Sonny Odesláno 14. května 2007 Nahlásit Odesláno 14. května 2007 Z trochu jiného soudku... Ahoj. Tieto Polary meraju tep na zapasti alebo mas k tomu hrudny pas? Chcel by som nejake podobne ale aby merali na zapasti a boli aspon trochu odolne a vodotesne. S.
RomanP Odesláno 14. května 2007 Nahlásit Odesláno 14. května 2007 Z trochu jiného soudku... Ahoj. Tieto Polary meraju tep na zapasti alebo mas k tomu hrudny pas? Chcel by som nejake podobne ale aby merali na zapasti a boli aspon trochu odolne a vodotesne. S. Já myslím, že snad všechny (nejen) Polary potřebují hrudní pás, který je součástí. Viděl jsem i hodinky co měří snad dotykem palce, nebo tak nějak, ale to je nesmysl, protože měří jen v tu dobu dotyku a to je na nic.
Sonny Odesláno 15. května 2007 Nahlásit Odesláno 15. května 2007 Z trochu jiného soudku... Ahoj. Tieto Polary meraju tep na zapasti alebo mas k tomu hrudny pas? Chcel by som nejake podobne ale aby merali na zapasti a boli aspon trochu odolne a vodotesne. S. Já myslím, že snad všechny (nejen) Polary potřebují hrudní pás, který je součástí. Viděl jsem i hodinky co měří snad dotykem palce, nebo tak nějak, ale to je nesmysl, protože měří jen v tu dobu dotyku a to je na nic. Suunto vyraba jedeno model co meria na zapesti a POLARov by malo byt viac. Vacsina hrudny pas ma, ale rad by som sa mu vyhol. preto som sa pytal ci to maju a moja druha otazka by bola ci je spokojnost? BTW: aj napr speedo vyraba 2 mod. s tepom na zapasti, ale vyzera hrozne lacno na to ze stoji skoro 5tis SK
RomanP Odesláno 15. května 2007 Nahlásit Odesláno 15. května 2007 Ahoj. Tieto Polary meraju tep na zapasti alebo mas k tomu hrudny pas? Chcel by som nejake podobne ale aby merali na zapasti a boli aspon trochu odolne a vodotesne. S. Já myslím, že snad všechny (nejen) Polary potřebují hrudní pás, který je součástí. Viděl jsem i hodinky co měří snad dotykem palce, nebo tak nějak, ale to je nesmysl, protože měří jen v tu dobu dotyku a to je na nic. Suunto vyraba jedeno model co meria na zapesti a POLARov by malo byt viac. Vacsina hrudny pas ma, ale rad by som sa mu vyhol. preto som sa pytal ci to maju a moja druha otazka by bola ci je spokojnost? BTW: aj napr speedo vyraba 2 mod. s tepom na zapasti, ale vyzera hrozne lacno na to ze stoji skoro 5tis SK Já nepopíral, že to nejde, jen nevím o čem to svědčí. Mě nezajímá kolik mám momentální tep, ale to, jak jsem se cellou dobu pohyboval, tím i kolik jsem spálil a další věci okolo. Pokud budu na hodinky přikládat prst 2x za vyjížďku, můžu ho přiložit rovnou na tepnu a ušetřil jsem... citace: Ne zřídka se ptáte: "je nutné k měření tepu používat hrudní pás? Existují přístroje, které pracují bez hrudního pásu?" Podívejme se tedy na to, jak to ve skutečnosti je a čím je možné případné zájemce oklamat. Samozřejmě existují přístroje, které měří tep jinak ale je nutné si uvědomit, kdy chceme tep měřit, jestli v klidu nebo během pohybu. V současné době je měření pomocí hrudního pásu nejpřesnější, měří s přesností EKG a to znamená maximální odchylku +/- 1 tep v celém rozsahu měření. Vysoká přesnost vychází právě ze snímání tepové frekvence v oblasti kolem srdce. Tato metoda navíc umožňuje měřit tep neustále a vlastník toho přístroje má informaci o okamžité hodnotě tepu (která je porovnávána s nastavenými limity) v jakékoli fázi svého tréninku nebo volného pohybu v případě použití k rehabilitačním účelům. Jsou výrobci, kteří v propagačních materiálech tvrdí, že jejich přístroje měří tep bez hrudního pásu nebo jsou kombinované, tedy máte možnost měřit s hrudním pásem nebo bez něj. Na nezkušeného to samozřejmě působí přitažlivě, netuší však, že jde o zcela jiné měření, které nelze použít pro stejné účely jako měření pomocí hrudního pásu. Přístroje, které měří tep jinak, než s hrudním pásem, vykazují velkou chybu měření a to např. 20% u seriozních výrobců. Je to způsobené použitou metodou měření, která snímá tep po přiložení prstů na elektrody hodinek nebo snímá tep pomocí manžety ze zápěstí. Z předchozí věty je patrné, že tep je zpravidla možné měřit jen v okamžiku přiložení prstů na vyznačené body, uživatel tedy při své pohybové aktivitě musí zastavit, změřit se a po té pokračovat dále. Tyto metody měření nejsou vhodné pro sledování tepu během pohybu a díky své nepřesnosti se používají právě pro měření v klidu, kde chyba při nízkém tepu není tak výrazná - používá se např. u zápěsťových tonometrů (tlakoměrů). Pozorný čtenář dojte sám k závěru, že použití hrudního pásu je nezbytné pro případ sledování tepu v zátěži, tedy při pohybu.(dovolím si malou poznámku a to: tep za vás sledují hodinky, které okamžitou hodnotu porovnávají s nastavenými limity. V okamžiku jejich překročení vás zvukově upozorní. Není tedy nutné dívat se neustále na displej a odečítat hodnoty tepu.) Samozřejmě i tomu se snaží výrobci přizpůsobit tvar hrudních pásů a v současné době anatomická tvarování a malé rozměry nelze již srovnávat s prvními nepohodlnými a ještě nedávnými hrudními pásy. Dnes jsou tvary a rozměry přizpůsobeny tělu. Osobně za velmi komfortní považuji hrudní pás Polar WeaRlink, kde je minimum plastových částí a pás lépe sedne na tělo. Signál je u všech typů přenášen bezdrátově do hodinek nebo cyklocomputerů.
Návštěvník Diskutér Odesláno 15. května 2007 Nahlásit Odesláno 15. května 2007 Já myslím, že snad všechny (nejen) Polary potřebují hrudní pás, který je součástí. Viděl jsem i hodinky co měří snad dotykem palce, nebo tak nějak, ale to je nesmysl, protože měří jen v tu dobu dotyku a to je na nic. Suunto vyraba jedeno model co meria na zapesti a POLARov by malo byt viac. Vacsina hrudny pas ma, ale rad by som sa mu vyhol. preto som sa pytal ci to maju a moja druha otazka by bola ci je spokojnost? BTW: aj napr speedo vyraba 2 mod. s tepom na zapasti, ale vyzera hrozne lacno na to ze stoji skoro 5tis SK Já nepopíral, že to nejde, jen nevím o čem to svědčí. Mě nezajímá kolik mám momentální tep, ale to, jak jsem se cellou dobu pohyboval, tím i kolik jsem spálil a další věci okolo. Pokud budu na hodinky přikládat prst 2x za vyjížďku, můžu ho přiložit rovnou na tepnu a ušetřil jsem... citace: Ne zřídka se ptáte: "je nutné k měření tepu používat hrudní pás? Existují přístroje, které pracují bez hrudního pásu?" Podívejme se tedy na to, jak to ve skutečnosti je a čím je možné případné zájemce oklamat. Samozřejmě existují přístroje, které měří tep jinak ale je nutné si uvědomit, kdy chceme tep měřit, jestli v klidu nebo během pohybu. V současné době je měření pomocí hrudního pásu nejpřesnější, měří s přesností EKG a to znamená maximální odchylku +/- 1 tep v celém rozsahu měření. Vysoká přesnost vychází právě ze snímání tepové frekvence v oblasti kolem srdce. Tato metoda navíc umožňuje měřit tep neustále a vlastník toho přístroje má informaci o okamžité hodnotě tepu (která je porovnávána s nastavenými limity) v jakékoli fázi svého tréninku nebo volného pohybu v případě použití k rehabilitačním účelům. Jsou výrobci, kteří v propagačních materiálech tvrdí, že jejich přístroje měří tep bez hrudního pásu nebo jsou kombinované, tedy máte možnost měřit s hrudním pásem nebo bez něj. Na nezkušeného to samozřejmě působí přitažlivě, netuší však, že jde o zcela jiné měření, které nelze použít pro stejné účely jako měření pomocí hrudního pásu. Přístroje, které měří tep jinak, než s hrudním pásem, vykazují velkou chybu měření a to např. 20% u seriozních výrobců. Je to způsobené použitou metodou měření, která snímá tep po přiložení prstů na elektrody hodinek nebo snímá tep pomocí manžety ze zápěstí. Z předchozí věty je patrné, že tep je zpravidla možné měřit jen v okamžiku přiložení prstů na vyznačené body, uživatel tedy při své pohybové aktivitě musí zastavit, změřit se a po té pokračovat dále. Tyto metody měření nejsou vhodné pro sledování tepu během pohybu a díky své nepřesnosti se používají právě pro měření v klidu, kde chyba při nízkém tepu není tak výrazná - používá se např. u zápěsťových tonometrů (tlakoměrů). Pozorný čtenář dojte sám k závěru, že použití hrudního pásu je nezbytné pro případ sledování tepu v zátěži, tedy při pohybu.(dovolím si malou poznámku a to: tep za vás sledují hodinky, které okamžitou hodnotu porovnávají s nastavenými limity. V okamžiku jejich překročení vás zvukově upozorní. Není tedy nutné dívat se neustále na displej a odečítat hodnoty tepu.) Samozřejmě i tomu se snaží výrobci přizpůsobit tvar hrudních pásů a v současné době anatomická tvarování a malé rozměry nelze již srovnávat s prvními nepohodlnými a ještě nedávnými hrudními pásy. Dnes jsou tvary a rozměry přizpůsobeny tělu. Osobně za velmi komfortní považuji hrudní pás Polar WeaRlink, kde je minimum plastových částí a pás lépe sedne na tělo. Signál je u všech typů přenášen bezdrátově do hodinek nebo cyklocomputerů. Dobrej text
Sonny Odesláno 15. května 2007 Nahlásit Odesláno 15. května 2007 Suunto vyraba jedeno model co meria na zapesti a POLARov by malo byt viac. Vacsina hrudny pas ma, ale rad by som sa mu vyhol. preto som sa pytal ci to maju a moja druha otazka by bola ci je spokojnost? BTW: aj napr speedo vyraba 2 mod. s tepom na zapasti, ale vyzera hrozne lacno na to ze stoji skoro 5tis SK Já nepopíral, že to nejde, jen nevím o čem to svědčí. Mě nezajímá kolik mám momentální tep, ale to, jak jsem se cellou dobu pohyboval, tím i kolik jsem spálil a další věci okolo. Pokud budu na hodinky přikládat prst 2x za vyjížďku, můžu ho přiložit rovnou na tepnu a ušetřil jsem... citace: Ne zřídka se ptáte: "je nutné k měření tepu používat hrudní pás? Existují přístroje, které pracují bez hrudního pásu?" Podívejme se tedy na to, jak to ve skutečnosti je a čím je možné případné zájemce oklamat. Samozřejmě existují přístroje, které měří tep jinak ale je nutné si uvědomit, kdy chceme tep měřit, jestli v klidu nebo během pohybu. V současné době je měření pomocí hrudního pásu nejpřesnější, měří s přesností EKG a to znamená maximální odchylku +/- 1 tep v celém rozsahu měření. Vysoká přesnost vychází právě ze snímání tepové frekvence v oblasti kolem srdce. Tato metoda navíc umožňuje měřit tep neustále a vlastník toho přístroje má informaci o okamžité hodnotě tepu (která je porovnávána s nastavenými limity) v jakékoli fázi svého tréninku nebo volného pohybu v případě použití k rehabilitačním účelům. Jsou výrobci, kteří v propagačních materiálech tvrdí, že jejich přístroje měří tep bez hrudního pásu nebo jsou kombinované, tedy máte možnost měřit s hrudním pásem nebo bez něj. Na nezkušeného to samozřejmě působí přitažlivě, netuší však, že jde o zcela jiné měření, které nelze použít pro stejné účely jako měření pomocí hrudního pásu. Přístroje, které měří tep jinak, než s hrudním pásem, vykazují velkou chybu měření a to např. 20% u seriozních výrobců. Je to způsobené použitou metodou měření, která snímá tep po přiložení prstů na elektrody hodinek nebo snímá tep pomocí manžety ze zápěstí. Z předchozí věty je patrné, že tep je zpravidla možné měřit jen v okamžiku přiložení prstů na vyznačené body, uživatel tedy při své pohybové aktivitě musí zastavit, změřit se a po té pokračovat dále. Tyto metody měření nejsou vhodné pro sledování tepu během pohybu a díky své nepřesnosti se používají právě pro měření v klidu, kde chyba při nízkém tepu není tak výrazná - používá se např. u zápěsťových tonometrů (tlakoměrů). Pozorný čtenář dojte sám k závěru, že použití hrudního pásu je nezbytné pro případ sledování tepu v zátěži, tedy při pohybu.(dovolím si malou poznámku a to: tep za vás sledují hodinky, které okamžitou hodnotu porovnávají s nastavenými limity. V okamžiku jejich překročení vás zvukově upozorní. Není tedy nutné dívat se neustále na displej a odečítat hodnoty tepu.) Samozřejmě i tomu se snaží výrobci přizpůsobit tvar hrudních pásů a v současné době anatomická tvarování a malé rozměry nelze již srovnávat s prvními nepohodlnými a ještě nedávnými hrudními pásy. Dnes jsou tvary a rozměry přizpůsobeny tělu. Osobně za velmi komfortní považuji hrudní pás Polar WeaRlink, kde je minimum plastových částí a pás lépe sedne na tělo. Signál je u všech typů přenášen bezdrátově do hodinek nebo cyklocomputerů. Dobrej text o tom, ze hrudny pas meria tep presnejsie vobec nepochybujem avsak je mi proti srsti sa ozarovat dalsou vecou. V dnesnej dobe mobilov, Bluethoot, wifi by som sa rad dalsiemu kramu vyhol
RomanP Odesláno 15. května 2007 Nahlásit Odesláno 15. května 2007 o tom, ze hrudny pas meria tep presnejsie vobec nepochybujem avsak je mi proti srsti sa ozarovat dalsou vecou. V dnesnej dobe mobilov, Bluethoot, wifi by som sa rad dalsiemu kramu vyhol Tak to pak chápu, já myslel, že ti jde o využití ve sportu například pro tréningové účely. Protože jak ríkám, momentální tep změříš bez hardware za 5-10,000,- a měřící odchylka 20% je takžka rozdíl mezi aerobním a anaerobním prahem a to mi přijde rovno žádnému měření.
Návštěvník Diskutér Odesláno 15. května 2007 Nahlásit Odesláno 15. května 2007 muj novy plazivy kamarad http://members.chello.cz/jenicek/foto/myomega21.jpg No... tak zde, pokud tohle nemyslíš jako krutej žert, se v zájmu slušnosti zdržím jakéhokoliv komentáře...
jacob Odesláno 15. května 2007 Nahlásit Odesláno 15. května 2007 muj novy plazivy kamarad http://members.chello.cz/jenicek/foto/myomega21.jpg Vypadá to celkem zajímavě, přesně se ty hodinky s tím páskem ted hodi k tvému avataru z Dalasu :-))))
Viktor Odesláno 15. května 2007 Nahlásit Odesláno 15. května 2007 muj novy plazivy kamarad http://members.chello.cz/jenicek/foto/myomega21.jpg Doufám, že k tomu máš i sako a botky .
afrikab Odesláno 15. května 2007 Nahlásit Odesláno 15. května 2007 A máš dokonalé army hodinky do akce. Pravda, vojaci nosi do akce co nejdrazsi hodinky, aby si o nich pak v zajeti mysleli, ze to jsou dustojnici
X-Bob Odesláno 15. května 2007 Nahlásit Odesláno 15. května 2007 tedy, kůže jako kůže, ne? Oč je had lepší/horší, než kráva??? jinak mi přijde, že tady vtipně asociují ty "zuby" indexů s řemínkem. Hodinky jsou parádní, gratuluji.
Kid_A Odesláno 15. května 2007 Nahlásit Odesláno 15. května 2007 jak to řikal Nicholas Cage? Moje sako z hadí kůže vyjadřuje moji víru v osobní svobodu a individualitu?
safi Odesláno 15. května 2007 Nahlásit Odesláno 15. května 2007 muj novy plazivy kamarad http://members.chello.cz/jenicek/foto/myomega21.jpg možná by to chtělo jinou fotku :-) tahle mi přijde taková dost tmavá. Bylo by zajímavé je vidět ve skutečnosti:-) nechystáš se někdy do Prahy?
vor Odesláno 15. května 2007 Nahlásit Odesláno 15. května 2007 muj novy plazivy kamarad http://members.chello.cz/jenicek/foto/myomega21.jpg Náhodou nátěr! Sybirnaya bravo! Vypadá to hodně zajímavě, nic podobnýho jsem jěště neviděl.
Návštěvník tolja Odesláno 15. května 2007 Nahlásit Odesláno 15. května 2007 muj novy plazivy kamarad http://members.chello.cz/jenicek/foto/myomega21.jpg Náhodou nátěr! Sybirnaya bravo! Vypadá to hodně zajímavě, nic podobnýho jsem jěště neviděl. Já viděl řemen z hada naživo u Simona, tenhle je taky pěknej =)
railmaster Odesláno 15. května 2007 Nahlásit Odesláno 15. května 2007 jak to řikal Nicholas Cage? Moje sako z hadí kůže vyjadřuje moji víru v osobní svobodu a individualitu? N. Cage nosí Montblanc Star GMT Chronograph a Montblanc Timewalker Chronograph.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se