Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

A co bys chtěl, zaplatit litr, zasmát se a jezdit dál jak jezdíš co? Já to docela chápu že se ti to nelíbí. :smile_anim: A jestli to co jsem napsal jsou pro tebe jen moralizující kecy, tak k tomu nemám co dodat, jen doufám že tě a podobny někde nepotkám na cestách...

• Odpovědi 624
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  sibirnaya napsal:
zakon obsahujici bodovej system delal ministr dopravy, co nema ridicak, frajere... sorry, ale to mi prijde jako totalni kokotina. a tady ty moralizujici kecy si strc za klobouk a hlavne mi nezaclanej v levym pruhu :)

Sibirnayo, ten zakon pripravoval spis jeho tym, on to pak hlavne prosazoval ve snemovne. Takze to, ze nema ridicak nehraje v tomto pripade, myslim, prilis velkou roli.

PS: Ve meste rychlostni limity dodrzuju, mimo obec je tolik neresim (na dalnici jezdim tak do 150). Snazim se hlavne pouzivat rozum. A kdyz jede nekdo rychleji, tak mu samozrejme uhnu. Kdyz ma silnou karu, tak je hovadina ho brzdit a kdyz je to blbecek ve vytunenym civicu s modryma ledkama, tak je lepsi mit ho pred sebou. Takze hlavne rozum a ohleduplnost. Stejne tak nemam rad, kdyz pri predjizdeni nekdo blokuje me. Treba troubove, co jedou jak s hnojem a kdyz je clovek chce predjet, tak zacnou zrychlovat, nebo ridici, co jedou na dalnici 130 v levym pruhu, protoze stejne nikdo nesmi jet rychleji.

Návštěvník Tada
Odesláno
  ramon napsal:
A co ví nějakej právník o tom jak rychle jezdit?

A to mám jako vědět odkud?

Odesláno
  skalis napsal:
Sibirnayo, ten zakon pripravoval spis jeho tym, on to pak hlavne prosazoval ve snemovne. Takze to, ze nema ridicak nehraje v tomto pripade, myslim, prilis velkou roli.

PS: Ve meste rychlostni limity dodrzuju, mimo obec je tolik neresim (na dalnici jezdim tak do 150). Snazim se hlavne pouzivat rozum. A kdyz jede nekdo rychleji, tak mu samozrejme uhnu. Kdyz ma silnou karu, tak je hovadina ho brzdit a kdyz je to blbecek ve vytunenym civicu s modryma ledkama, tak je lepsi mit ho pred sebou. Takze hlavne rozum a ohleduplnost. Stejne tak nemam rad, kdyz pri predjizdeni nekdo blokuje me. Treba troubove, co jedou jak s hnojem a kdyz je clovek chce predjet, tak zacnou zrychlovat, nebo ridici, co jedou na dalnici 130 v levym pruhu, protoze stejne nikdo nesmi jet rychleji.

ale to ja jako chapu, ze to neni jeho vytvor :) sere me uz z principu. a vidis, i ty, ac slusnak, si podle nekterejch clenu hovado, protoze, paneboze, jedes na dalnici i 150.. jo, ja nekdy jedu 130, a nekdy to proste sviham, podle nalady, pocasi, stavu vozovky, provozu a okolnosti. btw, tys se mnou jel, a pokud vim, tak to nebyla zadna jizda smrti :)

Návštěvník Tada
Odesláno
  ramon napsal:
Já ti odpovím...neví vůbec nic, protože studoval právo a ne dopravu...a Ty chceš aby tvořil vyhlášku o silničním provozu?

Ano, protože ten co studoval dopravu zase ví prd o tom, jak mají vypadat zákony :P

Odesláno (upraveno)
  Tada napsal:
Ano, protože ten co studoval dopravu zase ví prd o tom, jak mají vypadat zákony :P
Tak snad se bavíme o rychlostním limitu na dálnici a silnicích obecně, a to snad dle mého mají stanovit dopravní experti, a nějací právníci myslím do tohoto rozhodování nemají co kecat. A když se to veme tak ani ministr...Problém je ten, že do toho ve skutečnosti kecá spousta lidí, co ani neví o čem mluví, nebo je ovlivňuje populismus nebo jiné motivace, a pak není politická vůle ty experty poslouchat. Upraveno uživatelem ramon
Odesláno

to ramon:

a jak budes argumentovat, az to tady zvednou na 160? to ti najednou ta rychlost vadit nebude? to ze je neomezena v nemecku (par useku je omezeno) taky nic? tam se jako nebrzdi nebo co? nekdo tady argumentoval brzdnou drahou. no tak to treba ve 110 bude zase o neco lepsi nez ve 130. musim rict, ze mam celkem dost tech mravokarcu, co jedzi po dalnici 110 v levem, zhasnute svetla protoze setri ekologii a kazdy kdo jede 150 je pirat silnic.

Odesláno
  911 napsal:
to ramon:

a jak budes argumentovat, az to tady zvednou na 160? to ti najednou ta rychlost vadit nebude? to ze je neomezena v nemecku (par useku je omezeno) taky nic? tam se jako nebrzdi nebo co? nekdo tady argumentoval brzdnou drahou. no tak to treba ve 110 bude zase o neco lepsi nez ve 130. musim rict, ze mam celkem dost tech mravokarcu, co jedzi po dalnici 110 v levem, zhasnute svetla protoze setri ekologii a kazdy kdo jede 150 je pirat silnic.

No a co teprv my co jezdime maximalne 80 (idealne v protismeru) protoze to vic nejede a beztak misto na silnici neustale cumime na hodinky? :lol2:

Návštěvník Tada
Odesláno

911: Ono by tady stačilo naučit lidi aby udržovali bezpečnou vzdálenost, v Německu se nedodržení vzdálenost docela tvrdě postihuje... Já už se radši od auta před sebou vždycky držím dál :D

Odesláno
  spiderer napsal:
No a co teprv my co jezdime maximalne 80 (idealne v protismeru) protoze to vic nejede a beztak misto na silnici neustale cumime na hodinky? :lol2:

ja to ted zkousim vsechno couvat a lidi taky cumej a uhybaji, tak se jede celkem dobre :)

Návštěvník Tada
Odesláno
  911 napsal:
ja to ted zkousim vsechno couvat a lidi taky cumej a uhybaji, tak se jede celkem dobre :)

Jedno auto na světě umí couvat stejnou rychlostí jako jet dopředu :)

Odesláno
  spiderer napsal:

Počkej až tě chytím.......... :gun_bandana:

Tada napsal:
Jedno auto na světě umí couvat stejnou rychlostí jako jet dopředu :)

Velorex. :thumbsup_anim:

Odesláno

Jako v Německu to tu nebude vypadat nikdy,protože vždycky u nás bude nějaký "mravokárce" a "vrchní dozorovatel",který sedne pokud možno do obstarožního vozítka,nasadí klobouk či raději dva a ted to jede těm zlým ,zbohatlickým a namachrovaným floutkům ukázat.Ve své hlouposti a omezenosti schválně pojede na 90 max.70,na dálnici v levém 110 a začne zapškle všechny školit.

Ze ten imbecil svým chováním ohrozí asi tak 1000x více účastníků silničního provozu a mimochodem PORUSUJE PRAVIDLA SILNICNÍHO PROVOZU to ve své omezenosti nechápe.........

Při mých jízdách německem jsem opravdu nikoho takového nepotkal .......

Já ve městě dodržuji 50ku,a tam mě většinou vítězně předjíždějí ufunění troubové co se mně snaží dohnat mimo vesnici......

Když jedu rychle,tak s vědomím VSECH dusledku ,které z toho plynou a to pokuta od policie je to nejmenší .......................

PS .Pardon za diakritiku

Odesláno
  7jerry7 napsal:
Má prozatimní zkušenost je, že mě policie zdraví :thumbsup_anim: ...snad u toho zůstanou ..

Co to je za bundu? A kde pořízena? Do horší viditelnosti je to na moto super, taky bych ji bral. Dej mi prosím info, díky.

Odesláno (upraveno)

Rád bych připomněl, co tu ještě nezaznělo. Problém s vyšší rychlostí než 130. Já osobně nejsem obecně příznivec vyšší rychlosti (třeba 160 na dálnici), snad opravdu jen vybrané úseky, např. D11 na konci.

Problém vidím v tomto:

a) Jestliže na úseku XY bude 160, pak tam pojede (se bude snažit) i bambula s třeba s 45 kW městským autem a bude na limitu. Auto se skoro bude vznášet, tak tak třeba držet na silnici. Pojedle ale v limitu zákona. Co myslíte, jak to bude bezpečné pro okolí? Jak v 110, 130 a jak v 160 km/h? A těžko ho budete moci ovlivňovat dodatkovou tabulkou, že 160 budou moci jet jen "sporťáky" od r.v. 2008 atd. Jde o to, že on bude větší hrozbou, než v jiném případě, pro ostatní. A jak ti k tomu přijdou?

b ) Co v noci? Zcela jistě budou reakce na odstavené (sic označené) vozidlo s poruchou jiné, či jiné věci na silnici - vysypaný náklad po kolizi, námraza na mostě (bude se moci 160 i v zimě???), na odhady zezadu se blížících vozidel - jak rychle jedou, mohu ještě zkusit předjet auto přede mnou???

c) věc s výše související - odhady rychlosti ostatních. Drtivá většina řidičů to po dlouhou dobu neodhadne, jak rychle potom (110? 150? 160?) se k nim budou některá vozidla blížit zezadu a zda stihnou svůj manévr. Ti rychlí pak budou dupat na brzdy (a sakrovat, bublat jim adrenalin=agrese...). Ostatně, profil našich R a D bude působit i v tomto smyslu, že to bude ztěžovat. T.j. mrknu dozadu, na horizontu-v zatáčce nic, vyhodím blinkr, budu předjíždět normálním tempem a najednou za mnou blikání a troubení a nějaké přemotorizované letadlo mě bude dýchat do kufru. Prostě při té rychlosti, jakou jede on (t.j. drsně nejméně na limitu, známe české řidiče ;) ) ani nebudu mít šanci ho reálně za sebou včas zjistit.

d) jako hlavní problém je neúcta k zákonům a normám. Osobně se kloním k právnímu pozitivismu a myslím, že norma má platit a být vynucována, ikdyž možná si o ni něco myslíme nepěkného. Jestliže ji chceme změnit, pak způsobem, kdy budeme působit na změnu normy. Ne, že ji budeme nedodržovat a omlouvat to "vyššími" principy. * Tím, že jednotlivec selektivně něco nedodržuje, pak celek funguje opravdu náhodně. Protože pak platí se stejnou vahou "právo" na to chovat se dle své libosti bezohledně, t.j. jeďte si třeba 160 km/h, já mám náklaďák a budu si předjíždět kolegu náklaďáka o 5 km/h rychleji a vy za mnou si trhněte :) Mám stejné právo !nedodržovat" jako vy! Stejně jsem 1,5 m výše nad vámi a před sebou mám nárazník traverzu a moje auto vás kdyžtak sešmelcuje, frajeři :D

*ano, lze to. Právní pozitivisté říkají, že norma se má dodržovat, ikdyž je nespravedlivá, teprve až nespravedlnost se stává neospravedlnitelnou, je možné ji překročit/změnit. Ovšem to je v opravdu životních a celospolečenských zásadách, ne na dálnici.

-jestliže jsem snad trochu citoval nepřesně výroky právních pozitivistů, omlouvám se Mgr. A JUDrům, jsem jen "právník z lidu" ale živím se § celý život :)

Upraveno uživatelem New X-Bob
Odesláno
  New X-Bob napsal:
...

Bobe, body a) B) c) jsou prave otazkou zdraveho rozumu a usudku. Stejne jako ohleduplnosti k ostatnim ridicum. Jinak pojedu ve dne, jinak v noci. V mistech, kde to neznam to nepohrnu stejne jako tam, kde bych mohl jet i poslepu, protoze znam kazdou zatacku. Stejne tak se nebudu se slabsim autem snazit zavodit na rychlostnim limitu (ted myslim to primestske vozitko a hypotetickou 160).

S tim pozitivizmem s Tebou taky souhlasim. Kdyz je zakon spatny, tak cesta neni ho porusovat, ale snazit se privest zmenu. Takze kdyz jedu mimo obec pres 90 a na dalnici pres 130, cinim to s vedomim plne odpovednosti i toho, ze porusuju zakon a musim byt ochotny prijmout trest i v pripade, ze nebudu ucastnikem nehody.

PS: (prihoda ze zivota)

Pred necelym rokem jsem jel autobusem na slovensko kamaradovi na svatbu. Autobus jel svizne (ale v pohode) a na slovenske strane nas kousek pred nejakou dedinou predjelo Porsche. Od znacky obec pribrzdil a jel poctive 50. Bus se mu porad lepil na kufr, dvakrat v ty dedine zastavoval (vykladal lidi) a pokazde toho porschaka dojel. A on (pred nami) porad drzel tu 50. Za znackou na to slapl a ukazal busu kour. A ja si rikal, jen at je vic takovych soferu v silnych autech, kteri maji dost sebediscipliny a sebekontroly. A u takoveho cloveka mi vubec nevadi, kdyz ty limity mimo obec nebude uplne dodrzovat (s rozumem a odpovednosti).

Odesláno

Ano, je to o zdravém rozumu. Ale většinový rozum se posune k těm vyšším limitům :) Myslím... A podle pravidla, že mám "právo" porušovat, to pak bude veselé.

Ad Porsche - stejnou zkušenost mám z A a I. Já nevím, třeba tam někde jezdí jak blázni, já měl skušenost, že i na 90 - omezení rychlosti - jelo Porsche a pak nějaká ŠúmacherFerári a Maserati :) 90 a pak na to šlápli, zabublali a rozjeli se. A když jsem předjížděl na dálnici v Alpách v táhlém kopci kamion a drtil to 120 km/h :D, v klidu mě dojeli, nefuněli na kufr a jakmile jsem se zařadil, tak předjeli. Čím to? :) Funguje jim mozek trochu víc emapaticky???

Shrnutí - jezděte si jak chcete, hlavně neohrožujte nevinné, a třeba nás, co nejsme dokonalí piloti, neumíme jezdit ani jako bůh na 1, ani jako pan učitel na 2, ani jako pan ředitel na 3 a na 4 jako ti nejlepší z vás. PAX

Odesláno

rychlost je často zástupný problém, protože se imho dobře měří a pokutuje. daleko větší maras je nefunkční dalniční síť (D1, severní morava je kapitola sama pro sebe), kvalita vozovek a především kultura řízení - když potkám při cestě z havířova do ostravy na cca 20 km dlouhé 4proudovce průměrně 4 hovada, které nikdy neměly dostat řidičák, o něčem to svědčí.. když mám jet v něčem co má méně než 2 tuny tak se necítím bezpečně, můžete jezdit jako bůh, ale po čase stejně přijdete na to, že vás spíš sejme nějaký trouba v žigulíku co má měsíc řidičák a nic vám není platné řidičské umění a dvacet érbegů

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...