Přejít na obsah

Steinhart Chronomag LE

tak která varianta .. číselníku který vyhrál v minulé anketě?  

19 hlasů

1. 1. Tak který? str. 30

• D1
      0
    • D2
      1
    • D3
      1
    • D4
      1
    • D5
      7
    • D6
      2
    • D7
      0
    • D8
      0
    • D9
      7

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

Za me 44 mm pouzdro (B-Uhr), Unitas, idealne s centralni vterinovkou, ale to neni podminkou, cisty cifernik, zadne napisy (jako ma 44 mm Steinhart s ETA strojem), nerez rucicky, velka korunka, jako je na 47 mm Steinhartech, dynko je mi lhostejne, napis Chronomag LE XX/XX bych umistil na bok pouzdra, myslim ze valecne B-Uhr tam maji nejake znaceni.

• Odpovědi 616
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Návštěvník YPO
Odesláno
  OldaA napsal:
Za me 44 mm pouzdro (B-Uhr), Unitas, idealne s centralni vterinovkou, ale to neni podminkou, cisty cifernik, zadne napisy (jako ma 44 mm Steinhart s ETA strojem), nerez rucicky, velka korunka, jako je na 47 mm Steinhartech, dynko je mi lhostejne, napis Chronomag LE XX/XX bych umistil na bok pouzdra, myslim ze valecne B-Uhr tam maji nejake znaceni.

jo ... to je přesně ono

Odesláno
  YPO napsal:
jo ... to je přesně ono

něco takového steinhart už vyrobil v 47mm stálo to 1290 EUR... mám takový pocit, že tudy cesta nevede, neříkám, že by se mi to nelíbilo

Návštěvník YPO
Odesláno
  kubson napsal:
něco takového steinhart už vyrobil v 47mm stálo to 1290 EUR... mám takový pocit, že tudy cesta nevede, neříkám, že by se mi to nelíbilo

nemám problém i se standardním unitasem s absencí vteřinovky nebo vteřinovkou na "6"

Odesláno

Strojek: Unitas s centrální vteřinovkou.

Dýnko: Průhled. Ta nástavba vteřinovky vypadá suprově, tak proč ji schovávat?

(Asi by ale nebyl problém, aby měla limitka varianty dvě, ne? S průhledem a bez?)

Pouzdro: Buď pískované nebo titan (či PVD).

Průměr: 44mm, pokud budou hodinky kulaté. U kulatých hodinek je to v pohodě.

Když jsem měl Steinhart Le Mans, tak jsem je nemohl nosit a následně je prodal. To pouzdro má ostré hrany a bolelo mě z nich zápěstí.

Na mou ruku je moc velké. A myslím, že i GAS měl stejný problém.

Pokud tedy zvolíte tenhle typ pouzdra, tak do toho nejdu, i kdyby ty hodinky byly zadarmo :(

Korunka: výrazná, velká, cibulová (klidně i netypicky umístěná).

Cena: Šetřit na limitce je imho nesmysl. Limitka by neměla být ekonomická za cenu ústupků.

Limitka by měla být vymazlená a exkluzivní. Případná úspora financí by měla být generována počtem vyrobených kusů a ne tím, že někde něco ošidíme a ekonomicky si to zdůvodníme.

1.200 EUR? To bych dal.

Víc? Možná. Když to za to bude stát.

Označení: Bez nápisů Steinhart. Individualizace na boku pouzdra. Buď přišroubovaný štítek nebo vypálené laserem.

Odesláno

Pokud bude vterinovka mala, nevyrazna, predevsim bez te stupnice pod ni, kterou maji bezne Steinhart muze byt jak na 6 tak na 9. Urcite bych ji tam nechal, myslim ze k leteckym hodinkam patri.

Ta limitka za 1290 EUR, tady je na ni link, ma vic nadstandartnich prvku nez jen centralni vterinovku. Jeji vzhled je ale velmi blizko tomu co se mi libi. Jen ty rucicky bych radeji nerezove.

Myslim, ze pokud bychom nechteli pruhledne dynko, nebylo by tedy treba mit zdobeny strojek, nechteli drevenou kazetu, nahradni remen, nastroje na vymenu a predevsim se spokojily se strojkem bez mikroregulace, mohla by cena byt podstatne nizsi.

Odesláno

Taky se hlasim, velikost 42-44mm, pilotni pouzdro (zatim zadne doma nemam), cifernik bez jakekoliv signatury Steinhart, Unitas - je mi jedno jak zdobenej, pokud bude s centralni vterinovkou tak urcite s pruhledem, jinak klidne taky (bez pruhledu neni prekazkou). Cenu bych videl tak do tech 20k CZK ;)

Odesláno
  NIGHTinGALE napsal:
Označení: Bez nápisů Steinhart. Individualizace na boku pouzdra. Buď přišroubovaný štítek nebo vypálené laserem.

Stitek ne, puvodni B-Uhr maji na boku toto. V podobnem duchu bych rad nas napis.

P.S. pouzdro kulate, do limitky hranatych bych take nesel.

post-1582-1229790046.jpg

Odesláno

zkusím k tomu pár tipů majitele jedné limitky

YPO: nápis aspoň na dýnku asi bude

cigi: je to swiss made, čína tam neni

ostatní: manévrovací prostor bude malý, v podstatě jen ručky a ciferník a troufnu si říct, že na výběr bude jen ETA nebo UNITAS (nebo Valjoux v případě chronografu)

Návštěvník YPO
Odesláno
  bandicoot napsal:
YPO: nápis aspoň na dýnku asi bude

v tom případě nemám zájem - ty hodinky obecně můžu, ale nepřenesu se přes to jméno ať bude kdekoliv i tam kde ho neuvidím a budu o něm jenom vědět, že tam je :)

Odesláno

YPO: nevím to jistě, jen tipuju... na uhrforum.de jsme limitku měli a je dobrá, není signovaná korunka ani spona natož ciferník (ani tam neni to swiss made), ale popis na dýnku je; manévrovací prostor byl jak jsem říkal - ručky a ciferník; jinej stroj než ty standardní by neufinancovali členové, i tak nás bylo jen 18

Odesláno

Puvodni B-Uhr maji vyrazeneho vyrobce pokud se nepletu na dynku, na jeho vnitrni strane, i to by bylo neprekousnutelne?

I ja bych nejradeji dynko uplne bez napisu, ciste, to jaky je v nich stroj, jake maji sklo, vodotesnost atd. nemusim mit na nich napsane.

Návštěvník YPO
Odesláno
  OldaA napsal:
Puvodni B-Uhr maji vyrazeneho vyrobce pokud se nepletu na dynku, na jeho vnitrni strane, i to by bylo neprekousnutelne?

pro mne jo, ale já nejsem měřítko :) - vadí mi už takové blbosti, kterých si nikdo ani nevšimne a naopak - hlavně mi jde o to jméno jako takové

Odesláno
  OldaA napsal:
Ta limitka za 1290 EUR, tady je na ni link, ma vic nadstandartnich prvku nez jen centralni vterinovku. Jeji vzhled je ale velmi blizko tomu co se mi libi. Jen ty rucicky bych radeji nerezove.

Ručičky myslíš lesklé? Černé s luminiscenční výplní by byly akorát.

Odesláno

Take bych nejradeji aby az CHM LE XX/XX na boku, naproti korunce, byl cifernik, dynko, cele hodinky zcela bez napisu. Urcite nechci dynko s hlavou v kukle, jako maji Steinhart 44 mm automatic...

Odesláno

...my měli možnost jen xx/xx mezi spodníma nožkama.

Líbilo se mi Legendario ze španělskýho fóra - nikoliv barvama, ale tím jak moc toho v rámci daných mantinelů měnili... co udělat ciferník s nějakým pěkným krémovým podkladem u toho chronografu.

Důležité je, aby kubson jasně zjistil ty mantinely (které Steinhartovi určují dodavatelé).

Edit: tím chci říct, že za jistých okolností se akce účastním.

Odesláno
  Olda napsal:
Ručičky myslíš lesklé? Černé s luminiscenční výplní by byly akorát.

Ano, leskle, o cernych jsem premyslel, ale ma je 4 z 5 B-Uhr a ty leskle nerezove jsou lip videt. Libi se mi kombinace nerez s bilou vyplni.

Podobne rucicky ma starsi provedeni IWC Big Pilot, to ktere ma jeste 9 natistenou na ciferniku... Nechci kopirovat IWC, typickou vterinovku pro predchozi generaci IWC leteckych hodinek bych tam rozhodne nechtel, barvu rucicek ano.

Odesláno
  OldaA napsal:

jo, pod tohle se podepíšu... Tohle bych bral také :)

Odesláno

Mě by se líbilo toto:

Pouzdro: pilotky kulaté, 44mm (47čky budou pod stromečkem, tak ať je změna), leštěná luneta (hrozně se mi líbí na té limitce s ETA kalibrem)

Dýnko: průhled, na okrajích výrobce + chronomag LE

Strojek: Unitas, centrální vteřinovka (jako Replica LE), průhled, na strojku gravír Chronomag loga

Korunka: diamant (z velkého modelu)

Číslování: mezi spodníma nožkama

Ciferník: klasika

Ručky: modrá nebo nerez

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...