sr71 Odesláno 15. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 15. prosince 2007 No tak to už snad zbývá jen zmáčknout ten levý a jsi v cíli !!! Víc toho od nich nečekej :-) Ten hacking (plíšek, který mechaniku zastaví) se ovládá pootočenám pravého knoflíku, jak radí šipka na něm. Mám doma dvoje, na první pohled stejné, ale mají jiný strojek. Ovládání je stejné, jen jedny mají centrální vteřinovku, která stále běží a na dolním ciferníčku dvě ručky (minuty a vteřiny stopek). Ty druhé mají dole jen minuty a vteřinovka k nim patří centrální. Když najdu čas, dám fotky do vlákna o AČS. tak hacking už mě funguje (byla uvnitř strojku přeskočená páka, která je ovládána vačkou pravého knoflíku takže to nešlo), zmáčknutím levého jak píšeš se u mých hodin nic nestane, nezískal jsem je bohužel ve 100% stavu, takže tam chybí nějaký mezikus na hřídeli ovladače který by měl odsunout "páku", když jsem zkoušel páku odsunout "náhradním způsobem" jde to přiměřenou silou jen asi do půlky (přitom se do "okénka" v horním ciferníku nasune cca z poloviny místo bílé plochy červená - co vlastně ta barva signalizuje??)
RomanP Odesláno 16. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2007 Barva signalizuje spuštění horního sčítače měřícího čas letu, já na obou nemám červenou, ale černou a nasunout by se tam mělo celé okénko.
afrikab Odesláno 16. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2007 (upraveno) Srdečné pozdravy z Ruska... POBEDY s kalibrem Petrodworez 32YH 15 Jewels, Frequency 18000 vph. Bily cifernik, cerne pismo a modrene rucicky. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 16. prosince 2007 uživatelem afrikab
afrikab Odesláno 16. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 16. prosince 2007 Rakety se zlatým sifernikem se 24 hodinovym cislovanim a kalibrem Raketa 2609. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
UnstoppableTime Odesláno 17. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2007 Dotaz: přehazuje se den a datum rychle o pulnoci? Jsou moc hezké, na to, že jsou zadarmo... v sobotu mi prisli tyto orientky:)
Návštěvník tolja Odesláno 17. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2007 Dotaz: přehazuje se den a datum rychle o pulnoci? Jsou moc hezké, na to, že jsou zadarmo... Ano, ale pravděpodobně jen jednou. Jestli se nepletu, tak zrychlenou korekcí datumu/dne v čase okolo půlnoci můžeš hodinky poškodit. Kde je co ZADARMO?
UnstoppableTime Odesláno 17. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2007 Ano, ale pravděpodobně jen jednou. Jestli se nepletu, tak zrychlenou korekcí datumu/dne v čase okolo půlnoci můžeš hodinky poškodit. Kde je co ZADARMO? píšu ZDARMA, tím myslím, že stojí jen asi 130 dolarů... Když porovnám s bondovkama, tak asi 15x méně. Jsou to automaty značky Orient - spojenec Seiko, wr 200, cca 160 g, 41 mm průměr, 13 mm výška, mají navíc ukazatel dne (to mi zrovna přijde docela praktické). Hlavní nevýhoda minerální sklíčko a nepříliš známaá značka, ale jinak spolehlivé a přesné hodinky (dle ohlasů). Teď je otázka, proč si kupovat Omegy za 50 litrů... Stojí ten rozdíl za značku Omega, o něco lepší design a safír? Mimochodem: stále jsem v rozpoložení koupit spíš Omegy...
grga_pitic Odesláno 17. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2007 píšu ZDARMA, tím myslím, že stojí jen asi 130 dolarů... Když porovnám s bondovkama, tak asi 15x méně. Jsou to automaty značky Orient - spojenec Seiko, wr 200, cca 160 g, 41 mm průměr, 13 mm výška, mají navíc ukazatel dne (to mi zrovna přijde docela praktické). Hlavní nevýhoda minerální sklíčko a nepříliš známaá značka, ale jinak spolehlivé a přesné hodinky (dle ohlasů). Teď je otázka, proč si kupovat Omegy za 50 litrů... Stojí ten rozdíl za značku Omega, o něco lepší design a safír? Mimochodem: stále jsem v rozpoložení koupit spíš Omegy... "Teď je otázka, proč si kupovat Omegy za 50 litrů... Stojí ten rozdíl za značku Omega, o něco lepší design a safír?" - proc si je koupit na to prijdes po delsi dobe stravene na tomhle foru sam A pokud se ptas jestli to stoji za ten safir, design a znacku - ciste pragmaticky - NESTOJI Tady moc argumenty neplati - to je o pocitu
PhoeniX Odesláno 17. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2007 TO grga pitic Mooc pěkně jsi to napsal...
afrikab Odesláno 17. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 17. prosince 2007 Srdečné pozdravy z Ruska... POBEDY s kalibrem Petrodworez 32YH 15 Jewels, Frequency 18000 vph. Bily cifernik, cerne pismo a modrene rucicky. Mala chyba, hodinky nepochazi z Petrodworezu, ale od 1MWF (First Moscow Watch Factory). Roky vyroby datovany dle formatu loga je nekdy mezi lety 1945 - 1963.
Kalifx Odesláno 18. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 18. prosince 2007 Takže jsem se konečně dočkal s pomocí Kubsona (velký dík, Jakube) vydražených krasavců ORIS Frank Sinatra a jsem z nich, jak jinak, nadšen:) Jak jsem slíbil pastuji nějaké foto na ruce, pro ty, kterým by snad vadil charekteristický červený rotor, jeden uklidňující obrázek (prostě ani na takto výsostně společenských hodinkách to nevadí) a nakonec jedno skupinové foto pro porovnání. Mimochodem všechny kousky pořízený za krátké působení na fóru:). A po Štědrém dnu přibudou ještě Steinhart Estella přítelkyně... Hezký večer Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. P.S. o "veselém" zážitku z Českou poštou, souvisejícím s těmito hodinkami se rozepíšu na jiném místě... stojí to za to Ale konec dobrý, všechno dobré
Skipi Odesláno 19. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2007 Takže jsem se konečně dočkal s pomocí Kubsona (velký dík, Jakube) vydražených krasavců ORIS Frank Sinatra a jsem z nich, jak jinak, nadšen:) Mají moc hezký tvar pouzdra, určitě na ruce parádně sedí. Enjoy!
Filini Odesláno 19. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2007 Dotaz: přehazuje se den a datum rychle o pulnoci? Jsou moc hezké, na to, že jsou zadarmo... Za ty prachy su to podla mna krasne hodinky. Mozno do nich aj ja realne niekedy pojdem. Uz som predtym na ne pozeral.
spiderer Odesláno 19. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2007 Takže jsem se konečně dočkal s pomocí Kubsona (velký dík, Jakube) vydražených krasavců ORIS Frank Sinatra a jsem z nich, jak jinak, nadšen:) Jak jsem slíbil pastuji nějaké foto na ruce, pro ty, kterým by snad vadil charekteristický červený rotor, jeden uklidňující obrázek (prostě ani na takto výsostně společenských hodinkách to nevadí) a nakonec jedno skupinové foto pro porovnání. Mimochodem všechny kousky pořízený za krátké působení na fóru:). A po Štědrém dnu přibudou ještě Steinhart Estella přítelkyně... Hezký večer P.S. o "veselém" zážitku z Českou poštou, souvisejícím s těmito hodinkami se rozepíšu na jiném místě... stojí to za to Ale konec dobrý, všechno dobré Moc hezky, muzu se zeptat na kolik Frank Sinatra od Orisu vysel? Rozhodne zajimavy hodinky a cerveny rotor je pro me spise (+) nez (-)
Kalifx Odesláno 19. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2007 (upraveno) Moc hezky, muzu se zeptat na kolik Frank Sinatra od Orisu vysel? Rozhodne zajimavy hodinky a cerveny rotor je pro me spise (+) nez (-) jasně.... vydražil jsem je za 412 euro. Na Koscomu stojí 26 990,- Kč, takže to ze vším všudy vyšlo lehounce nad polovičku. Prodejce na webu uvádí prodejní cenu 950 euro. Hodinky jsou samozřejmě nové a ještě bych chtěl dodat, že opravdu neumím moc fotit, takže skutečnost opět předčí foto:) Například velmi zajímavě vypadá negativní číslo v černé datumovce a zdobení ciferníku je taky hodně decentní Upraveno 19. prosince 2007 uživatelem Kalifx
sibirnaya Odesláno 19. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2007 jasně.... vydražil jsem je za 412 euro. Na Koscomu stojí 26 990,- Kč, takže to ze vším všudy vyšlo lehounce nad polovičku. Prodejce na webu uvádí prodejní cenu 950 euro. Hodinky jsou samozřejmě nové a ještě bych chtěl dodat, že opravdu neumím moc fotit, takže skutečnost opět předčí foto:) Například velmi zajímavě vypadá negativní číslo v černé datumovce a zdobení ciferníku je taky hodně decentní sou krasny. premyslim o tech chrono...
dubraro Odesláno 19. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2007 (upraveno) Tak já se po čase taky trochu pochlubím. Seiko Chronograph Automatic 6138-3000. Zakoupeny na ebay ve výborně zachovalém stavu, téměř bez známek použití, i kritické mechanické funkce (vracení ruček na nulu) pracují bezvadně. Momentálně zlatý hřeb hodinkového šuplíku a nejčastěji nošený exponát. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 19. prosince 2007 uživatelem dubraro
New Milis Odesláno 19. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 19. prosince 2007 Tak jsem si dal lahev vína a pustil jsem se do vyšší hodinařiny. Sundání ručiček šroubovákem, jejich vyleštění a hlavně jejich úspěšné natlučení. S výsledkem jsem celkem spokojen. Ten aligátoří řemen je ovšem stále dražší než dvoje primky, které na to byly potřeba. Možná by se to dalo i někam nosit ale ta velikost 38 je pro mě hroznej nezvyk, nevím.. Čistě teoreticky - na kolik tak asi by mě v Eltonu mohla vyjít "renovace" - chtěl bych jen pouzdro a jinak by na to nemuseli šáhnout..? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Návštěvník milosklikar Odesláno 20. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2007 Tak jsem si dal lahev vína a pustil jsem se do vyšší hodinařiny. Sundání ručiček šroubovákem, jejich vyleštění a hlavně jejich úspěšné natlučení. S výsledkem jsem celkem spokojen. Ten aligátoří řemen je ovšem stále dražší než dvoje primky, které na to byly potřeba. Možná by se to dalo i někam nosit ale ta velikost 38 je pro mě hroznej nezvyk, nevím.. Čistě teoreticky - na kolik tak asi by mě v Eltonu mohla vyjít "renovace" - chtěl bych jen pouzdro a jinak by na to nemuseli šáhnout..? to jsou ty "na celý život" ?
gerhard Odesláno 20. prosince 2007 Nahlásit Odesláno 20. prosince 2007 Gratulujem,su nadherne a to ze fotky vystihuju real na 90% je fakt. Mam tiez krasne ORISy Williamsy day date a tiez v katalogu sa tvarili zakriknuto ale na ruke je to parada. Velmi pekny vyber, maju taku zvlastnu atmosferu tie hodinky su tam citit tie povojnove roky,tieto Ti uz nezostarnu Mal som na ruke chrono Orisy Sinatry hm,parada. Pocit. Len boli velmi drahe v kamenaku nejakych 1650eur ak sa dobre pamatam. Tak si ich uzivaj:-).
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se