Přejít na obsah

Steinhart Chronomag LE

tak která varianta .. číselníku který vyhrál v minulé anketě?  

19 hlasů

1. 1. Tak který? str. 30

• D1
      0
    • D2
      1
    • D3
      1
    • D4
      1
    • D5
      7
    • D6
      2
    • D7
      0
    • D8
      0
    • D9
      7

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nechal jsem se inspirovat diskuzí v sekci českých hodinek a rád bych, aby vznikla limitovaná edice Steinhartích hodinek pro Chronomag.

Chtěl bych udržet cenu co nejblíže sériovým modelům - mluvil jsem z Gunterem Steinhartem a v podstatě hlavním limitem je nutnost vybrat si již existující pouzdro z jejich nabídky. Ciferník, ručky a další věci okolo, už je možné doladit a cena by měla být pořád ok.

Osobně si myslím, že bychom se mohli zaměřit na nějaké "pilotky" a nechat si udělat krásné hodinky podle našich představ.

Prosím o příspěvky k tématu, začít bychom mohli výběrem modelu, ze kterého budeme vycházet.

Ring volný :boxing:

• Odpovědi 616
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno
  kubson napsal:
Nechal jsem se inspirovat diskuzí v sekci českých hodinek a rád bych, aby vznikla limitovaná edice Steinhartích hodinek pro Chronomag.

Chtěl bych udržet cenu co nejblíže sériovým modelům - mluvil jsem z Gunterem Steinhartem a v podstatě hlavním limitem je nutnost vybrat si již existující pouzdro z jejich nabídky. Ciferník, ručky a další věci okolo, už je možné doladit a cena by měla být pořád ok.

Osobně si myslím, že bychom se mohli zaměřit na nějaké "pilotky" a nechat si udělat krásné hodinky podle našich představ.

Prosím o příspěvky k tématu, začít bychom mohli výběrem modelu, ze kterého budeme vycházet.

Tyjo, do toho bych šel. Pilotky 44mm, Unitas s centrální vteřinovkou, bez průhledu, s nějakým pěkným rytím na dýnku, ciferník s tím soustředným hodinovým kruhem a minutovejma indexama, nebo jak bych to řek, jen to ozvláštnit nějakou drobností. Ale stejně, ono to pak nebude ani tak limitka, jako spíš skládačka...

Odesláno
  New Milis napsal:
Ale stejně, ono to pak nebude ani tak limitka, jako spíš skládačka...

to je jedno jak honosně se to nazve, hlavní je udělat si hodinky, které budou člověka těšit.. co se týká jiných dílů než je pouzdro, nemusí se používat části ze sériových modelů

mě by se třeba líbily ty chronografy s trochu polazeným ciferníkem a dýnkem, ale počítám, že by se na to nesehnalo dost zájemců

Odesláno
  INA napsal:
No mne by se treba libilo treba upravit Aviation model - orange, nechat PVD pouzdro + PVD kalibr a predelat ciselnik, rucky a korunku...

Na tom už pracuju sám. :D :D :D Napadlo mě, od LUM-TECU se nechá koupit ta jejich svítivá sračka, pár ampulek mám a svítí to jak prase, tak udělat indexy tímhle. Anebo udělat letecký regulateury, hehe, a místo hodinovky tam dát kotouček, hodinu by ukazovala tečka nebo šipka, to by byl blázinec.

Návštěvník Tada
Odesláno
  kubson napsal:

Tohle jsem očekával každou chvíli. Každé forum už mělo od Güntera limitku, jen tohle ještě ne :gora: Jen škoda, že můj finanční limit na nákup hodinek je pro tento rok vyčerpán :( Protože bych do toho hned šel taky

Ten Chronograf není vůbec špatný nápad.

Odesláno
  New Milis napsal:
.... 44mm, ...

Himbajz a co my, retardovaný nedonošenci z inkubátoru s 16,5 na zápěstí!? Máme se zastřelit rovnou nebo začít nosit hodinky na krku, jako se jeden čas nosily mobily? Diskriminace, kuwa Džamilu na Vás! :gun_bandana:

(sorry za OT :))

Návštěvník Tada
Odesláno
  Muffik napsal:
Himbajz a co my, retardovaný nedonošenci z inkubátoru s 16,5 na zápěstí!? Máme se zastřelit rovnou nebo začít nosit hodinky na krku, jako se jeden čas nosily mobily? Diskriminace, kuwa Džamilu na Vás! :gun_bandana:

(sorry za OT :))

44mm ještě není problém ani na malou ruku

Odesláno

STEINHART Aviation, tak to jsou, pánové, hodinky s gulama. PVD stroj, nerez pouzdro, ručky nechat, pohrát si s ciferníkem, nějaký pěkný řemen, hm. Na zkoušku jsem si vystřihnul ten čtverec 44x44mm a po provedené zkoušce musím konstatovat, že bych je mohl nosit pouze na lýtku nebo přivázané na krku, ale to vůbec nevadí.

Kubsone, chop se organizace :)

Návštěvník YPO
Odesláno

jsem pro každou špatnost pokud:

1. NIKDE nebude nápis Steinhart

2. nebude to větší než 44mm

3. cena max 20t a to jsem možná přehnal :)

Odesláno

Já už začal, tohle je zatím nefunkční papírovej model ciferníku, ale ten co tam bude, karbonovej, už mám na lejzru, čísla budou právě z tý LUM-TEC sračky, zatím experimentuju, v čem to rozředit... :D :D :D Plus chci na ten stávající PVD Unitas naroubovat labutí krk.

post-1578-1229783389.jpg

Návštěvník YPO
Odesláno
  New Milis napsal:
Já už začal, tohle je zatím nefunkční papírovej model ciferníku, ale ten co tam bude, karbonovej, už mám na lejzru, čísla budou právě z tý LUM-TEC sračky, zatím experimentuju, v čem to rozředit... :D :D :D Plus chci na ten stávající PVD Unitas naroubovat labutí krk.

vím, že si to už někde vysvětloval, ale 18 - večeře,20 - hospoda,21 - první panák? :D

to je steinhart pouzdro?

Odesláno

takže momentálně jsou rýsují 2 návrhy - vyjít z modelu aviation, nebo nějakého 44 Pilot pouzdra

cenu bych viděl při použití standardního strojku maximálně do 15 tisíc

Návštěvník YPO
Odesláno
  kubson napsal:
takže momentálně jsou rýsují 2 návrhy - vyjít z modelu aviation, nebo nějakého 44 Pilot pouzdra

cenu bych viděl při použití standardního strojku maximálně do 15 tisíc

u toho modelu aviation bych byl opatrný - osobně jsem to pouzdro neviděl ale vím, že čtvercová pouzdra jsou trochu na ruce vzhledově záludná

Odesláno

Dobrý nápad, hodinky z mě pravlasti mě potěší, jen jestli nejsou z valné části z číny, kubsone, jak je to? Nomos by byly lepší investice, mají vyšší úroveň, ale tohle bude legrace.

To pouzdro aviation PVD v milisově specifikaci je opravdu fajn a pvd unitas taky, takže proč ne. :) Něco takového jsem si sliboval od hciq serie v září. A místo PVD šroubků (myslím, že se to rychle poškrábe, což by byla škoda) dát třeba titanový (matně šedý). Kdyby to bylo i s labutím krkem, bylo by to s výhodou. Taky zkusím nějakej cifr a co by se dalo zlepšit - chtěli byste vteřinovku na 6 nebo 9, nebo centrál? Já asi malou vteřinovku, centrálů mám ve sbírce dost.

Milis na té fotce mi přijde ten závodnickej motociferník s kurzívou jakoby do jiného pouzdra, ale už mě to přivedlo na jednu myšlenku, myslím, že ti rozumím. Ale jsem nadšenej z těch rally děrovanejch ruček, co mají ty GT - ty bych rád.

Nejlepší by bylo si někde sednout na pivko a to pouzdro si zkusit a vůbec , mám obavu z těch ostrých hran, jednak jestli neškrábou a druhak jak rychle z nich zmizí PVD.

Těch pilotních je na mě už trochu moc a nevím, co na nich vylepšit nebo vůbec změnit - vlasně vím, ty beobachtungs s oddělenými hodinovými a minutovými stupnicemi udělat 24 hodin, nebo rovnou gmt.

Odesláno
  New Milis napsal:
Na tom už pracuju sám. :D :D :D Napadlo mě, od LUM-TECU se nechá koupit ta jejich svítivá sračka, pár ampulek mám a svítí to jak prase, tak udělat indexy tímhle. Anebo udělat letecký regulateury, hehe, a místo hodinovky tam dát kotouček, hodinu by ukazovala tečka nebo šipka, to by byl blázinec.

Aha, to zni dost zajimave. Tak at se dari. Jsem zvedav na vysledek. Taky se asi budu muset pokusit spachat neco vlastniho... (tak a mam alespon nejaky plan na nasledujici petiletku... ;) )

Ty ampulky s tou svitivou barvou jsi kupoval / objednal kde?

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...