Glider Odesláno 19. června 2006 Nahlásit Odesláno 19. června 2006 Prosil bych o názor zde přítomných odborníků. 1) Odpovídá cena užitné hodnotě? 2) Názor na spolehlivost... 3) Názor na kvalitu mechaniky... 4) Možná úskalí a slabiny... Předem děkuji za Vaše názory, které mi velice pomohou při výběru. G
_Stepan Odesláno 19. června 2006 Nahlásit Odesláno 19. června 2006 1) dle mého názoru ano, záleží na možnostech 2) nevím, mám je krátce, to si asi řekneme na konci století :-)) 3) je v nich klasická ETA, prověří ji čas 4) mohli by mít šroubovací korunku. Můj postřeh: je to mechanika a vezme tě za srdce...
Duke650 Odesláno 19. června 2006 Nahlásit Odesláno 19. června 2006 K bodu 1) nekoukat na českou ceníkovou cenu - dají se sehnat nové s plnou zárukou a razítkem autorizovaného prodejce o hoooodně levněji
Ace Odesláno 19. června 2006 Nahlásit Odesláno 19. června 2006 Duke: kde konkrétně? Dost vážně o nich uvažuju...
Duke650 Odesláno 20. června 2006 Nahlásit Odesláno 20. června 2006 Mohu doporučit autorizovaného prodejce Fortisu: Manfred Schneider, Meisterwerkstatt, Marktallee 15, Münster, www.msc-uhren.com Prodal mi Fortis B-42 Flieger (645.10.12 - ušetřil jsem cca 9.300 Kč proti české ceníkové ceně), pak jsem tam koupil jedny Fortis B-42 Pilot (645.10.11 - _Stepan tady z fóra taky dost ušetřil), pak jsem si ještě přikoupil nerezový tah, česká ceníková 6.400 Kč, já za to dal 4.900 Kč. Vše nové, plná záruka, orazítkovaná záruční karta z autorizovaného kamenného krámu (žádný webový shop). Platil jsem mu PayPal, v pondělí to dal na poštu a ve středu jsem to už měl doma. Vedle Fortisů dělá vlastní modely pod značkou M. Schneider + Co., mrkněte na jeho web. Má celkem lidové ceny.
Kid_A Odesláno 20. června 2006 Nahlásit Odesláno 20. června 2006 Fortis B-42 Pilot Profesional vážbně nemaj šroubovací korunku? To je teda hamba:(
Skeleton Odesláno 10. července 2006 Nahlásit Odesláno 10. července 2006 Poradite nekdo evropskou internetovou stranku hodinarstvi kde prodavaji Fortisy (nejlepe vladnouci anglictinou)? Preferuji kamenne hodinarstvi s pripadnym prodejem pres net. Podotykam ze na vyse zminovane strance www.msc-uhren.com jsem je neobjevil. Diky! (...puvodne jsem shanel hodinky do 10000Kc, ale bohuzel jsem objevil toto forum a ... )
Viktor Odesláno 10. července 2006 Nahlásit Odesláno 10. července 2006 Mám dobré zkušenosti s Uhren Haeffner Stuttgart https://www.watch.de/cgi-bin/index.pl?lang=2 Můžeš se podívat i na Miguel Schmuck and Uhren http://www.uhren-miquel.de/shop_v2/art-lis...fe=fortis&AEn=2 U toho Manfreda Schneidera je třeba hodinky mailem poptat, na svých stránkách Fortis neinzeruje, ale asi má nějaký dobrý zdroj, někdo tu s ním měl dobré zkušenosti.
Duke650 Odesláno 10. července 2006 Nahlásit Odesláno 10. července 2006 S Manfredem Schneiderem mám dobré zkušenosti já. Jeho zdroj je oficiální importér Fortisu do Německa. Manfred Scheider je mimo jiné uvedený na firemním webu Fortisu na seznamu oficiálních prodejců = je to kamenná prodejna. Já na něj narazil na ebay.de Ceny má Výrazně nižší než nezávazně doporučené.
steel Odesláno 11. července 2006 Nahlásit Odesláno 11. července 2006 na co by jim byla sroubovaci korunka ? jsou to hodinky do oblak, nikoliv do vody :-), ne ja bych videl NEsroubovaci korunku jako +, je to mnohem snazsi manipulace
Suru Odesláno 11. července 2006 Nahlásit Odesláno 11. července 2006 Přesně tak!Měl jsem na svých Fortisech korunku šroubovací,ale musel jsem ji nechat vyměnit za nešroubovací,údajně to je teď u Fortisu normální (nový systém) a musím uznat,že ta manipulace je podstatně příjemnější a lehčí.Vodotěsnost,dle ujištění hodináře,zůstává stejná tzn.200 m.
cigi Odesláno 13. července 2006 Nahlásit Odesláno 13. července 2006 Aha, už to tady taky čtu. Souhlasím se steelem a suru, nešroubovací korunka je pro mě obrovský uživatelský skok kupředu - divím se, že ten jiný systém těsnění (tedy jestli opravdu existuje) více marketingově nevyužívají. Suru - na jakých fortisech ti tu korunku vyměnili? Já mám kosmonauty a hned bych do toho šel, ta korunka mě nervuje a servání závitu je otázka času.
Suru Odesláno 13. července 2006 Nahlásit Odesláno 13. července 2006 No,já mám dvoje.Ty první jsou Fortis Pilot Professional (595.18.41),u těchto to šroubování funguje bezvadně a můj subjektivní dojem je,že ten závit nemá tak jemné stoupání jako u těch druhých-Fortis Pilot Professional Chronograph GMT (637.22.11).U těchto jsem už při asi třetím šroubováním měl docela problém chytit závit.Skončilo to tak,že asi po deseti seřizováních jsem už korunku nezašrouboval vůbec.Opravu jsem řešil v Praze u autoriz.servisu,už ale nevím přesně název firmy,bylo to někde u staromáku.Pan hodinář mi řekl,že po výměně už korunka šroubovací nebude,ale vodotěsnost zůstane stejná-200m.Bylo to řešeno zdarma,v rámci záruky.Ptal jsem se,kolik by to stálo,kdyby to nebylo v záruce a bylo by to kolem 1200,-Kč,to byl ale jenom jeho odhad.Jinak jsem ale spokojen maximálně a to šroubování mi vůbec nechybí,právě naopak.Takže tak.
Ondraj Odesláno 14. července 2006 Nahlásit Odesláno 14. července 2006 On je ale opravdu velký rozdíl v kvalitě šroubování. U Omeg s tím nemám nejmenší problém, závit prostě sedí a nemusím nic hledat. U Fortisů B42 to jde taky krásně. Trochu problém to byl u Spacematiců a je pravda, že jsem na setkání na Václaváku měl v ruce i ty Cigiho a taky to šlo celkem špatně, tak se ani nedivím, že je proti šroubovacím korunkám.
Skeleton Odesláno 25. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2006 Mam nejake nesrovnalosti u modelu B-42 Pilot Professional Chronograph (635.22.11), muzete mi nekdo objasnit? 1. nektere modely maji oranzovou tachymetrickou stupnici, jine bilou 2. nektere modely maji pouzite tritium, jine neco jineho svitiveho (T Swiss / Swiss) 3. nektere modely maji sroubovaci korunku, jine ne-z predesle diskuze jsem pochopil ze se uz nepouziva-zustava vodotesnost stejna? .... jedna se nejakou inovaci? Ktera kombinace vyse uvedeneho je nejnovejsi? Diky!
Ondraj Odesláno 25. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2006 Novější jsou bez šroubovací korunky. Pokud je použito tritium, mají tam T, můžou být i modely s něčím jiným.
Skeleton Odesláno 25. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2006 Jeden konkretni model stejneho cisla s ruznymi parametry? To mi prijde nejake divoke ...
Ondraj Odesláno 25. srpna 2006 Nahlásit Odesláno 25. srpna 2006 Co se týká změny korunky při zachování stejné vodtěsnosti a ostatních parametrů by asi změna čísla byla zbytečná. Ale fakt nevím do politiky Fortisu nedělám. U té barvy bych se divil, kdyby tam bylo stejné číslo, ale neviděl jsem to nikde.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se