Přejít na obsah

Steinhart Chronomag LE

tak která varianta .. číselníku který vyhrál v minulé anketě?  

19 hlasů

1. 1. Tak který? str. 30

• D1
      0
    • D2
      1
    • D3
      1
    • D4
      1
    • D5
      7
    • D6
      2
    • D7
      0
    • D8
      0
    • D9
      7

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno
No, v téhle kombinaci ruček, barvy, nápisů a ssttrojku nikoliv :)

diameter 44, ciferník v barvě RAL 5004 (Schwarzblau), leštěné pouzdro, okraje ruček ve vysokém lesku leštěné oceli, na straně (tam kde bylo u originálu Fl 23883) napis "Chronomag LE XX/XX", diamantová korunka, centrální vteřinovka, plné zadní víčko jako bylo na originálech pouze se specifikací jako na obr. 1, číselník v grafické podobě jako na obr. č.2.

Diskuse je, zda udělat barevnou vteřinovku také "leštěnou" a nebo z toho udělat barevnost jak navrhovali někteří v jedné z barevných kombibací jak navrhoval Hugo 14?

za me bych zatim radeji obvykly B-Uhr cifernik (hodiny, trojuhelnik na 12). Vterinovku lesklou na miste modre na obrazku c.2, to co je bile bych udelal zlute, k tomu cernomodremu ciferniku by se to hodilo.

Pruhovana vterinovka se mi rozlezela v hlave, byl to muj napad a je to blbost, okouka se za par dnu.

Jinak souhlas. Nadseny jsem z modrocerneho ciferniku :-)

• Odpovědi 616
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno
za me bych zatim radeji obvykly B-Uhr cifernik (hodiny, trojuhelnik na 12). Vterinovku lesklou na miste modre na obrazku c.2, to co je bile bych udelal zlute, k tomu cernomodremu ciferniku by se to hodilo.

Pruhovana vterinovka se mi rozlezela v hlave, byl to muj napad a je to blbost, okouka se za par dnu.

Jinak souhlas. Nadseny jsem z modrocerneho ciferniku :-)

Vetsina z nas, ale tady jedny B-uhren uz ma sakrble :suicide_anim:

Odesláno

myslis ze druhe provedeni B-Uhren ciferniku s vypustenou stredovou hodinovou stupnici zmeni hodinky tak ze vedle dalsich B-Uhr budou vypadat jinak? Ve me to vyvolava pocity jakoze tam neco chybi.

Myslim ze modrocerny cifernik, leskle rucicky a pripadne zluta vterinovka jsou dostatecne odlisujici od bezne prodavanych B-Uhr.

Odesláno

předem upozorňuji, že jsem dnes nenašel sílu a čas na to, abych přečetl poslední cca 3 strany zdejší diskuze, udělám tak zpětně, ale nyní bych chtěl nastínit svou představu.

díky nejspíše nedostatečnému počtu zájemců budu muset pravděpodobně do hodinek investovat a LE částečně otevřít i pro pozdější zákazníky chronoshopu - proto se budu snažit, aby výsledek byl prodejný i mimo okruh zdejších chronomagorů ;)

verze chrono - osobně mě hodně láká, ale je to pár týdnů po uvedení sériové verze, která není vůbec špatná a ladit několik málo detailů imho neospravedlňuje vznik nezávislé edice

můj návrh tedy je:

- model pouzdrem vycházející z Nav.B II Automat - to pouzdro a ciferník jsou prostě nádherné

- hlavní maso: unitas s centrální vteřinovkou (cenovku budeme držet dole absencí swan neck a screw balance - nějak mi nejdou na jazyk české termíny)

- ručky jak zde padlo - ocelové, nebo černé?

- ciferník jak je na automatech - čistý bez popisu (ke zvážení možná ještě šedá varianta ala ikarus, nebo tmavě hnědý - ale trochu mám obavy o prodejnost, černá je dobrá)

- dýnko průhled (škoda zakrývat ten pěkný unitas - možná bychom mohli mít i nějaký atypicky dekorovaný to se ještě dořeší) minimum popisů - ypo sorry ale nějakému steinhartu se nevyhneme asi

- na boku dýnka pěkně frézovaný nápis - označení LE?

- korunku možná cibulovou - ale proporčně padnoucí k 44mm pouzdru (tuším že debaufre prodávalo)

- to celé zabalit do dřevěné krabice s nějakým slušným řemenem nebo 2ma...

myslím že cena bude vyšší, než původní záměr, ale uvidíme - škoda nevyužít toho atypického unitasu, pokud jde momentálně sehnat, navíc stejný model steinhart nechystá...

Odesláno
Strojek ETA 2801 s manuálním nátahem by měl být levnější než ETA 2824.

Velikost je stejná, takže uložení v pouzdře se nemusí nijak upravoat.

ETA 2801 je tak ošklivej strojek, že si zaslouží být schován nejen pod dýnko, ale i pod poklop od kanálu. Fuj.

Hlavně ta natahovací kola působí děsně lagricovým dojmem.

Tak co tam dát Peseux 7001?

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Kubsone to zní zajímavě.

Ručky bych dal osobně černé a hlavně korunku ve stejné povrchové úpravě jako pouzdro. To leštění se mi moc nelíbí (mám to tak na svých 48mm)

Oboustraný antireflex je to poslední, co chybí k dokonalosti.

Odesláno
ETA 2801 je tak ošklivej strojek, že si zaslouží být schován nejen pod dýnko, ale i pod poklop od kanálu. Fuj.

Hlavně ta natahovací kola působí děsně lagricovým dojmem.

Tak co tam dát Peseux 7001?

Peseux má mimostředku a to přeci nechceme.

Odesláno
Peseux má mimostředku a to přeci nechceme.

No vidíš, to mi nedošlo, omlouvám se. Takže zbývá jen ta 2801. To už bych tam dal vážně radši primáckou šestašedesátku. A možná by se přidal i Cigi :D

Odesláno

Jeden den člověk arbajtuje a hned nestíhá...

Ptali jste se na moje návrhy. Takže mě se nejvíc líbí to, co jsme postupně vyprofilovali s Onionem. Především schwarzblau ciferník, ručky, indexy a čísla u stopek mi docela vyhovují, ladění se nebráním (chci evoluci... :-)). Vteřinovka žlutá nebo standart. Nicméně podmínkou pro mne je držet cenu dole, tudíž s ETA a plným dýnkem.

Pokud jde o Manfreda von Richthofena (nebyl ani rudý ani baron, to onačení nesnáším podobně jako Blue Max), tak tím už se inspirovali nějaký němci - tady. Jsou tam jak hodinky s vazbou na současnou JG71R ve Wittmundu, tak i s trojplošníkem. Navíc cpát do WWII hodinek (pouzdra) WWI tématiku, to mi moc nepřijde. To bych raději volil nějaké historizující pouzdro. Ale rovnou říkám, že mě osobně hodinky s obrázky nesednou.

Graficky toho moc nevymyslím, nejsu grafik. Jen modelář a mám rád historii. Ty "stopky" byl můj grafický vrchol

Edit: pravopis a drobnosti

Odesláno

Jak už tady naštěstí bylo napsáno i od jiných: Kombinace barvy Schwarzblau s leštěným pouzdrem a leštěnými okraji ruček je paráda. Žlutá výplň ruček namísto bíl? proč ne, mám to na limitce Laco a nevypadá to špatně... ale v tom případě i takov indexy... pro mně je dobrý jak ciferník pracovně zde nazvaný "stopky" tak i to co tady vytvořil boo-beek .. pracovně bych to nazval "slunce" (neplést se svastikou :) )

Ta barva Schwarzeblau je fakt fantastická, jak už jsem napsal jednou, je to černá, která na slunci hodí temný modrý odlesk... Kdo jste někdy viděli třeba Corvux Corax na slunci (Krkavce) tak víte o čem mluvím... v kombinaci s leštěným okrajem ruček... luxus, pánové, luxus za pár korun.

Co se týká kalibru, tak jsem pro cokoliv s centrální vteřinovkou... já limit 15 tisíc nestanovil :) , jsem pro zadní víčko bez průhledu (i Glashutte se svým luxusním calibrem 100 ho tam také dává) jako u předlohy.

Odesláno

Jestli vyhraje modrý ciferník, tak bych se přimlouval za kovově modrou jako je na Pacardtech, které jsem trošku ukvapeně prodal. Ciferník házel úžasné odlesky. http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...&hl=pacardt

Korunky bych radši cibulovou, diamantová se mi nelíbí. Jako kalibr bych nejraději Unitas 6498 s vteřinovkou na šestce.

Jestli bych měl volit zatím vůbec nejpohlednější pilotky, tak jednoznačně vyhrají Wampe http://forum.chronomag.cz/index.php?showtopic=15742

Odesláno

No, ty odlesky, to je právě to o čem tady už delší dobu někteří kecáme, a kecáme a kecáme... barva Schwarzeblau.. č.tech. označení lze nalézt výše :)

Ještě k t centrální vteřinovce: V době vzniku B-Uhren bylo obvyklé mít vteřinovku na 6tce. Právě v rámci podmínek B-Uhren se objevila centrální vteřinovka jako taková "komplikace svho druhu" která byla reflexí na požadavek snadné přehlednosti a rychlého odečtu času. Do pouzdra B-Uhr patří centrální vteřinovka. :) Toť jenom něco z historie ... :)

Odesláno
Cifernik u tech Wempe rozhodne nema chybu, prijde mi kdyz ne dokonalej tak minimalne skorodokonalej ;)

Ciferník je povedená klasika, ale mě dostalo to pouzdro :-) .

Odesláno
Jeden den člověk arbajtuje a hned nestíhá...

Ptali jste se na moje návrhy. Takže mě se nejvíc líbí to, co jsme postupně vyprofilovali s Onionem. Především schwarzblau ciferník, ručky, indexy a čísla u stopek mi docela vyhovují, ladění se nebráním (chci evoluci... :-)). Vteřinovka žlutá nebo standart. Nicméně podmínkou pro mne je držet cenu dole, tudíž s ETA a plným dýnkem.

Pokud jde o Manfreda von Richthofena (nebyl ani rudý ani baron, to onačení nesnáším podobně jako Blue Max), tak tím už se inspirovali nějaký němci - tady. Jsou tam jak hodinky s vazbou na současnou JG71R ve Wittmundu, tak i s trojplošníkem. Navíc cpát do WWII hodinek (pouzdra) WWI tématiku, to mi moc nepřijde. To bych raději volil nějaké historizující pouzdro. Ale rovnou říkám, že mě osobně hodinky s obrázky nesednou.

Graficky toho moc nevymyslím, nejsu grafik. Jen modelář a mám rád historii. Ty "stopky" byl můj grafický vrchol

Edit: pravopis a drobnosti

Mno snazil jsem se aby vznikly jine hodinky, nez b-uhren a to se zrejme nepodari...revoluce ted a tady zrejme neprobehne, pac Kubson nechce horky revolucni zbozi na sklad :lol: Red baron byl jen naznak jine cesty, pricemz kazda nevyslapana by byla pro mne zajimava...

Jelikoz uz pilotky mam, zrejme se ucastnit LE tedy nebudu...

To Hugo14: Nerejpu, ale po editaci zustal jeste standart...

Odesláno

Mno snazil jsem se aby vznikly jine hodinky, nez b-uhren a to se zrejme nepodari...revoluce ted a tady zrejme neprobehne, pac Kubson nechce horky revolucni zbozi na sklad :lol: Red baron byl jen naznak jine cesty, pricemz kazda nevyslapana by byla pro mne zajimava...

Jelikoz uz pilotky mam, zrejme se ucastnit LE tedy nebudu...

To Hugo14: Nerejpu, ale po editaci zustal jeste standart...

[/quot

Náhodou tenhle projekt je super, ale co kdyby jsme si vedle toho zkusili udělat si privátní "limitku" pro pár lidiček :) já měl mimo Chronomag 4 zájemce o Red Barona... kdyby jsme jich dali dohromady tak máme za každou sestřelenou desítku jeden stroj na ruku :)

Odesláno

nikomu nechci bránit v rozletu - ale abych půl roku trávil vzorkováním barvy ciferníků a barvy luminiscence, tak aby se vyhovělo 10ti zájemcům ze kterých nakonec polovina odpadne, na to nemám čas. asi to necháme ještě trochu vyhnít co? třeba z toho něco vyleze...

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...