Přejít na obsah

STEINHART "Nav B-Chrono II"

Návštěvník milosklikar

Doporučené příspěvky

Odesláno
Duku, psal jsi, že je dáš na černý řemen bez cvočků. Jestli ano, bylo možné sem hodit fotku

ať porovnáme?

Diky

...... jasně, ale zatím je nemám. To jsem jen rádobyvtipně komentoval "rodinné foto" osmi naprosto stejných kousků :-) PŘED expedicí

mám u Kubsona zamluvené jedno konkrétní číslo, tak se už nemohu dočkat ... safra vidíš to já stará skleroza neposlal kubsonovi doobjednávku černého řemenu, hned to jdu napravit ... :suicide_anim:

• Odpovědi 307
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Tak holky jsou od rana doma (No.053) :thumbsup_anim:

Pocity......super. Na ruce tyhle 44-ky sedi vyborne, matne pouzdro plus lestene casti jako luneta a tlacitka chronografu hodinkam naramne slusi a korunka je taky dobre zpracovana, ikdyz se muze nekomu zdat, ze ma delsi "krcek", je to akorat, dobre se s ni manipuluje a samozrejme, ze nereze do hrbetu ruky. Cifernik je krasne zpracovany a logo vyrobce ho nijak nerusi. Rucky jsou krasne modrene, jsou dost tmave, uvidime, jak to bude vypadat az je vyvencim na normalnim svetle.

Remen, na kterem prisly, je svetlejsi a s hladkou strukturou nez na strankach vyrobce, ale neni to spatne. Rekl bych, ze ma takovy "vintage look". Nejspis ho ale nahradim cernym remenem s normalni sponou. Jeste uvidim, pockam si na fotky kolegy Duka650. Jeden z duvodu by byl motylova spona, nejsem na ni zvykli a jde to i videt. Nez ja to tam do sebe poskladam a zapnu??.. :sweatdrop:

Jinak dojmy jsou skvele, hodinky nadherne.

Jeste poznamka: Cetl jsem spravne, ze 7750-ka jde natahovat i rucne? Praktikujete to?

Prikladam jednu nepovedenou fotku. (Toho velkeho chlupateho si nevsimejte)

post-1432-1232830177.jpg

Návštěvník Tada
Odesláno

Tak gratuluji, já už je nějaký týden nosím a jsem pořád nadšený :)

Ručně to natahovat jde, ale u automatů se to prý nedoporučuje. Ten systém natahování prý není tak silný aby u automatů vydržel pravidelné ruční natahování (nemám to ze sebe, někde jsem to tady četl). :)

Odesláno

Ahoj, děkuji všem kteří mi pomohli se rozhodnout pro tyto krásné hodinky. Od včerejška je mám také doma - No. 075. Pokud je bude chtít někdo vidět naživo v Karlových Varech, rád je ukážu.

Odesláno (upraveno)

Na stole mi leží No. 51, než se přiřítí nadšený majitel. :) Hodinkám není co vytknout, provedení perfektní, svítivost skvělá. Večer jsem je nasvítil asi půl hodiny pod světlem, ráno ještě viditelně svítily. Barva luminiscence je modrozelená. Trošku mě zklamal řemínek, to zúžení na šířku 18 mm se mi moc nelíbí. Spona je perfektně provedená, ale trošku nepraktická při zapínání, než to tam člověk poskládá. Ale to je věc zvyku. Hodinky jsou na ruce příjemně těžké, je to pořádný kus železa.

Ručičky mohly být bílé, ta modrá na černém ciferníku nevynikne.

Upraveno uživatelem VS
Odesláno

Díky kubsonovi (děkuji Jakube) jsem měl možnost si hodinky osahat toto pondělí. Utvrdil jsem se v tom, že pokud si je někdy pořídím, tak nebudou na zužujícím se řemenu se sponou, ale na černém 22mm řemenu s klasickou přezkou.¨

Třeba jako zde na těchto fotkách:

IMG_1157Medium.jpg

IMG_1160Medium.jpg

IMG_1163Medium.jpg

Odesláno

Dotaz na majitele tohoto modelu:

když se pozorně podíváte

- na vteřinovou ručičku, lícuje vám v nulové poloze s vrcholem trojúhelníku na dvanáctce?

- na ukazatele dne v týdnu, jsou všechna tři písmena na "jedné rovině" nebo jsou krajní písmena jakoby "utopená" hlouběji než to prostřední?

Návštěvník Tada
Odesláno
Dotaz na majitele tohoto modelu:

když se pozorně podíváte

- na vteřinovou ručičku, lícuje vám v nulové poloze s vrcholem trojúhelníku na dvanáctce?

- na ukazatele dne v týdnu, jsou všechna tři písmena na "jedné rovině" nebo jsou krajní písmena jakoby "utopená" hlouběji než to prostřední?

Po prohlídce hodinářskou lupou se zvětšením 10x jsem zjistil, že je vše v pořádku až na hnusnej kus prachu na indexu pod 6kou, ale ten tam vidím i okem... Takže u mě v pořádku

Odesláno
Díky kubsonovi (děkuji Jakube) jsem měl možnost si hodinky osahat toto pondělí. Utvrdil jsem se v tom, že pokud si je někdy pořídím, tak nebudou na zužujícím se řemenu se sponou, ale na černém 22mm řemenu s klasickou přezkou.¨

vy furt plivete na ten zuzujici se remen, ale takhle to maj aji IWC BP, no... A ten IWC remen by k tomu byl uplna bomba, akorat ze stoji tretinu tech hodinek :)

Odesláno
vy furt plivete na ten zuzujici se remen, ale takhle to maj aji IWC BP, no... A ten IWC remen by k tomu byl uplna bomba, akorat ze stoji tretinu tech hodinek :)

Taky ten remen neni hezkej ani na tech BP ;) Onion je mel na sraze a remen je nejvetsi slabinou jinak moc hezkych hodinek ;)

Odesláno

Já na nic neplivu - jen jsem napsal svůj názor. Mně se porostě nelíbí u žádných hodinek. Naštěstí není problém jej vyměnit, nebo rovnou objednat s jiným. :thumbsup_anim:

Návštěvník Tada
Odesláno

Mě se ten zůženej řemen taky zezačátku nelíbil a myslel jsem, že ho okamžitě vyměním, ale zvykl jsem si a myslím si, že k těm hodinkám i docela sedí.

Odesláno
to Duke650: Nezkusis sem hodit ty fotky nav-b chrono na novem remenu? Taky zvazuju, ze bych je dal

na jiny.

ahoj jasně, zkusím, ale ten řemen ještě stále nemám - přihodil se logistický zádrhel :-(

Odesláno

aha fajn, v pohode, ja myslel, ze uz ho mas, kdyz jsi prodal standart.

Btw. o vikendu jsem si vsiml u velke vterinovky, ze mi nesedi se spickou

trojuhelniku, asi po nejakem tom resetovani chronografu. Tak zitra putuji na

serizeni. Mensi chybicka, ktera se da opravit, na jinak super hodinkach.

Odesláno
aha fajn, v pohode, ja myslel, ze uz ho mas, kdyz jsi prodal standart.

Btw. o vikendu jsem si vsiml u velke vterinovky, ze mi nesedi se spickou

trojuhelniku, asi po nejakem tom resetovani chronografu. Tak zitra putuji na

serizeni. Mensi chybicka, ktera se da opravit, na jinak super hodinkach.

no právě, původní řemen se vydá na cestu za novým majitelem a hodinky zítra poputují na seřízení vteřinovky... ten černý řemen stějně ještě stále nemám :-(

Odesláno

Ahoj Mám takový asi hloupý dotaz.

Mám svoje první automatické hodinky Steinhart Nav B Chrono II a co mě překvapilo a stále mi to přijde takové zvláštní že cítím jak uvnitř rotuje závaží. Je to někdy tak znatelné že když pracuju na počítači a posunu rukou tak dokonce někdy je vidět jak se hodinky na ruce hýbou. Když je přiložím blíž k uchu tak je slyšet zvuk otáčení. Nikdy jsem automaty neměl a tak nevím jestli je to běžné..)

A druhý dotaz je k ovládání tlačítek chronografu...Když spouštím stopky musím překonat dost velkou sílu která vydá až kovový zvuk kdy se spustí vteřinová ručička. A ten samý zvuk při nulování na pozici 12.

Předem se omlouvám těm kterým přijde můj dotaz hloupý, ale automaty mám prvně v životě.:)

Díky

Bose

Návštěvník Tada
Odesláno
Ahoj Mám takový asi hloupý dotaz.

Mám svoje první automatické hodinky Steinhart Nav B Chrono II a co mě překvapilo a stále mi to přijde takové zvláštní že cítím jak uvnitř rotuje závaží. Je to někdy tak znatelné že když pracuju na počítači a posunu rukou tak dokonce někdy je vidět jak se hodinky na ruce hýbou. Když je přiložím blíž k uchu tak je slyšet zvuk otáčení. Nikdy jsem automaty neměl a tak nevím jestli je to běžné..)

A druhý dotaz je k ovládání tlačítek chronografu...Když spouštím stopky musím překonat dost velkou sílu která vydá až kovový zvuk kdy se spustí vteřinová ručička. A ten samý zvuk při nulování na pozici 12.

Předem se omlouvám těm kterým přijde můj dotaz hloupý, ale automaty mám prvně v životě.:)

Díky

Bose

Podobně vykulenej jsem z toho byl i já, jsou to moje první mechanické hodinky. Hlučnost nátahu už jsme tady řešili a prý je to v normě a to že cítíš pohyb rotoru je taky OK. Ten odpor při spouštění stopek bude taky normální...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...