Přejít na obsah

Steinhart Chronomag LE

tak která varianta .. číselníku který vyhrál v minulé anketě?  

19 hlasů

1. 1. Tak který? str. 30

• D1
      0
    • D2
      1
    • D3
      1
    • D4
      1
    • D5
      7
    • D6
      2
    • D7
      0
    • D8
      0
    • D9
      7

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno
  OldaA napsal:
Ano, leskle, o cernych jsem premyslel, ale ma je 4 z 5 B-Uhr a ty leskle nerezove jsou lip videt. Libi se mi kombinace nerez s bilou vyplni.

Podobne rucicky ma starsi provedeni IWC Big Pilot, to ktere ma jeste 9 natistenou na ciferniku... Nechci kopirovat IWC, typickou vterinovku pro predchozi generaci IWC leteckych hodinek bych tam rozhodne nechtel, barvu rucicek ano.

Pokud tam nebude nic lesklého; pouzdro, indexy, případně ciferník, tak mi pouze lesklé ručičky moc vyčuhují. Ne že bych to neskousl, ale budu si muset takovou kombinaci někde najít. A co bílé nebo úplně zakryté luminiscenční barvou?

• Odpovědi 616
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Návštěvník Snow
Odesláno
  OldaA napsal:
..........Ta limitka za 1290 EUR, tady je na ni link, ma vic nadstandartnich prvku nez jen centralni vterinovku. Jeji vzhled je ale velmi blizko tomu co se mi libi. Jen ty rucicky bych radeji nerezove.

Ač mě Steinhart sere všeobecně, musím sebekriticky uznat, že se tahle l.e. povedla.

To milis - Tvé hodinky žeru, uděláš mi také jedny ?

Odesláno

Pěkně prosím pouzdro 44 mm od Steinhartů bez nápisů, případně jen s logem Chronomagu, dovnitř Unitas od Choisi a ciferník s barvičkama od LÜM-TEC (Chris Viegand - možná by udělal i ciferníky, dělá s nějakým komplicem kusovku)

Montres Choisi SA

Rue du faucon 19

CH-2500 Biel / Bienne 4

Telephone +41 (0)32 341 27 47

Telefax +41 (0) 32 341 02 11

info@choisi.ch

www.choisi.ch

post-3826-1229798374.jpg

http://www.lum-tec.com/luminous_application

LÜM-TECům ty ciferníky opravdu svítí jako měsíc v úplňku, model M2 mám doma a je to paráda...

post-3826-1229798198.jpg

Odesláno
  kejklik napsal:
Pěkně prosím pouzdro 44 mm od Steinhartů bez nápisů, případně jen s logem Chronomagu, dovnitř Unitas od Choisi a ciferník s barvičkama od LÜM-TEC (Chris Viegand - možná by udělal i ciferníky, dělá s nějakým komplicem kusovku)

Ten stroj me primo desi, neco takoveho bych nezkousnul ;)

Odesláno
  OldaA napsal:
Za me 44 mm pouzdro (B-Uhr), Unitas, idealne s centralni vterinovkou, ale to neni podminkou, cisty cifernik, zadne napisy (jako ma 44 mm Steinhart s ETA strojem), nerez rucicky, velka korunka, jako je na 47 mm Steinhartech, dynko je mi lhostejne, napis Chronomag LE XX/XX bych umistil na bok pouzdra, myslim ze valecne B-Uhr tam maji nejake znaceni.

Pokud to bude v hrubych rysech vypadat jak napsal Olda, tak je mi skoro jedno co za strojek tam bude... hlavně aťje to manuál..

Odesláno
  spiderer napsal:
Ja na tyhle ornamenty atp moc nejsem, mam radsi strohy technicistni design ala prvni varianta z druheho prispevku ;) Zadny skeletonizace a tak ;)

Unitas je moc pěkný stroj a je škoda, že v originálu jsou vnitřnosti moc přikrytý, nějaké odlehčení jim může prospět.

Jinak souhlas s Onionem a Qvidem

Odesláno

mně by se líbilo něco jako ta varianta v pravo... je to odlehčené, je pěkně vidět na střeva.... raději bez ornamentů!! Ale jak jsem napsal, 44 mm pouzdro (B-Uhr), Unitas, idealne s centralni vterinovkou, ale to neni podminkou, cisty cifernik, zadne napisy (jako ma 44 mm Steinhart s ETA strojem), nerez rucicky, velka korunka, jako je na 47 mm Steinhartech, dynko je mi lhostejne, napis Chronomag LE XX/XX bych umistil na bok pouzdra,

jinak ty nerez ručičky jsou super na čtení za snížených podmínek... je to lepší než modřené okraje :)

Odesláno
  Onion napsal:
jinak ty nerez ručičky jsou super na čtení za snížených podmínek... je to lepší než modřené okraje :)

Moc fajne jsou i packy použité na LE Gold - zlaté rantly a Luminova uvnitř.

post-3826-1229800812.jpg

Odesláno
  kubson napsal:
mě by se třeba líbily ty chronografy s trochu polazeným ciferníkem a dýnkem, ale počítám, že by se na to nesehnalo dost zájemců

Me taky, k takove akci bych se pravdepodobne pridal.

Odesláno
  Onion napsal:
Pokud to bude v hrubych rysech vypadat jak napsal Olda, tak je mi skoro jedno co za strojek tam bude... hlavně aťje to manuál..

Pokud by cena za Unitas s centralni vterinovkou byla neakceptovatelna existuje moznost pouzit ETA s manualnim natahem, myslim 2801-2 se jmenuje, zustala by centralni vterinovka a uprava ze stavajicich Steinhart B-Uhr 44 mm Autoamtic by nemela byt slozita, ma stejny prumer jako 2824 ktera v nich je.

V takovem pripade musi byt plne dynkou, 2801 mam prumer jen 25,6 mm, navic 28800 bude tedy mit jiny zvuk nez je klidny tikot Unitasu...:-(

Nicmene radeji bych Unitas...

Odesláno

to kejklík: zlato nemusí každý skousnout :)

to OldaA: také bych raději Unitas, ale tu etu bych klidně akceptoval... Pokud se nepletu, tak Srsonor má s touhle Etou Meistersingery a je spokojenej :)

Odesláno

Jo, líbilo by se mi to. Nicméně - pilotky, 44mm, manuál, centrál. Spíš než Unitas bych tam dal ETA 2801-2 nebo 2804-2 (ale bez použitého datumu). Vzhledem k tomu, že tyhle strojky jsou ze stejné rodiny jako 2824, mají stejné uchycení. Tzn nemuselo by se vůbec předělávat pouzdro z 44mm auto. No, ciferník naprosto čistý, dýnko plné (bez mongoloidního pilota, pokud něco tak třeba údaje ve formě jak to uvádí třeba Aristo nebo Stowa na limitce). Ručičky ale rozhodně ne zlaté, to bych nerozchodil. Nerez bych bral. Korunka je jedno, ale protože ednu cibuli už mám (na 44 unitas), tak klidně tu z 47 mm. Vzhledem k rozpočtu (2 malé děti a žena na mateřské) bych se cenu snažil tlačit dolů. Jak psal Kubson - držet to u produkce sériových hodinek. Označení limitky pokud ne na dýnku, tak mezi nožkami nebo na bok, to je mi šumák. Ale každopádně gravírované / laserované. Štítkek ne, to by nemuselo časem dobře dopadnout.

Odesláno

ta ETA je osvedcena 2824 bez automatu, myslim ze na ni nebude nic spatneho, Fortis ji pouzil loni v limitkach s pulkou cifernuku cernou a druhou oranzovou, i jeji montaz by byla do existujicich 44 mm B-Uhr nejspis bez problemu, ale ma splasenejsi tikot nez by se mi k B-Uhr libilo a pro priznivce pruhledu ma malou velikost. Ja bych stejne pruhled nechtel, myslim ze k B-Uhr nepatri a maly strojek v pomeru k hodinkam mi nejak zasadne nevadi, domnivam se ze i valecne B-Uhr maji od nekterych vyrobcu malinky strojek v pomeru k jejich prumeru.

Odesláno

to Hugo14: pokud by tam byla ETA 2801 slo by prakticky o jiz existujici hodinky, s korunkou z jineho modelu a rucickami v jejich prirozene barve, zbavene vsech napisu a kreseb, krome CHM LE XX/XX napisu na boku..

To by snad melo cenu udrzet nedaleko stavajici bezne produkce.

Odesláno

Hugo14, Olda: souhlas :) To plné dýnko by určitě bylo lepší..i u Glashutte prodají víc modelů Senator Navigator s plným, než průhledem :) a to je přitom jejich kaliber 100 pořádné pokoukání :)

Odesláno
  OldaA napsal:
to Hugo14: pokud by tam byla ETA 2801 slo by prakticky o jiz existujici hodinky, s korunkou z jineho modelu a rucickami v jejich prirozene barve, zbavene vsech napisu a kreseb, krome CHM LE XX/XX napisu na boku..

To by snad melo cenu udrzet nedaleko stavajici bezne produkce.

Právě při téhle vědomosti jsem to navrhoval. V podstatě by to byly stávající 44 auro s manuálem, strohým dýnkem a označením limitky. A koneckonců až na to označení limitky by to bylo velmi blízké originálu. Včetně malého strojku. Ta 2801 má stejnou (opravdu stejný p/n) baseplate jako 2824.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...