Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  odklizec napsal:
Bushova rodina ma uzke vazby na Saudskou kralovskou rodinu. To jsou lehce overitelna fakta. Netvrdim, ze vsichni jsou teroristi. Ale vetsina udajnych unoscu byla saudske narodnosti. To minimalne vyvolava otazniky a udiv. Uz jen to propojeni demokracie a fundamentalisticke tyranie porusujici lidska prava je hodne podivna.

Zjisti si něco o Saúdské královské rodině - v kontextu toho státu a obyvatelstva jsou ještě velmi liberální. Kdyby tam proběhly opravdu svobodné volby, to bychom se teprve nestačili divit. Obdobně to funguje třeba v Maroku. A to o té národnosti, to je vtip, že?

Citovat
interpretaci udalosti. A diky sdelovacim prostredkum s dostatecnym dosahem a tou spravnou orientaci, nebude ani problem presvedcit zbytek snadno ovlivnitelneho naroda ktery krome boha veri TV a sve vlade

Ale no tak, podívej se někdy na americká média. Podezírat je můžeš ze všeho, ale z nějaké obecné servilnosti vůči vládě dost těžko. Navíc tady byla zmínka o tom, že vláda sprovodila ze světa už jednou vysílané (nota bene na CNN!) záběry. Něco takového by v US nevybublalo tak snadno a žádná vláda není tak debilní, aby se o to pokoušela.

Citovat
nejsou ani obvineni a no odsouzeni? A ted je dokonce chteji propoustet, takze jim ten terorismus asi neprokazali? A na duhou stranu, je tady nekolik (minimalne podezrelych) lidi s dobrymi kontakty, kterym bylo umozneno za par dni po utocich opustit uzemi USA? Sorry, ale to

Že by to bylo tím, že ti hosté z Gitma byli ve většině případů zajati při boji proti americkým silám? Jinak propouštění se "nepřipravuje" - zadržení jsou propouštěni průběžně, v podstatě tak, jak to stačí vyslýchat.

Citovat
A narust leukemie u deti je v urcitych oblastech vic nez podezrele.

Podle některých je ochuzený uran zodpovědný za polovinu všeho zla na světě. Zjisti si prosím pěkně něco o té leukemii, zejména o době, potřebné k tomu, aby se rozvinula. A pak si tu dobu odečti od doby, kdy ty případy začaly být objevovány.

Citovat
Na druhou stranu, kdyby si ty staty mohly samy nakladat se svym prirodnim bohatstvim a nikdo jim nediktoval komu a za co ho muzou prodavat, byly by na tom podstatne lip.

1. Mám dost velký problém už s tím, že ta ropa je kontrolována státy, státní vlastnictví čehokoli je průser vždy a všude

2. Co jsem si všiml, tak jsou to spíš ti, kdo sedí na ropě, kdo diktuje ostatním, za kolik ji budou kupovat...

Citovat
Nevim, jak by na sobe mohly pracovat staty, jako Afghanistan, kde se stridaly okupacni armady jako na bezicim pase a z jedne valky plynule prechazali do druhe? To same plati pro Palestinu.

A proč sakra zase státy? Proč ne jednotliví lidé, obce, jiné komunity? Vymlouvat se na stát, no nevím... Zajímavé je, že Židé toho v té Palestině dokázali poměrně dost. Kdyby se Arabové zabývali něčím jiným, než přiblblými pokusy o zahnání Židů do moře, také mohli být dál. Místo toho dokázali zplundrovat kde co, včetně kdysi prosperujícího Libanonu. V poslední době se to některým arabským komunitám v Palestině daří - za peníze a s notnou pomocí Israele...

Citovat
pro nic, tak treba i proto ne, ze na severoamerickem kontinente uz 140 let nezazili valku! A to jim jednoznacne dava velkou prevahu.

Možná nezažili válku u sebe doma, ale poměrně často tahají z průseru kde koho. Včetně nás jen tak mimochodem.

• Odpovědi 85
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  gandalf napsal:
Aby to s tím UFO nebylo tak jednoznačné, tak já jsem na vojně cosi takového vedl od styku rakousko-německé hranice, přes ČB k Praze. Šli na to stíhači z Budějovic, další se připojili u Plzně a před Prahou to bylo fuč. Rychlost to mělo pokud si dobře pamatuji kolem 3-4 M, výška 20.000 m. Ráno přijeli vojenští páni, sebrali "oleátu" - lidsky pauzák, kde to bylo překreslené a šmytec.

Kdyby nebylo toho zmizení, tak řeknu, že SR-71 na výletě. V té době údajně nic nevídaného. I když bych čekal větší operační výšku.

Citovat
Takže je možný všechno. Střelivo s ochzeným uranem se používalo i ve válce proti Srbsku. Paradoxně zamořili území dnešního Kosova. Pokud si vzpomínáte, tak tam měl být nějaký monitoring zamoření, ale jako vše to usnulo. Proč asi?

Protože se žádné zásadní negativní účinky neprojevily, není to pro média moc zajímavé. Nic neusnulo, ty studie UN a WHO jsou běžně dostupné.

http://www.atsdr.cdc.gov/toxprofiles/tp150.html

http://www.who.int/ionizing_radiation/env/...u/en/index.html

http://www.euro.who.int/document/e71919.pdf

WHO a CDC doufám nepovažuješ za nějaké jestřáby, co pracují pro Bushe.

Odesláno

Možná je to jenom můj dojem, ale existují nějaké výrobky made in Arabia nebo jiné státy, které vlastí ropu? Auta, hodinky, elektronika a podobně. Nic takového jsem neviděl. Vyvážejí jenom ropu. Kdyby ji aspoň zpracovali a vyváželi benzín a další produkty. Připadá mi to, že si tam zvykli na to, že ropa teče sama a ostatní jim platí. Kdyby jim tam jiné státy nebudovaly rafinérie, tak tu ropu ani nedokážou využít. Až ropa přestane téct, budou se divit, že jim už nikdo nebude platit a nebudou vědět, z čeho mají žít.

Odesláno
  JJ napsal:
Ale no tak, podívej se někdy na americká média. Podezírat je můžeš ze všeho, ale z nějaké obecné servilnosti vůči vládě dost těžko. Navíc tady byla zmínka o tom, že vláda sprovodila ze světa už jednou vysílané (nota bene na CNN!) záběry. Něco takového by v US nevybublalo tak snadno a žádná vláda není tak debilní, aby se o to pokoušela.

Mno, já bych tak nekompromisní nebyl. Co třeba role tuším Fox TV (když tak mě opravte) u slavných "ukradených" voleb v USA? Podle mnohých neměl být prezidentem Bush... nehodnotím, jestli ten druhý by byl lepší, jenom že to taky asi nebylo moc košer.

Citovat
Že by to bylo tím, že ti hosté z Gitma byli ve většině případů zajati při boji proti americkým silám? Jinak propouštění se "nepřipravuje" - zadržení jsou propouštěni průběžně, v podstatě tak, jak to stačí vyslýchat.

A to znamená, že je možné je zadržovat bez obvinění, bez právního statusu, jenom tak, že se někomu chce? I v této oblasti platí nějaké mezinárodní dohody. Jasně, USA je možná zase nepodepsaly... ony totiž nepodepsaly celou řadu mezinárodních dohod, např. tu o zákazu nášlapných min (další lze dohledat na netu). Taky to o nich leccos vypovídá.

Citovat
  Citovat
Nevim, jak by na sobe mohly pracovat staty, jako Afghanistan, kde se stridaly okupacni armady jako na bezicim pase a z jedne valky plynule prechazali do druhe? To same plati pro Palestinu.

A proč sakra zase státy? Proč ne jednotliví lidé, obce, jiné komunity? Vymlouvat se na stát, no nevím... Zajímavé je, že Židé toho v té Palestině dokázali poměrně dost. Kdyby se Arabové zabývali něčím jiným, než přiblblými pokusy o zahnání Židů do moře, také mohli být dál. Místo toho dokázali zplundrovat kde co, včetně kdysi prosperujícího Libanonu. V poslední době se to některým arabským komunitám v Palestině daří - za peníze a s notnou pomocí Israele...

Kravina. Jak se o sebe můžu já nebo město ve kterém žiju starat v rozporu s okolním prostředím? Buď prostředí převálcuje mě, nebo to bude naopak a pak se ze mě musí stát někdo silnější než to prostředí - a nakonec získáme buď ještě hnusnější okolní prostředí pro všechny ostatní.

O Izraeli bych se raději nebavil vůbec, pardon.

Citovat
  Citovat
pro nic, tak treba i proto ne, ze na severoamerickem kontinente uz 140 let nezazili valku! A to jim jednoznacne dava velkou prevahu.

Možná nezažili válku u sebe doma, ale poměrně často tahají z průseru kde koho. Včetně nás jen tak mimochodem.

Zkuste si to přečíst ještě jednou: nezažili válku u sebe doma. A to je sakra rozdíl... asi jako když se zúčastníte divokého alkoholického mejdanu u kámoše nebo když ho budete organizovat doma. No, jen si to zkuste představit...

Nemám rád teroristy, kdo by taky měl. Jenže na rozdíl od vás se snažím pochopit, kde se to v těch lidech bere. Oni tam žijí z různých důvodů (a ne za všechno nesou odpovědnost sami) ve velmi pokřiveném světě. To nutně pokřivuje i ty lidi. Jsem přesvědčen, že naprostá většina z nich by docela ráda žila piánko po svém způsobu života, jenom už holt neví jak na to, nevidí pro sebe žádnou budoucnost, a tak dělají zlé věci.

Na druhou stranu - kdybych věděl, jak z toho ven, asi bych už byl a pracoval někde jinde. Ale American way tím správným postupem asi nebude.

Náš společný problém je, že stejně nemůžeme zjistit, co a jak se doopravdy stalo, to zkrátka nejde. Takže si vybereme to, čemu se rozhodneme věřit, a podle své nátury to obhajujeme... neměli bychom ale zapomínat, že jde o virtuální námi zvolenou "skutečnost".

Odesláno
  babaq napsal:
...

A to znamená, že je možné je zadržovat bez obvinění, bez právního statusu, jenom tak, že se někomu chce? I v této oblasti platí nějaké mezinárodní dohody. Jasně, USA je možná zase nepodepsaly... ony totiž nepodepsaly celou řadu mezinárodních dohod, např. tu o zákazu nášlapných min (další lze dohledat na netu). Taky to o nich leccos vypovídá.

...

Kravina. Jak se o sebe můžu já nebo město ve kterém žiju starat v rozporu s okolním prostředím? Buď prostředí převálcuje mě, nebo to bude naopak a pak se ze mě musí stát někdo silnější než to prostředí - a nakonec získáme buď ještě hnusnější okolní prostředí pro všechny ostatní.

O Izraeli bych se raději nebavil vůbec, pardon.

...

Zkuste si to přečíst ještě jednou: nezažili válku u sebe doma. A to je sakra rozdíl... asi jako když se zúčastníte divokého alkoholického mejdanu u kámoše nebo když ho budete organizovat doma. No, jen si to zkuste představit...

Nemám rád teroristy, kdo by taky měl. Jenže na rozdíl od vás se snažím pochopit, kde se to v těch lidech bere. Oni tam žijí z různých důvodů (a ne za všechno nesou odpovědnost sami) ve velmi pokřiveném světě. To nutně pokřivuje i ty lidi. Jsem přesvědčen, že naprostá většina z nich by docela ráda žila piánko po svém způsobu života, jenom už holt neví jak na to, nevidí pro sebe žádnou budoucnost, a tak dělají zlé věci.

Na druhou stranu - kdybych věděl, jak z toho ven, asi bych už byl a pracoval někde jinde. Ale American way tím správným postupem asi nebude.

1) vtip bude zřejmě v tom, že nejsou zadrženi při policejní operaci - tudíž nejsou obviňování, advokáti etc, ale při válečné operaci, že?

2) nějak jsem nepostřehl, že by se o to i pokoušeli. Ostatně, oni to "okolní prostředí" sami vytvářejí. A šéf Iránu ostatně byl zvolen většinou, ne? A Palestina - ať nikdo nevyčítá Israeli, že se má dobře jen proto, že mu třeba USA pomáhá. Jednak hodně pomáhá samotná diaspora v USA, na základě svobody proč by si soukromé osoby nepřispívaly na rozvoj někoho jiného ve světě a proč tedy ropné arabské státy výrazně nepomohou "obyčejnému životu" v Palestině?

3) Nezažili válku - možná taky proto, že dělají vše pro to, aby ji nezažily. Investují do výzkumu (vojenského), budují vazby. Proč by nemohly? Saudská Arábie válčila někdy v poslední době? Katar? Že si Syřani/Egypťani/Jordánci sami začali, hmmm, nemají si teď na výsledky proč ztěžovat...

4) Možná American way není nejlepší způsob. Je ale nějaký lepší (zatím)? Tvrzení, že jsme všichni bratři a v pohodě budem žít spolu v jednom domě a že se vždycky dohodnem :D :D :D

Odesláno
  VS napsal:
Možná je to jenom můj dojem, ale existují nějaké výrobky made in Arabia nebo jiné státy, které vlastí ropu?

U ropných států nevím, ale něco takového nejpsíš neexistuje. V některých ostatních arabských státech se občas objevují snahy o to, něco produkovat - u nás se třeba občas dá koupit ovoce a zelenina z Palestiny, Egypta či Maroka.

Odesláno

Tak se tady rozpoutala docela zajimava diskuze.

V podstate me jde o to, ze mam takove neblahe

tuseni, ze Afganistan a Irak je pouze zacatek.

Podle me to muze skoncit v celosvetovem

konfliktu o posledni naleziste surovin, do ktereho

se zapoji i ostatni zeme jako treba Cina, Rusko a pod.

Co se taka toho nazoru, proc Arabove nevyrabeji

vlastni vyrobky.

Tak to mate tak, ze kdyz pozvali americani zastupce

Talibanu do Ameriky aby jednali o stavbe ropovodu

a oni to odmitli. Tak jim proste rekli, ze je zasypaji

bombama. A taky tak ucinili.

Takto probihaji obchodni jednani.

Po dobyti Iraku si americke a britske firmy

rozdelili zakazky. Je naivni si predstavovat,

ze by tam pustili nekoho jineho. Samozdrejme

jsou i nejake dalsi firmy, ale ty uz pozbiraji jen zbytky.

Pred delsi dobou byl v televizi dokument o osobnim

lekari Afganskeho krale. V te dobe to byla naprosto

pohodova zeme. Pak se tam prehnalo nekolik valek.

A ti lide uz v podstate nic jiheho ani neznaji.

To bude trvat generace, nez se z toho dostanou

a zacnou vyrabet vlastni vyrobky.

Takovy Kuvajt, Dubaj,Brunej ti si zijou jak prasate v zite.

Proste meli stesti a konflikty je jim vyhnuli, nebo se museli

dat na stranu americanu. Tam jsou urcite stejni lide,

jako v ostatnich arabskych zemich,

ktere naopak meli smulu.

Nedavno jsem cetl o ceske vyprave, ktera se vydala

na kolech na blizky vychod do zemi oznacovanych

za teroristicke. To co tam popisovaly bylo zcela

v rozporu s propagandou. Naprosta pohoda,

lide je zvali na navstevu k sobe domu, zvali je na obed

do restauraci.Nikdo je nenapadl, nebali se vecer jit ven,

ani se jim za celou cestu nic neztratilo.

To ja, kdyz jsem byl tak pred 10 lety v Manchestru,

tak tam nekteri lide meli kolem domu trimetrove ploty.

To me docela prekvapilo. Vecer se vubec neodvazovali

vyjit na ulici. Kazdy tyden tam bylo nekolik vrazd

(jak nam sami rekli).

Co se tyka tech UFO, to by me taky zajimalo, co to je.

Treba nemci vyrobili letajici talire uz za druhe svetove valky.

Jednalo se o typy Vril a Haunebu.

Po valce nemecti inzenyri pokracovali ve vyzkumu

pro Americany. Treba cely program Apolo vybudovali nemci.

Co se tyka americkeho vojenskeho vyzkumu, tak se uvadi,

ze jsou asi o 50 let vepredu pred ostatnima.

Spousta veci se utajuje. Kdyz zemrel Nikola Tesla,

tak celou dobu ho hlidali agenti FBI.

Po jeho smrti se odvezl cely zeleznicki vagon dogumentu,

ktete maji dokonce vyssi stupen utajeni nez program

vyvoje atomove bomby.

Je spousta novych technologii, treba zbran na frekvenci

5-7 Hz, o tom nam vykladal jeden profesor na vysoke

skole. Magneticka dela se uz pouzivaji uplne bezne.

Treba Rusi pouzili magneticke delo pri obsazeni

divadla teroristy v Moskve.

Odesláno

Čtu toto vlákno od začátku a zakázal jsem si reagovat, ale už jsem to nevydržel.

90% informací, co se tady ventilují, nejsou ověřené informace, ale nepodložená tvrzení. Něco ve smyslu JPPPP (JednaPaníPovídalProPokročilé).

Nehodlám to pitvat větu po větě, jsou tam fajn perly, ale to bychom se tady hádali (bohužel hádali = nemáme možnost vyměnit si podložené argumenty), ale ze židle mne to teda nadzvedlo.

Nefandím Američanům, nafandím Rusům, nefandím Arabům, nefandím Židům, klidně si přečtu "konspirační teorie", nevadí mi fantazírování. Vadí mi, když někdo fantazírování považuje za bernou minci a podle toho jedná.

Howgh :-)))

Odesláno
  JJ napsal:
  VS napsal:
Možná je to jenom můj dojem, ale existují nějaké výrobky made in Arabia nebo jiné státy, které vlastí ropu?

U ropných států nevím, ale něco takového nejpsíš neexistuje. V některých ostatních arabských státech se občas objevují snahy o to, něco produkovat - u nás se třeba občas dá koupit ovoce a zelenina z Palestiny, Egypta či Maroka.

Určitě nemáte pravdu. Vypadá to, jako byste chtěli naznačit, že za veškerý rozvoj a pokrok lidstva vděčíme těm, které rozumíme pod pojmem bílá rasa. Jsou tedy tahounem všeho pokroku právě oni?

To se musím ostře ohradit! Pochopitelně že nejsou. Copak všechno vynalezli jenom běloši, jen oni stojí za rozmachem veškerého rozvoje? Tak to tedy ne! Jen si dejte trochu práci a jistě si vzpomenete na převratné vynálezy jiných ras. Třeba něco stejného významu jako parní stroj, vzducholoď, letadlo, spalovací motor, dynamo, turbína, antibiotika, očkování atd.

Mě zrovna bolí hlava a nic mě nenapadá, ale jsem si jist, že ostatní si vzpomenou na množství příkladů.

Návštěvník Kamil
Odesláno

Čtu toto vlákno od začátku a zakázal jsem si reagovat, ale už jsem to nevydržel.:)

Duke650 napsal:
Vadí mi, když někdo fantazírování považuje za bernou minci a podle toho jedná.

Naprostý souhlas.

A ještě mi vadí "risa7". Nemůžeš to psát bez odstavců (odentrování každého řádku na vlastním počítači)? Kdo to po tobě má číst!:lol:

Odesláno

To: 31682

Treba Cina: vynalez strelneho prachu. Vojaci hlinene armady maji pochromovane mece. Jejich velitel ma duralove brneni. Vynalez knihtisku roku 868. Pouziti velkych draku pro pozorovani nepritele. Prekonani rychlosti zvuku roku 500 (vynalezli bic). Stavba obrovskych lodi vetsich jak 100m. Prvni papirove penize.

Irak: Voltuv clanek- zdrejme se pouzival pro pokovovani.

Indie: pred tisici lety odlevani damascenske oceli za rizeneho rozmisteni uhliku. (Dnes se za damasek povazuje kovani z vice druhu oceli, to je ale tzv. nepravy damasek). V dobe kterou popisuje Bhagavatgita u nas jeste behal HavranPirko.

To: Kamil: tak uz jsem se snad trochu polepsil

No, ja to chapu, ze se tady tolik lidi certi. Je me jasne, ze spousta informaci jsou spekulace. Proto me zajimalo jaky ma kdo na to nazor.

Odesláno

off topic

prekonání rychlosti zvuku na konci práskajícího biče je sice pěkná věc, ale jak to přispělo k rychlosti osobní nebo nákladní dopravy? joooo už vím, otrok pod bičem víc maká :-))

Odesláno
  31682 napsal:
To se musím ostře ohradit! Pochopitelně že nejsou. Copak všechno vynalezli jenom běloši, jen oni stojí za rozmachem veškerého rozvoje?

1. Rasa jako taková s tím dnes dávno nemá co dělat. Doba, kdy platilo, že rasa == civilisační okruh (nebo stát), už je dávno za námi.

2. Ano, v minulosti leccos dokázaly i jiné civilisace. Nikdo nepopírá, že abbásovský kalifát byl vyspělejší než většina tehdejší Evropy (mj. proto, že to byla společnost poměrně otevřená a tolerantní). Ale nyní máme rok 2006. Jen z minulosti se žít nedá.

Odesláno
  X-Bob napsal:
1) vtip bude zřejmě v tom, že nejsou zadrženi při policejní operaci - tudíž nejsou obviňování, advokáti etc, ale při válečné operaci, že?

2) nějak jsem nepostřehl, že by se o to i pokoušeli. Ostatně, oni to "okolní prostředí" sami vytvářejí. A šéf Iránu ostatně byl zvolen většinou, ne? A Palestina - ať nikdo nevyčítá Israeli, že se má dobře jen proto, že mu třeba USA pomáhá. Jednak hodně pomáhá samotná diaspora v USA, na základě svobody proč by si soukromé osoby nepřispívaly na rozvoj někoho jiného ve světě a proč tedy ropné arabské státy výrazně nepomohou "obyčejnému životu" v Palestině?

3) Nezažili válku - možná taky proto, že dělají vše pro to, aby ji nezažily. Investují do výzkumu (vojenského), budují vazby. Proč by nemohly? Saudská Arábie válčila někdy v poslední době? Katar? Že si Syřani/Egypťani/Jordánci sami začali, hmmm, nemají si teď na výsledky proč ztěžovat...

4) Možná American way není nejlepší způsob. Je ale nějaký lepší (zatím)? Tvrzení, že jsme všichni bratři a v pohodě budem žít spolu v jednom domě a že se vždycky dohodnem :D :D :D

1. To je jenom slovíčkaření, v tom jsme opravdu dobří.

2. No já netuším, nebyl jsem tam. Jenom hledám souvislosti a vytvářím si model. Jestli jste tam byl, sdělte nám zkušenosti... A o tom vytváření svého prostředí jsem psal, odehrává se to mimo jiné i se započítáním vlivů z vnějšku. Prostě jenom o jednu úroveň výše, rozumíme si?

3. To je složitější, ale určitě to nebude jenom výzkumem. Hodně to asi bude mít společného s faktem, že jsou na celém jednom kontinentě (OK, Kanada, ale to je stejný typ civilizace, to se téměř nepočítá) a prostě ani neměli příležitost. Akorát Japonci to riskli a jak dopadli víme všichni.

4. Nejtěžší otázka vůbec. Já to nevím, klidně se přiznám. Ale možná by stačilo, aby se ti silnější chovali k slabším slušně. A to se neděje. (Protože pak slabší nebudou mít pocit, že jediné co můžou je vyhodit do vzduchu autobus plný nevinných lidí.)

Odesláno

Jeste me napada Egypt- stavba pyramid, operace mozku, zubni blomby.

Cina(nebo arabove?): vynalez kompasu a moderni navigace.

Mayove, Arabove: velmi presne kalendare. O nekolik radu presnejsi nez evropske.

Arabove: arabske cislice (no na hodinky to proniklo tady je vliv arabu neodiskutovatelny), matematika. No dovedete si predstavit resit diferencialni rovnice s I II III V X

Odesláno
  risa7 napsal:
Po dobyti Iraku si americke a britske firmy rozdelili zakazky. Je naivni si predstavovat, ze by tam pustili nekoho jineho.

Zase vedle. Ona dohoda, resp. zákon, na který narážíš je o tom, že o zakázky *financované z amerických veřejných peněz* se mohou ucházet pouze firmy z určitých států. Do toho, u koho budou utrácet peníze ostatní, se USA nepletou. Že nechtěji za své peníze zadávat zakázky firmám ze států, které se nijak nepodílely na jejich válečném úsilí, to mi přijde vcelku přirozené.

Citovat
lekari Afganskeho krale. V te dobe to byla naprosto pohodova zeme. Pak se tam prehnalo nekolik valek.

A ti lide uz v podstate nic jiheho ani neznaji.

No ona je otázka, zda to opravdu byla taková idylka. A mimochodem, kdo že tam ten rozvrat zanesl?

Citovat
Takovy Kuvajt, Dubaj,Brunej ti si zijou jak prasate v zite. Proste meli stesti a konflikty je jim vyhnuli, nebo se museli dat na stranu americanu.

Proč museli? Pročpak se třeba Kuvajťané při okupaci Irákem nehrnuli pomáhat Iráčanům v boji proti USA? A proč se k tomu Iráku nepřipojili dobrovolně? A mimochodem, operuješ-li pořád tou ropou, proč američané neobsadili celý blízký východ už někdy ve čtyřicátých letech? Proč ve Venesuele pořád vládne Hugo Chavez? atd.

Citovat
za teroristicke. To co tam popisovaly bylo zcela v rozporu s propagandou. Naprosta pohoda,

lide je zvali na navstevu k sobe domu, zvali je na obed do restauraci.Nikdo je nenapadl, nebali se vecer jit ven,

ani se jim za celou cestu nic neztratilo.

V SSSR byli také lidé většinou velmi srdeční - a zabránilo to v invasi v roce 68? A vsadím se, že v nacistickém Německu bylo na ulicích v noci také velmi bezpečno. A to už si nepamatuješ na socík v ČSSR? Souhlasím s tím, že některé státy jsou v médiích démonisovány, resp. je o nich informováno jednostranně. To ale neznamená, že vše je OK a vše je přesně naopak. Mimochodem - pár lidí z Íránu, Číny nebo Afghánistánu znám osobně. Netvrdím, že je to representativní vzorek populace, ale přece jen se člověk dozví některé informace z oblasti běžného života a věci, které jsou obecně pro media nezajímavé.

Citovat
Treba nemci vyrobili letajici talire uz za druhe svetove valky. Jednalo se o typy Vril a Haunebu.

Ano, a také vyvinuli vlastní atomovou bombu a otestovali ji na vlastním území, přistáli na měsíci v roce 1942 apod. http://www.magonia.demon.co.uk/abwatch/naz...o/naziufo6.html

Citovat
Po valce nemecti inzenyri pokracovali ve vyzkumu pro Americany. Treba cely program Apolo vybudovali nemci.

Ano, ale to je veřejně známý fakt a jednalo se o podstatně konvenčnější technologie, než nějaké UFO...

Citovat
Po jeho smrti se odvezl cely zeleznicki vagon dogumentu, ktete maji dokonce vyssi stupen utajeni nez program vyvoje atomove bomby.

No projekt Manhattan zrovna moc dobře utajený nebyl... Fuchs, Rosenberg - SSSR měl informace ještě za WWII. Opravdu si myslíš, že by se podařilo utajit daleko rozsáhlejší projekt, navíc po daleko delší dobu?

Citovat
Je spousta novych technologii, treba zbran na frekvenci 5-7 Hz, o tom nam vykladal jeden profesor na vysoke skole.

Pokusy s infrazvukem jsou poměrně dobře zmapovány a je to poměrně stará záležitost. V současné době se pracuje spíše s vysokými kmitočty - a mimochodem jsou to non-lethal systémy. Proč by měli ti padouši v USA vyvíjet něco takového, když vhodně hozený či vystřelený granát by tu práci zastal také?

Citovat
Magneticka dela se uz pouzivaji uplne bezne. Treba Rusi pouzili magneticke delo pri obsazeni

divadla teroristy v Moskve.

Ano, existují. Ale zatím není důvod používat je v praxi, zejména kvůli konstrukci náchylné k poškození a velkým nárokům na energii.

Odesláno
  babaq napsal:
1. To je jenom slovíčkaření, v tom jsme opravdu dobří.

4. Nejtěžší otázka vůbec. Já to nevím, klidně se přiznám. Ale možná by stačilo, aby se ti silnější chovali k slabším slušně. A to se neděje. (Protože pak slabší nebudou mít pocit, že jediné co můžou je vyhodit do vzduchu autobus plný nevinných lidí.)

Jen pozn.: ad 1) tady se musím ohradit, to není jen slovíčkaření, ono tá má svůj podstatný význam! Práva osob zadržených a zajatých jsou odlišná. Já svoji glosu nemyslel jako zastání se Guantanáma, ale důvod, proč nejméně formálně to nenaráží podle mě na nějaké překážky. Jestliže v ČR je zadržen občan pro podezření ze spáchání tr. činu, pak jej lze z uvedeného důvodu zadržovat pro zjištění totožnosti max 24 hod, je-li trestně stíhán, celková doba pro zadržení policejním orgánem/státním zástupcem nesmí celkem překročit 48 hod. O případné vazbě pak rozhodne soud a pokud se nepletu, délka vazby se odvozuje v maximální dílce podle závažnosti tr. činu, pro který je stíhán, důvody vazby musí stále trvat a myslím, že max. délka je 2 roky + případné prodloužení o 2 roky. Už to ale nemám přesně v hlavě.

Jste-li zajat jako protivník ve válečném konfliktu, pak jste zajatcem a vztahují se na vás jiné předpisy a o nějakých obviněních, advokátech a pod. není ani řeči, nespáchal-li jste tr. činy proti lidskosti, nebo obecně jiné trestné činy (§ 259-259a tr.zák., § 263).

ad 4) někdy si ale slabost "protivník" může vyložit jako vhodnou dobu k činu....

PS už mě nebaví dál reagovat, příště už jen hodinky, kolegové moji milí.... ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...