdro ide na chromovanie takpreto len tak.Cifernik je takovy modry. PRIM choroba ma zasiahla kedze skor ich upravujem a renovujem ako zistujem co su zac Takze poprosim o identifikaciu tychto nadhernych prim. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 26. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2015 No ať mě voběsej, jestli tohle není pouzdro na Primky !! Ale asi pro více detailů bude potřeba abys nafotil všechno... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
EngineerHack Odesláno 26. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2015 Tak som na netu nasiel obrazok.Su to presne tieto len cifernik ma inu farbu, Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
p3k Odesláno 26. října 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. října 2015 Ahoj, je to sice fajn, že renovuješ, ale nebylo by lepší si počkat a připlatit za lepší kousek s originál chromováním? Třeba to výjde i levněji.Co jsem viděl přechromovaná pouzdra, už to bylo k originálu vždy vzádlené, většinou zakulacené hrany. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se